Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Karcher SC 1 de beste handstoomreiniger is. Hij is geschikt voor alle schoonmaakklussen en hij is lekker licht. Hij weegt maar 1,5 kilogram! Hij wordt standaard geleverd met 6 accessoires. Tevens heeft hij een stoomdruk van 3 Bar.

Heb je alleen last van vieze vloeren? Kies dan voor onze beste stoommop. De beste stoomreiniger in deze categorie is de Philips FC7028! Dat komt omdat hij een driehoekige zuigmond heeft die ervoor zorgt dat je elk hoekje van de vloer kunt pakken. En dankzij zijn 7 Bar aan stoomkracht, laat je geen beetje vuil achter op de vloer. 100% schoonheid dus! Binnen 0,5 minuten is het water op temperatuur, dus je kunt binnen no-time beginnen.

Vind je een beetje gewicht niet erg, heb je vooral een vieze vloer en soms hier en daar wat klusjes? Kies dan voor de beste slede-stoomreiniger. De Karcher SC4 Premium is de beste stoomreiniger is zijn categorie. Dit komt mede dankzij zijn 12 meegeleverde accessoires. Dit zorgt er namelijk voor dat deze slede-stoomreiniger als één van de weinige uit zijn categorie, méér dingen kan schoonmaken dan alleen de vloer. Dankzij zijn snoer van 4 meter, en bijvulbare watertank, hoef je niet te stoppen tijdens het schoonmaken. Dat betekent dat je sneller klaar bent en weer verder kunt gaan met je dag.

44
Onderzocht
3
Beste
 • Beste handstoomreiniger: Deze stoomreiniger is ideaal voor bijna alle schoonmaakklussen. Wordt geleverd met 6 accessoires. Weegt 1,5 kilo. Stoomdruk van 3 bar.
 • Beste stoommop: Alleen geschikt voor vloeren. Driehoekige zuigmond, dus komt in onbereikbare hoeken. 7 Bar aan stoomkracht. 0,5 minuten opwarmtijd. Groot waterreservoir.
 • Beste slede-stoomreiniger: Dit is de beste stoomreiniger voor vooral de vloeren, eventueel andere klussen. Geleverd met 12 accessoires. Bijvulbare tank. 3,5 Bar. Regelbare stoomdruk.

Beste stoomreiniger – Het is je beste vriend als je haast hebt, maar toch een schoon huis/ schone winkel wilt hebben. Ideaal voor bedrijven, of gezinnen met kinderen die er graag een troep van maken. Waar heb ik het over? Over een stoomreiniger natuurlijk!

Stel je hebt een winkel en het is bijna sluitingstijd. Iedereen wilt naar huis, maar er is nog niks schoongemaakt! Je kunt je winkel natuurlijk niet achterlaten zonder dat er is schoongemaakt. Er zijn namelijk nog steeds normen waaraan voldaan moet worden! Dus nu ben je op zoek naar een efficiënte manier om alles schoon te krijgen. Gelukkig is daar speciaal een apparaat voor uitgevonden: de stoomreiniger! Voortaan heb jij geen last meer van haast aan het einde van de dag, of zeurende werknemers! Deze stoomreinigers zijn niet alleen handig voor bedrijven, maar ook voor gezinnen met kinderen! Heeft jouw kind een creatieve bui gehad? Of heeft hij net buiten gespeeld en daarna naar binnen gelopen zonder zijn schoenen te checken? De viezigheid die door dit soort kleinigheden kan ontstaan, is geen uitdaging voor de stoomreiniger!

Maar wat is een stoomreiniger dan? En heb je het echt nodig? Zoja, wat is de beste stoomreiniger? En waar kan je uit kiezen? Geen zorgen, dit zijn allemaal vragen waar wij een antwoord op hebben. En die gaan we aan je geven in dit artikel! Dus als je even doorleest, heb jij deze antwoorden ook! Wij begeleiden je graag op het pad naar de beste stoomreiniger voor jou!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een stoomreiniger?
 2. Hoe werkt een stoomreiniger?
 3. Welke soorten stoomreinigers zijn er?
 4. Waar let je op bij het kopen van een stoomreiniger?
 5. Hoe hebben we de beste stoomreiniger gevonden?
 6. Beste handstoomreiniger
 7. Beste stoommop
 8. Beste slede-stoomreiniger

