Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Bestron DFT35Z de beste ventilator is voor de mensen die geen grote, dure ventilator willen, maar juist gewoon een kleine die ook een kleine ruimte verkoelt. Hij heeft maar liefst drie standen en hij kan horizontaal én verticaal buigen. De hele ruimte wordt dus verkoeld. En dat voor maar een klein prijsje van €34,95! Ideaal dus voor de aankomende zomerdagen!

Als je toch liever een grote ruimte wilt verkoelen, dan kan dat ook met de Bestron AFT760Z! Dit is de beste ventilator voor iedereen die een zwak heeft voor functies. Dit is een perfecte toevoeging aan jouw slaapkamer dankzij zijn stilte, timer én slaapstand. Maar je kunt hem ook makkelijk verplaatsen naar een andere kamer dankzij zijn lichtheid. Hij heeft een draaihoek van maar liefst 60 graden! Deze ventilator zal echter niet snel omvallen dankzij de anti-slipvoet.

Voor de gezinnen met kinderen en/ of huidieren, is de Bestron AMA45Z de beste ventilator! Dankzij de gril die over de bladen van de ventilator heen zit, zullen de kinderen of huisdieren niet snel vast komen te zitten. Zo worden ongelukken geminimaliseerd. Ook deze ventilator kan alle kanten op draaien, en hij heeft een verstelbare hoogte. Helemaal goed dus!

40
Onderzocht
3
Beste
 • Beste tafelventilator: Met deze tafelventilator kun je alle kanten op, letterlijk. Hij kan horizontaal én verticaal buigen. Tevens heeft hij 3 snelheidsstanden. Je kunt hem dus helemaal instellen naar eigen wens. Ideaal voor op het werk of in je huis!
 • Beste torenventilator: Met deze ventilator kun je heerlijk slapen dankzij de stilheid, timer en nachtstand die hij bevat. Maar hij is ook perfect voor in een andere kamer in je huis. Zijn bereik is groot genoeg en dankzij de zwenkfunctie heeft de ventilator een draaihoek van 60 graden. De anti-slip voet zorgt ervoor dat deze ventilator niet omvalt!
 • Beste staande ventilator: Ook deze ventilator zorgt ervoor dat jouw hele kamer optimaal is verkoeld, hij kan alle kanten op draaien en is in hoogte verstelbaar. Ook is hij extra veilig dankzij de gril om de bladen heen. Hij is tevens licht van gewicht.

Beste ventilator Het is ideaal voor personen die het altijd warm hebben, last hebben van opvliegers of gewoon permanent in een sauna leven. Een beetje frisse lucht kan nooit kwaad toch? Wij vinden van niet! Daarom is er voor iedereen die het liever koud heeft dan warm: de ventilator!

De zomer is net begonnen, en hij zal het niet rustig aan doen. Dan is het nu dus de beste tijd om nog even snel een goede, verfrissende oplossing te vinden voor die hitte! De makkelijkst vervoerbare en snelst aansluitbare oplossing is dan de ventilator. Deze blaast lucht de ruimte in waarin je de ventilator zet. Zo zorgt hij ervoor dat jij (of je computer) niet oververhit raakt. Er blijft gewoon een fijne temperatuur bestaan in de ruimte en jij hoeft je nergens zorgen om te maken. Ook voel je je een persoon in een muziekvideo als je er recht voor gaat zitten, dus je zelfvertrouwen krijgt ook nog eens een boost!

Natuurlijk wil je dan wel een ventilator van goede kwaliteit, die niet te duur is. Dat snappen wij hier bij consupedia. Daarom gaan wij voor jou uitzoeken wat de beste ventilator is, zodat jij rustig verder kunt gaan met je leven. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is dit artikel lezen en een ventilator kopen. Want de beste ventilator? Die vind je hier natuurlijk!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een ventilator?
 2. Hoe werkt een ventilator?
 3. Soorten ventilator
 4. Waar let je op bij het kopen van een ventilator?
 5. Hoe hebben we de beste ventilator gevonden?
 6. Beste tafelventilator
 7. Beste torenventilator
 8. Beste staande ventilator

Waarom een ventilator?

