De beste spiegelreflexcamera
Haal het optimale uit je herinneringen
We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Canon EOS 750D de beste spiegelreflexcamera is. Hij is geschikt voor beginners en gevorderden, dankzij de hulp functie die de camera heeft. Deze zorgt ervoor dat de gebruiker snel bekend raakt met de vele instellingen die op de camera zitten. Hij wordt geleverd met een 18-55mm lens, samen met een USB-kabel, lensdoppen en een draagriem. Hij bevat 24,4 Megapixels.
Ben je een fotograaf met een budget? Dan raden wij je deze Canon EOS 1300D aan! Dit is namelijk de beste goedkope spiegelreflexcamera. Hij is geschikt voor beginners en gevorderden. Deze camera heeft ook een hulp functie voor de instellingen. Tevens beschikt hij over een beeldstabilisator, je hebt dus geen last van bewogen beelden. Hij word standaard geleverd met een 18-55mm lens.
Weet je niet zeker of je al klaar bent voor een wat moeilijkere camera? Kies dan voor de Panasonic Lumix DMC G7! Dit is namelijk een stapje terug in moeilijkheid. Je moet hem echter niet onderschatten, het is namelijk een super goede camera! Hij is geschikt voor gevorderden. Hij maakt 80 foto’s per seconden, dus hij is perfect voor actiefoto’s. Hij wordt standaard geleverd met een 14-42mm lens.
Ben je nog niet helemaal klaar voor een spiegelreflexcamera, en zit je op een budget? Geen probleem! Dan is de juiste keuze voor jou, de Sony Alpha A5000. Hij is namelijk geschikt voor iedereen. Hij heeft 20,1 Megapixels, dus de beelden kunnen worden afgedrukt op A4 formaat zonder scherpte te verliezen. Hij is makkelijk in bediening want hij heeft iets minder geavanceerde functies. Hij wordt geleverd met 16-50mm , schouderband en USB-kabel. Tevens is hij licht van gewicht, hij weegt namelijk maar 289 gram!
-
Beste spiegelreflexcamera: Beste spiegelreflexcamera voor beginners én gevorderden. Bevat hulp functie om bekend te raken met instellingen. Standaard geleverd met 18-55mm lens, lensdoppen en draagriem. 24,4 Megapixels.
-
Beste goedkope spiegelreflexcamera: Beste goedkope spiegelreflexcamera, perfect voor beginners en gevorderden. Automatische standen helpen het bekend raken met de vele functies. Beschikt over WiFi en beeldstabilisator. Inclusief lens van 18-55mm.
-
Beste bridgecamera: Dit is de beste bridgecamera. Geschikt voor gevorderden. Filmt in 4G, 80 foto’s per seconden. Inclusief 14-42mm lens, USB-kabel en draagriem
-
Beste goedkope bridgecamera: Beste goedkope bridgecamera. Geschikt voor beginners. Geleverd met 16-50mm lens, schouderband en USB-kabel. Licht van gewicht: 269 gram. 20,1 Megapixels.
Beste spiegelreflexcamera – Ze maken jouw beleving van de wereld nog leuker, en ze zorgen er ook voor dat jouw herinneringen voor altijd gekoesterd kunnen blijven. Met behulp van dit handige apparaat kun jij al jouw creatieve vlagen kwijt! Laat dankzij dit geweldige hebbedingetje jouw ideeën tot leven komen! Waar heb ik het precies over? Over de camera natuurlijk!
