Quick Guide

Op zoek naar de beste tondeuse om thuis professioneel te gebruiken? Dan kun je er niet omheen dat het bekende merk Wahl een goede keuze is voor tondeuses. Een erg luxe tondeuse die zowel draadloos als met draad is te gebruiken is de Wahl Lithium Ion Clipper. Deze tondeuse komt met 10 opzetkammen van 1,5 mm tot 25 en is op een volle accu wel 2 uur bruikbaar.

Als we het hebben over de beste koop tondeuse dan kijken we naar de Wahl Color Pro met draad. Deze tondeuse beschikt over de essentiële onderdelen en 8 kleurgecodeerde opzetkammen van 3 mm tot 25 mm. Een tondeuse met een goede prijs-kwaliteit. Met deze tondeuse zit je nooit met een lege accu.

63
Onderzocht
2
Beste
 • Beste tondeuse: Een erg luxe draadloze tondeuse met een gebruikstijd van 2 uur. Een zeer complete set voor de thuiskapper met de 10 opzetkammen van 1,5 tot 25 mm.
 • Beste koop tondeuse: Een tondeuse met snoer met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een complete set met 8 handige kleurgecodeerde opzetkammen.

Beste tondeuse – Een eigen tondeuse in huis hebben kan heel erg fijn zijn. Geen afspraken meer maken om naar de kapper. Zowel jij als je portemonnee worden er wat vrolijker van. Meer mensen in huis die een knipbeurt nodig hebben? Een tondeuse kan dan heel wat geld besparen! Geld besparen is natuurlijk een aangename gedachte, maar dat is niet alles. Regelmatig je kapsel bijwerken gaat een stuk makkelijker als je het even thuis zelf kunt doen.

Maar welke tondeuse is het meest geschikt hiervoor? In deze handleiding bespreken we waar je op kunt letten bij het kopen van een tondeuse.

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Wat is een tondeuse?
 2. Waarom een tondeuse?
 3. Waar let je op bij het kopen van een tondeuse?
 4. Beste tondeuse
 5. Beste koop tondeuse
 6. Onderhoud van de tondeuse: olie

Wat is een tondeuse?

Er zijn verschillende elektronische apparaten op de markt die gemaakt zijn voor het bewerken van haar. We hebben het dan over tondeuses, baardtrimmers en scheerapparaten.

Wat is het verschil tussen deze apparaten? De tondeuse is ontworpen voor het scheren, trimmen of bijwerken van hoofdhaar. De baardtrimmer heeft fijnere mesjes en is meer geschikt voor het netjes bijhouden van de baard. Het scheerapparaat is voor het wegscheren van een baard.

De tondeuse en de baardtrimmer zijn beiden bedoeld voor het trimmen van haar en lijken wat betreft functies inderdaad op elkaar. Dus wat is het verschil weer tussen deze twee apparaten? Tondeuses zijn veel meer geschikt voor het trimmen van hoofdhaar doordat het krachtiger is dan de baardtrimmer. De kop van een tondeuse is bovendien breder dan die van een baardtrimmer. Er zijn echter tondeuses verkrijgbaar die extra opzetstukken hebben voor het trimmen van je snor of baard.

Een tondeuse is het overwegen waard als je op zoek bent naar een apparaat dat hoofdzakelijk bedoeld is voor het bewerken van hoofdhaar. Je bent sneller klaar met een tondeuse, omdat de tondeuse breder en krachtiger is.

Waarom een tondeuse?

Er zijn een paar redenen om een tondeuse te willen halen. Je bespaart heel wat geld als je je eigen haren knipt. Je hoeft niet meer naar de kapper waardoor je een ritje naar de kapper bespaart. Een afspraak maken is niet nodig. Je bepaalt helemaal zelf wanneer je gaat knippen. Bovendien heb je zelf volledig onder controle hoe je kapsel eruit gaat zien.

Een tondeuse kan heel wat geld besparen als je een kort kapsel wilt behouden. Hoofdhaar groeit dan opeens een stuk sneller dan verwacht en de kappersbezoeken zijn toch wat duurder dan je portemonnee het toelaat. Een tondeuse is dan de oplossing!

Waar let je op bij het kopen van een tondeuse?

Opzetkammen en kapsel

Op welke lengte wil je je haar kunnen trimmen met de tondeuse? Zit er bij de tondeuse de nodige opzetkammen voor het bereiken van de haarlengtes die je wilt? Wil je kort of lang haar? Of ga je voor de militaire of kale look? De tondeuses kunnen doorgaans op meerdere standen trimmen. Houd rekening met de kniplengtes om er zeker van te zijn dat je de tondeuse koopt die het door jou gewilde kapsel kan trimmen.

