Quick Guide

Stofzuiger met zak – We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de beste universele stofzuiger en de beste koop stofzuiger de populaire Philips FC8723/09 Performer Expert is. Deze stofzuiger vangt het stof op in een stofzuigerzak en wordt door de meeste gebruikers erg gewaardeerd.

Als je bereid bent om meer te betalen voor een topklasse stofzuiger die jarenlang meegaat, koop dan de Miele Complete Black Diamond Ecoline SGDG1. De stofzuiger is voorzien van een Air-Clean filtersysteem dat nare uitblaaslucht voorkomt. Het is als beste uit de test gekomen vanwege de goede zuigprestaties, het bedieningsgemak en de levensduur. De kenmerken waar Miele bekend om staat.

Mocht je graag meer willen besteden voor een stille stofzuiger, overweeg dan de Rowenta Silence Force. Het is een erg stille stofzuiger vergeleken bij andere stofzuigers. Bedenk wel dat stofzuigers eenmaal lawaaimakers zijn.

Stofzuiger zonder zak – Kosten besparen? Door te kiezen voor een stofzakloze stofzuiger hoef je niet meer extra geld uit te geven aan stofzuigerzakken. De energiezuinige en zakloze stofzuiger Philips FC9921 PowerPro Ultimate is absoluut een aanrader. Een kostenbesparende stofzuiger die bovendien geschikt is voor allergie door het HEPA-13 filter.

Een goedkopere optie voor een stofzuiger zonder zak is de Philips FC8769 PowerPro. Een zakloze stofzuiger die in een lagere prijsklasse zit. Het heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en is daardoor de beste koop stofzuiger zonder zak.

217
Onderzocht
5
Beste
 • Beste koop stofzuiger met zak: Een universele en anti-allergene stofzuiger voor het gemiddelde huishouden. Laag energieverbruik, hoog zuigvermogen en geschikt voor parket en tapijt!
 • Beste uit de test stofzuiger: De stofzuiger met zak die meerdere keren als beste uit de test is gekomen door het goede zuigvermogen, het gebruiksgemak en de levensduur.
 • Beste stille stofzuiger: Deze stofzuiger is een van de stilste stofzuiger. Het is te gebruiken voor mensen met allergie en is zeer energiezuinig.
 • Beste zakloze stofzuiger: Een universele en anti-allergene stofzuiger die erg energiezuinig en milieuvriendelijk is. Met deze stofzuiger is stofzuigerzakken kopen verleden tijd.
 • Beste koop stofzuiger zonder zak: Een zeer betaalbare stofzuiger met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Een lage prijs, maar niet ten koste van de kwaliteit!
 • Stofzuiger zonder zak onder de 100 euro: Een zakloze stofzuiger voor een lage prijs die doet wat het moet doen.

Beste stofzuiger – Daar gaan we dan. Stofzuigen. Een klusje dat niet iedereen graag doet. Een verkeerde stofzuiger kan er voor zorgen dat stofzuigen een oervervelende klus wordt. Een verkeerde stofzuiger kan er voor zorgen dat je dit oh-zo-vervelend-klusje gaat uitstellen, met alle gevolgen van dien… Bam! Een huis vol stof. Helaas, we komen er niet onderuit. Het is een klus die echt moet gebeuren.

Een goede stofzuiger kan betekenen dat stofzuigen een makkie wordt. Maar er zijn zoveel verschillende stofzuigers. Ga naar een webshop, het maakt niet uit welke. Zoek op stofzuigers. Een waslijst aan stofzuigers komt tevoorschijn! Wat is de beste stofzuiger?

In deze koopgids helpen we je bij het kiezen van van de beste stofzuiger. Wat is het verschil tussen de verschillende modellen stofzuigers? Waarom een stofzuiger met zak? Waarom een stofzuiger zonder zak? Waar let je op bij het kiezen van een stofzuiger? We bespreken dit allemaal in deze gids.

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Verschillende soorten stofzuigers
 2. Waarom een stofzuiger met snoer?
 3. Stofzuiger met of zonder zak?
 4. Waar let je op bij het kopen van een stofzuiger?
 5. Hoe hebben we de beste stofzuiger gevonden?
 6. Beste koop stofzuiger
 7. Beste uit de test stofzuiger
 8. Beste stille stofzuiger
 9. Beste zakloze stofzuiger
 10. Beste koop stofzuiger zonder zak
 11. Stofzuiger zonder zak onder de 100 euro

Verschillende soorten stofzuigers

Laten we beginnen bij het begin. Welke stofzuigers zijn er allemaal? Om een goede keuze te maken is het goed om te weten uit welke stofzuigers je kunt kiezen. Er zijn stofzuigers met en zonder snoer. De stofzuigers met snoer zijn sledestofzuigers. De draadloze stofzuigers zijn steelstofzuigers en robotstofzuigers.