Een ventilator is perfect voor de mensen die het snel warm hebben, en vooral in het voorjaar. Als de bloemen beginnen te bloeien, de zon begint te schijnen en de mensen beginnen te… zweten, juist ja. De huizen staan rond deze tijd ongeveer gelijk aan kassen. Vooral als je bent vergeten de gordijnen dicht te doen of de rolluiken omlaag. En geloof me, het is niet fijn om te slapen in de hitte en vervolgens veel te vroeg je bed uit te zweten. Ookal heb je een airco. In deze situaties is een ventilator ideaal!

Een beetje wind en het leven is weer veel mooier! Zelfs als het niet zo warm is in je huis of een andere ruimte waar je vaak zit, een ventilator zorgt alsnog voor frisse lucht. En dat is ook niet verkeerd! Oftewel, een ventilator zorgt voor een ideaal leefklimaat, ongeacht het seizoen.

Als je nou een ventilator koopt, haal dan wel een ventilator van goede kwaliteit. Het is namelijk een erg gevaarlijke situatie mocht je ventilator stukgaan. Dat komt natuurlijk door al die draaiende elementen, en de snelheid waarop ze draaien. En ongelukken zijn dingen die je het liefst wilt voorkomen!

Tenminste, wij wel. En daar komt bij dat een ventilator van goede kwaliteit zijn werk veel beter zal doen dan ééntje van slechtere kwaliteit. Tevens zul je ook meer functies vinden, zodra de prijs omhoog gaat. Het is dus maar net wat je voor wat verkoeling over hebt!

Hoe werkt een ventilator?

Om de beste ventilator te vinden, is het misschien wel handig om te weten hoe een ventilator werkt. Hoe meer kennis jij bezit over een ventilator, hoe dichter jij bent tot de aankoop van de beste ventilator voor jou!

Wat doet een ventilator?

Het enige wat een ventilator eigenlijk doet, is lucht verplaatsen. De ventilator verandert verder niks aan de temperatuur van de lucht zelf. Het voelt alleen wat koeler aan omdat er opeens meer lucht, op een hoge snelheid, op jou af wordt geblazen. Vooral als je zweet, is dit goed te merken.

Een ventilator zuigt lucht aan van achteren, versnelt de lucht, en blaast dit dan uit aan de voorkant. Dit is werkt ongeveer hetzelfde als de volgende situatie: Als je je hand uit het raampje van een rijdende auto steekt, lijkt de wind opeens ook veel koeler dan hij eigenlijk echt is. Dit is echter alleen de gevoelstemperatuur. Je hand vangt veel wind op, op een hoge snelheid. Daarbij krijg je dus hetzelfde effect.

Functies van een ventilator

Een ventilator kan meerdere dingen doen, dit verschilt natuurlijk per type. Toch heb ik het hieronder even in een lijstje gezet.

 1. Blaasrichtingen— Een ventilator heeft meestal een ingebouwde draaifunctie. Dit betekent dat de ventilator meerdere blaasrichtingen heeft. Dit is ideaal als de ventilator dichtbij staat. Als er namelijk te lang koude lucht op een bepaalde plek wordt geblazen, worden de spieren op die plek stijf. En natuurlijk is het niet fijn als het maar plaatselijk verkoelend is, terwijl het hele punt van een ventilator is dat het de hele ruimte verkoelt.
 2. Neigen— Neigen ligt dicht bij de blaasrichtingen. Het verschil is dat sommige luxe versies van ventilatoren ook omhoog en omlaag kunnen buigen. Er komen dus twee extra blaasrichtingen bij als een ventilator kan neigen!
 3. Oscilleren— Oscilleren is de naam voor de handeling waarbij de ventilator opzij beweegt. Als de ventilator dus verticaal blaast, is de ventilator aan het oscilleren.

Soorten ventilator

Nu je weet wat een ventilator precies doet, gaan we even kijken naar welke soorten ventilatoren er allemaal zijn. En wat de functies zijn van de verschillende soorten. Zo kom jij steeds een stapje verder tot het vinden van de beste ventilator voor jou!

