De beste soundbar
Verbetering op de speakers van je TV.
We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Sonos Playbar de beste soundbar van 2017 is. De virtuele surround sound ervaring die je krijgt samen met de simpele installatie. Verklaart waarom de soundbar momenteel zo populair is onder de audiofielen.
Als je juist zoekt naar een soundplate in plaats van een soundbar raden wij de Philips Fidelio XS1 aan. Samen met zijn draadloze subwoofer presteert deze soundplate zeer hoog qua geluid. Daarnaast is door de aluminium afwerking op de zijkant, het ook een mooie soundplate.
Wat nou als je een curved televisie hebt een een goede curved soundbar zoekt? Hoewel er weinig opties zijn in 2017 is de Samsung HW-J6500 een aanrader.
-
Beste soundbar: Een geweldige soundbar met een sterke virtual surround sound ervaring, die nog simpel te installeren is ook!.
-
Beste soundplate: Een zeer mooi ontworpen soundplate met een krachtige draadloze subwoofer..
-
Beste curved soundbar: Het is een ideale soundbar voor mensen met een curved televisie die de look willen afmaken met een betere geluidskwaliteit.
Beste soundbar – Een soundbar is een uitstekende manier om het geluid van je televisie om te toveren naar een echte bioscoopervaring. Soundbars of hun alternatief soundplates bieden een simpele, discrete oplossing om het geluid van je televisie te verbeteren, zonder al dat gedoe met bedrading.
Er zijn echter best veel variaties in de soundbar wereld zoals: met en zonder subwoofer, virtuele surround sound en natuurlijk aansluiting. Met zoveel opties en eigenschappen kan het gemakkelijk lastig worden om de beste soundbar te vinden die past bij jouw behoeftes.
In deze koopgids gaan wij je proberen te helpen met alle informatie die je nodig hebt om een soundbar te vinden die bij jou past. We zullen alles bespreken van hoe een soundbar werkt en voor wie een soundbar het best geschikt is, tot waar je op let bij het kopen van een soundbar en welke momenteel volgens ons onderzoek de beste soundbar is.
Inhoudsopgave
Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.
- Wat is een soundbar?
- Waarom een soundbar?
- Hoe werkt een soundbar
- Wat is een speaker kanaal?
- Wat is de frequentie?
- Waar let je op bij het kopen van een soundbar?
- Hoe hebben we de beste soundbar gevonden?
- Beste soundbar
- Beste soundplate
- Beste curved soundbar
Wat is een soundbar?
Een soundbar is een relatief nieuw type luidspreker dat is ontworpen als een alles-in-één oplossing voor een betere geluidservaring en creëert een “virtual surround sound”. Een soundbar is speciaal ontworpen om samen gebruikt te worden met de moderne dunne HD televisies.
Ze kunnen onder of voor de televisie worden geplaatst, maar worden ook vaak aan de muur gemonteerd ( samen met de televisie).
voor wie?
Wil je een surround soundsysteem in je woonkamer maar je hebt geen zin om een geheel home cinema systeem aan te sluiten? Of wil je het geluid van dialoog van je televisie verbeteren, een voller geluid krijgen of zoek je een oplossing voor betere geluidservaring die ook discreet is?
Dan is de soundbar de perfecte oplossing voor jou!
Omdat een soundbar eigenlijk niet meer ruimte in beslag neemt dan een enkele dunne, lange speaker. Is het gemakkelijker om aan te sluiten dan een heel systeem. Het is dus simpeler en discreter!
Kan jij je hierin vinden? Dan is een soundbar zeker de overweging waard.
Waarom een soundbar?
Één van de ontwikkelingen in de wereld van televisies die iedereen wel is opgevallen. Is dat de moderne televisie elk jaar steeds dunner en compacter is geworden. Hoewel dit een geweldige vooruitgang was voor de ruimte die een televisie in beslag nam. Had het wel een groot nadeel.