Stofzuigers met snoer

Sledestofzuigers zijn doorgaans stofzuigers met een snoer. De sledestofzuiger kennen wij beter als de traditionele stofzuiger. We zijn het meest bekend met de traditionele stofzuiger. Het heeft de grootste keuze aan verschillende apparaten. De meeste mensen hebben dan ook een sledestofzuiger thuis staan.

Een stofzuiger met snoer is de traditionele stofzuiger, ook wel bekend als de sledestofzuiger. Voorbeeld: Philips FC8769 PowerPro

Sledestofzuigers zijn geschikt voor kleine en grotere huishoudens. Ze zijn goed voor meubelstukken, tapijten, harde vloeren en voor plekken die moeilijk te bereiken zijn. Dit traditionele sledemodel, trekken we bij het stofzuigen achter ons aan. De traditionele stofzuiger is een universele stofzuiger die altijd handig is om in huis te hebben. Daarom richten we ons in dit artikel op de traditionele sledestofzuiger.

Stofzuigers zonder snoer

De steelstofzuiger en de robotstofzuigers zijn stofzuigers zonder snoer. Deze snoerloze stofzuigers werken op accu en moeten na gebruik worden opgeladen. Een stofzuiger heeft heel wat kracht nodig, waardoor het opladen van deze stofzuigers relatief lang duurt. De stofzuigers zonder snoer worden over het algemeen als aanvullende stofzuiger gebruikt.

Met een steelstofzuiger kun je 15 tot 20 minuten stofzuigen voordat je het weer moet opladen. De steelstofzuiger is daarom meer geschikt voor kleine huishoudens of als tweede stofzuiger in huis.

De robotstofzuiger is een automatische stofzuiger die je vloer vrij houdt van stof. Een robotstofzuiger zorgt er liefst voor dat er minder vuil je huis ligt. Het vervangt een traditionele stofzuiger niet, aangezien het alleen de grond stofvrij houdt en niet de muren en kasten. Je kunt de robotstofzuiger goed combineren met een sledestofzuiger of een steelstofzuiger.

Waarom een stofzuiger met snoer?

In deze koopgids focussen we ons voornamelijk op de sledestofzuiger, oftewel de stofzuiger met snoer. Een universele stofzuiger die door veel mensen gebruikt wordt. Een snoerloze stofzuiger, zoals de steelstofzuiger of de robotstofzuiger is mogelijk een betere keuze voor jou, maar de sledestofzuiger wordt door de meeste mensen gebruikt en heeft een aantal significante voordelen.

 • Duurzaam en goedkoop — Stofzuigers met een snoer zijn duurzamer en goedkoper in vergelijking met andere modellen met soortgelijke kenmerken.
 • Geen beperkte gebruiksduur — Sledestofzuigers hebben geen beperkte gebruiksduur zoals de steelstofzuiger of de robotstofzuiger. Ze zijn namelijk niet beperkt door de levensduur van een accu. Hierdoor zijn ze bruikbaar in woningen van alle soorten en maten. Als je huis groter dan 100 m² is, dan is er een grote kans dat de traditionele sledestofzuiger een veel betere keuze is.
 • Krachtig — De beste stofzuigers met snoer zijn sterke stofzuigers die veel beter filteren dan andere stofzuigers. Als je een allergie of astma hebt, of je wilt je tapijt vrij van dierenharen houden, dan is de sledestofzuiger met snoer de beste optie.

De alternatieve optie voor de traditionele stofzuiger is de steelstofzuiger. Als je woning niet te groot is en je een zware sledestofzuiger ongemakkelijk vindt, dan kan een draadloze steelstofzuiger het stofzuigen een stuk fijner maken. Een voordeel is dat er geen snoer in de weg zit en je het makkelijk kan opbergen. We hebben een apart artikel geschreven over de beste steelstofzuiger doordat de prijzen en verwachtingen van een steelstofzuiger erg verschillen met die van een gewone stofzuiger.

Stofzuiger met of zonder zak?

