Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Philips GC4850 Azur de beste strijkijzer is voor kleine huishoudens.
Terwijl de Philips GC9620 Perfectcare Elite juist veel beter geschikt is voor grote huishoudens met een strijklast.

Hoewel er nog niet een ruim aanbod is aan draadloze strijkijzers, waren wij zeer tevreden met de Tefal FC9962 Freemove. Het is zeker een alternatief voor de Philips GC4850 Azur om te overwegen, als het idee van een draadloze strijkijzer je aanstaat.

98
Onderzocht
4
Beste
 • Beste stoomstrijkijzer: Een stoomstrijkijzer met een goede balans tussen kracht en gewicht! Presteert prima en heeft alle functies die zou willen uit een moderne strijkijzer.
 • Beste stoomgenerator: Aan de dure kant, maar wat je allemaal krijgt aan functies en kracht bij deze stoomgenerator! Vrij weinig strijkijzers komen in buurt qua prestaties.
 • Beste draadloze strijkijzer: Een strijkijzer die prima zijn werk doet, en daarbij de voordeel heeft dat hij snoerloos is!
 • Beste strijksysteem: Op zoek naar een professionele oplossing voor het strijken? Dan is de Laurastar Plus met zijn vele functies onmisbaar.

Beste strijkijzerStrijken is een huishoudelijke klus waar de meeste liever niet aan beginnen. Maar aangezien we allemaal wel houden van kreukloze kleding, zitten we er voorlopig aan vast. Of je nou strijken wel of niet leuk vind, wil niet zeggen dat het klusje lang hoeft te duren! Een goede strijkijzer maakt een enorm verschil qua snelheid en kwaliteit!

In deze koopgids gaan we je uitleggen wat voor strijkijzers er momenteel in 2017 beschikbaar zijn op de markt, en voor wie ze bestemd zijn. We gaan ook beschrijven waar je op moet letten bij het kopen van een strijkijzer. En welke strijkijzers volgens ons onderzoek de beste zijn!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Soorten strijkijzers?
 2. Waar let je op bij het kopen van een strijkijzer?
 3. Hoe hebben wij de beste strijkijzer gevonden?
 4. Beste stoomstrijkijzer
 5. Beste stoomgenerator
 6. Beste draadloze strijkijzer
 7. Beste strijksysteem

Soorten strijkijzers

Droogstrijkijzer

droogstrijkijzer
Een ouderwetse soort strijkijzer, die lang niet meer zo populair is in de gemiddelde huishouden. Vanwege hun populariteit komen ze weinig voor, en als ze voorkomen zijn ze meestal wel aan de dure kant. Een droogstrijkijzer is eigenlijk niks anders dan een strijkijzer die verwarmd wordt door stroom. Het apparaat maakt zelf geen gebruik van stoom, en heeft geen waterreservoir . Het is echter wel mogelijk om met een spuit zelf water toe te voegen aan de kleding.

Door het feit dat er geen stoom is, maakt dat de strijken zelf lastiger. Daarentegen heeft het ouderwetse methode wel een sterke voordeel. Het is vrijwel geschikt voor iedere materiaal, en omdat er geen stoom vrijkomt. Kan het niet bepaalde kledingstukken kreukelen. Maar daar blijven de voorbeelden ook meteen bij.

Voordelen

+ Geschikt voor iedere soort materiaal.
+ Geen stoom.

Nadelen

Veel lastiger in gebruik.
Minder keuze uit strijkijzers vanwege populariteit.
Vaak wat aan de duurdere kant.

Stoomstrijkijzer

stoomstrijkijzer
De type strijkijzer waar de meeste mensen al bekend mee zijn. Dus meteen ook de populairste soort strijkijzer! Een stoomstrijkijzer is de standaard geworden sinds het apparaat in het begin van 1900 voor het eerst in de markt kwam. Waardoor de droogstrijkijzer meteen werd vervangen als de destijdse favoriet!

Stoomstrijkijzers zijn goedkoper, sneller en veel gebruiksvriendelijker dan hun voorganger. Daarnaast is er vanwege hun populariteit veel meer keuze waaruit je kunt kiezen. De meeste stoomstrijkijzers hebben ook de functie om de stoom uit te schakelen, waardoor ze functioneren als droogstrijkijzer. Stoomstrijkijzers staan bekend als de oplossing om snel van kreukels af te komen, wat mede komt door het gebruik van stoom. Door de stoom werken ze ook op een groter / dichter oppervlakte. Helemaal voor stoffen zoals katoen is stoom hoognodig om kreukels weg te strijken. Het nadeel is dat stoom bepaalde stoffen kan aantasten zoals zijde.