Ben je op zoek naar een tondeuse voor een kaal hoofd of een zo kort mogelijk kapsel? Kies dan een tondeuse die een knipafstand heeft van maximaal 1 millimeter of een tondeuse waarvan de opzetkam eraf kan om al je haar eraf te halen. Voor een een gemillimeterd kapsel heb je een opzetkam nodig van 1 tot 3 mm. Een gemillimeterd kapsel geeft een militaire look. Opzetkammen van 4 tot 16 mm zijn over het algemeen het meest geschikt voor het korte kapsel. Bij het korte kapsel worden de zijkanten vaak korter geknipt dan boven het hoofd. Hierdoor zijn er meerdere opzetkammen nodig. Heb je liever dat je kapsel wat langer is, dan heb je een tondeuse met opzetkammen vanaf 16 mm nodig.

De bovenstaande millimeters kun je als richtlijn gebruiken om te bepalen wat je nodig hebt. Welke tondeuses en opzetkammen je nodig hebt ligt natuurlijk aan je voorkeur. Des te meer diverse opzetkammen er bij de tondeuse zit, des te meer verschillende kapsels je met de tondeuse kan maken.

Met of zonder snoer

We hebben het net gehad over de lengte van het kapsel. Dit is een belangrijke punt om naar te kijken als je op zoek bent naar de beste tondeuse. Alleen dit is niet het enige waar je op moet letten om een tondeuse te kiezen die bij je past. Een ander belangrijk kenmerk waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een tondeuse is het snoer. Waarom een tondeuse met snoer kopen en waarom een draadloze tondeuse kopen? Wat zijn de voor- en nadelen van een tondeuse met en zonder snoer?

Een draadloze tondeuse heeft geen snoer dat in de weg zit tijdens het gebruiken van de tondeuse. Je hebt geen vervelende gevechten met het snoer en je hebt meer bewegingsvrijheid. Een tondeuse zonder snoer zorgt ervoor dat je je meer kan focussen op het trimmen zelf. Echter werkt een draadloze tondeuse op accu. De accu kan tijdens een trimsessie leeg raken en de tondeuse moet opgeladen worden voordat je het kan gebruiken. Niet heel erg fijn dus. De oplaadtijd en gebruikstijd verschillen per tondeuse.

Tondeuses met snoer kunnen vanzelfsprekend niet opraken tijdens een knipbeurt en zijn krachtiger dan de tondeuse zonder snoer. Dit zijn goede redenen om te kiezen voor een tondeuse met snoer. Helaas moet je wel wennen aan het snoer waar je tijdens het knippen last van kan hebben.

Dus welke tondeuse is het meest geschikt voor jou? Een krachtige tondeuse met snoer is erg fijn en aan te raden voor professioneel gebruik. Je wilt namelijk niet 5 keer over hetzelfde deel met de tondeuse om alle haartjes weg te halen. Je kapsel wordt hier niet mooier van en je geduld wordt op de proef gesteld. Ook bij regelmatig gebruik is het aan te raden, aangezien de accu niet leeg kan raken. Heb je liever meer bewegingsvrijheid en heb je de tondeuse niet urenlang achter elkaar nodig? Kies dan de tondeuse zonder snoer.

Verschillende merken

Er zijn heel wat verschillende merken beschikbaar wat betreft tondeuses. Merken voor tondeuses zijn Wahl, Moser, Andis, Philips, Remington, Babyliss, Panasonic en Braun.

Vooral het Amerikaanse merk Wahl is erg bekend en populair bij kapsalons. Dat is ook niet zo gek. De Wahl Clipper Corporation is met de de uitvinding van de eerste elektrische tondeuse in 1919 de marktleider in deze categorie. De Wahl is een merk dat door vele kappers wordt gebruikt.

De prijs

Bij het zoeken naar de beste tondeuse hebben we prijzen gezien van 15 tot 200 euro. Een tondeuse moet van goede kwaliteit zijn en over scherpe messen beschikken. Het is niet nodig om meteen de duurste te halen, maar het is absoluut af te raden om de goedkoopste tondeuse te halen waar je achteraf spijt van gaat krijgen. Een goedkope tondeuse heeft minder scherpe messen en is minder krachtig. Je kunt na het aanschaffen van een goede tondeuse nog jarenlang plezier ervan hebben. Een goede tondeuse is verkrijgbaar vanaf 40 euro.

Beste tondeuse

Wahl Lithium Ion Clipper

Een erg luxe draadloze tondeuse met een gebruikstijd van 2 uur. Een zeer complete set voor de thuiskapper met de 10 opzetkammen van 1,5 tot 25 mm.

Als we het hebben over de beste tondeuse die draadloos is, dan kijken we al snel naar de Wahl Lithium Ion Clipper. Waarom? Omdat deze tondeuse op een volle accu wel 2 uur mee gaat. Accu plotseling vooralsnog leeg? Dan is er nog de snellaadfunctie. Even 15 minuten opladen om de tondeuse 12 minuten te kunnen gebruiken, genoeg voor een knipbeurt! Geen zin in 15 minuten wachten? De Wahl Lithium Ion Clipper is ook bedraad te gebruiken. Je hoeft dus nooit (meer) een paar uren te wachten tot je tondeuse geladen is om weer te mogen knippen. Daarbij brandt een LED lampje als het tijd is om de tondeuse op te laden.