Stel je bent op vakantie, en je ziet het mooiste gebied wat je ooit hebt bezocht. Natuurlijk wil je hier dan een foto of een filmpje van maken! Maar die camera op je Iphone heeft gewoon net niet de kwaliteit die je nodig hebt voor het beeld wat jij in je hoofd hebt, dan is een camera natuurlijk een super fijne oplossing! Met een camera kun je namelijk allemaal verschillende standen uitproberen om te kijken hoe jij jouw foto of filmpje er zo levendig uit laat zien als jij wilt! Met een camera van een mobiel ga je lang niet zo ver komen! Zo zorgt een camera er dus voor dat jij die vakantie altijd gaat herinneren, op de goede manier, zoals jij hem ook echt hebt beleefd! En dit hoeft natuurlijk niet alleen voor vakanties te gelden, je kunt ook mensen die speciaal zijn voor jou vastleggen, zodat deze ook niet uit je geheugen vallen.
Maar waar vind ik nu de beste camera dan? Hoe werkt een camera? Welke soorten camera’s zijn er allemaal? En welke soort is de beste camera voor mij? Geen zorgen, wij hebben in dit artikel een antwoord op al die vragen! Alles wat jij wilt weten over camera’s, staat netjes in dit artikel beschreven. Na het lezen hiervan kun jij jezelf dus bijna een expert op het gebied van camera’s noemen.
Inhoudsopgave
Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.
- Waarom een spiegelreflexcamera?
- Hoe werkt een spiegelreflexcamera?
- Verschillende soorten camera
- Waar let je op bij het kopen van een spiegelreflexcamera?
- Hoe hebben we de beste spiegelreflexcamera gevonden?
- Beste spiegelreflexcamera
- Beste goedkope spiegelreflexcamera
- Beste bridgecamera
- Beste goedkope bridgecamera
Waarom een spiegelreflexcamera?
Je vraagt je zeker af waarom je ooit een camera zou moeten kopen als je ook een mobiel (inclusief camera) hebt. Allereerst zijn de beelden van een camera veel representatiever voor je herinneringen dan een mobieltje. De kwaliteit van het beeld is namelijk veel beter. Dit is mede dankzij alle functies en opties op een camera die een mobiel niet heeft. Als jij je herinneringen dus zo accuraat mogelijk in leven wilt houden, dan is een goede camera bijna noodzakelijk. Naast de kwaliteit en vele mogelijke functies van een camera, is het overzetten van de bestanden op een computer veel makkelijker bij een camera dan bij een mobiel. Bij een mobiel heb je namelijk meer bestanden dan alleen de foto’s en video’s. Die moet je er dan dus eerst nog uitfilteren, en bij een camera is dit niet nodig. Kost je minder moeite dus! Met een camera is niet alleen het maken van de beelden leuk, maar ook het bewerken ervan. Je kunt er lekker mee spelen, dus het is een ideale optie voor alle creatievelingen onder ons!
Echter zijn er veel verschillende soorten camera’s, maar in dit artikel focussen wij op de spiegelreflexcamera. Deze soort camera is voornamelijk geschikt voor gevorderden. Tevens kun je hier ook mee beginnen, maar dan moet je wel wat extra dingen en functies onder de knie krijgen voordat je echt met deze camera overweg kan. Hij is vaak wel wat prijziger dan de andere soorten camera’s. Wil je toch wat goedkoper beginnen? Dan verwijs ik je graag naar ons artikel over compactcamera’s .
En als je dan voor een camera gaat, zorg er dan wel voor dat je een goede camera koopt. Een camera van een goede kwaliteit. Camera’s zijn over het algemeen sowieso al best prijzig, dus het zou zonde zijn als je hem vaak zou moeten vervangen omdat hij beschadigd is. Echter is het wel zo, dat hoe hoger de prijs is, hoe meer functies de camera heeft. Check dus vooral wat jij nodig hebt in een camera en wat je budget is. Hier gaan we later in dit artikel natuurlijk wat dieper op in.
Hoe werkt een spiegelreflexcamera?
Voordat jij de keuze tot de beste camera kunt maken, is het natuurlijk handig om te weten hoe een camera in elkaar steekt. En dat is lastig, want een camera heeft meerdere knopjes en functies. Wij kunnen begrijpen dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom gaan wij in dit onderdeel de basisfuncties even bespreken en uiteenzetten. Zo kun je in ieder geval een beetje met jouw toekomstige aanwinst overweg. Laat je creativiteit de rest doen!