Waarom een stoomreiniger?

waarom een stoomreiniger
Als je toch al een dweil en stofzuiger hebt, waarom zou je er nog een stoomreiniger bij halen? Dat kost toch alleen maar geld? Dat is waar, maar je krijgt ook heel wat gemak terug voor dat geld. Ten eerste bespaart het je een hoop tijd. Je hoeft nog maar 1 handeling te doen in plaats van twee namelijk. En geloof me, als je daar eenmaal aan gewend bent, wil je niks anders meer! Je bent nu de helft van de tijd kwijt die je normaal kwijt zou zijn, als je werkt met een stofzuiger en dweil. Die overgehouden tijd kun je besteden aan leukere dingen, en zo gaat jouw leven er ook weer een stukje op vooruit! Een stoomreiniger bespaart je niet alleen tijd, maar ook ruimte. Je hebt nu in plaats van een dweil en stofzuiger, alleen maar een stoomreiniger in de kast staan. Heb je weer een extra plek om het speelgoed van je kinderen op te bergen. Weg struikelgevaar! Ten slotte kun je nu je dweil en stofzuiger verkopen, dus dan kost het uiteindelijk ook niet zo veel meer. Goede investering toch?

Als je er eenmaal aan toe bent om een stoomreiniger te kopen, koop dan meteen een goede stoomreiniger. Ongelukken zitten namelijk in een klein hoekje, vooral met zulke grote apparaten! Ongelukken worden vaak veroorzaakt door de slechte kwaliteit van apparaten. Of zorg ervoor dat kinderen niet in de buurt komen van grote apparaten. In ieder geval, zorg ervoor dat je een goede stoomreiniger haalt. Duurdere stoomreinigers gaan vaak ook langer mee. In dit geval geldt dus: goedkoop is duurkoop! Het is toch wel fijner om 1 keer €300,- te betalen dan 3 x €100,- exclusief eventuele reparatiekosten, vanwege slechte kwaliteit. Hou dit dus in je hoofd!

Hoe werkt een stoomreiniger?

Om ervoor te zorgen dat je de beste stoomreiniger gaat halen, is het belangrijk om te weten hoe het apparaat werkt. Dat gaan we in dit onderdeel bespreken, zodat jij de beste keuze kunt maken!

Onderdelen

Als je ooit eens met een stoompan hebt gewerkt, komt het mechanisme van een stoomreiniger je waarschijnlijk erg bekend voor. Het is namelijk bijna hetzelfde! Je hebt allereerst een aantal onderdelen nodig om dit mechanisme waar te kunnen maken. Deze onderdelen zijn de afgesloten ruimte, de slang en het mondstuk. En natuurlijk water, want zonder water kun je geen stoom verkrijgen natuurlijk!

Werking

Een stoomreiniger werkt heel simpel eigenlijk. En dat gaan we in dit kopje aan jou uitleggen. Het werkt namelijk zo: ten eerste wordt het water gegoten in de afgesloten ruimte. Hierna wordt het water opgewarmd, waarbij stoom vrijkomt. Deze stoom wordt opgevangen door de slang van de stoomreiniger. Via de slang komt de stoom bij het mondstuk terecht. Dankzij de stoom wordt het oppervlak wat je wilt schoonmaken gemakkelijk schoongemaakt. De hoeveelheid kracht waarmee de stoom naar buiten wordt geblazen wordt de druk genoemd. De druk is uitgedrukt in Bar. Dit is van belang bij de verschillende schoonmaak klussen. Je hebt bijvoorbeeld minder druk nodig voor het schoonmaken van ramen. Bij het schoonmaken van een fornuis zul je de druk wat moeten opvoeren. Niet elke stoomreiniger is dan ook geschikt voor elke schoonmaakklus. Hoe snel het water kookt (en dus stoom afgeeft), hangt af van het vermogen en de waterinhoud van de stoomreiniger.

