Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Zwilling bamboe de beste houten snijplank is. Deze snijplank is perfect voor iedereen die van zijn messen, een mooi uiterlijk en hygiëne houdt. Dankzij de dichtheid van bamboe is de plank antibacterieel. Tevens is hij klein, dus makkelijk op te bergen. Inclusief sapgeul voor sappige producten.

Ben je toch meer fan van kunststof? Dan is de Zwilling Fiberwood de beste snijplank voor jou! Hij is goedkoop en hygiënisch. Dankzij de extra laag is hij ook duurzaam en resistent tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast is hij geschikt voor de vaatwasser! Ook deze plank zorgt ervoor dat je messen scherp blijven.

Geef je meer om het uiterlijk en hygiëne van de snijplank dan om je messen? Dan is de Imperial Kitchen glassnijplank de beste snijplank voor jou! Dankzij zijn mat witte kleur, heeft hij een elegant uiterlijk. Tevens is het oppervlak glad, dus is het gemakkelijk schoon te maken en antibacterieel. Hij is vaatwasserbestendig. Het is een hardere stof dan de meeste messen, dus je mes zal bot worden.

37
Onderzocht
3
Beste
  • Beste houten snijplank: Beste snijplank voor iedereen die van zijn messen houdt, en geen moeite heeft met schoonmaken en onderhouden. Inclusief sapgeul, Antibacterieel. Makkelijk op te bergen. 35,5x25x0,3 cm.
  • Beste snijplank van kunststof: De beste snijplank voor iedereen die hygiëne op nummer één hebben staan! Vaatwasserbestendig. Resistent tegen invloeden van buitenaf. Goed voor messen. Makkelijk op te bergen.
  • Beste glazen snijplank: Beste snijplank voor iedereen die een mooi uiterlijk en hygiëne belangrijk vindt. Goedkoop. Glad oppervlak. Slecht voor messen. Vaatwasserbestendig. Makkelijk schoon te maken.

Beste snijplank – Het zorgt ervoor dat je de keuken heel houdt, terwijl je erop los snijdt! Het is natuurlijk zonde om je hele keuken aan gort te snijden. Maar het zorgt ook voor overzichtelijkheid tijdens het koken. En voor kook veiligheid, hoe mooi wil je het hebben? Oftewel, dit is dus een multifunctioneel voorwerp. Waar heb ik het over? Over een snijplank natuurlijk!

Nu vraag je je misschien wel af hoe een snijplank zorgt voor kook veiligheid tijdens het snijden. Nou, het kan zo zijn dat je een snijplank set koopt, dus allemaal verschillende kleuren snijplanken. Deze snijplanken zijn elk voor een ander soort product bedoeld. Als je je hieraan houdt, kun je kruisbesmetting voorkomen. Dat is dus ideaal! Het kan ook zijn dat je het genoeg vindt om gewoon geen krassen in je aanrecht of keukeneiland te hebben. En dan is een simpele snijplank ook genoeg. Deze zorgt naast bescherming voor de ondergrond, ook voor overzicht tijdens het koken. Er liggen nu namelijk niet overal en nergens resten van voedsel. Nee, die liggen nu allemaal op één plek, in ieder geval in de buurt van de snijplank. Dat is toch best wel fijn? Daardoor heb jij weer rust in je hoofd tijdens het koken, en is de maaltijd extra lekker! Het is dus een goede bescherming, verzamelplek en soms zelf een makkelijke manier om kruisbesmetting te voorkomen! Meer kun je bijna niet willen van een simpel plankje.

Maar wat is dan de beste snijplank voor jou? Hoe ga je er het veiligst mee om? Hoe blijf je er zo lang mogelijk plezier van hebben? Kunnen ze in de wasmachine? Zijn er meer soorten snijplanken? Zo ja, welke soort snijplank past het beste bij jou? En hoe weet je dat? Dat zijn veel vragen, waarvan er een aantal misschien wel in jouw hoofd rondspoken. En dat is geen probleem, want wij hebben hier (zoals altijd) alle antwoorden! In dit artikel gaan we die antwoorden geven, en jou helpen met de zoektocht naar de beste snijplank voor jou! Na het lezen van dit artikel ben jij een expert op het gebied van snijplanken! Lees dus snel door.