In- en uitzoomen
De zoomfunctie imiteert de positie waar je staat bij het maken van de foto of video. Als je inzoomt, lijkt het alsof je dichterbij het object/ de persoon staat, als je uitzoomt lijkt het of je er verder van af staat.
Ook hierbij zijn weer twee manieren mogelijk: de optische zoom en de digitale zoom.
Als je ver wilt inzoomen, is het handiger om de optische zoomfunctie te gebruiken. Als u namelijk te ver inzoomt met de digitale zoomfunctie, worden alle pixels erg duidelijk, en dat geeft geen mooi beeld. Tevens is de optische zoom een handigere optie als u erg veel last heeft van trillende handen. De trillingen zijn dan namelijk een stuk minder zichtbaar dan bij de digitale zoom, ook bij het verre inzoomen. Als u niet heel ver hoeft in te zoomen, geeft de digitale zoom echter een mooier beeld. Kies dus bij twijfel de digitale zoom.
Bij zoomen is het ook een kwestie van oefenen, als je een dramatisch effect wilt creëren. Dat heeft namelijk een bepaalde duur en daarvoor bega je een proces van trial and error.
Scherpstellen
Het scherpstellen van een camera zorgt ervoor dat jij kan kiezen welk aspect van het beeld scherp in beeld gebracht moet worden, Dit kan een object of een persoon zijn, of meerdere dingen. Er zijn twee manieren waarop een camera kan worden scherpgesteld. Automatisch en handmatig.
Automatische scherpstelling wordt vaak gebruikt als er meerdere objecten of personen scherp in beeld moeten worden gebracht. Vaak op evenementen of plekken waar het nogal bevolkt is. Dit is dan de beste optie omdat de autofocus op alle bewegingen in beeld reageert.
Dit is ook precies de reden dat handmatige scherpstelling de voorkeur krijgt bij het focussen op 1 specifiek persoon of object. Dit doe je door aan de focusring op het objectief van de camera te draaien. Als je echt een persoon wilt scherpstellen, is het handig om eerst op de ogen van de persoon in te zoomen, daarna scherp te stellen, en om dan weer uit te zoomen. Hierbij geldt natuurlijk: oefening baart kunst.
Diafragma
Het instellen van het diafragma staat gelijk aan het instellen van het licht. Hoeveel licht er op jouw lens komt, hangt af van de stand van de lensopening. Hoe groter deze is, hoe meer licht er op de lens valt. De werking van de lensopening is vergelijkbaar met de werking van het iris van het oog.
De grootte van de lensopening kun je aanpassen door het diafragma aan te passen. Deze wordt uitgedrukt in F-waarden. Deze waarden lopen op van F1.6 tot F11. Hoe lager het cijfer na de F, hoe groter de lensopening is, hoe meer licht er dus op de lens valt! Sommige camera’s hebben echter geen F-waarden, maar dan kan de diafragmafunctie nog wel gebruikt worden. Vaak wordt dit dan gedaan door middel van een schuifbalk op het LCD-scherm, dit gebeurt dan in stappen. Natuurlijk verschillen de waarden ook per camera.
Scherpte – Diepte
Dit bepaalt hoeveel personen of objecten er binnen een bepaalde afstand scherp in beeld kunnen worden gebracht. Dit hangt nauw samen met het diafragma, want het neemt toe bij de hogere diafragmawaarden, en af bij de lagere diafragmawaarden.
Dit betekent dus als je meerdere personen (als bij een sportwedstrijd) scherp in beeld wilt hebben, je de diafragmawaarde zo hoog mogelijk moet instellen. Echter als je een specifiek persoon (op bijvoorbeeld het strand) scherp op beeld wilt hebben, je de diafragmawaarde zo laag mogelijk zet. Door hiermee te spelen, kom je er zelf wel achter wat je het makkelijkst vindt. Maar ook wat je het graagst ziet op je beeld.