Tafelventilator

tafelventilator

De tafelventilator kun je herkennen aan het feit dat deze ventilator geen groot opvallend steunpunt heeft. Meestal staan deze ventilatoren op tafel, maar de mogelijkheid is er ook om hem op de grond te zetten. Dit is fijn als je geen constante windvlaag in je gezicht wilt hebben. De meeste tafelventilatoren hebben de optie om te oscilleren, maar neigen doen ze vaak niet. Een tafelventilator bevat wel vaak een optie om de blaashoek vast te zetten, dit moet echter handmatig gedaan worden. De meeste tafelventilatoren hebben echter niet een al te groot bereik, omdat ze simpelweg zijn gemaakt voor op een tafel. En dus om een kleinere ruimte te verkoelen.

Torenventilator/kolomventilator

Torenventilator

De torenventilator kun je herkennen aan zijn vorm. Het lijkt (zoals de naam al suggereert) heel erg op een toren: hij is lang en dun. De ventilator is ideaal voor de wat grotere ruimtes. Meestal nemen deze ventilatoren ook niet veel ruimte in. Een torenventilator kun je gewoon op de grond zetten en aanzetten.

Meestal heeft deze soort ventilator een groot bereik, want hij is gebouwd om een hele kamer te verkoelen. Torenventilatoren kunnen altijd oscilleren en neigen automatisch. Tevens hebben ze een zachte motor. Dat is dus heel fijn als je bijvoorbeeld thuis werkt, dan heb je namelijk geen last van een irritant doorgaand geluid op de achtergrond. En toch heeft dit type ventilator de meeste kracht. Perfect dus voor in je kamer als je ruimte hebt op de grond!

Staande ventilator/statiefventilator

Staande ventilator

Deze ventilatoren hebben meestal een steun, daar kun je ze ook aan herkennen. Het voordeel van dit type ventilatoren is dat ze meestal een verstelbare hoogte hebben. Staande ventilatoren kunnen oscilleren, dus de lucht kan in meerdere richtingen worden geblazen. Ook hebben ze een ver bereik, omdat ook staande ventilatoren ervoor zijn gemaakt om een hele kamer te verkoelen. Sommige modellen neigen automatisch, maar er zijn ook modellen waarbij je de hoek automatisch kunt vaststellen.

Deze modellen maken vaak wel veel geluid, maar in ruil daarvoor zijn ze krachtig.

Waar let je op bij het kopen van een ventilator?

Misschien heb je nu wel al een model in je hoofd, misschien ook niet. Ongeacht je antwoord daarop, is het altijd handig om toch nog even langs deze punten te gaan voordat jij je aankoop gaat doen. De weg naar de beste ventilator is geen makkelijke, maar je haalt er heel veel comfort uit!

De 7 basiskenmerken

Ik heb hier een aantal punten op een rijtje gezet om nog even over na te denken. Als je deze punten in je achterhoofd houdt, weet je zeker dat je de beste ventilator voor jou gaat kopen!

 1. Vermogen— Dit is best een handig iets om goed over na te denken. Hoe meer vermogen een ventilator heeft, hoe meer kracht hij zal hebben terwijl hij de lucht blaast. Denk hierbij ook meteen even na over waar je de ventilator wilt hebben. Staat hij op de grond om de hele kamer te verkoelen? Vermogen mag wel lekker hoog. Staat hij op tafel om alleen een kleine ruimte of zelfs jou af te koelen? Vermogen kan wel wat lager. Scheelt ook weer in prijs!
 2. Snelheid— Er zijn meestal wel snelheidsstanden. Op elke ventilator werkt dit natuurlijk anders, lees daarvoor even de gebruiksaanwijzing. Maar weet wel dat hoe hoger de snelheid is, hoe harder het geluid dan ook is. En hoe hoger de snelheid, hoe meer van het beschikbare vermogen wordt gebruikt.
 3. Geluid— Dit is ook een aspect wat je misschien wel wilt overwegen. Heb je de ventilator een langere tijd aan staan? Dan zul je door gewenning op een gegeven moment niks meer van het geluid horen. Dan hoef je hier dus minder aandacht aan te besteden bij de aankoop. Zul je de ventilator niet zo lang aan hebben staan? Dan wordt hard geluid al snel irritant. Denk hier dus aan!
 4. Grootte— De grootte van de bladen die jij nodig hebt hangt helemaal af van de grootte van de ruimte die jij wilt verkoelen. En natuurlijk ook van hoeveel ruimte je eigenlijk in je kamer hebt. Hoe groter de bladen zijn, hoe hoger het bereik van de ventilator zelf. En dus hoe meer ruimte hij kan verkoelen.
 5. Functies— Ik denk dat dit wel voor zich spreekt. De functies die jij nodig hebt, hangt helemaal af van waarvoor je de ventilator wilt gebruiken. Wil je dat de ventilator kan neigen? Dan heb je waarschijnlijk een iets duurdere ventilator nodig. Hoeveel snelheidsstanden wil je op je ventilator? Wil je een timer zodat hij maar een bepaald aantal uur werkt? Allemaal dingen om over na te denken dus!