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

  1. Waarom een snijplank?
  2. Verschillende materialen voor snijplanken.
  3. Hoe onderhoud je een snijplank?
  4. Waar let je op bij het kopen van een snijplank?
  5. Hoe hebben we de beste snijplank gevonden?
  6. Beste houten snijplank
  7. Beste snijplank van kunststof
  8. Beste glazen snijplank

Waarom een snijplank?

Ondanks het feit dat het antwoord op deze vraag vrij logisch is, ga ik het toch nog een keer duidelijk proberen te maken. Er zijn namelijk een aantal redenen om een snijplank aan te schaffen.
Allereerst de meest voor de hand liggende reden: je wilt niet dat je keuken kapot gaat omdat jij een ingrediënt moet snijden voor je maaltijd. Vooral als je een houten aanrecht, kookeiland of ander snijoppervlak hebt. Hier komen heel makkelijk sneden in namelijk. Het is sowieso gewoon niet fijn om de keuken voor de helft te moeten vervangen. Een snijplank is hier precies voor gemaakt, dus hier kun je je helemaal op uitleven, zonder schuldgevoel!

Koken met een snijplank zorgt ook voor veel meer hygiëne tijdens het koken. De snijplank kan namelijk fungeren als een soort ‘muur’ tussen de bacteriën van het rauwe eten, je mes en je handen, en het aanrecht. Uiteindelijk is de kans hierdoor kleiner dat deze bacteriën in je uiteindelijke maaltijd komen. Ook geen overbodige luxe dus!
En daarnaast is koken met een snijplank veel overzichtelijker dan koken zonder een snijplank! Je hebt nu namelijk geen last van verdwaalde messen en voedselresten in je keuken. Je snijdt op één plek, en dus hoef je ook maar op één plek een mes te hebben liggen. En als je klaar bent met snijden, liggen de voedselresten ook weer op één plek. Dat geeft jou meer rust in je hoofd tijdens het koken, met een grote kans op een lekkerdere maaltijd.

En dan kom ik meteen bij reden nummer 3. Het is een geweldige verzamelplek voor al die voedselresten, waardoor je deze met veel minder moeite kunt weggooien. Je hoeft nu niet meer overal te zoeken naar de resten, en je hoeft ook niet meer 80 keer heen en weer te lopen van prullenbak naar aanrecht en weer terug. Je legt de resten simpelweg op de plank, loopt met de plank naar de prullenbak, en schuift alles van de plank in de prullenbak. Eventueel met behulp van het mes, als je geen zin hebt om de resten aan te raken!
Dat is toch helemaal mooi? Een simpel plankje kan zoveel verschil maken! Ik zeg: kopen!

En als je dan een snijplank gaat kopen, zorg er dan voor dat je een goede koopt. En daarmee bedoel ik, een snijplank die goed bij je past. Let op de grootte, het materiaal en dat soort dingen. Wat past het beste bij jou? Wat zijn jouw wensen? Denk hierover na voordat je een aankoop gaat doen. Het laatste wat je wilt, is het terug moeten brengen van de snijplank omdat je net niet de goede hebt gehaald. Dan heb je liever dat je één keer een (misschien iets hoger) bedrag van €30,- betaalt voor de goede snijplank. In plaats van 2 keer een bedrag van €15,-. Tenminste, zo zien wij het.

Verschillende materialen voor snijplanken.

Om te kunnen bedenken welke snijplank het beste bij jou past, is het allereerst misschien handig om te weten welke materialen er bestaan op de Nederlandse markt voor snijplanken. Ook is het fijn om de voor- en nadelen per materiaal te kennen, zodat je echt een keuze kunt maken die bij jou past. Alleen met dit soort informatie kom jij tot de beste snijplank! In dit onderdeel gaan we deze materialen bespreken, zodat jij hier hopelijk een beter zicht op hebt na het lezen van dit onderdeel.