Witbalans
Jouw ogen interpreteren kleuren anders dan een camera. Als je weet dan een shirt wit is, gaan je ogen het shirt in de buitenlucht niet blauwer zien, of roder als het shirt binnen is. Een camera heeft hier echter wel last van, die heeft geen correctiemogelijkheid voor kleuren en lichtomstandigheden.
Dat komt omdat er bij elk licht een kleurtemperatuur bestaat. Deze temperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin. Stel dat een bepaalde kleurtemperatuur overheersend is, dan krijgt het beeld een gloed over zich heen, van die specifieke kleur. Vanaf 7000 Kelvin, is die gloed blauw. Onder de 2500 Kelvin heeft de gloed een oranjerode kleur. Hoe lager, hoe roder de gloed. Hoe hoger, hoe blauwer de gloed.
Als je wilt dat het beeld van de camera hetzelfde wordt als het beeld van onze ogen, is het noodzakelijk dat je de witbalans instelt. Dat kan weer op twee manieren: automatisch of handmatig.
Verandert het omgevingslicht niet of amper? Dan kun je de automatische vorm gebruiken.
Ben je in een omgeving waar het licht wel degelijk veranderd? Dan is het toch beter om voor de handmatige vorm te gaan. En dat is niet moeilijk! Pak een wit a4-tje en voeg dit aan het beeld toe. Ga op je positie staan en zoom in op het papiertje. Nu druk je de wit-knop in. Nu weet de camera wat wit is, en kun je de camera gebruiken in de goede kleuren.
Verschillende soorten camera
Nu weet je wat meer over de functies van de camera. Maar nog steeds heb je geen idee van wat de beste camera voor jou is. En dat is niet raar! Je weet namelijk nog niet welke verschillende soorten camera’s er zijn, je kunt dus ook bijna niet weten welke het beste bij jou past! Daarom gaan we even de verschillende soorten camera’s in dit onderdeel voor jou onderscheiden en uitleggen. Zo kom jij steeds dichter bij de beste camera voor jou, stapje voor stapje! Omdat wij voor dit artikel alleen ingaan op spiegelreflexcamera’s , staan hier niet alle soorten camera’s bij. Wil je meer weten over compactcamera’s? Dan verwijs ik je graag door naar onze pagina daarover.
Bridgecamera
Dit is een camera die precies zit tussen de camera’s die in je zak passen en de spiegelreflexcamera’s. Hij past namelijk niet meer in je zak, maar bevat ook geen spiegel. Toch heeft hij wel wat meer functies dan een compactcamera. Deze camera’s zijn vaak geschikt voor beginners en gevorderden. Voor beginners zal hij echter wel wat werk zijn, omdat hij dus al die functies heeft. Het kost een tijd voordat de beginner hier bekend mee is. Bij deze soort camera’s is over het algemeen een doorkijkglas aanwezig, je hoeft dus niet meer op het LCD-schermpje te kijken hoe het beeld eruit ziet. Tevens is er vaak een mogelijkheid tot het aansluiten van een externe flitser. Ook hebben deze camera’s meestal een filmfunctie.
Spiegelreflexcamera
En dan nu het echte werk: de spiegelreflexcamera! Deze soort camera’s zijn vooral geschikt voor gevorderden of (semi)professionele fotografen. Maar ook voor beginnende fotografen, mits ze klaar zijn voor een uitdaging die ook wat aan de prijzige kant is. Op deze camera zitten alle functies die je je maar kunt bedenken bij beelden. De mogelijkheden zijn ook eindeloos! Je kunt een flitser aansluiten, en deze camera’s werken vooral op oplaadbare accu’s ipv. met batterijen die je steeds moet vervangen. Dit is dan ook meteen één van de duurste camera’s die er bestaat. Maar waarom is deze camera dan zo speciaal? Vanwege de opklapbare spiegel, je weet hierdoor namelijk precies hoe het beeld eruit gaat zien.