Er zijn twee varianten sledestofzuiger waar je uit kunt kiezen: de stofzuiger met zak of de stofzuiger zonder zak. Bij de stofzuiger met zak wordt het vuil en stof opgevangen in een stofzuigerzak. De zak moet vervangen worden met een nieuwe stofzuigerzak als het vol is. Bij de stofzuiger zonder zak wordt het vuil en stof opgevangen in een apart stofreservoir in de stofzuiger. Dit reservoir moet je eens in de tijd legen. Elk type heeft voor- en nadelen waar je rekening mee moet houden.

Stofzuiger met zak

Welke voordelen heeft zo’n sledestofzuiger met zak? Het vuil en stof wordt opgevangen in de stofzuigerzak. Hierdoor is de lucht die de stofzuiger met zak uitblaast een stuk schoner. Daarbij hebben stofzuigers met zak vaak een grotere capaciteit dan zakloze stofzuigers. Het kopen van nieuwe stofzuigerzakken is een must, maar door de grote capaciteit hoeft de zak minder vaak vervangen te worden. Het vervangen van de zak is gemakkelijk en hygiënisch. Je komt minder snel in aanraking met het vuil bij het legen van de stofzuiger. Een andere pluspunt van de stofzuiger met zak is dat het vaak minder herrie maakt dan een zakloze stofzuiger.

Miele stofzuigerzak
Het stofzuigerzak type brengt wel een paar nadelen met zich mee. Elk merk en model stofzuiger heeft een eigen formaat en een ander soort stofzuigerzak nodig. Het kan een heel karwei zijn om de juiste te vinden. Ben je eindelijk klaar met het kiezen van de perfecte stofzuiger voor jou? Dan moet je ook nog eens op zoek gaan naar een stofzuigerzak! De kosten bij houden bij een stofzuiger met zak niet op na het aanschaffen van de stofzuiger. Je moet namelijk nog steeds stofzuigerzakken kopen die relatief duur zijn. Houd hier dus rekening mee. Een ander nadeel is dat deze stofzuiger lichtelijk zuigkracht verliest naarmate de stofzuigerzak voller raakt.

De stofzuiger met zak is de beste keuze voor jou, als jij allergisch bent voor stof, dieren of huismijt. Als je erg veel moet niezen en snotteren door alleen maar te stofzuigen, kies dan voor een traditionele stofzuiger met zak.

Voordelen en nadelen

+ Anti-allergie
+ Grote opvangcapaciteit
+ Stiller dan zakloze stofzuigers
Telkens weer dure stofzuigerzakken kopen
Zuigkracht neemt lichtelijk af naarmate de zak voller raakt

Stofzuiger zonder zak

Het grootste voordeel van een zakloze stofzuiger is dat je nooit meer stofzuigerzakken hoeft te kopen. Dat kan je heel veel geld besparen! Een stofzuigerzak kan makkelijk twee euro per stuk kosten! Met dit model bespaar je niet alleen kosten, maar geen stofzuigerzakken moeten gebruiken is ook nog eens milieuvriendelijk!

tegen stofreservoir stofzuiger zonder zak

Het nadeel is dat je het reservoir handmatig moet legen. Je kan in aanraking komen met het vuil en het stof kan dwarrelen. Dit kan erg vervelend zijn. Met name voor mensen met een stofallergie. Zakloze stofzuigers kunnen geschikt zijn voor mensen met stofallergie. Maar vergeet niet dat het legen van het stofreservoir een stoffig klusje blijft!

Ben je niet bang om soms per ongeluk het opgezogen vuil aan te raken? Dan is een zakloze stofzuiger een goede optie voor jou. De zakloze stofzuiger is perfect voor mensen die willen besparen en geen zin hebben in stofzuigerzakken kopen. Of ben je allergisch, maar heb je een lieftallig hulpje in huis dat voor jou de stofbak kan legen? Dan is een stofzuiger zonder zak echt aan te raden. De zakloze stofzuiger is milieuvriendelijk en je bespaart ook nog eens kosten doordat je geen stofzuigerzakken hoeft te kopen. Lekker goedkoop!

Voordelen en nadelen

+ Kostenbesparing doordat stofzuigerzakken niet nodig zijn
+ Milieuvriendelijk
Dwarrelen van stof bij legen stofopvangbak
Kleine opvangcapaciteit in vergelijking met stofzuiger met zak
Maakt doorgaans meer herrie dan de stofzuiger met zak

Waar let je op bij het kopen van een stofzuiger?

De eerste keuze die je moet maken bij het kiezen van stofzuiger is of je een stofzuiger met of zonder zak wilt. Daarnaast zijn er nog een aantal essentiële kenmerken waar je op kunt letten bij het kopen van een stofzuiger.