Hout

houten snijplank
Hout is waarschijnlijk het meest voorkomende materiaal in de snijplanken industrie, of misschien staat het wel gelijk aan kunststof. In ieder geval is dit een fijne keuze in materiaal. Het is het beste materiaal voor messen, omdat die hier niet bot van worden. Ze zijn namelijk altijd harder dan de snijplank (tenzij je een plastic mes gebruikt, maar dat is helemaal aan jou). Alles kan erop worden gesneden.
Tevens is het relatief makkelijk schoon te maken, omdat eventuele groeven erin blijven zitten. Ik schrijf relatief, omdat sommige mensen het vervelend vinden dat hout niet in de vaatwasser kan. Ook kan het niet zo goed tegen heet water, aangezien er dan een kans bestaat dat het hout krimpt. Maar om een snijplank van dit materiaal schoon te maken, hoef je hem alleen maar af te spoelen met koud water, en hem dan te laten drogen. Eventueel kun je nog afwasmiddel in de mix brengen. Zo moeilijk is het dus niet, toch?
De prijs van een houten snijplank kan variëren, het is ligt aan de soort hout. Hoe duurder, hoe duurzamer de soort.

Kunststof

kunstof snijplank
Kunststof komt dus ook vaak voor in de industrie van de snijplanken. Dat is natuurlijk een gevolg van een aantal voordelen die dit materiaal met zich meebrengt. Ook dit materiaal is namelijk fijn voor de messen. De messen blijven namelijk lekker scherp, omdat het staal van de messen hierbij ook vaak scherper is dan de kunststof waarvan de snijplank is gemaakt.
Daarnaast is kunststof een duurzaam materiaal, dus je kunt lang doen met snijplanken die gemaakt zijn van dit materiaal.
Het is echter wel heel erg belangrijk om een snijplank van kunststof schoon te maken, want er kunnen vrij veel bacteriën worden achtergelaten op deze planken.
Nog een voordeel van deze snijplanken, is dat ze in verschillende kleuren komen, per kleur hebben ze een eigen functie. Een eigen soort product. Als je je hieraan houdt, is de hygiëne helemaal top tijdens het koken. Hier volgen de kleuren en hun betekenis. Rood staat voor vlees. Groen staat voor groente. Blauw voor vis. Geel voor gevogelte. Bruin voor gebraden vlees of worst. Wit staat voor overige producten als brood of kaas. Hiermee voorkom je namelijk kruisbesmetting.

Glas of steen

glazen snijplank
Dit materiaal komt minder vaak voor. Maar het wordt nog verkocht en soms gebruikt, daarom bespreken we deze ook nog even.
Het voordeel van een snijplank van glas of steen, is dat hij heel makkelijk is schoon te maken. Dat komt omdat het niet krast, waardoor het een glad oppervlak blijft. Hierdoor is schoonmaken dus snel gedaan, een doekje eroverheen en klaar. Het onderhoud van deze soort snijplanken is dus erg makkelijk.
Er is echter ook een nadeel te vinden bij dit materiaal. Het is vaak sterker dan het mes waarmee gesneden wordt. Dat betekent dat het mes sneller bot wordt. Hecht je dus veel waarde aan je mes(sen)? Neem dan vooral geen glazen of stenen snijplank.
Maar daar staat dan wel weer tegenover dat het design van deze planken vaak wel erg mooi is. Als je bijvoorbeeld iets wil presenteren, kan dat makkelijk op deze snijplank! Een extra bord of schaal is overbodig, dit staat goed genoeg. Daarnaast is het een mooie aanwinst voor in de keuken, verbergen is dus ook niet nodig. En dat bespaart dan weer ruimte!

Hoe onderhoud je een snijplank?

Nu weet je een beetje wat af van de verschillende soorten snijplanken en hun voor- en eventuele nadelen. Nu is het handig om te weten hoe je ervoor zorgt dat je het langst van de snijplank kunt genieten. Tevens is hygiëne een belangrijk onderdeel van koken. Om je aan het goede niveau van hygiëne te houden, zijn er een aantal regels opgesteld bij het schoonmaken en onderhoud van snijplanken. Deze regels gaan we in dit onderdeel rustig uitleggen, zodat jij niet om het jaar een nieuwe snijplank hoeft te kopen, en er gewoon rond een jaar of 5 mee kunt doen! Ook voorkom je zo eventuele infecties! Wil jij dat ook? Lees dan gauw door!