Er zijn meer dan genoeg redenen om de Wahl Lithium Ion Clipper in huis te willen hebben. Het is erg geschikt voor het regelmatig knippen van korte kapsels, maar het is ook ideaal voor het knippen van de langere kapsels. De 10 opzetkammen van 1,5 tot 25 mm en de krachtige motor maken dit mogelijk.

Wahl staat bekend om de scherpe messen en dat is natuurlijk ook bij dit model het geval. De nauwkeurige scherpe messen helpen je bij het knippen van verschillende haartypes zonder dat kwaliteit verloren gaat. Bij de tondeuse is een olieflesje meegeleverd, zodat je na gebruik het met de olie kan onderhouden en de mesjes in topconditie blijven.

Bij het kopen van de Wahl Lithium Ion Clipper krijg je een compleet pakket met twee kammen, schoonmaakborsteltjes, olie, kappersschaar, 10 opzetkammen, oorgeleiders en zelfs een wenkbrauwborsteltje. Een complete set waarmee je meteen aan de slag kan gaan als doe-het-zelf-kapper!

Een nadeel is wel dat de opzetkammen is dat de opzetkammen een beetje kunnen meebuigen bij het gebruik ervan. We zijn helaas een beetje ontevreden over de kwaliteit van de kammen. Toch zijn we zeer tevreden over de Wahl Lithium Ion Clipper. Het is een professioneel apparaat die erg netjes en snel knipt.

Belangrijke kenmerken
 • 10 opzetkammen: 1,5 / 3 / 5 / 6 / 10 / 13 / 16 / 19 / 22 / 25 mm
 • Gebruikstijd van 2 uur bij volle accu
 • Snellaadfunctie van 15 minuten
 • Bedraad te gebruiken

Beste koop tondeuse

Wahl Color Pro

Een tondeuse met snoer met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een complete set met 8 handige kleurgecodeerde opzetkammen.

Je bent voor de Wahl Color Pro minder dan 50 euro kwijt en dit gaat niet ten koste van de kwaliteit. Deze tondeuse kost minder, maar dit betekent niet dat je er minder voor krijgt. Bij de Wahl Color Pro worden de nodige onderdelen meegeleverd en een professionele look met deze tondeuse is geen probleem.

De Wahl Color Pro heeft diverse leuke eigenschappen die het waard zijn om even te noemen. Laten we beginnen met het kleurcoderingssysteem van de opzetkammen. De 8 opzetkammen met elk een ander kleur maken het voor de thuisgebruikers erg makkelijk om te herkennen welke opzetkam voor welke haarlengte is bedoeld. Overigens is de meerderheid van de gebruikers van deze tondeuse erg tevreden over deze opzetkammen en uiteraard de tondeuse zelf.

Je kunt mooi en nauwkeurig met deze beste koop tondeuse knippen dankzij de hoogwaardige snijbladen gemaakt van high carbon staal. Deze scherpe high carbon-snijbladen zijn sterk en ontworpen om langdurig mee te gaan. Niettemin is het aan te raden om het na elk gebruik een paar druppeltjes olie op de scheerbladen te doen om het in optimale conditie te houden. De tondeuse is krachtig genoeg om door dik haar te knippen.

Deze tondeuse heeft geen accu. Een knipbeurt gebeurt met een snoer dat 180 cm lang is. Genoeg om ermee te manoeuvreren en te knippen. Het blijft natuurlijk wel wennen om te knippen met een tondeuse met draad. Je zit in ieder geval niet zonder batterij tijdens het knippen.

Bij deze tondeuse krijg je een verzameling aan accessoires: de 8 gekleurde opzetkammen, schaar en een kam. Ook krijg je er een koffer bij om al deze accessoires in op te bergen. Met de Wahl Color Pro krijg je een complete set voor een goede prijs waarmee je meteen aan de slag kan gaan.

Belangrijke kenmerken
 • 8 opzetkammen met kleurcodering: 3 / 6 / 10 / 13 / 16 / 19 / 22 / 25 mm
 • Alleen bedraad te gebruiken

Onderhoud van de tondeuse: olie

Het is van belang om de tondeuse goed te onderhouden voor het behouden van de kwaliteit van de tondeuse. De mesjes van de tondeuse moeten geolied worden zodat deze langer scherp blijven. Het contact tussen de scheer- en snijbladen blijft met olie soepel en de messen blijven zo langer scherp. Een olie die je kunt gebruiken is bijvoorbeeld de Wahl Olie 118 ml tube. Bij de tondeuse wordt er vaak een flesje olie meegeleverd. Mocht deze op zijn of deze er niet bij zitten, dan kun je deze altijd aanschaffen.

Het onderhouden van de tondeuse met olie is heel eenvoudig. Na het scheren verwijder je de haartjes van het apparaat en breng je 1 à 2 druppels olie aan. Vervolgens zet je de tondeuse heel even aan zodat de olie zich verspreid. Meer dan dat hoef je niet te doen!