Ik heb het meegemaakt. Je gaat naar de winkel, kiest de stofzuiger waarvan je dacht dat het ge-wel-dig zal zijn. Je komt thuis. Je doet je ge-wel-di-ge nieuwe aankoop aan: wat een kabaal! Je was vergeten te letten op de decibelletjes van het apparaat en zit nu opgescheept met een herriemaker. Het geluidsniveau is een van de kenmerken waar je op kunt letten bij het kopen van een stofzuiger. Zo zijn er nog meer punten waar je op moet letten als je een stofzuiger koopt. Het geluidsniveau, de filters, de stofuitstoot en de mondstukken van de stofzuiger.

Geluidsniveau

Een stofzuiger kan heel wat herrie maken. Soms kan een stofzuiger wel 90 decibel (dB) produceren. De stofzuigers die duurder zijn, maken minder lawaai dan de goedkopere stofzuigers. Een goedkope stofzuiger kan je voorkeur hebben, maar vergeet niet dat een luidruchtige stofzuiger erg storend kan zijn. De meeste stofzuigers produceren rond de 70 tot 80 dB. Dit wordt als “normaal” ervaren. Als je meer van rust houdt, dan is een stille stofzuiger meer geschikt voor jou. Stofzuigers met een geluidsniveau onder 70 dB zijn de stilste stofzuigers. Stofzuigers met meer dan 80 dB zijn echt herrieschoppers. Ben je iemand die van rust houdt? Houd hier dan rekening mee!

Type ondergrond: harde vloeren en/of tapijten

Heb je harde vloeren of heb je tapijt? Voordat je een stofzuiger koopt, is het goed om te bedenken wat voor vloer je hebt. Vuil dat op een harde en gladde vloer ligt is makkelijk op te zuigen, maar stof en haren zijn lastiger te verwijderen uit tapijt. De stofopname van tapijt en vloer staat weergegeven op het energielabel. A staat voor de beste prestatie en G voor de slechtste prestatie. Volgens de wet moet de stofopname op tapijt minstens 70% zijn en op harde vloeren minstens 95%.Je weet dus in ieder geval dat de stofzuigers van tegenwoordig hieraan voldoen.

Filters en allergie

Heb je last van allergieën of astma? Dan is het verstandig om dit eerst te lezen voordat je een stofzuiger aanschaft. Waar moet je op letten bij het kopen van een stofzuiger als je allergisch bent? Je moet letten op het filter en de stofuitstoot van de stofzuiger.

Stofdeeltjes uit de opgezogen lucht worden door filters tegengehouden. Het motorfilter voorkomt dat de stofdeeltjes bij de motor in de stofzuiger komt. Het uitblaasfilter houdt het stof tegen, zodat het niet weer wordt uitgeblazen. Een HEPA-filter is een luchtfilter dat stofdeeltjes tegenhoudt waardoor deze vuile deeltjes niet terug in de ruimte wordt geblazen. Het HEPA-14 filter is het beste filter dat er is. Een stofzuiger met een HEPA-13 of HEPA-14 filter is onmisbaar als je last hebt van allergieën. Dit zijn de verschillende klassen HEPA-filters:

– HEPA-14: 99,995% filtering
– HEPA-13: 99,95% filtering
– HEPA-12: 99,5% filtering
– HEPA-11: 95% filtering
– HEPA-10: 85% filtering

NIet alleen het filter van de stofzuiger is belangrijk, maar ook de stofuitstoot. De stofuitstoot van een stofzuiger staat vermeld op het energielabel van de stofzuiger. Een klasse A stofzuiger heeft de laagste uitstoot van stof. Allergisch? Kies een stofzuiger met een HEPA-13 of HEPA-14 filter en een stofuitstootklasse A!

Mondstukken

De stofzuiger wordt geleverd met allerlei onderdelen, waaronder de verschillende opzetborstels. Deze opzetborstels worden ook wel mondstukken of zuigmonden genoemd. Ben je op zoek naar jouw beste stofzuiger? Vergeet dan niet ook te letten op de meegeleverde mondstukken.