Vaatwasser of niet?

Het beste is om de snijplank (ongeacht het materiaal) niet in de vaatwasser te doen. Wil je het per sé wel? Neem dan geen houten snijplank, die zal namelijk opzwellen in de vaatwasser. En doe het het liefst alleen maar als je gevogelte, vlees of vis hebt gesneden, die laten de grootste vlekken achter met het grootste gevaar op het tegengaan van voedselveiligheid.

Schoonmaken

Maar hoe maak je een snijplank dan schoon?
In het geval van hout, spoel je hem simpelweg af met koud (hooguit lauw) water, en misschien wel wat afwasmiddel. Ook kun je deze inwrijven met olie, 1 tot 2 keer per maand, hierdoor zullen er minder snel bacteria aan blijven hangen en dit houdt de plank mooi glad. Laat de plank om af te drogen rechtop staan. Zo kan de lucht vrij circuleren om de plank heen.
Voor de rest van de materialen geldt iets anders. Deze maak je namelijk schoon na gebruik met behulp van een borstel en (lauw)warm water. Hierbij kun je ook afwasmiddel gebruiken bij de wat grovere vlekken. Als je de plank wilt laten drogen, doe je dat op dezelfde manier als bij de houten snijplank.

Vieze geurtjes

Oke, de snijplank is nu misschien wel schoon, maar het kan maar net zo zijn dat er nog een vies geurtje aan hangt. Als je bijvoorbeeld net een ui hebt gesneden, dat is echt een geur wat er lang in blijft hangen. Vooral op kunststof. Maar dat is geen probleem! Daar hebben we iets op gevonden. Snij een citroen doormidden, en ga daarna met de kan van het vruchtvlees een paar keer over de plank. Was hem hierna nog even af met wat water en afwasmiddel. Is de geur hier te hardnekkig voor? Dan kun je (afhankelijk van de dikte van de plank) de plank schaven, schuren en oliën. Dan is de plank weer zo goed als nieuw!

Waar let je op bij het kopen van een snijplank?

Nu ben je bijna een expert op het gebied van snijplanken. Je weet welke verschillende soorten er zijn en hoe je deze onderhoudt. Ook kun je de verschillende kleurcodes onderscheiden, die ervoor zorgen dat kruisbesmetting wordt voorkomen. Infecties tegengaan? Dat is ook geen probleem voor jou, en je kunt al het plezier en alle tijd uit je toekomstige snijplank halen dankzij onze handige tips. Vieze geurtjes blijven ook uit jouw keuken. Oftewel, je bent al goed op weg naar de beste snijplank voor jou! Misschien heb je er zelfs al één in je hoofd. En toch ga ik je vertellen dat je nog even moet wachten met het kopen van je nieuwe potentiële snijplank. Nog héél even! Hoezo? Omdat ik zeker wil weten dat je echt alles hebt overwogen. Om daar zeker van te zijn, heb ik hieronder nog even een paar puntjes gezet waar je op kunt letten als je een snijplank koopt. Lees dit dus nog gauw even door!

De basiskenmerken

Om er zeker van te zijn dat je alles hebt overwogen wat er te overwegen valt bij het kopen van een snijplank, heb ik hieronder nog even een aantal punten gezet. Denk nog even na over deze punten en dan kan ik je bijna verzekeren dat je de beste snijplank voor jouw situatie gaat halen!