Moderne stoomstrijkijzers hebben zelfs nog meer handige functies. Zo kunnen ze ook verticaal strijken! Klinkt misschien een beetje vreemd als je het nooit eerder hebt gebruikt, maar is een onmisbare functie als je het eenmaal hebt gehad. Met verticaal strijken gaat de strijkijzer op een hogere niveau stoom produceren. Hierdoor kun je langs stoffen of objecten langsgaan met je stoomstrijkijzer om ze op te frissen en milde kreukels te verwijderen. Denk hierbij aan een blazer of gordijnen die nog hangen.

Een stoomstrijkijzer is gemakkelijk te herkennen omdat het een interne waterresoirve heeft. Dit ten opzichte van zijn moderne broertje, de stoomgenerator. Die een externe waterreservoir heeft.

Voordelen

+ Goedkoop.
+ Ruime aanbod vanwege populariteit.
+ Verticaal stomen en vele andere functies.
+ kan zowel droog als met stoom werken.

Nadelen

Interne waterreservoire maakt hem wel wat zwaarder.
Interne waterreservoir betekent dat hij een kleinere inhoudt heeft, dus vaker bijvullen. Wat niet altijd kan als het apparaat aan is.

Stoomgenerator

stoomgenerator
De nieuwste soort strijkijzer en eigenlijk de opvolger van een stoomstrijkijzer. Die iedere jaar steeds populairder wordt! De stoomgenerator doet wel eer aan zijn naam. Gemiddeld produceren stoomgeneratoren 60% meer stoom dan hun voorganger de stoomstrijkijzer! Meer stoom betekent dat je ook sneller klaar bent. Je kunt er wel ruim vanuit gaan dat je met een stoomgenerator de helft van de tijd doet aan dezelfde stapel kleding vergeleken met alternatieven. Heel mooi, als je geen grote fan bent van strijken!

Een stoomgenerator werkt met een externe waterreservoir. Deze waterreservoir is verbonden met een kabel aan de strijkijzer. Over de draad wordt zowel de stoom als water in vervoert. Omdat deze reservoir niet intern is, kan hij veel groter gemaakt worden dan bij een stoomstrijkijzer. Je kunt verwachten dat er 3 of 4 keer zoveel water in kan worden gehouden. Waardoor jij minder vaak hoeft bij te vullen. Daarnaast betekend dat ook meteen de de strijkijzer zelf 50% minder zwaar is. Dat extra gewicht is niet alleen fijn voor je pols, maar gepaard met de hoeveelheid stoom ook meteen een snelle strijker!

De stoomgenerator is natuurlijk niet alleen maar positief en heeft ook wat minpunten. Het apparaat in zijn geheel neemt meer ruimte in beslag tijdens de opslag. Het is niet een enorm invloed tijdens het strijken zelf, omdat het draad lang genoeg is. Waardoor je de tank op de grond kan neer zetten en gewoon gemakkelijk kan strijken. Maar het apparaat is in zijn geheel wel 2 a 3 keer zo groot dan alleen een stoomstrijkijzer. Daarnaast is het gemiddeld duurder dan een stoomstrijkijzer, en als je niet veel kleding hebt dat je moet strijken. Waardoor je niet echt voordeel hebt aan de snellere strijkbeurt. Het een onnodige functie is.

Voordelen

+ 2x zo snel als een “gewone” strijkijzer
+ Veel grotere waterreservoir.
+ Veel lichter
+ Verticaal stomen en vele andere functies.

Nadelen

Neemt meer ruimte in beslag door externe waterreservoir.
Gemiddeld duurder dan een stoomstrijkijzer..

Strijksysteem

strijksysteem
Een strijksysteem is eigenlijk een strijkijzer voor de professionals of individuele en huishoudens die echt de beste van de beste willen. Een strijksysteem is een strijkapparaat die een professionele stomerij gebruikt om je kleding te strijken. Het is een compleet pakket en bied zichzelf aan als een alles in een pakket als het op strijken aankomt. Dat is ook niet overdreven, een strijksysteem is gewoon top strijkbout waar je niet alleen snel maar ook goed mee kunt strijken. Maar daar hangt een hoge prijskaartje aan.