Deze spiegel werkt samen met een pentaprisma om jou het beeld te laten zien die de lens van de camera ziet. De spiegel buigt het licht dat door de lens in de camera komt, richting de pentaprisma, die datzelfde licht weer buigt naar het doorkijkglas, waar jij dus doorheen kijkt. Vlak voordat het beeld wordt geschoten, klapt de spiegel omhoog zodat de beeldsensor achter de spiegel datzelfde licht ontvangt. Zo krijg je een foto/video met hetzelfde beeld wat jij net hebt gezien.
Waar let je op bij het kopen van een spiegelreflexcamera?
Nu je weet hoe een camera werkt, wat de functies zijn en welke soorten camera’s er op de Nederlandse markt zijn, is het tijd om de beste camera uit te zoeken! Maar voordat jij je aankoop gaat doen, is het handig om nog even over de onderstaande punten na te denken. Zo weet jij zeker dat je de goede keuze hebt gemaakt!
De basiskenmerken
Hier heb ik nog even een rijtje gemaakt van een aantal handige punten om over na te denken voorafgaand aan je aankoop. Pas dan weet je zeker dat je de beste camera voor jou gaat kopen!
- Doel— Wat is je doel? Wil je goede foto’s en video’s van je vakantie? Of ben je een professionele fotograaf die kwalitatief goede foto’s wilt hebben? Dit is een ding wat je als eerste moet weten, nog voordat je zelf gaat nadenken over het kopen van een camera. Dan kun je namelijk al een aantal camera’s wegstrepen.
- Functies en benodigdheden— Als je het doel weet, denk er dan over na welke functies je daarvoor nodig hebt. Kijk dan ook even of die functies al automatisch op een camera zitten, of dat je ze extra moet kopen. Denk eventueel ook na over een statief, dat is ideaal voor als je geen bewegende foto’s wilt hebben vanwege trilhanden.
- Resolutie— Dit is een belangrijk aspect om op te letten! Dit geeft namelijk aan hoe scherp het beeld zal worden. Dit wordt aangeduid in megapixels. Het aantal megapixels is een indicatie van hoe groot het afdrukformaat van de foto’s is waarin het beeld nog scherp is. Voor een A4 formaat heb je genoeg aan 10 megapixels. Wil je een foto laten afdrukken op posterformaat? Dan moet je denken aan een camera met minstens 20 megapixels.
- Geheugen— Ook dit is afhankelijk van je doel. Hoeveel foto’s of video’s wil je maken met je camera? Geheugen is namelijk ook nog een ding dat bestaat, en waar dus rekening mee moet worden gehouden. Gelukkig zijn er soms ook nog opties om het geheugen uit te breiden. Dat kan door middel van geheugenkaartjes. Niet alle camera’s hebben deze optie, dus check dat ook even voordat je je aankoop doet.
Hoe hebben wij de beste spiegelreflexcamera gevonden?
In onze zoektocht naar de beste compactcamera hebben wij een bezoekje gedaan aan verschillende winkels als MediaMarkt, Dixons, CoolBlue, en ga zo maar door. Wij hebben een hele dag besteed aan het maken van leuke kiekjes, filmpjes en herinneringen. Echter gingen we hier niet alleen voor onze lol heen, nee, helaas moesten we gewoon hard aan de bak. Ons doel was namelijk om de beste spiegelreflexcamera voor jullie te vinden! We vroegen ons vooral af welke camera nou het beste bij welke soort fotograaf past.
En we hadden geluk! We zijn eruit gekomen! Als je dit artikel al een beetje hebt doorgelezen, weet je al dat er een soort mixcamera is, die zit tussen een camera die in een zak past en een spiegelreflexcamera. Dit type camera draagt de naam bridgecamera. Precies om die reden. Qua aantal functies komt hij erg dichtbij een spiegelreflexcamera. Hij mist alleen het hele omklapbare spiegel gedeelte. Echter is hij wel een goede, iets goedkopere optie voor de gevorderde fotograaf.