  1. Grootte— Denk even aan je keuken, en bedenk je dan hoe vaak je erin gaat koken. Bedenk ook wat je allemaal gaat koken en waarvoor je de snijplank nodig gaat hebben. Het zou namelijk zonde zijn als je teveel geld betaalt voor iets wat je toch amper gebruikt, of waarvan je de helft maar gebruikt. Maar het zou ook zonde zijn als je een te kleine snijplank gaat kopen, en dus niet de inner-chef uit jezelf kunt halen! Dit is dus best een belangrijk ding om over na te denken: de grootte van je nieuwe snijplank.
  2. Hardheid— Vind je je messen belangrijk? Kies dan voor een snijplank wat gemaakt is van een materiaal dat minder hard is dan het staal waarvan je messen zijn gemaakt. Anders ben je je messen binnen no time kwijt. Als de snijplank harder is dan je mes (dit is vaak het geval bij glas of steen!!), wordt het mes snel bot en kun je naar een messenslijper gaan of een nieuwe kopen. Niet zo fijn dus. Let hier op voordat je de snijplank gaat kopen!
  3. Hittebestendigheid— Als je graag hebt dat je de snijplank kunt afwassen met heet water, let dan op de hittebestendigheid van het materiaal. Een houten snijplank kan gaan krimpen in de hitte van warm water, dus dan kun je beter niet voor een snijplank van dit materiaal kiezen. De rest kan er wel tegen, maar het is dus wel een handig ding om te overwegen.
  4. Onderhoud— Heb je geen zin om heel veel om te kijken naar je snijplank en staat hij er echt alleen maar om op te snijden? Dat kan, en dat is totaal niet erg. Maar zorg er dan wel voor dat je een snijplank koopt die dat wel aankan zonder al te veel ziektes te verspreiden. Ga dan dus niet voor een houten snijplank, want deze moet je wel echt apart af wassen, en dat mag niet met te warm water. Dan kun je beter voor een snijplank van kunststof of glas kiezen, hier blijven minder snel geurtjes en bacteriën aan hangen, en ze kunnen gewoon in de vaatwasser. Ook een ding om over na te denken dus!

Hoe hebben wij de beste snijplank gevonden?

In onze zoektocht naar de beste snijplank, zijn we langs verschillende winkels gegaan. Vooral kook- en woonwinkels. Maar daar hield het niet bij op, we zijn namelijk ook langs verschillende restaurants gegaan en we hebben een kijkje in hun keuken mogen nemen. Daarnaast zijn we langs verschillende amateurkoks gegaan en hebben we gekeken wat zij deden, en vooral: hoe. Kortom, we hebben lekker gekookt, goed gegeten, maar we hebben ook zeker wel gewerkt! Want ondanks het feit dat we ongeveer de leukste baan van de wereld hebben, moet er ook zeker een antwoord worden gegeven op de vraag van dit artikel: Wat is de beste snijplank? Gelukkig hebben we daar ook antwoord op gevonden, dus wij kunnen weer in alle rust onze ogen dicht doen vannacht. Maar voordat we dat doen, gaan we het antwoord op die vraag even samenvatten in dit onderdeel.

Het antwoord is gelukkig niet heel moeilijk, en het is ook unaniem. Hier gaan we.
Er zijn dus drie soorten snijplanken, en de één is misschien wat beter voor jouw situatie dan de ander.
Allereerst is er de houten snijplank. Deze is geweldig voor je messen. Omdat het licht veerbaar is dankzij alle vezels in het hout, kan het op heel minuscuul niveau meebewegen met je mes. En tevens is het vaak geen harder materiaal dan je mes, dus bot wordt het mes er niet van. Daarnaast zijn houten snijplanken vaak ook gewoon mooi om naar te kijken, dus dat is ook geen ramp. De prijs hangt heel erg af van het soort hout. Hoe duurzamer, hoe mooier. Maak je echter liever niet schoon met teveel gedoe? Neem dan geen houten snijplank. Hij kan namelijk geen heet water aan, en het beste is als je hem eens per maand insmeert met olie. Oftewel, geweldig voor je mes, irritant in onderhoud, mooi om te zien.
Dan heb je de snijplank van kunststof. Ook deze zijn fijn voor messen, omdat het materiaal bijna altijd minder hard is dan de messen. Daarnaast hebben deze snijplanken een kleurencode, wat jou helpt bij het hygiënische koken, en het voorkomt kruisbesmetting. Ze kunnen in de vaatwasser en zijn zo schoon als je het met de hand wilt doen. Kortom: Goed voor hygiëne, makkelijk qua onderhoud en goed voor de messen.
Als laatste zijn er nog de snijplanken van glas of steen. Deze worden sterk afgeraden, want ondanks hun goede looks, zijn ze ongeveer vijanden van messen. En een slijper is duur. Ze zijn echter wel makkelijk schoon te maken. Deze is dus alleen voor de mensen die het niet erg vinden om goed geld uit te geven aan een slijpen of nieuwe messen.