Bijna alle moderne strijksystemen maken gebruik van de meest ingenieuze technieken. Omdat de strijkapparaat verbonden is aan de strijkplank zelf heeft dat veel voordelen qua samenwerking. Zo kan de strijkplank van een strijksysteem een vacuüm creëren ( om de kleding perfect om de plank te trekken). Of juist de plank opblazen zodat je makkelijker overhemden en shirts kunt strijken. Waardoor je een beetje het effect krijgt alsof iemand de shirt of overhemd draagt.
Net als een stoomgenerator heeft een strijksysteem een externe waterreservoire. Echter, is dat bij een strijksysteem deze vele malen groter is. Wat wel als nadeel heeft dat het hele set best zwaar kan zijn. Wat een strijksysteem wel anders doet is gebruik maken van fijne stoom. Wat de kleding zachter maakt, en meteen ook zorgt dat je sneller en gemakkelijker ontkreuken.

Voordelen

+ De professionele oplossing voor strijken.
+ Vacuum en blazer in de strijkplank om het strijken makkelijk te maken..
+ Krachtige stoomfunctie die gemakkelijk aan te passen is.
+ Maakt gebruik van fijne stoom, wat ontkreuken makkelijk maakt.

Nadelen

Door zijn hoge prijs zeker niet voor iedereen weggelegd.
Het gehele set is niet aan de lichte kant.

Waar let je op bij het kopen van een strijkijzer?

Stoomgenerator of stoomstrijkijzer

Het is geen geheim dat voor de meeste huishoudens de keuze zal vallen tussen een stoomgenerator of een stoomstrijkijzer. Dat is niet zo vreemd, want op vele vlakken lijken deze twee soorten strijkijzers sterk op elkaar. Toch hoeft een keuze te maken niet zo lastig te zijn, en kan je al snel kiezen door te kijken naar de strijk behoefte van je huishouden.

In het geval dat je een kleine huishouden hebt die niet al te vaak strijkt, is het niet verstandig om een stoomgenerator te kopen. Ook al is een stoomgenerator alsnog sneller, het is ook een ruim duurder apparaat. Je kunt dan minder goed genieten van de voordelen die het apparaat heeft. In zo’n geval is het juist aan te raden om voor een stoomstrijkijzer te kiezen, die vaak goedkoper zijn en toch fijn genoeg strijken!

Is het tegenovergestelde juist het geval? Heb je een grote huishouden van meer dan 2 personen, of heb je hoge strijk behoefte per week? Dan is de investering in een stoomgenerator zeker een goede optie. Omdat het apparaat je zoveel tijd bespaart is het in zo’n geval vaak de betere optie.

Vermogen

Het vermogen van een strijkijzer wordt weergeven in Watt. Het vermogen geeft je meer inzicht in een aantal aspecten van de strijkijzer, ongeacht waar je voorkeur bij ligt. Over het algemeen geeft een hogere wattage aan hoe snel de strijkijzer gebruiksklaar is. In andere woorden, hoe snel de strijkijzer opwarmt naar een bepaalde temperatuur. Het geeft ook meteen wat de output is van de strijkijzer qua maximale hitte.

Een hogere vermogen gaat dus vaak gepaard met een “krachtiger” strijkijzer. Wat vaak betekent dat strijkijzers met een hoge vermogen meestal aan de dure kant van de spectrum te vinden zijn.
De wattage van strijkijzers lopen uiteen van ongeveer 800 tot 2600 Watt.

Strijkzool

De strijkzool is laag waar de strijkijzer mee in contact met de kleding, en dus het element dat opgewarmd wordt. Om een goede strijkijzer uit te kiezen, ligt het voor de hand dat je een strijkijzer wil die gemakkelijk glijdt. Des te makkelijk de strijkijzer glijdt en warmte verspreidt, des te minder tijd het kost om een kledingstuk te strijken. Nou is het best grappig dat de meeste mensen in de winkel altijd een strijkijzer even optillen om te kijken hoe zwaar hij is. Want dat wordt gezien als een van de manieren om erachter te komen hoe goed een strijkijzer glijdt. Hoewel daar zeker wel wat waarheid in zit, besteden de meeste te weinig aandacht aan de strijkzool.