Toen televisies steeds dunner en dunner werden, was er ook steeds minder ruimte voor een degelijke speaker! Hierom besloten de meeste televisiemerken om voor speakers te gaan die kleiner en waren dan voorheen. Zonder de ruimte voor een grotere klankkast, is het niet gek dat de speakers minder goed presteren dan voorheen. Daarnaast heeft een moderne televisie geen ruimte aan de voorkant om luidsprekers te plaatsen die zich richten naar de mensen.
Nou moet jij jezelf eens afvragen hoe vaak je wel niet achter de televisie zit om een serie, film of cartoon te kijken op netflix of een vergelijkbare streaming service. Zou het niet fijner zijn om dan ook naast de beeldkwaliteit, de geluidskwaliteit op maat te krijgen? Nou is het zeker een oplossing om een heel surround sound systeem te installeren. Maar wat nou als je toch een simpele oplossing zoekt die geen bekabeling vereist? Dat maakt een soundbar zo aantrekkelijk.
Hoe werkt een soundbar?
Dat is inderdaad een goede vraag, want hoewel een soundbar zelf meerdere kanalen heeft ( een onderwerp wat we hierna zullen toelichten). Heeft een soundbar geen losse speakers.
Virtual surround sound
Als je op zoek bent naar een soundbar zal je vaak de term virtual surround sound tegenkomen. Maar wat houdt virtual surround sound eigenlijk in?
Een soundbar heeft meerdere speakers die geluid in een pilaar of “beam” vorm door de kamer heen verspreiden. Door een effect van weerkaatsing met de wanden van een kamer wordt het geluid verspreid in meerdere richtingen. Hierdoor krijgt een persoon de sensatie dat het geluid van meerdere richtingen afkomt.
Dit effect staat bekend als het psycho akoestisch effect. Het is een trucje met je zintuigen en is een illusie voor je gehoor.
Vergeleken met surround sound
Hoe vergelijkbaar is virtual surround sound eigenlijk met een echt surround sound systeem met meerdere fysieke speakers?
Een virtual surround sound is een geweldige verbetering ten opzichte van de geluidsoutput van je televisie. Echter heeft het nog steeds wel een aantal nadelen als je het vergelijkt met een daadwerkelijk multi-speaker systeem. Een van de grootste verschillen is dat een soundbar niet de hele ruimte vult met surround sound. De virtual surround sound komt voornamelijk voor in het middelpunt van de kamer, terwijl een multi-speaker systeem de gehele kamer beter vult met geluid.
Daarnaast is het ook zo dat een multi speaker systeem veel voller geluid kan creëren op hogere volumes. Helemaal als je kijkt naar de prestatie voor lage tonen. Dit komt meestal door het feit dat de subwoofer extern is bij een multi-speaker systeem.
Toch blijft een soundbar een geweldige optie, want de soundbar heeft wel het fijne onderdeel dat het altijd uitbreidbaar is. Je kunt nu een soundbar aanschaffen en genieten van de virtual surround sound die het biedt. Als je ooit toch echt een volledige surround sound wilt, kun jij je soundbar gemakkelijk combineren met externe speakers of een subwoofer.
Wat is een speaker kanaal?
Als je al een beetje hebt rondgekeken naar soundbars of andere surround sound systemen. Dan zal je vaak het woord kanalen gepaard met getallen zoals 2.0 voor hebben zien komen. In de wereld van surround sound zijn kanalen een grote factor als het komt op kwaliteit van de soundbar.
Het kanaal representeert het opstelling van de speakers. Nou is het in het geval van een soundbar best bijzonder, want er is maar één locatie ( en niet fysiek andere speakers). In het geval van een soundbar wordt hier dus uitgelegd welke luidspreker opstelling geluidseffect de soundbar creëert
Hoe werkt de nummering?
Het eerste nummer van het kanaal representeert het aantal speakers, of hoofd audio kanalen. Dit getal wordt gevolgd met een 0 of een 1 na de komma of punt. De 1 of 0 na de komma zegt of het systeem een subwoofer heeft of ondersteuning biedt aan lage frequenties.
