Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Dyson DC62 Pro de beste steelstofzuiger is. We zijn ervan overtuigd dat de Dyson steelstofzuiger de beste steelstofzuiger is doordat het ideaal is voor de meeste huishoudens. Het is een zeer krachtige steelstofzuiger die te gebruiken is op meest voorkomende vloeren. Tapijt en dierenharen is geen probleem voor deze steelstofzuiger. Het is makkelijk om te gebruiken en erg wendbaar. Met één klik is het omgetoverd tot een kruimeldief.

Een goedkopere steelstofzuiger is de Bosch Readyy’y BBH22042. Deze beste koop steelstofzuiger is betaalbaar en perfect voor de kleine stofzuigklusjes. Het heeft een handige parkeerstand waardoor je het overal staand kunt opbergen zonder wandhouder.

Een andere goed betaalbare steelstofzuiger is de Nilfish Handy 2-in-1. Met een bedrag onder de 150 euro hebben we deze steelstofzuiger benoemd tot beste budget steelstofzuiger. Een goedkope steelstofzuiger die compact en inklapbaar is om het met gemak op te bergen.

58
Onderzocht
3
Beste
 • Beste steelstofzuiger: Een zeer krachtige steelstofzuiger die geschikt is voor de meeste huishoudens.
 • Beste koop steelstofzuiger: Een betaalbare en efficiënte stofzuiger voor de kleine schoonmaakklussen. Een steelstofzuiger die makkelijk en overal is op te bergen dankzij de stabiele parkeerfunctie.
 • Beste budget steelstofzuiger: Een compacte inklapbare steelstofzuiger met geïntegreerde kruimeldief. Handig voor even de kruimels op te zuigen!

Beste steelstofzuiger – Het sleuren van een zware stofzuiger achter je aan is vervelend. De trap op en af. Het stofzuigen wordt er alleen maar meer vervelend op! Gelukkig hebben we tegenwoordig steelstofzuigers. De vloer even stofzuigen kan even tussendoor. De zware stofzuiger kan in de kast blijven. Geen gedoe met snoeren. Geen zware stofzuigers de trap meer op. In deze koopgids gaan we het uitgebreid hebben over de steelstofzuiger. Hoe kies je de beste steelstofzuiger? Wij helpen je op weg!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Wat is een steelstofzuiger?
 2. Steelstofzuiger met kruimeldief
 3. Waarom een steelstofzuiger?
 4. Waar let je op bij het kopen van een steelstofzuiger?
 5. Hoe hebben we de beste steelstofzuiger gevonden?
 6. Beste steelstofzuiger
 7. Beste koop steelstofzuiger
 8. Beste budget steelstofzuiger

Wat is een steelstofzuiger?

De naam verklapt het al een beetje. Het stofreservoir van de steelstofzuiger zit aan de steel. Een steelstofzuiger is een draadloze stofzuiger die je voortduwt. Dit in tegenstelling tot de traditionele stofzuiger: een sledestofzuiger die je achter je aan trekt. Als je geen zin hebt in lange snoeren en zware stofzuigers, dan is de steelstofzuiger een goed alternatief.

De steelstofzuiger is erg compact en ideaal als je niet zoveel ruimte hebt om je stofzuiger in op te bergen. Steelstofzuigers zijn snoerloos en werken op accu. Met de steelstofzuiger kan je even tussendoor wat kruimeltjes op de vloer of bank opzuigen, zo gepiept. Het stof wordt opgezogen door een ronddraaiende borstel en komt vervolgens terecht in een stofreservoir dat dus aan de steel zit.

Steelstofzuiger met kruimeldief

Vele steelstofzuigers zijn tegenwoordig 2-in-1 steelstofzuigers: een steelstofzuiger met kruimeldief. De kruimeldief is los te koppelen van de steelstofzuiger en als kruimeldief te gebruiken. Met steelstofzuiger met een geïntegreerde kruimeldief kun je genieten van de voordelen van een steelstofzuiger én een kruimeldief.

Voor de grote schoonmaakklussen kun je de steelstofzuiger gebruiken. De steelstofzuiger is gemaakt voor het stofzuigen van grote oppervlaktes. Zo kun je je je vloer even schoonmaken door de steelstofzuiger erbij te pakken. Voor de kleine schoonmaakklussen kun je de kruimeldief gebruiken. Vensterbanken, trappen, binnenkant van de auto kunnen met gemak vrij van kruimels worden gehouden met de kruimeldief.