En natuurlijk heb je de spiegelreflexcamera, deze camera is ideaal voor elke gevorderde fotograaf die klaar is voor het echte werk, en geen last heeft van een beperkt budget.
Wij hebben in het volgende onderdeel een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de bridgecamera en spiegelreflexcamera. Wij hebben de beste en relatief goedkoopste versie hiervan uitgezocht. Zo hoef jij bijna geen werk meer te doen, behalve even het volgende onderdeel doorlezen. Makkelijker kan het bijna niet, lees dus gauw door!
Beste spiegelreflexcamera
Canon EOS 750D
Beste spiegelreflexcamera voor beginners én gevorderden. Bevat hulp functie om bekend te raken met instellingen. Standaard geleverd met 18-55mm lens, lensdoppen en draagriem. 24,4 Megapixels.
Dit is de beste spiegelreflexcamera omdat hij geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Er zit namelijk een helpfunctie op deze camera. En dankzij die functie heb je alle instellingen binnen no-time door! Er zitten heel veel instellingen op waardoor de beelden die je maakt levensecht en van hoge kwaliteit worden. Dankzij de beeldstabilisatie worden bewogen beelden vermeden. Het scherm is kantelbaar, wat dus perfect is voor het maken van vlogs en selfies. Ideaal dus voor de moderne fotograaf! Tevens kun je een externe microfoon aansluiten voor een betere geluidskwaliteit.
De camera wordt standaard geleverd met een 18-55mm lens, draagriem én lensdoppen. Tevens bevat hij 24,4 Megapixels, dat is genoeg om je beelden op een posterformaat af te drukken. En dat zonder scherpte te verliezen! Dankzij de WiFi en NFC kun je de beelden die jij zojuist hebt gemaakt meteen online zetten! Nog een reden dus waarom deze camera perfect is voor de moderne fotograaf. Als je het niet via WiFi wilt doen, kun je het ook via de laptop doen. Dankzij de USB-aansluiting van de camera. Als je dát niet fijn vindt, kun je altijd nog voor de optie van de HDMI-aansluiting gaan.
Belangrijke kenmerken
- Bevat help functie om bekend te raken met instellingen
- Geschikt voor beginners en gevorderden
- Inclusief 18-55mm lens en draagriem
Beste goedkope spiegelreflexcamera
Canon EOS 1300D
Beste goedkope spiegelreflexcamera, perfect voor beginners en gevorderden. Automatische standen helpen het bekend raken met de vele functies. Beschikt over WiFi en beeldstabilisator. Inclusief lens van 18-55mm.
Deze camera is uit de test gekomen als de beste goedkope spiegelreflexcamera, omdat deze Canon een hele goede instapcamera is voor beginners, maar tegelijk doet hij het ook goed voor de gevorderden. Hij is geschikt voor beginners omdat er automatische standen op zitten, je hoeft dus niet per sé alles te snappen van de camera. Dit krikt de gebruiksvriendelijkheid ook meteen op. Dankzij de beeldstabilisator die deze camera ook heeft, is de kans heel klein op onbedoelde bewogen beelden. Tevens beschikt de camera over WiFi, dus alle bestanden kunnen gemakkelijk gedeeld worden op social media, met één druk op de knop!
De camera wordt geleverd met een 18-55mm lens. Deze lens bevat ook een beeldstabilisator. De camera bevat 18 Megapixels. Dit zijn genoeg Megapixels om ervoor te zorgen dat alle beelden op maximale scherpte kunnen worden afgedrukt op een A4-formaat. Tevens is de camera compatibel met extra flitser. Het is wel een relatief lichte camera, het gewicht is bijna een halve kilo, namelijk 485 gram. Kijk alsnog uit dat je je hand niet overbelast. Koop er eventueel een schouderband bij als je toch bang bent voor overbelasting. En dit allemaal voor die prijs!