Wij gaan een paar veel voorkomende speaker kanalen hieronder beschrijven. Zodat je een beter idee hebt in hoe het precies werkt.
2.0
Staat ook bekend als normale stereo. Zoals uit het kanaal al duidelijk is, bestaat dit systeem uit 2 speakers (links en rechts).
5.1
Dit geluidssysteem is het meest gebruikte format om surround sound te leveren aan de gebruiker. Dit kanaal bestaat uit 5 speakers en een subwoofer of laag frequentie kanaal.
9.1 en hoger
Je hebt nu een geluidssysteem met 9 speakers en een subwoofer of laag frequentie kanaal. Het patroon gaat alsmaar zo door voor minder grote kanalen en hogere kanalen.
Wat is de frequentie?
Een manier om te oordelen hoe goed het geluid van een luidspreker is, is het kijken naar het frequentiebereik. Het is echter een aspect dat vaak niet genoeg aandacht krijgt door producenten. Terwijl het een heel duidelijke objectieve meting is van de kwaliteit van de luidspreker.
Het probleem is dat vaak de frequentie, of belangrijker, het frequentiebereik wordt aangeduid met getallen. Terwijl je heel weinig informatie kunt halen uit de kwaliteit van de geluid van de luidspreker door alleen maar naar de getallen te kijken. Maar juist naar hoe ze op die waardes komen. Begrijp ons niet verkeerd, het frequentiebereik heeft zeker een functie als je alleen naar de waardes kijkt. En dat is kijken hoe goed de luidspreker is in het tonen van hoge en lage tonen.
Wat is frequentiebereik?
Frequentiebereik van een luidspreker is niks anders dan het bereik dat de luidspreker heeft. Het frequentiebereik is gemeten in Hertz. Wij mensen kunnen alleen geluid horen tussen een frequentiebereik van 20Hz ( hele lage bas) tot 20.000 Hz.
Het belangrijkste aan de waarde van frequentiebereik is echter niet het bereik zelf zozeer, maar of de luidspreker het geluid op hetzelfde volume en frequentie kan reproduceren. In andere woorden, kan de luidspreker het geluid op hetzelfde volume produceren als toen het geluid werd opgenomen? Zo gek is dat niet, want we willen niet dat een luidspreker met de muziekkwaliteit gaat zitten mixen. Dit zou het geluid van een film of instrument volledig ruïneren! Dit gegeven kun je niet halen als je naar het bereik zelf kijkt als waarde. Maar wel als je het bekijkt zoals het was geanalyseerd!
Een luidspreker of in dit geval een soundbar wordt in een geluidsdichte ruimte gezet samen met een gekalibreerde microfoon. Vervolgens wordt het geluid opgenomen via deze microfoon geplot in een grafiek van de frequentie tegen de amplitude of dB. Dat ziet er uit als de grafiek van A. Je ziet ook meteen waar de frequentiebereik waardes vandaan komen. Dat is namelijk het punt waar de lijn begint en waar die eindigt.
Om te laten zien hoe je kunt bepalen welke luidspreker of soundbar nou beter is nemen we even een andere frequentiebereik grafiek erbij. Je kunt in B deze grafiek zien. Wat meteen opvalt is dat in tegenstelling tot A deze grafiek een rechte vlakke lijn heeft. Nou zijn zowel A en B geen echte luidsprekers. Maar wat je duidelijk kan zien bij grafiek B is dat het geluid van de luidspreker “plat” is. Dat is precies wat we willen! Want uit de luidspreker B komt dus een geluid uit die dezelfde toon her creëert als het toon was opgenomen.
In context
Om het duidelijker te maken geven we nog een voorbeeld met wat meer context.
Laten we twee soundbars nemen die we C en D noemen.