De grote pluspunt van een 2-in-1 steelstofzuiger? Een 2-in-1 steelstofzuiger betekent dat je geen kruimeldief los erbij hoeft te kopen! Een losse kruimeldief kan vrij prijzig zijn.

Waarom een steelstofzuiger?

Voordat je besluit om een steelstofzuiger aan te schaffen, is het goed om te weten dat de voordelen en nadelen zijn van een steelstofzuiger.

Je kunt met een steelstofzuiger makkelijk je huis stofzuigen. Vloer en trappen stofzuigen zonder dat je last hebt van een snoer!

Voordelen

Waarom zou je een steelstofzuiger kopen? In het begin begreep ik niet waarom iemand een steelstofzuiger zou gaan kopen. Maar toen ik eenmaal het in handen kreeg, begreep ik het. De steelstofzuiger heeft geen snoer. Geen snoer betekent bewegingsvrijheid en met gemak even de steelstofzuiger erbij pakken om de vloer te stofzuigen. Kruimeltjes blijven minder lang liggen nu stofzuigen een stuk makkelijker is geworden.

De beste steelstofzuigers hebben vandaag de dag genoeg kracht en accu om een kleine tot middelgrote woning te stofzuigen. Het grootste voordeel van het bezitten van de steelstofzuiger is: geen rekening houden met een snoer. Het uitpakken en ontwarren van een snoer bij elke stofzuigbeurt is verleden tijd. Bij een steelstofzuiger hoef je niet meer bij elke hoek of deuropening een ruk te geven aan het snoer of de stofzuiger. Geen snoer? Onbetwistbaar een enorme pluspunt van de steelstofzuiger!

Net zoals de traditionele stofzuiger heeft de steelstofzuiger een grote opzuigmond. Ze kunnen hierdoor allebei makkelijk grote oppervlakten stofzuigen. Het opzuigen van stof, (dieren)haren en kruimels gaat met gemak. Je kunt de steelstofzuiger heel goed gebruiken om je woonhuis mee te stofzuigen. De steelstofzuiger is bruikbaar op verschillende ondergronden. Harde vloeren worden zeer schoon met de steelstofzuiger. Tapijten vanzelfsprekend iets minder.

De voordelen van de steelstofzuigers in het kort:
+ Licht en compact
+ Bewegingsvrijheid en wendbaar
+ Snoerloos
+ Handig voor het opzuigen van grote oppervlakten
+ Makkelijk om even bij te pakken

Nadelen

Er zitten helaas ook een aantal nadelen aan het hebben van een steelstofzuiger. Steelstofzuigers in verhouding met traditionele stofzuigers veel duurder. Je betaalt veel meer voor een steelstofzuiger met een vergelijkbare reinigingsprestatie. Geen enkele steelstofzuiger zal zo goed kunnen stofzuigen als de beste stofzuiger. Een goede traditionele stofzuiger levert simpelweg een beter resultaat op een hoogpolig en dik tapijt. Ongetwijfeld is een steelstofzuiger daarentegen veel en veel fijner om te gebruiken.

Een andere groot nadeel van steelstofzuigers is dat het een lange oplaadtijd en een korte gebruikstijd heeft. De meesten kunnen tussen de 15 tot 30 minuten stofzuigen. De Dyson kan bijvoorbeeld maar 15 tot 20 minuten stofzuigen. Dit is net genoeg voor een ruimte van ongeveer 100 m2 als je een beetje snel stofzuigt. De oplaadtijd van steelstofzuigers is minimaal 3 uur en soms zelfs 16 uur.

De nadelen van de steelstofzuigers in het kort:
Duur
Korte gebruiksduur en lange oplaadtijd
In verhouding minder zuigkracht dan de gewone stofzuiger

Is de steelstofzuiger de beste keuze voor jou?

Ben je schuldig aan het nalaten van stofzuigen omdat je gewoonweg geen zin had om te vechten met het snoer van de stofzuiger? Of was je gewoon te lui om de zware stofzuiger erbij te pakken en heb je daarom kruimels voor een paar dagen op je vloer laten liggen? Je weet dan eigenlijk al het antwoord op de vraag.

De steelstofzuiger is gemaakt voor kleine ruimtes of om er even bij te pakken voor de snelle schoonmaakklus. Met de steelstofzuiger hoef je de zware stofzuiger niet meer naar de bovenste verdieping te slepen. De steelstofzuiger is veel lichter en compacter dan de gewone stofzuiger waardoor je in een handomdraai ook de tweede verdieping meezuigen (mocht je die hebben)! Dus, heb je een niet al te grote huis of vind je het praktisch dat de steelstofzuiger zo wendbaar is? Dan is de steelstofzuiger de beste keuze voor jou!