Uit dit antwoord waren we erg geïnspireerd om ons volgende onderdeel te maken. Hierin lichten we van elke soort snijplank de beste uit. Oftewel: de beste houten snijplank, de beste snijplank van kunststof, en de beste glazen snijplank. Zo hoef jij een stuk minder moeite te doen om de beste snijplank voor jouw situatie te vinden! Nu hoef je in plaats van 10 reviews per soort, nog maar 1 review per soort te lezen! Wat ook helpt, is dat we een link erbij hebben gezet, die jou leidt naar de site waarop het product in kwestie verkocht wordt! Zo hoef je maar één knop in te drukken, en dan kun je hem al kopen! Hoe weinig moeite wil je hebben! Daarbij heb je alle informatie over dat product in één onderdeel. Dit hebben we allemaal gedaan om het jou makkelijk te maken. Lees dus gauw door, je bent er bijna!

Beste houten snijplank

Zwilling Bamboe

Beste snijplank voor iedereen die van zijn messen houdt, en geen moeite heeft met schoonmaken en onderhouden. Inclusief sapgeul, Antibacterieel. Makkelijk op te bergen. 35,5x25x0,3 cm.

Dit is de beste houten snijplank omdat hij niet heel duur is, maar toch goed zijn werk doet. Omdat de snijplank van bamboe is gemaakt, is de snijplank automatisch antibacterieel. Dat komt door de structuur van bamboe, de dichtheid hiervan is namelijk erg hoog, en het heeft ook een vrij hoge hardheid. Ook neemt bamboe geen vocht op, dus dat is ideaal. Als je de snijplank wilt opbergen, is dat ook geen hele klus. Hij heeft namelijk een vrij bescheiden formaat. De afmetingen van de snijplank zijn 35,5x25x0,3 cm. Het is echter wel groot genoeg om alles mee te snijden wat je wilt.
De Zwilling is ook niet heel vatbaar voor scheuren of vervorming, ook dit is te danken aan de structuur van het bamboe. Tevens is deze snijplank heel voordelig voor de messen, die beschadigen namelijk niet tijdens het snijden van de ingrediënten. Dat komt omdat hout over het algemeen een stuk zachter is dan het staal waaruit messen worden geslepen. Bamboe is zelfs nog lichter dan hout, wat het ook wat beter hanteerbaar maakt. Dat kan fijn zijn als je de plank vaak gaat verplaatsen. Hij blijft echter wel op zijn plek en glijdt niet opzij tijdens het snijden, wat ervoor zorgt dat de snij-ervaring positief is. Het voorkomt namelijk ook vrij veel mogelijke ongelukken. Het laatste voordeel van deze plank is dat hij een sapgeul heeft, aan de zijkanten. Als je vaak iets snijdt waar sappen uitkomen, zullen die dus niet op je aanrecht of keukeneiland komen.

Schoonmaken

Omdat dit een houten snijplank is, mag hij niet met heet water worden gewassen. Hij zal dan namelijk krimpen. Gewoon afwassen met lauw water, afwasmiddel en een borstel dus. Rechtopstaand laten drogen. Als je de plank lang wilt gebruiken, is eenmaal per maand insmeren met olie ook geen overbodige luxe.

Belangrijke kenmerken
  • Makkelijk op te bergen
  • Antibacterieel
  • Inclusief sapgeul

Beste snijplank van kunststof

Zwilling Fiberwood

De beste snijplank voor iedereen die hygiëne op nummer één hebben staan! Vaatwasserbestendig. Resistent tegen invloeden van buitenaf. Goed voor messen. Makkelijk op te bergen.