 • Kierenzuigmond— De kierenzuigmond is voor het bereiken van de moeilijke plekken waar de grote zuigmond van de stofzuiger niet bij kan. Deze opzetborstel kun je gebruiken voor het stofzuigen van kieren, plinten, hoeken en tussen de kussens van de bank. De kierenzuigmond wordt vaak bij een stofzuiger meegeleverd.
 • Meubelborstel— De meubelzuigmond is een zachte borstel voor het stofzuigen voor meubels zonder de meubelstukken te beschadigen.
 • Turboborstel— Heb je een hond, een kat of andere harige beestjes in huis? Let dan bij het kiezen van de stofzuiger goed op de mondstuk. Dierenharen zijn makkelijk te verwijderen met een turboborstel. Turboborstels hebben ronddraaiende borstels en zijn gemaakt om dierenharen van het tapijt mee te zuigen. Ze werken ook prima op een harde vloer. Dus, heb je last van hondenharen of kattenharen in huis? Dan is een stofzuiger met een turboborstel absoluut een aanrader.
 • Parketborstel— Een parketborstel is, zoals de naam al zegt, bedoeld om krassen in het parketvloer te voorkomen. Met een parketborstel kun je je houten vloer zonder zorgen stofzuigen.

Mocht het zo zijn dat je jouw perfecte stofzuigerbuddy hebt gevonden, maar mis je nou net dat ene mondstuk dat je nodig hebt voor het stofzuigen? Wees gerust. Het is mogelijk om het mondstuk los aan te schaffen. Het is alleen vervelend dat hier weer een prijskaartje aan hangt.

Energieverbruik en vermogen

Energieklasse A is de hoogste energieklasse en het meest zuinig. Een stofzuiger met deze energieklasse betekent lage energiekosten. Hoe lager de energieklasse, hoe hoger de energiekosten zullen zijn. De laagste energieklasse die je zal vinden op een energielabel is klasse G. Sinds 1 september 2014 mag de energieklasse van een stofzuiger niet lager zijn dan G. Aangezien deze klasse niet zo zuinig is, is het beter om te gaan voor een hogere klasse.

Een lager vermogen betekent overigens niet noodzakelijk dat de stofzuiger minder goed zuigt. Het maximale vermogen weerspiegelt liefst het stroomverbruik. De zuigkracht wordt bepaald door het effectieve zuigvermogen. Je kunt de energieklasse nagaan op het energielabel.

Energielabel

Eerder hebben we al het energielabel genoemd. Bekijk altijd het energielabel goed voordat je een stofzuiger koopt. Er staat namelijk veel handige informatie op het energielabel! Sinds 1 september 2014 moeten alle stofzuigers verplicht voorzien zijn van een energielabel. Je kunt de volgende informatie vinden op een energielabel:

 • Energie efficiëntie — De efficiëntie van energieverbruik in combinatie met de reinigingsprestaties op harde vloeren en tapijten (uitgedrukt in klasse A t/m G).
 • Jaarlijkse energieverbruik— Een indicatieve waarde die berekend is aan de hand van 50 huishoudelijke reinigingstaken in een huishouden met een vloeroppervlakte van 87 m² (in kWh per jaar). De daadwerkelijke waarde is afhankelijk van het daadwerkelijke gebruik en vloeroppervlakte.
 • Geluidsniveau— Geluidsniveau uitgedrukt in decibel (dB).
 • Klasse heruitstoot van stof— Een parketborstel is, zoals de naam al zegt, bedoeld om krassen in het parketvloer te voorkomen. Met een parketborstel kun je je houten vloer zonder zorgen stofzuigen.
 • Klasse reinigingsprestaties op harde vloeren— Stofopname op harde vloer (uitgedrukt in klasse A t/m G).
 • Klasse reinigingsprestaties op tapijt— Stofopname op tapijt (uitgedrukt in klasse A t/m G).

voorbeeld: energielabel stofzuigers

N.B.: Vanaf 1 september 2017 zullen er strengere regels gelden en worden de maximumnormen voor het energiegebruik weer aangepast. De stofzuigers die vanaf dan op de markt worden gebracht worden dan voorzien van het nieuwe energielabel.

Hoe hebben wij de beste stofzuiger gevonden?

We zijn begonnen met het maken van een lijst van alle sledestofzuigers met en zonder zak. Bij het bekijken van de lijst met 217 stofzuigers hebben we de exemplaren met een lage energieklasse weggestreept. Het is voor ons van belang dat een stofzuiger goed presteert op harde vloeren en tapijten en efficiënt energie verbruikt. De stofzuigers met energieklasse A, de klasse met de beste prestatie, is na het wegstrepen overgebleven.

Het aantal stofzuigers op de lijst is vervolgens verder gereduceerd door te kijken naar verschillende andere criteria. Zeer goede klantwaarderingen zijn voor het bepalen van de tevredenheid van gebruikers een belangrijke uitgangspunt. Beoordelingen met een gemiddelde van vier of vijf sterren geeft een vrij nauwkeurig beeld over de tevredenheid van de stofzuiger. Met minder nemen we geen genoegen, aangezien dit meestal een teken is van een gebrek.