Waar let je op bij het kopen van een steelstofzuiger?

Bij het kopen van de steelstofzuiger let je als eerste op de prijs. Steelstofzuigers zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 100 euro tot zeker 800 euro. Het ligt aan je eigen budget hoeveel geld je wilt besteden aan een steelstofzuiger. Er zijn een aantal andere kenmerken waar je op kunt letten als je een steelstofzuiger gaat kopen.

2-in-1: geïntegreerde kruimeldief

Een steelstofzuiger met een geïntegreerde kruimeldief kan heel erg handig zijn, doordat je geen extra kruimeldief hoeft te kopen.

kruimel

De accu: Lithium of NiMH

De steelstofzuigers zijn verkrijgbaar met Lithium-ion of NiMH accu’s. De Lithium-ion accu heeft een hoge capaciteit, is lichter en is vaker en sneller op te laden dan de NiMH accu. Het is daarom ook duurder om aan te schaffen. De NiMH accu vermindert van prestatie naarmate de accu leeg loopt en loopt daarbij sneller leeg dan de Lithium-ion accu. De Lithium-ion accu wordt over het algemeen als de betere accu gezien, maar is ook meteen duurder.

Gebruiksduur en oplaadtijd

De gebruiksduur is de tijd je de steelstofzuiger kunt gebruiken zonder op te laden. De gebruiksduur van een steelstofzuiger is over het algemeen tussen de 15 en 30 minuten. De oplaadtijd is de tijd die de accu nodig heeft om volledig op te laden. Het duurt minimaal 3 uur om een lege accu van een steelstofzuiger op te laden. De oplaadtijd verschil van 3 tot 16 uur.

Inhoud stofreservoir

De inhoud van het stofreservoir van de steelstofzuiger is gemiddeld 500 ml. De capaciteit van het stofreservoir van de steelstofzuiger is uiteraard kleiner dan die van de normale stofzuiger.

HEPA-filter en allergie

Het HEPA-filter is een luchtfilter dat voorkomt dat stofdeeltjes terug in de lucht wordt uitgeblazen en is aan te raden voor mensen met een allergie of astma. Dit neemt niet weg dat het stofreservoir om de zoveel tijd geleegd moet worden. Dit is een klus waarbij stofwolkjes kunnen ontstaan, waardoor de functie van het luchtfilter teniet wordt gedaan. Laat dus het filter niet je keuze te veel beïnvloeden.

Borstels en mondstukken

Een stofzuiger is alleen praktisch met de juiste mondstukken. Dat geldt ook voor de steelstofzuiger. De dierenhaarborstel, de parketborstel of de turboborstel zijn voorbeelden van handige borstels voor de vloer of het tapijt. De kierenzuigmond en de meubelzuigmond zijn handige mondstukken voor de steelstofzuiger met kruimeldief.

Geluidsniveau

Steelstofzuigers maken over het algemeen relatief veel geluid. Het geluidsniveau varieert van 70 dB tot 90 dB.

Hoe hebben wij de beste steelstofzuiger gevonden?

Het begon met het maken van een lijst van verkrijgbare steelstofzuigers. Bij het bekijken van de lijst met 58 steelstofzuigers hebben we de exemplaren zonder kruimeldief weggestreept. Een 2-in-1 steelstofzuiger is essentieel. Je zult het meest bezig zijn met het stofzuigen van je vloer, maar het is zonder meer enorm praktisch om een stofzuiger te kunnen omtoveren tot een kruimeldief. Vensterbanken, planken en krappe ruimtes tussen de meubels kunnen met de kruimeldief stofvrij gehouden worden. Kruimeltjes op de tafel is net wat makkelijker te stofzuigen met een kruimeldief ook.

De lijst met steelstofzuigers is daarna verder gereduceerd door te kijken naar verschillende criteria. Zeer goede klantwaarderingen zijn voor het bepalen van de tevredenheid van gebruikers een belangrijke uitgangspunt. Beoordelingen met een gemiddelde van vier of vijf sterren geeft een vrij nauwkeurig beeld over de tevredenheid van de stofzuiger. Met minder nemen we geen genoegen, aangezien dit meestal een teken is van een gebrek.