Hygiëne

Een stoomreiniger is qua hygiëne ook ideaal, dankzij de hoge temperaturen die dit apparaat bereikt. Veel micro-organismen gaan hieraan onderuit. Deze organismen blijven wel in leven onder de omstandigheden van gewone schoonmaakmiddelen die je bij de dichtstbijzijnde supermarkt haalt. Je zult dus langer profijt hebben van een stoomreiniger. Tevens ruikt je huis ook frisser na het doden van deze micro-organismen. Een stoomreiniger laat ook geen schoonmaakmiddel resten achter, waar vuil zich aan hecht. Ideaal dus, zo’n stoomreiniger!

Welke soorten stoomreinigers zijn er?

Nu weet je hoe een stoomreiniger in elkaar zit. En dat niet alleen, je weet ook hoe het werkt! Dat betekent dat je een stap dichter bent bij het vinden van de beste stoomreiniger voor jou! Maar je bent er nog niet, we gaan dus nog even door. Dit keer gaan we de verschillende soorten stoomreinigers bespreken. Zo komen we steeds verder! Voor elke schoonmaakklus heb je een type stoomreiniger, kijk dus wat jij nodig hebt. Wij leggen hier uit welke soort voor welke klus wordt gebruikt en waarom.

Handstoomreiniger

Deze stoomreiniger is makkelijk te herkennen aan zijn formaat. Hij is namelijk erg klein, hij heeft een beetje de grootte van een plantenspuit. Waarvoor gebruik je hem dan? Voor de kleinere klusjes! Of voor de kleine hoekjes waar je niet zo makkelijk bij komt. Want juist dankzij het kleine formaat komt hij overal veel makkelijker bij. Je kunt deze soort stoomreiniger eigenlijk overal voor gebruiken. Waar je normaal een doekje overheen haalt, kun je nu een handstoomreiniger overheen halen! Denk eventueel ook aan het plafond, nu hoef je niet een heel zwaar apparaat op te tillen en op zijn kop te houden. Je kunt namelijk gewoon je arm omhoog houden en de handstoomreiniger als schoonmakende verlenging van je arm zien! Lekker makkelijk dus.

Stoommop

De naam verklapt de functie van deze stoomreiniger misschien al een klein beetje. “mop”. Precies, zoals je waarschijnlijk al dacht, is deze versie van de stoomreiniger vooral geschikt voor vloeren. Hij lijkt een beetje op een steelstofzuiger qua vorm. Hij doet dus gewoon het werk van een dweil. Je kunt hem eventueel voor andere klusjes gebruiken, maar dat gaat dan waarschijnlijk niet zonder moeite. Dus heb je alleen last van een vieze vloer die je maar niet schoon krijgt, wat je ook probeert? Dan is een stoommop jouw redding! Geloof me, nadat je dit hebt geprobeerd, zegt het hele woord “dweil” je niks meer. Het is niks waard vergeleken met de stoommop!

Slede-stoomreiniger

Dit is het grootste lid van de stoomreinigers familie. En dat brengt natuurlijk voor- en nadelen met zich mee. Het grootste voordeel van een slede-stoomreiniger is dat hij het grootste waterreservoir heeft. Je kunt hier dus het langst mee doorgaan met schoonmaken, zonder het water bij te vullen. Je krijgt hier dus het meeste mee gedaan in één keer. Het nadeel is echter dat hij ook de zwaarste versie is van de stoomreinigers. Hij ziet eruit als een stofzuiger. De reiniger ligt op de grond, meestal heeft hij wieltjes. Dit zorgt ervoor dat hij makkelijk mee te nemen is. De slang hou je vast en het mondstuk ligt ook op de grond. Ook deze stoomreinigers doen hun werk het best op vloeren. Je kunt hem eventueel op meubels gebruiken, maar dat is wel wat lastiger. Dat komt dus door zijn gewicht.

Waar let je op bij het kopen van een stoomreiniger?

Zo. Nu weet je de onderdelen, werking en verschillende soorten van de stoomreinigers. Je weet ook welke stoomreiniger je voor welke klus nodig hebt. Misschien heb je nu zelfs al een stoomreiniger in je hoofd die je waarschijnlijk wilt gaan halen. Toch wil ik je nog even op de volgende punten wijzen, zo weet je namelijk zeker dat je niks belangrijks bent vergeten. En alleen op die manier vindt jij de beste stoomreiniger voor jou!