Als we naar C kijken kunnen we duidelijk zien dat de bereik van deze soundbar 20Hz – 20kHz( 20.000 Hz) zou zijn. We zien ook duidelijk dat er aardig wat beweging zit in de grafiek.
Als we naar D kijken zien we dat hij exact de zelfde specificatie heeft als C ( 20Hz-20kHz). Maar nou is de vraag…
Klinken C en D het zelfde? Het antwoord is NEE!
Ze zouden niet eens een beetje in de buurt komen van elkaar in geluidskwaliteit. Soundbar C zou alle geluid enorm mixen en niet natuurlijk laten klinken. Hierdoor zou het geluid aardig geruïneerd zijn. Terwijl D het geluid veel platter laat horen en dus een veel hogere kwaliteit heeft.
Dus als je zou moeten kiezen? Dan zou D duidelijk de winnaar zijn.
Waar let je op bij het kopen van een soundbar?
Je televisie
Het is niet zo gek dat je rekening moet houden met je televisie als je een soundbar zoekt. Het is namelijk een extensie van je televisie. Nou is één van de meest gemaakte fouten bij het kopen van een soundbar, dat men een soundbar kiest van hetzelfde merk als de televisie.
Dit kan heel verleidelijk zijn, helemaal als de soundbar dan ook meteen het zelfde stijl heeft als je televisie. Toch raden wij het sterk af om je keuze daarop te baseren, en zou je je puur moeten richten op geluidskwaliteit en gemak.
Wat wel belangrijk is met betrekking tot je televisie, is waar zijn locatie is. Afhankelijk van waar je de televisie wilt hebben kan het de keuze van soundbar beïnvloeden.
Gemonteerd aan de muur
Als je de televisie aan de muur wilt monteren is de keuze van soundbar eigenlijk heel erg simpel. Je moet kiezen voor een actieve soundbar. Let dan wel op of deze ook een speciale beugel heeft die je kunt gebruiken bij de montage.
Op een televisie cabinet
Hoewel je gewoon nog steeds voor een soundbar kunt kiezen, is in dit geval een soundplate ook een leuk alternatief. Een soundplate is een andere vorm van een soundbar (die zoals de naam al laat weten lijkt op een plaat).
De voordeel is natuurlijk dat je de televisie zelf op de soundplate kunt plaatsen. In plaats van een soundbar ervoor of -onder.
Passief of actief
Één van de eerste dingen die je moet doen voor de aankoop van een soundbar, is besluiten of je liever een actieve of een passieve soundbar wilt.
Actief
Actieve soundbars behuizen alles wat je nodig hebt in een behuizing ( in dit geval de soundbar zelf dus). Je kunt hierbij denken aan de verschillende speakers, amplifiers, signaalprocessoren en zelfs de subwoofer! Het enige wat jij hoeft te doen is de verschillende bronnen verbinden met je soundbar. Daarna is de soundbar eigenlijk helemaal klaar voor gebruik!
Het voordeel van een actieve soundbar is natuurlijk voor de hand liggend, namelijk gemak! Je kunt hem meteen uit de doos gebruiken en hij is gemakkelijk te installeren. Daarnaast heeft het een simplistische look, vanwege het feit dat alleen je televisie en een dunne behuizing van je soundbar zichtbaar blijft. Je kunt een actieve soundbar sterk vergelijken met de Apple filosofie. Namelijk dat het product er discreet en simplistisch uit ziet, en moet meteen bruikbaar is vanuit de doos.
Vanwege deze mentaliteit is dit type soundbar ook het meest populair. Je ziet het terug in populaire soundbars als Sonos Playbar
Passief
Een passieve soundbar is heel erg vergelijkbaar met een traditionele speaker, in de zin dat het een externe versterker en receiver nodig heeft. Een voordeel van een passieve soundbar is dat je veel meer flexibiliteit krijgt. Je kunt namelijk je eigen receiver en versterker kiezen, meerdere bronnen gebruiken en natuurlijk ook meer experimenteren met bepaalde settings. Op deze manier kun je een betere balans vinden tussen subwoofer en je soundbar.