De gebruiksduur van de beste steelstofzuiger moet minimaal 15 minuten zijn. We vinden het belangrijk dat een steelstofzuiger in één sessie een gemiddelde woning kan stofzuigen. Een praktische steelstofzuiger is een die het schoonmaakwerk van een gewone stofzuiger zo veel mogelijk kan overnemen. Je kunt een steelstofzuiger in huis halen als extra stofzuiger voor het kleine schoonmaakwerk, maar de steelstofzuiger kan tegenwoordig zoveel meer.

Uiteraard hebben we ook de testen van Consumentenbond en de resultaten van Kieskeurig meegenomen in onze beoordeling over de beste steelstofzuiger.

Beste steelstofzuiger

Dyson DC62 Pro

Een erg krachtige steelstofzuiger met kruimeldief die geschikt is voor de meeste huishoudens.

Onze keuze voor de beste steelstofzuiger is absoluut de Dyson DC62 Pro. Het is de beste steelstofzuiger voor de meeste huishoudens doordat het geschikt is voor het stofzuigen van de meest voorkomende vloersoorten. Daarbij is het goedkoper dan andere Dyson modellen. De Dyson DC62 Pro heeft een gebruiksduur van 20 minuten. De accu werkt lang genoeg voor het stofzuigen van appartementen of kleine woonhuizen. Met de max-stand kan het 6 minuten stofzuigen.

De Dyson DC62 Pro is licht en makkelijk om mee te manoeuvreren. De meegeleverde turboborstel is geschikt voor het stofzuigen van dierenharen en tapijt. Je kunt het gebruiken op verschillende vloersoorten. Alleen voor het parket is het nodig om een parketborstel erbij te kopen. De Dyson steelstofzuiger is te converteren tot een kruimeldief met één klik en ideaal voor het opzuigen van stof op vensterbanken en kruimeltjes op de bank of in de auto.

Zoals verwacht is de Dyson een dure aanschaf, maar meerdere gebruikers zijn zeer tevreden over deze steelstofzuiger. Voor sommigen is het zelfs goed genoeg om een gewone stofzuiger te vervangen. Natuurlijk vervangt de steelstofzuiger de traditionele stofzuiger niet. Het is niet zo sterk, heeft een beperkte gebruiksduur en werkt minder goed op tapijt. Maar een steelstofstofzuiger kan heel goed in je huis passen als deze eisen niet van toepassing op jou zijn.

Het ligt aan je vloer en je wensen welke Dyson het beste bij je past, maar de Dyson DC62 Pro werkt op verschillende vloeren en hierdoor de beste keuze voor de meeste mensen. Het kost over het algemeen minder dan de overige modellen. Althans, op het moment wel, aangezien de prijzen van stofzuigers neigen de veranderen.

Wat betreft het legen van de kruimeldief en het gebruiken van de kruimeldief is de Dyson fantastisch. Je kunt de kruimeldief met gemak eraf klikken. Ook het legen gaat met één klik op de rode knop. Door de vormgeving is het erg makkelijk te gebruiken als stofzuiger én als kruimeldief.

Overigens maakt de Dyson veel lawaai (87 dB). Het geluidsvolume is voor kortere periodes prima, maar bij het langer gebruiken kan dit vervelend zijn voor sommige mensen.

De Dyson V8 voor de grote woning

Als je woning te groot is voor de Dyson DC62 Pro en je toch graag een steelstofzuiger in huis hebt die net zo krachtig werkt, dan is de Dyson V8 Absolute een goede keuze. Die heeft namelijk een accu met een gebruiksduur van 40 minuten. Het grootste nadeel is dat de V8 heel veel geld kost. Een gewone stofzuiger met een steelstofzuiger om erbij te hebben is veel praktischer en meer kostenefficiënt. Maar mocht je graag een krachtige stofzuiger met een lange gebruiksduur willen, dan kun je de dure Dyson V8 overwegen.

Belangrijke kenmerken
 • Capaciteit stofreservoir van 400 ml
 • Gebruiksduur van 20 minuten
 • Oplaadtijd van 3,5 uren

Beste koop steelstofzuiger

Bosch Readyy’y BBH22042

Voor de kleine schoonmaakklussen voor een betaalbare prijs.

Een goedkopere steelstofzuiger kan kleine schoonmaakklussen doen, zoals het opzuigen van kruimels en vuil in de keuken of voor het stofzuigen van het hele huis met harde vloeren en laagpolig tapijt. Als dit iets is waar je naar op zoek bent, dan is de Bosch Readyy’y BBH22042 als de beste koop steelstofzuiger een goede keuze.