De basiskenmerken

Zoals ik al heb aangegeven, is het handig om nog even over de volgende punten na te denken. Zo voorkom je een te haastige aankoop waar je mogelijk helemaal niet tevreden over bent. Meer kans op de beste stoomreiniger voor jouw situatie dus.

 1. Doel— Voordat je überhaupt begint na te denken over het kopen van een stoomreiniger, is het handig om je doel te bedenken. Wat wil je precies gaan schoonmaken? Kom je daar makkelijk bij? Welke soort stoomreiniger heb je dan nodig? Allemaal dingen om nog even over na te denken dus!
 2. Gewicht— Wie wilt er nou schoonmaken met een apparaat met het gewicht van een anker in zijn hand? Niemand toch? Dit is misschien een beetje overdreven, maar dit is wel hoe het voelt na een tijdje. Een te zwaar apparaat vasthouden is al niet leuk, laat staan met schoonmaken! Let dus even op het gewicht voordat je geld neerlegt voor een stoomreiniger. Wie weet bespaar jij jezelf wel een blessure!
 3. Bar— Dit hangt misschien een beetje samen met je doel. Voor verschillende schoonmaakklussen heb je verschillende druk gehaltes nodig. Bedenk dus nog een keer je doel. Bedenk daarna of je er veel druk bij nodig is. Kijk dan naar het aantal Bar wat er in de stoomreiniger zit. Hoe meer Bar, hoe hoger je de druk kunt opvoeren. Weet je nog niet waar je de stoomreiniger precies voor gaat gebruiken? Neem dan voor de zekerheid een stoomreiniger met veel Bar. Je kunt altijd lager gaan. Nooit hoger.
 4. Grootte waterreservoir— Dit is ook een handig ding om naar te kijken. Want hoe groter het waterreservoir is, hoe langer jij aan één stuk door kunt schoonmaken. Dus tenzij je zin hebt en pauzes, en daar niet gedemotiveerd van raakt, is misschien een goede keuze om voor een stoomreiniger te gaan met een groot waterreservoir. Heb je toch liever een lichte stoomreiniger, en maakt het je niks uit dat je af en toe water bij moet vullen? Dan zullen wij je zeker niet stoppen. Doe waar jij je het fijnst bij voelt! Tevens is het zo dat bij een groot waterreservoir, het langer duurt voor het water op temperatuur is.
 5. Regelbare stoomafgifte— Als je de stoomafgifte kan regelen, scheelt dat een hoop onnodige energie. Je kunt dan namelijk op bepaalde plekken net iets meer stoom laten komen, wat bijvoorbeeld handig is als je een hardnekkige vlek vindt. Dan kun je daarna de stoomafgifte wat lager zetten, bij de relatief schonere plekken. Zo bespaar je energie én water! Je zult dus langer door kunnen gaan en geld besparen. Altijd fijn natuurlijk!

Hoe hebben wij de beste stoomreiniger gevonden?

In onze zoektocht naar de beste stoomreiniger, zijn we naar verschillende winkels gegaan, we hebben zelfs de huishoudbeurs bezocht! We hadden het vrij moeilijk met deze zoektocht. Dat komt omdat de stoomreiniger nog niet zo bekend is in Nederland. Of in ieder geval hoor je er weinig mensen over. Het was dus ook lastig om de beste te vinden, mensen zijn al snel tevreden als ze niet veel over het onderwerp weten. Maar dat heeft ons niet tegengehouden! We hebben aan verschillende winkel- en beursmedewerkers gevraagd wat hun mening was, wat zij beschouwden als de beste stoomreiniger. En waarom ze dat dachten. We hebben ook een aantal geïnteresseerde klanten gevonden die er ook al veel van wisten, dus we hebben diezelfde vragen aan hen gesteld. Zo hebben we toch een beetje de stem van het publiek erin gekregen. Het was kortom dus een lange week, maar de uitkomsten zijn er toch weer!