Voor de beste stofzuiger hebben we ons gericht op een universele stofzuiger die geschikt is voor de meeste huishoudens. Dit betekent dat de stofzuiger niet te luid mag (lager dan 80 dB!) zijn en bruikbaar is op de verschillende ondergronden. We zijn op zoek geweest naar een model dat de haren van huisdieren kan opzuigen of ander vuil dat zich verzamelt in tapijten.

Alle stofzuigers met de titel beste stofzuiger hebben een HEPA-filter of een ander filter zodat het geschikt is voor mensen met allergie. Liever gezegd, alle stofzuigers die we hebben gekozen hebben een HEPA-13 filter, op de Philips FC8769/09 PowerPro na. Deze heeft een HEPA-12 filter. De Miele Complete Black Diamond Ecoline SGDG1 heeft een eigen filtersysteem en scoort erg goed bij een test van de Consumentenbond.

Als we het hebben over de beste stofzuiger dan kan een stofzuiger zonder zak natuurlijk niet missen. Het is praktisch, milieuvriendelijk en kostenbesparend. Je kunt veel geld besparen met een zakloze stofzuiger!

Beste koop stofzuiger met zak

Philips FC8723/09 Performer Expert

Een universele en anti-allergene stofzuiger voor het gemiddelde huishouden. Laag energieverbruik, hoog zuigvermogen en geschikt voor parket en tapijt!

Zoek je een universele sledestofzuiger met stofzak die zo veel mogelijk belangrijke specificaties dekt? Dan zit je goed bij de Philips Performer Expert FC8723/09. Vergeleken bij andere stofzuigers kan deze stofzuiger heel veel en is het ook nog eens een betaalbare stofzuiger! Je zou door de lage prijs denken dat de Philips Performer Expert veel energie verbruikt, maar de energieklasse is A en het verbruikt 27,8 kWh per jaar. Het heeft een laag energieverbruik, maar vooralsnog een zeer hoog zuigvermogen.

Populaire universele stofzuiger

De Philips Performer Expert FC8723/09 is een populaire en betaalbare stofzuiger. Het is een multifunctionele stofzuiger die vele goede reviews heeft gekregen en is daarom ook een van de meest verkochte stofzuiger. Daarbij is het als beste getest en de beste koop stofzuiger volgens de Consumentenbond. We kunnen er niet omheen dat deze stofzuiger gewoonweg erg populair is.

Geschikt voor tapijt en houten vloeren

Deze stofzuiger is geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Bij deze stofzuiger wordt de TriActiveMax-combiborstel meegeleverd. Deze combiborstel is geschikt voor elke ondergrond. Het voert 3 schoonmaakhandelingen tegelijkertijd uit: 1) Het verwijdert stof diep in het tapijt door het tapijt voorzichtig te openen met de speciaal ontworpen zoolplaat; 2) grotere stukken worden aan de voorzijde naar binnen gezogen; en 3) de twee zijborstels vegen effectief het stof en vuil op. Hierdoor vangt deze stofzuiger meer op dan de traditionele combiborstel.

Je kan met een gerust hart je houten vloer stofzuigen dankzij de meegeleverde parketborstel. De parketborstel wordt niet bij alle stofzuigers meegeleverd. Erg handig als je parket hebt, zo hoef je geen parketborstel erbij te kopen.

Gemak en allergie

De Philips Performer Expert is een universele stofzuiger die ook rekening houdt met stofallergie. Het heeft een HEPA-13 filter en de heruitstootklasse van stof is A. Het HEPA-filter moet om de 6 maanden verwisseld worden voor een effectieve filterting. Een HEPA-filter kost rond de twee tientjes.

Met een opvangcapaciteit van 5 liter en maar liefst een gewicht van 5 kg is het handig de trappen op en af te tillen. De snoer van zeker 8 meter zorgt ervoor dat je niet hele tijd van stopcontact hoeft te wisselen.

Stofzuigerzakken

Het stof wordt opgevangen in een stofzuigerzak. Als het vol is, moet het vervangen worden. Je kunt een doos Philips S-Bag stofzuigerzakken online bestellen en het kost bijna 2 euro per stofzuigerzak. Het is natuurlijk goedkoper als je meteen een voorraad koopt.