Een goede strijkzool heeft heel veel invloed op hoe goed de strijkijzer zijn werk doet. Maar bepaald ook sterk de prijs! Het grootste verschil onderling strijkzolen zit hem in de materiaal waarvan ze zijn gemaakt.

Een van de meest voorkomende is een strijkzool gemaakt van roestvrijstaal. Dit materiaal is goedkoper dan een alternatief zoals keramiek. Het is een duurzaam materiaal met een goede hitte distributie. Een strijkzool van roestvrijstaal kan ook gemakkelijk glijden over dikkere natuurlijke stoffen zoals katoen op hoge temperaturen.

Maar roestvrijstaal doet het minder goed als je kijkt naar non-stick eigenschap van het materiaal vergeleken met bijvoorbeeld keramiek. Een keramische strijkzool is vaak duurder dan roestvrijstaal. Echter, is keramiek veel beter als het op glijden komt over synthetische stoffen en heeft minder kans op plakken. Het nadeel naast de prijs is dat deze type strijkzool wel extra aandacht nodig heeft qua verzorging.

Zo zijn er nog tal andere soorten strijkzolen zoals : SteamGlide, UltraGliss, Anodilium etc. Die vaak merk gebonden zijn en een variatie zijn meerdere materialen of technieken.

Gewicht

Zoals wij bij strijkzolen al hebben verteld, is gewicht een van de eerste aspecten waar mensen naar kijken. Daar is zeker niets fout aan! Want het is inderdaad wel belangrijk dat het gewicht van de strijkijzer niet te groot is. Een zwaardere strijkijzer betekent dat het minder prettig zal zijn voor de gebruiker zijn polsen en armen tijdens gebruik. Daarnaast betekent het ook direct dat de strijkijzer minder goed glijdt, hoewel dit gepaard gaat met de strijkzool.

Gewicht van de strijkijzer is ook een van de redenen waarom een stoomgenerator veel sneller strijkt dan bijvoorbeeld een stoomstrijkijzer. Omdat het apparaat geen interne waterreservoir heeft wat voor extra gewicht zorgt. Daarnaast is ook de materiaal waar de apparaat van gemaakt is een grote invloed op de gewicht.

Stoomdruk

Het maximale stoomdruk dat een strijkijzer kan leveren, geeft je een inzicht over hoe goed de strijkbout een kreuk verwijdert. Des te meer druk een strijkijzer kan leveren, des te dieper de stoom en hitte zal penetreren binnen het kledingstuk. Wat dus strijken van dikkere stoffen veel makkelijker zal maken.

Dit kenmerk wordt aangeduid in Bar.

Snoer

Wij kunnen ons voorstellen dat je niet meteen rekening houdt met de lengte van de snoer als je een strijkijzer wilt kopen. Toch is het volgens ons een belangrijke kenmerk om over na te denken. De lengte van je snoer kan afhankelijk van de ruimte die je hebt op je strijkplank heel belangrijk zijn. Als je strijkplank niet genoeg ruimte heeft, of geen apart ruimte heeft voor de strijkijzer. Moet je de onderdelen van de ijzer eventueel op de grond plaatsen(denk aan een stoomgenerator).

Daarnaast is de snoer zelf ook belangrijk. Goedkopere strijkijzers hebben vaak een minder flexibele snoer. Dat kan heel vervelend zijn als je het apparaat gebruikt. Het is ook belangrijk dat de strijkijzer een tuimelsnoer heeft, wat de snoer omhoog houdt zodat je gemakkelijker mee kunt werken.

Maar wat nou als je helemaal geen snoer wilt? Anno 2017 zijn er nog beperkte aantal opties als het komt op draadloze strijkijzers, maar ze zijn er wel! Het is ook niet lastig om te begrijpen waarom je eventueel voor een snoerloze strijkijzer zou willen kiezen. Het grote hoeveelheid gemak dat je krijgt bij het niet hebben van een draad is vanzelfsprekend.. Echter heeft het wel als nadeel dat je gebonden bent aan een oplaad en maximale gebruikstijd! Wat een snoerloze strijkijzer minder geschikt maakt voor huishoudens met een grote hoeveelheid kleding dat gestreken moet worden.