Het nadeel voor al die flexibiliteit is complexiteit. Het is veel lastiger om een passieve soundbar op te stellen. Het vereist naast wat extra kabelwerk ook wat meer basiskennis van surround sound principes. Wat je ook zeker niet krijgt bij een passieve soundbar, is die discrete simplistische look die je bij een actieve had. Daarentegen is het wel vaak zo dat een passieve soundbar net een beetje natuurlijker geluid heeft.
Om deze reden zijn passieve soundbars vaak aan de dure kant van het spectrum en niet half zo populair als actieve soundbars.
De 5 belangrijke kenmerken
Er zijn verder nog een aantal andere specificaties en kenmerken. We raden het sterk aan om deze punten in je besluit mee te nemen voor de beste soundbar voor jou!
- Speaker Kanalen— Zoals we eerder in deze koopgids hebben verteld. Speaker Kanalen gaan nauw samen met de kwaliteit en de volheid van een soundbar. In principe is een hoger aantal kanaal altijd een betere keuze als je een betere geluidskwaliteit wil. Maar jammer genoeg gaat dit ook sterk gepaard met de prijs van de soundbar. De vraag die jij jezelf moet stellen is of je wel of niet een virtuele surround sound systeem wilt creëren. In dat geval is het raadzaam om op z’n minst voor een 5.1 of hoger kanaal te kiezen.
- Frequentiebereik— Het bereik van de frequentie geeft je een indicatie hoe goed de soundbar is in het produceren van hoge en lage tonen (onthou dat het menselijke gehoor alleen tussen 20 Hz – 20.000 Hz kan horen). Maar zoals we eerder hebben uitgelegd kan de frequentiebereik grafiek je heel wat vertellen over hoe goed de soundbar klinkt! Des te platter het geluid, des te beter de soundbar presteert!
- Externe subwoofer— Soundbars en soundplates hebben meestal geen interne woofer en in vele gevallen als het wel zo is, presteert die minder goed. Een sterke aanrader is dus om een aparte woofer erbij te kopen. Gelukkig zijn de meeste subwoofers vandaag de dag draadloos en ook best discreet. Het kan ook het surround sound effect van je soundbar versterken!
- Aansluiting— Het is natuurlijk belangrijk om even te kijken of de soundbar en je televisie dezelfde aansluitmogelijkheden hebben. Heb je een Hdmi aansluiting nodig? Of juist een optische aansluiting? Wij raden zelf sterk een optische aansluiting aan als je televisie dat ondersteunt. Geen idee of je televisie een optische aansluiting heeft? Heb je de televisie recent of binnen 2 jaar gekocht? Dan is de kans vrij klein dat je televisie deze type aansluiting niet heeft. Is je televisie ouder dan 2 jaar? Dan moet je het even controleren.
- Bluetooth— Is het hebben van bluetooth noodzakelijk? Nee dat zeker niet, maar het is wel een heel fijn extra kenmerk. Het gemak om zonder gerommel met de speaker te kunnen verbinden met je telefoon of tablet. En je favoriete muziek op te zetten op de virtuele surround sound van je soundbar. Dat is zeker wel een fijne bonus. Een hele fijne eigenschap voor op feestjes en diners.
Hoe hebben wij de beste soundbar gevonden?
Om te beginnen hebben we besloten om alle passieve soundbars achterwege te laten in onze zoektocht naar de beste soundbar. De meeste mensen kiezen een soundbar boven een home cinema set voor het gemak en de prijs. Een passieve soundbar vereist al veel meer kennis en werk dan de meeste mensen die een soundbar willen, bereid zijn te hebben of te doen. Daarnaast viel het ons al snel op dat binnen Nederland, er weinig keuze was voor een degelijk passieve soundbar voor een redelijke prijs.