Belangrijke kenmerken
- Geschikt voor beginners en gevorderden
- Inclusief 18-55mm lens
- WiFi
Beste bridgecamera
Panasonic Lumix DMC G7
Dit is de beste bridgecamera. Geschikt voor gevorderden. Filmt in 4G, 80 foto’s per seconden. Inclusief 14-42mm lens, USB-kabel en draagriem.
Dit is de beste bridgecamera, omdat hij zoveel functies heeft! Het is een camera die geschikt is voor gevorderde fotografen. Hij is namelijk niet heel makkelijk om te bedienen. Echter is het het zeker waard als je hem eenmaal door hebt! Dankzij het feit dat deze camera filmt in 4G kwaliteit, zijn de beelden die je ervoor terugkrijgt levensecht, en in geweldige kwaliteit. Als je actiefoto’s wilt hebben, zul je het moment ook zeker niet missen, want de camera heeft een hoog aantal foto’s per seconde. Dat zijn er namelijk wel 80! Tevens is het beeldscherm kantelbaar, je kunt dus flexibeler zijn in je standpunt, en foto’s/video’s maken vanuit meerdere hoeken.
De camera wordt geleverd met een USB-kabel, zodat je hem gemakkelijk kunt aansluiten op je laptop of een ander apparaat. Maar er worden ook een draagriem, lens van 14-42mm en een accu plus accu-oplader bijgeleverd. Completer kan dus bijna niet!
De camera heeft 16 Megapixels, dat betekent dat jij de foto’s op een A4 formaat uit te printen, zonder scherpte te verliezen. Ook zit er WiFi op, je kunt dus met 1 klik op de knop, je beelden delen op social media. Als je dat liever niet wilt doen, kan het ook via de HDMI aansluiting, en anders heb je altijd nog de optie om de USB-poort te gebruiken.
Belangrijke kenmerken
- Inclusief 14-42mm lens, draagriem en USB-kabel
- Geschikt voor gevorderden
- Filmt in 4G kwaliteit
Beste goedkope bridgecamera
Sony Alpha A5000
Beste goedkope bridgecamera. Geschikt voor beginners. Geleverd meet 16-50mm lens, schouderband en USB-kabel. Licht van gewicht: 269 gram. 20,1 Megapixels.
Dit is de beste (relatief) goedkope bridgecamera. Voor alle functies die deze camera heeft, is hij totaal niet aan de prijzige kant. Hij is geschikt voor beginnende fotografen die een uitdaging zoeken. Dankzij de gezichtsdetectie vindt de camera snel gezichten en stelt hij ze automatisch scherp. Ben je niet zo van de portretfotografie? Dat is geen probleem! Je kunt namelijk ook prachtige natuurfoto’s maken met de bijgeleverde lens van 16-50mm. Voor ieder wat wils dus! De beeldstabilisatie op de camera zorgt ervoor dat bewogen beelden vermeden blijven. Tevens is het scherm kantelbaar, wat deze camera perfect maakt voor vloggers of mensen die graag selfies nemen. Echter zit er geen bevestiging op deze camera voor een externe flitser.
Zoals al is gezegd, er wordt een lens van 16-50 mm bijgeleverd, maar dat is niet het enige! Er komt namelijk ook standaard een USB-kabel en schouderband bij! Als je je beelden niet via USB op je laptop wilt overzetten, kan dit ook gemakkelijk via de HDMI-aansluiting. Of je gebruikt je laptop helemaal niet, en deelt alles via WiFi! De camera beschikt over 20,1 Megapixels. Je kunt je beelden dus afdrukken op A4 formaat zonder scherpte te verliezen.
Belangrijke kenmerken
- Geschikt voor beginners en gevorderden
- Licht van gewicht
- Inclusief 16-50mm lens, USB-kabel en schouderband