De Bosch Readyy’y BBH22042 is flexibel en wendbaar. Je kunt er makkelijk mee onder de meubels stofzuigen. Wel is de Dyson wat dit betreft meer flexibel, doordat de kruimeldief aan de bovenkant zit en niet aan de steel, zoals bij de Bosch. Onder de bank of het bed stofzuigen gaat daardoor niet of vrij moeilijk. Daarentegen is de parkeerfunctie van de Bosch Readyy’y bijzonder handig. Je kunt het overal opbergen aangezien het vrijstaand rechtop kan blijven staan!

Door de draaiende borstels van de steelstofzuiger is het geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Ook kan het dierenharen opzuigen. Het apparaat heeft een gebruiksduur van 44 minuten. In de praktijk kan dit max 30 minuten zijn, aangezien het wat vaker op de tweede stand moet voor de extra zuigkracht.

Dit model heeft brengt een paar nadelen met zich mee. De NiMH-accu van deze steelstofzuiger heeft een erg lange oplaadtijd: 12 tot 16 uur! Een pluspunt is dat er een verwisselbare NiMH-accu in de kruimeldief van de steelstofzuiger zit. Een ander nadeel is het legen van het stofreservoir. Het legen vergt wat handelingen. Je kunt alleen het stofreservoir legen door eerst de kruimeldief los te koppelen.

Heb je geen bezwaren tegen deze minpunten? Neem dan de Bosch Readyy’y BBH2204! Het is een betaalbare en efficiënte steelstofzuiger met kruimeldief. Bovendien is het meerdere keren als best reviewed door Kieskeurig! Het is als best reviewed in juni 2016, juli 2016 en februari 2017! Conclusie: de Bosch Readyy’y BBH2204 is de beste koop steelstofzuiger.

Belangrijke kenmerken
 • Zeer makkelijk op te bergen: vrijstaande parkeerfunctie.
 • Capaciteit stofreservoir van 300 ml
 • Gebruiksduur van 44 minuten
 • Oplaadtijd van 12 tot 16 uur

Beste budget steelstofzuiger

Nilfisk Handy 2-in-1

Ideaal voor het opzuigen van kruimels en dierenharen.

Ben je op zoek naar een budget steelstofzuiger met een relatief lange gebruiksduur, dan is het zeker niet verkeerd om de Nilfisk Handy 2-in-1 te overwegen. Met deze steelstofzuiger kun je een half uur stofzuigen. Inderdaad heeft de steelstofzuiger een geïntegreerde kruimeldief die je kunt loskoppelen voor de hoeken waar je anders niet bij komt. Het is een Het is een zeer handig en wendbaar apparaat. Ideaal om even kruimels of dierenharen op te zuigen.

De Nilfisk Handy 2-in-1 lijkt qua ontwerp op de Bosch Readyy’y BBH2204. Ondanks dat de Nilfisk geen “best reviewed-stempeltje” heeft ontvangen van Kieskeurig, heeft het zeker een groot voordeel ten opzichte van de Bosch Readyy’y BBH2204. Het heeft een oplaadtijd van 4 uur, veel korter dus! Daarbij is ook deze stofzuiger gemakkelijk op te bergen. De Nilfisk Handy 2-in-1 is een compacte steelstofzuiger die je kunt opbergen door de steel in te klappen.

Helaas kan ook de Nilfisk minder goed onder het bed komen doordat de kruimeldief aan de steel zit. Dit probleem zul je een stuk minder hebben bij de beste steelstofzuiger Dyson DC62 Pro, die natuurlijk duurder is.

Ook het legen van de Nilfisk Handy 2-in-1 is omslachtig. Voor het legen moet je de kruimeldief loskoppelen, de losse filter eruit halen en vervolgens kun je pas de opvangbak legen. Maar voor een budget steelstofzuiger moet je wel bereid zijn om een beetje moeite te doen!

Het is een zeer handig en wendbaar apparaat. Voor het opzuigen van dierenharen is deze steelstofzuiger ideaal. Wil je een steelstofzuiger om als extra erbij te hebben? Dan zit je bij de Nilfisk Handy goed. Het is minder geschikt voor het stofzuigen van de hele woning. Deze steelstofzuiger is vooral bedoeld voor mensen die niet al te veel geld willen uitgeven, maar toch op zoek zijn naar een extraatje.

Belangrijke kenmerken
 • Opvangcapaciteit van 500 ml
 • Gebruiksduur van 35 minuten
 • Oplaadtijd van 4 uren