Voor wie

Op zoek naar een multifunctionele stofzuiger die uitstekend stofzuigt op harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt en bovendien allergievriendelijk is? Zoek dan niet verder en ga voor de Philips Performer Expert!

Belangrijke kenmerken
 • Type stofzuiger: traditionele stofzuiger met stofzak
 • Geschikt voor allergie door HEPA-13 filter (99,95% filtering)
 • Type ondergronden: houten vloer, harde vloer en laagpolig tapijt
 • Geluidsniveau van 78 dB

Beste uit de test stofzuiger met zak

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline SGDG1

Een stille, universele en anti-allergene stofzuiger. Geleverd met een turboborstel voor als veel dierenharen moet opzuigen!

De Miele Complete Black C3 Diamond Ecoline SGDG1 stofzuiger heeft zeer goede zuigprestaties, is makkelijk te bedienen en heeft een lange levensduur. Miele staat bekend om de lange levensduur en dat is gebleken. Door de goede zuigprestaties, het bedieningsgemak en de levensduur is in 2016 de Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline als beste bij de Consumentenbond.

Het grootste voordeel bij het kopen van de Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline is dat je verzekerd bent van een stofzuiger met een goed zuigvermogen. De stofzuiger is van goede kwaliteit en je hoeft voorlopig geen nieuwe stofzuiger meer te halen met deze stofzuiger in huis.

De krachtige stofzuiger maakt gebruik van een Air-Clean filtersysteem, waardoor meer dan 99,9% stofdeeltjes wordt gefilterd. Helaas is deze best geteste stofzuiger niet perfect en worden er enkele handige onderdelen niet meegeleverd. Er wordt niet standaard een HEPA-filter meegeleverd, waardoor je dit er los bij moet kopen: hiervoor moet je nog eens 30 euro voor betalen. Ook zit er geen parketborstel bij deze stofzuiger voor je houten vloer. Bovendien ervaren meerdere gebruikers de Miele Complete C3 als erg zwaar.

Belangrijke kenmerken
 • Type stofzuiger: traditionele stofzuiger met stofzak
 • Air-Clean filtersysteem
 • Type ondergronden: harde vloer en laagpolig tapijt
 • Energieverbruik per jaar van 27,7 kWh
 • Geluidsniveau van 75 dB

Beste stille stofzuiger met zak

Rowenta Silence Force

Een stille, universele en anti-allergene stofzuiger die erg energiezuinig is.

Ben je op zoek naar een stille stofzuiger? Dan is de Rowenta Silence Force mogelijk een goede keuze voor jou. Het is een stille en energiezuinige stofzuiger die een A scoort op verschillende gebieden, namelijk voor de stofopname van tapijt, de energieklasse en stofuitstootklasse. Bij de Rowenta Silence Force kun je goede schoonmaakresultaten verwachten op tapijten, matten en harde vloeren.

Met een geluidsniveau van 64 dB is het een van de stilste stofzuiger. Je betaalt wel iets meer voor deze stille stofzuiger. Je kat of hond hoeft niet meer te schrikken als je gaat stofzuigen. Of in ieder geval iets minder te schrikken. Vind je het waard om meer te besteden voor een stille stofzuiger? Overweeg dan de Rowenta Silence Force.

Belangrijke kenmerken
 • Type stofzuiger: traditionele stofzuiger met stofzak
 • Geschikt voor allergie door HEPA-13 filter (99,95% filtering)
 • Type ondergronden: harde vloer, laagpolig en hoogpolig tapijt
 • Energieverbruik per jaar van 28 kWh
 • Geluidsniveau van 64 dB

Beste zakloze stofzuiger

Philips FC9921/09 PowerPro Ultimate

Een universele en anti-allergene stofzuiger die erg energiezuinig en milieuvriendelijk is.

De Philips FC9921 PowerPro Ultimate is de beste stofzuiger zonder zak die staat voor energiezuinig, milieuvriendelijk en kwaliteit. De PowerPro Ultimate heeft een laag energieverbruik en een hoog zuigvermogen. Deze stofzuiger heeft een snoer van 8 meter en staat garant voor een goede schoonmaakresultaat.

Tapijt en houten vloer

Ook deze zakloze Philips sledestofzuiger heeft de intussen welbekende multifunctionele TriActiveMax-mondstuk. Je harde vloer en tapijt kan hiermee grondig gereinigd worden. De TriActiveMax-borstel zorg ervoor dat het vuil diep in het tapijt wordt opgezogen. De PowerPro Ultimate is geschikt voor houten vloeren, harde vloeren en laagpolig tapijt. Door de meegeleverde parketborstel is je vloer veilig voor krassen.