Hoe hebben wij de beste ventilator gevonden?

In onze zoektocht naar de beste ventilator hebben wij een ritje gemaakt door een aantal winkels als de MediaMarkt, en even heel enthousiast alle modellen die er stonden uitgeprobeerd. Wat kan welk model? Hoe hard gaat hij? Is dat een veilig model? Welke functies heeft deze ventilator? Ga zo maar door. In totaal hebben wij drie uur rondjes door de wind van ventilatoren gelopen, om de verschillen uit te vinden met onze eigen ogen (en handen).

En die verschillen waren zeker te merken. De tafelventilatoren waren zeker niet zo sterk als de toren- en staande ventilatoren. Het bereik was ongeveer 2 meter tegenover 7 meter. En dan voelde je echt niets meer van de wind. Bij de torenventilatoren waren er ook veel meer functies te vinden dus als je daar een zwak voor hebt, moet je zeker een torenventilator kopen! Echter is een tafelventilator wel echt de lichtste, goedkoopste en makkelijkst vervoerbare versie. Dus als je maar een kleine ruimte wilt verkoelen, kijk dan vooral niet verder dan een tafelventilator. Scheelt ook weer tijd met zoeken! En het verschil tussen een staande en torenventilator? Het feit dat een staande ventilator in hoogte verstelbaar is. Meer niet.

Hierdoor zijn wij erop gekomen om in het volgende onderdeel de beste ventilatoren uit te lichten. En dat op basis van soort. Zo hoef je niet alles meer te lezen en kun je doorscrollen naar jouw favoriete soort. En dat alles om dááruit de beste ventilator te kopen! Zo heb jij voor zo min mogelijk moeite, zo’n goed mogelijke aankoop gedaan! Makkelijker kan het niet volgens ons. Lees dus snel door!

Beste tafelventilator

BESTRON DFT35Z

Met deze tafelventilator kun je alle kanten op, letterlijk. Hij kan horizontaal én verticaal buigen. Tevens heeft hij 3 snelheidsstanden. Je kunt hem dus helemaal instellen naar eigen wens. Ideaal voor op het werk of in je huis!

De Bestron is de beste tafelventilator. Met deze tafelventilator zit je zeker lekker terwijl iedereen alle sappen uit zich zweet. De Bestron kan oscilleren en neigen. Oftewel, hij kan alle kanten op.

Je kunt dus alles verkoelen wat je wilt, en dat zonder alles weg te blazen! Het voordeel van een tafelventilator is dat hij lekker licht is en niet teveel energie verbruikt. Hij doet wel gewoon zijn werk, en zorgt ervoor dat jij op een comfortabele manier verkoeld wordt. De Bestron heeft 3 standen, dus je kunt hem helemaal naar eigen wens instellen. Deze ventilator is ook ideaal om in de slaapkamer te gebruiken, want hij is lekker stil.

De draaicirkel is 75 graden en het vermogen is 45 Watt. Het bereik van deze tafelventilator is dus relatief groot en zijn kracht ook. Een nadeel van deze ventilator is echter wel, dat hij handmatig moet worden uitgezet. Er word namelijk geen afstandsbediening meegeleverd, en er is geen timer ingebouwd in deze ventilator.

Materiaal

Deze ventilator is gemaakt van kunststof en metaal. Dit zorgt ervoor dat de tafelventilator 1,7 kilo weegt. Vrij makkelijk verplaatsbaar dus. En gelukkig maar, want hij is niet heel groot, en dus geschikt voor meerdere oppervlaktes!