En ze zijn ook gelukkig duidelijk! We hebben ze in dit kopje voor je uitgeschreven. Als je veel klusjes te doen hebt, is de beste stoomreiniger voor jouw situatie een handstoomreiniger. Deze is lekker licht, dus je zult geen last hebben van zijn gewicht als je hem wat langer gebruikt. Tevens kan deze soort overal, maar dan ook echt óveral bij dankzij zijn formaat. Ideaal all-in-one apparaatje dus! Heb je alleen een vloer die vraagt om regelmatige schoonmaak? En heb je geen zin in teveel gewicht? Wil je water dat snel op temperatuur is en vind je het niet erg om af en toe het reservoir bij te vullen? Dan is de stoommop de beste stoomreiniger voor jouw situatie. Het reservoir is niet groot, maar hij is dus ook niet zwaar! Hij is echter alleen geschikt voor vloeren. In principe is het dus een betere versie van de combinatie van de dweil en stofzuiger. Of ben je toch wat meer van het groffe geschut? Vind je het niet erg om een iets zwaarder apparaat mee te sleuren? Geen zin in het de hele tijd bijvullen van de tank? Moet je voornamelijk vloeren schoonmaken, en heel soms hier en daar een meubel meepakken? Dan is jouw beste stoomreiniger de slede-stoomreiniger. Deze is wat groter, en dus zwaarder. Maar je hoeft hem bijna niet bij te vullen vanwege het grote reservoir. Echter heb je bijna geen last van zijn gewicht, omdat het grootste gedeelte van deze stoomreiniger op de grond staat.

Dus dat is wat we uit ons onderzoek hebben kunnen halen. Wij hebben, gebaseerd op deze resultaten, in ons volgende onderdeel onderscheid gemaakt tussen de drie soorten stoomreinigers. We hebben de beste stoomreinigers van alle soorten uitgelicht in het genoemde kopje. Dus je kunt de beste handstoomreiniger, de beste stoommop en de beste slede-stoomreiniger hieronder vinden. Dit allemaal om het jou wat makkelijker te maken. Hopelijk vind jij zonder moeite zo de beste stoomreiniger voor jouw situatie. Wij begeleiden jou graag naar de beste aankoop, lees dus snel door!

Beste handstoomreiniger

Karcher SC1

Deze stoomreiniger is ideaal voor bijna alle schoonmaakklussen. Wordt geleverd met 6 accessoires. Weegt 1,5 kilo. Stoomdruk van 3 bar.

Dit is de beste stoomreiniger voor bijna alle verschillende klussen. Dat komt omdat het een handstoomreiniger is, en hij komt met veel verschillende mondstukken. Dit maakt hem geschikt voor verschillende soorten oppervlakken met verschillende maten. Deze stoomreiniger heeft een stoomtemperatuur van 105 graden Celsius. Dit zorgt voor de doding van 99,9% van alle bacteriën. Hij scoort dus lekker hoog op het gebied van hygiëne. De stoomreiniger van Karcher heeft een gewicht van 1,5 kilo. Dit zorgt ervoor dat hij makkelijk in gebruik is. Je kunt hem hier door lekker lang gebruiken, zonder dat je last krijgt van je armen/polsen of handen! Hij wordt standaard geleverd met een punstraalsproeier, een handsproeier, een powersproeier, een ronde borstel, een badstof overtrek voor de handsproeier en een opberghoesje voor de accessoires.

Deze soort stoomreiniger heeft echter wel een kleine watertank. Je zult hem dus vaak moeten bijvullen en dus een pauze nemen van het schoonmaken. Het waterreservoir is ook niet zo groot. Gelukkig zorgt dat er wel weer voor dat het niet lang duurt voordat het water op temperatuur is. Dit duurt bij deze handstoomreiniger maar 3 minuten. De maximale stoomdruk is 3 Bar, dit is vrij hoog. Je kunt de stoomstraal dus lekker hard aanzetten en het hardnekkigste vuil is binnen de kortste keren weg! De stoomreiniger heeft helaas geen regelbare stoomkracht. Je kunt hem dus niet zachter zetten als je dat zou willen. De lengte van het snoer is 4 meter. Je kunt de stoomreiniger dus bijna overal in huis gebruiken zonder al te veel moeite!