Dit is de beste snijplank van kunststof, omdat hij naast het feit dat hij zijn werk doet, ook best goedkoop is. En dat voor alle functies die hij vervult! Allereerst is hij vaatwasbestendig. Heb je dus geen zin om veel te veel moeite te doen voor het schoonhouden van de snijplank? Dan is dat geen probleem! Je doet hem gewoon in de vaatwasser! De plank is gemaakt van fiberwood, wat ervoor zorgt dat hij onderhoudsvriendelijk is, en hygiënisch. En dan heb je nog de toplaag, die duurzaam en extra resistent is tegen invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld etensresten blijven niet achter op de snijplank, evenals bacteriën. Hygiëne staat bij deze plank dus echt op nummer één! De snijplank is groot genoeg om 1 kipfilet op te snijden. Ook deze plank is dus makkelijk op te bergen. Dat geeft ook weer ruimte in je hoofd na het koken. Ook kunststof is fijn voor de messen. Kunststof is namelijk helemaal geen harde stof, messen zijn altijd harder. Bot zullen ze dus niet worden!
Dankzij zijn hittebestendigheid is deze plank ook veilig naast het fornuis, hij kan namelijk tot 200 graden aan.

Schoonmaken

Zoals al is gezegd, is het schoonmaken van deze snijplank gelukkig heel makkelijk. Je hoeft hem alleen maar in de vaatwasser te doen, en om hem te laten drogen, zet je hem rechtop neer. Dat is alles!

Belangrijke kenmerken
  • Vaatwasserbestendig
  • Resistent tegen externe invloeden
  • Makkelijk op te bergen

Beste glazen snijplank

Imperial Kitchen glassnijplank

Beste snijplank voor iedereen die een mooi uiterlijk en hygiëne belangrijk vindt. Goedkoop. Glad oppervlak. Slecht voor messen. Vaatwasserbestendig. Makkelijk schoon te maken.

Dit is de beste glazen snijplank, omdat hij makkelijk schoon is te houden. Hij is namelijk glad en krast bijna niet. Dat komt omdat er bijna niks sterker is dan glas. Doekje eroverheen dus en je zit goed! Tevens is hij vaatwasserbestendig, wat ook heel fijn is. Je hebt dus bijna geen omkijken meer naar het onderhoud van deze snijplank. Daarnaast is hij heel goedkoop, voor wat hij allemaal kan.
Hij is namelijk ook erg hygiënisch, wat tevens te danken is aan zijn gladheid. De bacteriën kunnen hierdoor nergens aan vast blijven hangen, waardoor ze er als het ware vanaf glijden. Deze snijplank zal ook niet snel breken, dat komt omdat het glas waarvan de plank is gemaakt, best dik is.
Ook heeft deze snijplank een heel mooi uiterlijk, met zijn mat witte kleur past hij in elke keuken. Heb je toch liever niet dat de snijplank zichtbaar is? Dan is dat ook geen probleem. Hij is namelijk niet heel groot, wat ervoor zorgt dat hij makkelijk op te bergen is. De afmetingen van de snijplank zijn 30x40x1 cm.
Het enige nadeel aan deze snijplank is echter dat hij niet heel handig is voor de messen. Dat komt ook weer omdat glas een hele sterke stof is, sterker dan de meeste messen. Je mes zal dus snel bot worden als hij vaker in aanraking komt met de snijplank. Zorg er dus voor dat je wat geld achterhoudt voor een slijper.

Schoonmaken

Deze snijplank is gelukkig ook vaatwasserbestendig. Oftewel, geen moeite met schoonmaken! Je doet hem in de vaatwasser, zet de machine aan, en de plank is schoon! Laat hem even rechtop drogen en klaar is kees! Voor de kleinere vlekken kan er gemakkelijk een doekje overheen, en dankzij het gladde oppervlak is de vlek na één veeg alweer weg!

Belangrijke kenmerken
  • Hygiënisch
  • Makkelijk schoonmaken
  • Elegante uitstraling