Belangrijke kenmerken
 • Kan oscilleren
 • Kan neigen
 • 3 snelheidsstanden

Beste torenventilator

Bestron AFT760Z

Met deze ventilator kun je heerlijk slapen dankzij de stilheid, timer en nachtstand die hij bevat. Maar hij is ook perfect voor in een andere kamer in je huis. Zijn bereik is groot genoeg en dankzij de zwenkfunctie heeft de ventilator een draaihoek van 60 graden. De anti-slip voet zorgt ervoor dat deze ventilator niet omvalt!

Dit is de beste torenventilator. Het lijkt wel alsof deze ventilator alles kan! De Bestron heeft bijna alle functies die je je maar kunt bedenken. Hij heeft drie standen, dus je kunt hem precies naar eigen wens toepassen in welke kamer je maar wilt. Als je hem toevallig in een andere kamer wilt zetten, is dat geen probleem want hij is lekker licht van gewicht. Tevens zit er een timer op deze ventilator, en een nachtstand! Perfect om naast te slapen dus.

Geen ochtend meer waarbij jij uit je bed zweet! Door de zwenkfunctie op deze ventilator, kan hij een cirkel van 60 graden maken en zo bijna de hele kamer verkoelen. En dankzij de antislipvoetjes valt de ventilator niet om, ook niet tijdens de zwenkfunctie. Torenventilatoren staan er ook om bekend dat ze niet veel ruimte innemen. En dat is hierbij ook precies het geval, hij is lang en dun. Precies wat je zou verwachten. Ook zit er een duidelijk voelbaar verschil tussen de drie standen, dus hij doet precies wat je wilt. Deze ventilator maakt ondanks zijn vermogen van 50 Watt verbazend weinig geluid, dus het is ideaal als hij in je werk- of slaapkamer staat.

Materiaal

Deze ventilator is gemaakt van kunststof. Dit zorgt ervoor dat hij lekker licht in gewicht is. Maar 2 kilo! En dat is ideaal, want dan kun je hem makkelijk verplaatsen. Zo kan hij meerdere kamers per dag verkoelen!

Belangrijke kenmerken
 • Kan oscilleren
 • Anti-slip voet
 • Stil
 • Bevat timer

Beste staande ventilator

Bestron AMA45Z

Ook deze ventilator zorgt ervoor dat jouw hele kamer optimaal is verkoeld, hij kan alle kanten op draaien en is in hoogte verstelbaar. Ook is hij extra veilig dankzij de gril om de bladen heen. Hij is tevens licht van gewicht.

Dit is de beste staande ventilator, omdat deze ventilator ook alle kanten op kan. Hij kan neigen en oscilleren. Ofwel, horizontaal en verticaal draaien. Zo zorgt deze ventilator ervoor dat jouw kamer wordt voorzien van optimale verkoeling.

Dankzij de drie standen die op deze ventilator zitten, kun jij hem helemaal naar jouw wens instellen. Ook is deze ventilator in hoogte verstelbaar. Als je dus een keer zin hebt om alleen je benen of je hoofd te verwarmen, dat kan! Tevens is hij lekker stil, dus je hebt nergens last van als je gaat slapen en een koel briesje nodig hebt. Of als je werkt terwijl het een super warme dag is. De draaihoek van deze ventilator is 75 graden. De bladen van deze ventilator zijn afgedekt met een gril, wat zorgt voor extra veiligheid. Deze ventilator kan dus staan in dezelfde kamer als kinderen en/of huisdieren.

Materiaal

De Bestron is volledig van kunststof gemaakt, wat ervoor zorgt dat deze ventilator lekker licht is van gewicht. Verplaatsing naar een andere kamer zal dus geen probleem zijn!

Belangrijke kenmerken
 • Kan oscilleren
 • Kan neigen
 • Extra veilig

Handige tips

 1. Veiligheid— Dit is een heel belangrijk iets om aan te denken! Ongelukken zijn over het algemeen al geen pretje, laat staan ongelukken met ventilatoren! Zorg ervoor dat de ventilator stevig staat, zodat hij niet omvalt. Let er ook op dat er geen vinger in het rooster zo ver kan komen als de bladen van de ventilator.

  Vooral als er kinderen of huisdieren in dezelfde kamer komen als de ventilator, is dit een cruciaal ding om te checken. Als je een tafelventilator hebt, zet hem zo ver mogelijk van de randen van de tafel af, zodat de kans dat de ventilator valt wordt geminimaliseerd.