Waar we voornamelijk op hebben gelet in ons onderzoek is de geluidskwaliteit van een soundbar. Dat is natuurlijk het meest belangrijke aspect bij het kiezen van de beste soundbar. Het kopen van een soundbar gaat natuurlijk gepaard met het verbeteren van het geluid van je televisie. We hebben bij geluid voornamelijk gekeken naar hoe de soundbars presteren rond frequentiebereik en hoe goed ze presteren qua surround sound.
Vervolgens hebben we de soundbars beoordeeld op gebruikersgemak. Hier kun je dus denken aan of de soundbar plug and play features heeft. En voldoende aansluitmogelijkheden heeft voor iedere moderne televisie. Pas na deze twee punten hebben we gekeken naar extra functionaliteit en vormgeving van de soundbar.
Beste soundbar
Sonos Playbar
Een geweldige soundbar met een sterke virtual surround sound ervaring, die nog simpel te installeren is ook!
De Sonos Playbar is zeker een van de best klinkende soundbars op de markt.
Net als bijna alle producten van het merk Sonos is ook deze soundbar gemakkelijk te installeren. Deze soundbar is echt geschikt voor mensen die zoeken naar een simpele, maar goede soundbar die wel de mogelijkheid biedt tot uitbreiding naar een volledig surround sound systeem.
Wat maakt het geluid van de Playbar zo geweldig? Deze soundbar heeft 9.0 kanalen! Dat zijn 9 versterkte speakers waar geluid uit komt. Wat resulteert in een fijn, plat geluid! Qua geluid presteert deze soundbar echt een topper, waar weinig andere soundbars rond deze prijs mee kunnen concurreren. Door het aantal speakers wordt er een zeer heldere virtuele surround sound gecreëerd. Hierdoor lijkt het alsof er geluid uit meerdere hoeken komen dan werkelijk zo is. Deze virtuele vervanging voor een surround sound systeem, helemaal als je nagaat dat je makkelijk voor zo’n echt systeem meer dan 1000 euro kwijt zou zijn. Laat staan het installeren van het systeem! Waar je bij de Sonos dus zeker geen last van zult hebben. Het enige nadeel van de virtuele surround sound is dat het zicht richt op mensen voor de soundbar ( dus voor de televisie.) en niet het gehele kamer.
Frequentiebereik
Uit de frequentiebereik grafiek is ook duidelijk te zien hoe goed de playbar wel niet is als het komt op geluid. Eigenlijk is het enige nadeel op het vlak van geluid dat het wat minder presteert op de laagste tonen. Maar met behulp van de Sonos SUB, ofwel de subwoofer die apart te koop is van Sonos. Kan je ook duidelijk in de frequentie tegen dB grafiek zien dat de playbar ineens veel beter presteert.
Maar waarom wij de Playbar echt als nummer één hebben gekozen, was de optie tot uitbreiding. Een soundbar is al een hele grote stap op weg naar een betere geluidservaring voor je huis. Helemaal als je geen budget hebt voor een volledig systeem. Maar met de Sonos Playbar kun je altijd uitbreiden naar een echt 5.1 surround sound systeem met behulp van de SUB of juist een paar extra Sonos Play’s.
Dat gepaard met de kwaliteit van het geluid en het gemak van installatie maakt het de beste soundbar voor de meeste consumenten. Dat zal ook vast de reden zijn waarom het ook door andere internationals als beste is beoordeeld zoals Wirecutter en WhatHiFi.
Beste soundplate
Philips Fidelio XS1
Een zeer mooi ontworpen soundplate met een krachtige draadloze subwoofer.
Wil je liever niet je televisie of soundbar op de muur monteren? Of vind je het niet erg om wat extra ruimte vrij te maken voor een groter systeem. Wil je daarom liever een goed soundplate? Dan zul je zeker tevreden zijn met de Philips Fidelio XS1.
Wat al meteen opvalt aan de Fidelio is dat hij een mooi simplistisch ontwerp heeft. Iets wat je weinig ziet onder soundplates. Hij is ongeveer 40 mm in hoogte en is dus zeker niet dik te noemen. De randen hebben een mooie afwerking met golvend aluminium. Hij is ontworpen om een televisie tussen de 40 en 65 inch te dragen met een maximaal gewicht van 44 kg.