De 7 basiskenmerken

In de strijkijzer wereld zijn er vele functies en kenmerken, om je te helpen een betere keuze te maken. Bespreken we in dit onderdeel kort alle bekende functies en waar ze voor dienen. Om je te helpen bij het kiezen van de beste strijkijzer voor jouw behoeftes.

 1. Automatische uitschakeling— Een vanzelfsprekende functie die veel moderne strijkijzers bezitten. De strijkijzer gaat vanzelf uit na ongeveer 5 a 10 min als hij niet in gebruik is. Heel fijn voor het geval iemand vergeet hem uit de stekker te halen! Meestal hebben strijkijzers ook een functie dat ze snel uit gaan als ze te lang op een plek aan staan, om zo te voorkomen dat kleding per ongeluk wordt verbrandt.
 2. Druppelstop— Een eigenschap die voorkomt dat er druppels uit de strijkijzer komen als hij nog niet warm genoeg is om stoom te creëren. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je kleding niet nat wordt omdat je de strijkijzer te vroeg gebruikt!
 3. Waterreservoire— Een interne of externe bak waar water in wordt bewaard voor het stomen. Des te meer inhoud het reservoire heeft des te minder vaak je hem moet bijvullen. Wat een grote pluspunt kan zijn als je veel kleding moet strijken per keer.
 4. Zelfreinigend— Dit is een functie dat helpt de gaatjes waar de stoom uit komt schoon te houden. In sommige gevallen wordt dit gedaan met dezelfde knop als de stoomstoot. Waardoor er een grote hoeveelheid stoom door de gaten gaat, om zo eventuele obstructies weg te blazen.
 5. Kalkverzamelaar— Eigenlijk een toevoeging bij de zelfreinigende functionaliteit. Een kalkverzamelaar is eigenlijk niks anders dan een filter die alle kalk uit het water haalt en in een aparte bak verzamelt. Deze bakje moet je vervolgens periodiek schoonmaken. Het is belangrijk dat je strijkijzer een dergelijke verzamelaar heeft als je van plan bent gewoon kraanwater te gebruiken.
 6. Stoomstoot— Een krachtige stoot van stoom om je te helpen met hele hardnekkige kreukels te verwijderen uit je kleding.
 7. Verticaal stomen— Maakt het mogelijk om verticaal te stomen met de strijkijzer! Heel handige functie voor kledingstukken die een opfrisser nodig hebben, of juist stoffen die hangen zoals je gordijn.
 8. Stoomtip— Een strijkijzer met een stoomtip heeft ook gaatjes waar stoom uit kan komen aan de puntige kant van de strijkzool. Dit helpt de strijkijzer erbij om lastige plekjes met de punt van de strijkijzer nog te bereiken. Iets wat vaak het geval is bij bijvoorbeeld overhemden.

Hoe hebben wij de beste strijkijzer gevonden?

Wij zijn begonnen met het interviewen van gebruikers om een idee te krijgen wat de belangrijkste behoeftes zijn omtrent strijkijzers. Wat ons meteen duidelijk werd is dat voor de grootste deel van de groep dezelfde punten steeds werden benoemt. De meeste mensen zoeken een strijkijzer die snel, gemakkelijk en fijn glijdt zodat ze sneller de strijkwerk kunnen uitvoeren. Een punt die we ook vaak terug zagen komen, was dat de meeste mensen een strijkijzer willen die ook snel gebruiksklaar is. Zodat als ze maar een kledingstuk moeten strijken ze niet 10 minuten moeten voorbereiden tot het apparaat is opgewarmd.

Wat wij het meest merkwaardig vonden is dat de gemiddelde consument niet een heel sterk voorkeur heeft aan een type strijkijzer, maar juist meer aan de kenmerken van de strijkijzer. Voor de gemiddelde persoon maakt het niet zoveel uit of ze een stoomgenerator of juist een stoomstrijkijzer hebben, zolang die het werk maar snel en efficiënt doet.
Met dit in ons achterhoofd hebben we naar de aanbod van strijkijzers van 2017 gekeken, met de kenmerken die hier het meest invloed op hebben. In andere woorden de vermogen van de strijkijzer, de strijkzool en natuurlijk het gewicht zijn een van de hoofd factoren als het komt op comfort en snelheid!