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor bijna alle klussen
 • Licht van gewicht
 • Veel accessoires

Beste stoommop

Philips FC7028

Alleen geschikt voor vloeren. Driehoekige zuigmond, dus komt in onbereikbare hoeken. 7 Bar aan stoomkracht. 0,5 minuten opwarmtijd. Groot waterreservoir.

Dit is de beste stoomreiniger voor vloeren. Zelfs de meest ranzige vlek is niet veilig voor dit monsterlijk goede apparaat. Je hebt enkel genoeg aan kraanwater dankzij het antikalkfilter. Tevens hoef je deze stoommop niet vaak bij te vullen, want het waterreservoir is is lekker groot. Hij bevat maar liefst 450 millimeter aan ruimte! Dit zorgt voor een stukje gebruiksgemak. Wat hier ook bij helpt, is het snoer van 6 meter lang. Je hoeft je werk dus niet vaak te onderbreken om te wisselen van stopcontact. Dit snoer is ook nog eens automatisch oprolbaar! Er wordt standaard een microvezeldoek bij deze stoomreiniger meegeleverd. Dankzij de driehoekige vorm van de zuigmond, komt je ook in normaal onbereikbare hoeken. Dit, in combinatie met het hete stoom, zorgt voor een 100% schone vloer!

Dit model heeft een stoomkracht van 7 bar, die je ook nog eens kunt instellen! Wil je een keer minder stoom (en dus energie) verbruiken? Dan is dat geen probleem voor deze Philips! Heb je wel last van een hardnekkige vlek die maar niet weg wilt gaan? Dat is ook niet erg, want 7 Bar aan stoomkracht zal zeker wel genoeg zijn! De opwarmtijd van het water is 0,5 minuten. Je kunt dus binnen no-time beginnen aan je schoonmaakklus. De stoomreiniger is 3 kilo, hier heb je echter geen last van, aangezien hij gewoon op de grond zal steunen. Het enige wat jij hoeft te doen, is de stoomreiniger vasthouden aan zijn handvat.

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor vloeren
 • 7 Bar stoomkracht
 • Driehoekige zuigmond

Beste slede-stoomreiniger

Karcher SC4 Premium

Dit is de beste stoomreiniger voor vooral de vloeren, eventueel andere klussen. Geleverd met 12 accessoires. Bijvulbare tank. 3,5 Bar. Regelbare stoomdruk.

Dit is de beste stoomreiniger voor vooral vloeren, en eventueel andere schoonmaakklussen. Dankzij de verschillende opzetstukken die op de stoomreiniger kunnen (en worden meegeleverd), is deze stoomreiniger niet alleen geschikt voor vloeren, maar ook voegen en vetvlekken. Dit maakt de Karcher de beste stoomreiniger in zijn categorie. Tevens is de watertank continu bijvulbaar. Dat betekent dat je hem lekker lang achter elkaar kunt gebruiken. De accessoires die standaard worden meegeleverd, zijn: een stoomslang met pistool, vloerzuigmond, microvezeldoek (x2), puntstraalsproeier, handsproeier, kleine ronde borstel (x2), grote ronde borstel, powersproeier, microvezelovertrek voor handsproeier en ontkalkingssticks.

Maar deze stoomreiniger heeft meer krachten dan alleen zijn accessoires. Hij heeft namelijk een stoomdruk van 3,5 Bar. Deze stoomdruk is nog regelbaar ook! Als je dus geen zin hebt in zoveel stoom, kun je de stoomkracht dus gewoon wat lager zetten en alsnog op een effectieve manier schoonmaken. Tevens is het water in het waterreservoir van 1 liter, opgewarmd in 4 minuten. En dat is dankzij het vermogen van de stoomreiniger. Die is namelijk 2000 Watt. De lengte van het snoer is 4 meter, dus je hoeft ook niet van van stopcontact te veranderen. Dit levert alleen maar meer gebruikersgemak op! Het gewicht van deze slede-stoomreiniger is 4,05 kilogram.Hier heb je gelukkig geen last van tijdens het schoonmaken, aangezien het grootste gedeelte op de grond steunt.

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor vloeren en eventueel andere klusjes
 • Gewicht van 4,05 kg
 • Geleverd met 12 accessoires