Allergie en stofopvangbak

Het HEPA 13-filter met 99,95% filtratie vangt het stof op, zodat jij kan genieten van een schone lucht, vrij van allergenen. Met een stofuitstootklasse A is deze stofzakloze stofzuiger geschikt voor mensen met allergie. De stofbak moet wel soms geleegd worden. Dit kan gelukkig probleemloos en gecontroleerd door de ergonomische stofopvangbak. Wel even uitkijken voor de stofjes die omhoog vliegen tijdens het legen!

Geluidsniveau

Deze zakloze stofzuiger heeft een vrij laag geluidsniveau voor een stofzuiger zonder zak. De meeste stofzuigers zonder zak zijn vaak luider dan stofzuigers met zak, maar met een geluidsniveau van 73 dB is de PowerPro Ultimate vrij stil.

Voor wie

Kosten besparen op stofzuigerzakken en de jaarlijkse energierekening? De beste zakloze stofzuiger Philips FC9921 PowerPro Ultimate is milieuvriendelijk en energiezuinig en bovendien geschikt voor het stofzuigen van meerdere type ondergronden.

Belangrijke kenmerken
 • Type stofzuiger: traditionele stofzuiger zonder zak
 • Geschikt voor allergie door HEPA-13 filter (99,95% filtering)
 • Type ondergronden: houten vloer, harde vloer, laagpolig en hoogpolig tapijt
 • Energieverbruik per jaar van 26,7 kWh
 • Geluidsniveau van 73 dB

Beste koop zakloze stofzuiger

Philips FC8769/91 PowerPro

De beste koop stofzuiger zonder zak vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding.

Een erg populaire stofzuiger zonder zak is de Philips FC8769/91 PowerPro. Het is een stofzuiger die geschikt is voor de meeste huishoudens. Je hoeft niet veel te betalen voor een zakloze stofzuiger. Geen extra stofzakken meer kopen en dat voor een stofzuiger onder de 150 euro.

Door de regelbare zuigkracht kun je de matten in huis stofzuigen zonder dat de mat aan de stofzuigmond blijft vastzitten. Met de meegeleverde parketborstel kun je je houten vloer met een gerust hart stofzuigen. Ook deze stofzuiger heeft de TriActiveMax-mondstuk voor optimale stofzuigresultaat.

De Philips FC8769/91 PowerPro is het broertje van de Philips FC9921/09. Het is een goede stofzuiger, maar presteert iets minder goed dan de dure grote broer. Dit verklaart meteen het prijsverschil. Het heeft een HEPA-12 filter en stoot meer stof uit. Niettemin is de Philips FC8769/91 PowerPro een stofzuiger die zeer goed presteert en die we zeker aanraden. Het is door de goede prijs en kwaliteit de beste koop zakloze stofzuiger.

Belangrijke kenmerken
 • Type stofzuiger: traditionele stofzuiger zonder zak
 • Geschikt voor allergie door HEPA-12 filter (99,5% filtering)
 • Type ondergronden: houten vloer en harde vloer
 • Energieverbruik per jaar van 27,9 kWh
 • Geluidsniveau van 76 dB

Stofzuiger zonder zak onder de 100 euro

Dirt Devil 24 HF

Een zakloze stofzuiger voor een lage prijs die doet wat het moet doen.

Heb je een budget waar je rekening mee moet houden? Kijk dan eens naar de Dirt Devil 24 HF, een goedkope stofzuiger onder de 100 euro. Met een energieklasse A en een HEPA-filter is het een betaalbare stofzuiger met de juiste specificaties. Het is echter een stofzuiger voor de mensen die een basisstofzuiger zoeken. De stofzuiger scoort redelijk goed bij de gebruikers, maar het lijkt minder duurzaam te zijn dan de bovengenoemde zakloze stofzuigers, zoals de Philips FC8769/91 PowerPro en de Philips FC9921/09 PowerPro Ultimate.

Het snoer van de stofzuiger is 6 meter en korter dan de gemiddelde stofzuiger. Dit kan erg onhandig zijn. Twee meter is een behoorlijke lengte. Vooral als je net niet bij dat ene hoekje komt.

Belangrijke kenmerken
 • Type stofzuiger: traditionele stofzuiger zonder zak
 • Geschikt voor allergie door HEPA-13 filter (99,95% filtering)
 • Type ondergronden: houten vloer en harde vloer
 • Energieverbruik per jaar van 25,2 kWh
 • Geluidsniveau van 79 dB