Aan de achterkant zijn er genoeg opties aan aansluiting voor de moderne televisies. Deze soundplate beschikt over een optische aansluiting, een hdmi input, ARC output en een analoge RCA.
Het geluid
Deze soundplate heeft 6 luidsprekers waar geluid uit komt, wat zeker zorgt voor een vol geluid met een mooie kwaliteit. Echter is het logisch dat het minder goed presteert dan bijvoorbeeld de Playbar. Maar de geluidskwaliteit presteert wel veel beter dan de Playbar in de lage tonen. Wat logisch is aangezien er een wireless subwoofer bij de soundplate zit!
De dual woofer met 6.5 inch luidsprekers en 200W geven de soundplate de extra pit die het nodig heeft. De Fidelio vult de kamer heel goed met geluid! Met speciale modussen voor ieder ogenblik. Denk aan een virtuele surround sound modus voor films. Of juist een dialoog modus voor series of nieuwsberichten. Het enige moment waar het geluid minder in presteert, is op de hele hoge volume niveaus waar het geluid meteen veel minder plat in werd. Dit is echter een probleem die vele soundplates al snel hebben, want we merkten het ook op bij de Sony HT-XT1 die een ingebouwde woofer had.
Wat ons wel dwarszit is de vorm van de subwoofer en zijn formaat. Het is best een groot ding, en hij is ook nog plat. Het enige moment dat deze vorm volgens ons een voordeel zou zijn is als je hem plaatst achter de bank of iets dergelijks. In bijna alle andere gevallen is het een vreemde keuze als het komt op vorm.
Beste curved soundbar
Samsung HW-J6500
Het is een ideale soundbar voor mensen met een curved televisie die de look willen afmaken met een betere geluidskwaliteit.
Al sinds 2016 wordt het steeds meer en meer populair om curved televisies en monitoren aan te schaffen. We verwachten zelf niet dat deze trend snel zal stoppen en dat het net als de “dunne” televisie tijdperk ook gewoon in 2017 zal doorgaan.
Vanwege deze trend is het wel zo dat ook soundbars zich aanpassen. Hoewel er niks mis mee is om een rechte soundbar voor een curved televisie neer te leggen. Of de curved televisie op een soundplate. Willen toch veel mensen de semantische effect van zowel een soundbar en televisie die gecurved is. Speciaal voor deze mensen hebben wij gezocht naar de beste curved soundbar.
De keuze was lastiger te maken dan we hadden gehoopt, omdat er momenteel weinig keuze was binnen deze markt. Uiteindelijk hebben we voor een merk soundbar gekozen van Samsung die naast een goede geluidskwaliteit, ook toevallig behoort tot het meest verkochte curved televisie merk.
Hierdoor heb je naast goede geluid ook nog een soundbar die perfect past bij je Samsung tv.
Het geluid
Deze curved soundbar wordt geleverd met een draadloze subwoofer. Gepaard met deze woofer merkten wij dat de geluidskwaliteit ideaal was voor dialoog. Terwijl het meer richting uitstekend ging voor het geluid bij actie films en series. We moesten wel iets met de subwoofer zijn setting zitten spelen om de ideale combinatie te vinden die wij lekker vonden klinken. Maar eenmaal gedaan, waren we ruim tevreden met de resultaat.
Deze soundbar is echt heel goed als het komt op het creëren van een gevoel van school. Helemaal het bekijken van grote actiefilms zijn een prettige ervaring. Maar als je teveel begint te eisen van deze soundbar gaat hij wel wat zwakke punten laten merken. Dan was het geluid wat minder plat en was het toch net “te”veel bas voor ons gevoel.
Het is een ideale soundbar voor mensen met een curved televisie die de look willen afmaken met een betere geluidskwaliteit.