We hebben vervolgens de beste strijkijzers geclassificeerd op soort en beoordeeld op prijs en kwaliteit. Dit hebben we gedaan op basis van interviews en reviews van huidige gebruikers.

Beste stoomstrijkijzer

Philips GC4850 Azur

Een stoomstrijkijzer met een goede balans tussen kracht en gewicht! Presteert prima en heeft alle functies die zou willen uit een moderne strijkijzer.

Heb je een kleine huishouden? Dan is deze stoomstrijkijzer zeker een topper! De Philips GC4850 Azur voldoet aan alle eisen die wij hebben gesteld voor een goed strijkijzer. Wij zijn niet de enige die de kwaliteiten van deze strijkijzer hebben opgemerkt. Deze stoomstrijkijzer kwam in 2013 al als beste geteste stoomstrijkijzer volgens de Consumentenbond. Het is een krachtig apparaat dat met een vermogen van 2600 Watt zelfs de hardnekkige kreuken eruit weet te halen. Wat ook meteen betekent dat hij snel gebruiksklaar is! Binnen 2 minuten kan je al beginnen met strijken.

Deze stoomstrijkijzer is wel aan de zware kant. De strijkbout weegt 1.6kg. Een nadeel dat grotendeels wordt opgeheven door de gepatenteerde zoolplaat van Philips. Deze strijkijzer heeft de SteamGlide zoolplaat wat ervoor zorgt dat hij super goed glijdt voor zijn gewicht.

Dat allemaal voor toch een redelijke prijs! Helemaal omdat het toch over de meest moderne functies beschikt die je wilt van een strijkijzer. Denk hierbij een verticaal strijken of een zelfreinigingsfunctie.

Waarom is deze strijkijzer volgens ons minder geschikt voor grote huishoudens? Dat komt door 2 dingen, namelijk dat de strijkijzer een aardig kleine waterreservoir heeft. Maar ook niet terwijl hij aan is kan worden bijgevuld. Wat niet ideaal is als je vanwege een grote huishouden heel veel kleding moet strijken.
refereren in tekst:

Beste stoomgenerator

PHILIPS GC9620 PERFECTCARE ELITE

Aan de dure kant, maar wat je allemaal krijgt aan functies en kracht bij deze stoomgenerator! Vrij weinig strijkijzers komen in buurt qua prestaties

We gaan er niet omheen draaien, de GC9620 is zeker aan de dure kant. Toch vinden wij dat de hoeveelheid functies dat deze stoomgenerator met zich meebrengt, het zeker zijn prijs waard is. We hebben ook geen andere stoomgenerator of strijkbout gevonden die in de buurt komt van qua prestaties.

Als je een groot huishouden of je hebt per week veel kleding dat gestreken moet worden, dan is deze stoomgenerator de ideale oplossing. De strijkbout zelf weegt maar 800 gram en heeft een heel dunne postuur met vrijwel geen knopjes. Nou denk je vast… dat is vreemd! Waar verander ik de temperatuur dan van deze stoomgenerator? Het antwoord is dat doe je niet! Deze strijkbout heeft een automatisch temperatuurinstelling. Wat inhoudt dat je van dikkere stoffen als katoen naar dunnere stoffen zoals zijde kunt overgaan zonder een pauze of aanpassing. De strijkijzer past zich automatisch aan en zorgt dat het de perfecte temperatuur heeft zonder pauzes. Wij kunnen ons sterk voorstellen dat dit zeker een beetje eng klinkt in het begin, maar de resultaten spreken voor zichzelf. Deze stoomgenerator is zeker even wennen, en niet op de negatieve zin. Je kunt de strijkijzer bijvoorbeeld niet verticaal neerzetten als je hem niet gebruikt ( zoals je bij een stoomstrijkijzer doet als je hem niet gebruikt). Maar gewoon plat! De apparaat weet precies wanneer je hem niet gebruikt en zal dan niet gaan aanbranden. Na een aantal minuten schakelt hij zelfs automatisch uit. Dit is wel even wennen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt. Wil je niks anders!

Een compact maar krachtig strijkijzer

Laat zijn formaat je niet misleiden, het is een krachtig apparaat! De PerfectCare Elite heeft een vermogen van 2400 Watt, wat aan de aan bovenkant zit van de vermogensspectrum. Dat zorgt ervoor dat hij een maximale druk kan leveren van 6,5 bar met een continue stoom vermogen van 130 gram per minuut met een stoomstoot van wel 450g. Alle waarden zijn ruim hoger dan andere modellen van philips zoals de PHILIPS GC6627 SPEEDCARE. Maar wat betekent dat allemaal eigenlijk?

Het betekent dat deze stoomgenerator binnen 2 min al klaar is voor gebruik. Je hoort een geluidsindicatie en de apparaat licht op als hij klaar is voor gebruik. Daarnaast is de druk zo sterk dat je gemakkelijk een spijkerbroek kunt dubbelvouwen ( zodat de benen op elkaar liggen). Om vervolgens alle lagen in een keer te strijken. Als resultaat, je bent super snel klaar met alle strijkwerk! Helemaal top als het totaal niet je favoriete klusje is.

Beste draadloze strijkijzer

TEFAL FV9962 FREEMOVE

Een strijkijzer die prima zijn werk doet, en daarbij de voordeel heeft dat hij snoerloos is!

Er zijn momenteel maar een handvol aan draadloze strijkijzers om uit te kiezen. De verwachting is wel dat de aankomende jaren draadloze strijkijzers steeds populairder waren, maar hoe zit het met de huidige aanbod? Wij waren aardig over de TEFAL FV9962 Freemove, maar wij zijn toch positief verrast. Je kunt de Freemove eigenlijk gewoon zien als een goede stoomstrijkijzer die toevallig ook geen snoer heeft. Dat is de perfecte samenvatting van Freemove.

De Freemove heeft 2600 Watt vermogen en maximale stoomstoot van 170 gram per minuut. Hij heeft ook alle functies die wilt vinden in een moderne stoomstrijkijzer, zoals het verticaal stomen bijvoorbeeld. Echter kwam het wel tekort aan een functie en dat is een automatische uitschakeling.

Hoe de draadloze eigenschap te werk gaat is in principe prima te doen. Je krijgt een oplaad station bij het apparaat waar je hem op kunt leggen. Bij het opbranden van het lichtje is het apparaat klaar voor gebruik. Je kunt dan de strijkijzer gebruiken, en vervolgens leg je hem weer op de station als je de kledingstuk aan het verplaatsen bent. Het is een heel intuitief process wat je meteen al bij het eerste gebruik gemakkelijk onder die knie hebt.

Beste strijksysteem

LAURASTAR MAGIC S7A

Op zoek naar een professionele oplossing voor het strijken? Dan is de Laurastar Plus met zijn vele functies onmisbaar

Op zoek naar een professionele oplossing voor het strijken? Of wil je echt het allerbeste hebben voor in huis? Dan is een strijksysteem zoals de LauraStar Magic S7A of een goedkopere variant Laurastar Go onvervangbaar.

Een strijksysteem is van nature natuurlijk altijd een grote investering, maar daar krijg je ook wel weer aardig wat voor terug. De S7A maakt zelf gebruik van fijne stoom. Omdat de stoom wat fijner is dan wat je normaal gewend bent van een stoomstrijkijzer, zal je al snel de voordelen ervan merken. Namelijk dat kleding automatisch veel zachter wordt als je de strijkijzer erop gebruikt, en dat de stoom veel gemakkelijker dieper kan penetreren.

De strijkbout heeft zelf geen gaatjes aan de onderkant maar een V vormig opening, waar de stoom uitkomt. Dat samen met zijn 3D strijkzool zorgt voor een betere verdeling van stoom en hitte! De plank zelf heeft ook een aantal functies! Je kunt ventilatoren binnen de strijkplank aanzetten zodat de kledingstuk wordt opgeblazen, also iemand de stuk draagt. Waarna je veel gemakkelijker moeilijk te bereiken stukken kunt strijken. De plank kan ook juist vacuüm trekken, waardoor kleding makkelijker recht wordt getrokken.

Het enige nadeel van zo’n systeem (naast zijn prijs natuurlijk) is dat het wel een zwaar systeem is. Daarnaast zijn veel onderdelen met elkaar verbonden. Hierdoor is het geen fijn optie als je (in het geval van thuis) de trap steeds op en af moet! Hij weegt namelijk 19 kg en dat is niet niks.