Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Braun 7 series 7893 de beste scheerapparaat is dat je kunt kopen. Naast het ongelooflijke gladde scheerbeurt dat je eraan overhoudt. Is het scheerapparaat flexibel genoeg om zelfs de lastigste plekjes te bereiken! Het is ook een intelligente scheerapparaat, dat wil zeggen dat het met behulp van sonische technologie. Kan bepalen hoeveel vermogen er nodig is voor de dichtheid van je baard. Hierom is het meteen geschikt voor alle type baardgroei, zowel zwaar als licht.

Als een roterende alternatief hebben we de Philips Series 7000 gevonden. Mede door zijn vrije scheerkoppen, die allemaal individueel kunnen bewegen. En het extra coating die kans op irritatie van het huid verminderd. Was de keuze snel gemaakt.

Als een budget oplossing voor mensen waar de 7 Series uit hun budget zit hebben we de soortgelijke Braun Series 5 5040S gevonden als beste optie. Deze scheerapparaat heeft een vergelijkbare scheerervaring als de 7 Serie en heeft zelfs wat extra functies zoals snel laden. Het punt waar het minder presteert is de flexibiliteit.

Tot slot hebben we gezocht naar een optie voor mensen met lichte baardgroei. We een scheerapparaat met een redelijke motor en comfort en dat voor een lage prijs. Ons conclusie was duidelijk de Philips Series 3000

62
Onderzocht
4
Beste
 • Beste scheerapparaat: Crème de la Crème van de scheerapparaten anno 2017. All door meerdere internationale instanties gekozen als de beste keuze. De Braun 7 series scheert het gladst van alles wat we hebben getest. Het scheerapparaat gebruikt een intelligent systeem die het vermogen aanpast aan de dichtheid van je baard. Hierdoor is hij zowel de beste scheerapparaat voor zware baardgroei als een lichte.
 • Beste scheerapparaat (roterend alternatief): Een alternatief als je toch liever een roterende scheersysteem wil. De 7000 heeft zeer flexibele scheerkoppen. Die iedere individueel kunnen bewegen van elkaar. Daarnaast hebben deze koppen ook een laagje coating om irritatie te helpen voorkomen. Een fijne combinatie van scheercomfort en resultaat!
 • Beste scheerapparaat (vibrerend alternatief):Een alternatief voor iemand met een kleiner budget dan de 7 series. Een vrij vergelijkbaar scheerbeurt als je hem vergelijkt met de 7 Series. Hij is alleen iets minder flexibel! Hij is daarentegen wel veel minder rumoerig.
 • Beste scheerapparaat voor lichte baardgroei: Deze scheerapparaat is perfect voor mensen met een dunne baardgroei. Denk aan iemand met een lichte baard of een puber! De motor binnen het scheerapparaat is meer dan voldoende. Dat allemaal voor een zachte prijs!

Beste scheerapparaatWe leven in een tijdperk waar technologie steeds meer en meer vooruitgang boekt. Waar alle elektrische apparaat steeds beter en beter presteert. Een scheerapparaat is daar geen uitzondering op gebleven. Mede door de enorme vooruitgangen in techniek stappen meer en meer mannen over naar een echte scheerapparaat.

Waarom zou je ook niet? Een moderne scheerapparaat resulteert in minder ingegroeide haren, en is vaak beter voor je huid. Daarnaast is het zelfs economisch een verantwoorde keuze. Want naast het initiële aankoop. Zijn scheerapparaat gedurende hun levensloop veel goedkoper.

Nou is het vinden van de beste scheerapparaat in 2017 geen gemakkelijke klus! Helemaal als je kijkt naar alle extra functies die naar je toe worden gegooid. Wij hebben deze koopgids voor scheerapparaten geschreven om je te helpen door alle bomen het bos weer te zien!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. waarom een scheerapparaat?
 2. Hoe werkt een scheerapparaat
 3. Waar let je op bij het kopen van een scheerapparaat?
 4. Hoe hebben we de beste scheerapparaat gevonden?
 5. Beste scheerapparaat
 6. Beste scheerapparaat voor zware en normale baardgroei( roterende alternatief)
 7. Beste scheerapparaat voor zware en normale baardgroei( budget alternatief)
 8. Beste scheerapparaat voor lichte baardgroei

Waarom een scheerapparaat?

Korter en vaker

Een scheerapparaat werkt het beste als baard al kort is. Dus het is de ideale oplossing voor mensen die elke dag kort het apparaat willen gebruiken.

Des te langer het haar wordt des te lastiger het scheerapparaat zijn werk kan doen. Probeer elke dag 30 seconden te scheren met je scheerapparaat voor je het huis uit gaat!

Minder dichte scheerbeurt

Nou denk je… Dat is een rare voordeel. Maar als je net als mij vaak last hebt van ingegroeide haartjes. Is het al snel duidelijk wat de voordeel is van een scheerapparaat.

Een scheermes zorgt voor een heel erg dichte en gladde scheerbeurt. Het nadeel hiervan is dat het vaak bij veel mensen leidt ( inclusief mezelf) tot een geïrriteerde huid, en erger nog ingegroeide haartjes. In tegenstelling tot een scheermes komen de mesjes van een scheerapparaat nooit zo dicht bij het huid. Hierdoor worden de haartjes niet zo dicht geschoren. Dit heeft als resultaat een minder geïrriteerde huid!

Geen scheerschuim

In tegenstelling tot een scheermesje heeft een scheerapparaat geen scheerschuim, zeep of lotion nodig. Beter nog je kan het apparaat gebruiken terwijl je huid helemaal droog is.

Dit betekent dat je naast het extra tijd dat je besteed voor het gebruik van scheerschuim. Ook bespaart op de kosten.

Goedkoper en sneller

Nu we het toch over kosten hebben. Hoewel een scheerapparaat initieel veel kost bij aanschaf. Zal het gedurende je levensloop toch minder kosten dan het gebruik van een scheermes. Dit komt mede door het feit dat je geen scheeraccessoires nodig hebt, zoals scheerschuim of aftershave. Maar ook doordat de scheerkoppen van een scheerapparaat veel langer meegaan dan een scheermesje.

Trouwens geldt over algemeen ook dat mannen een scheerapparaat sneller vinden dan een scheermes. Omdat er minder vaak nodig is om over een stuk baard heen te scheren.

Hoe werkt een scheerapparaat

Vibrerende scheersysteem

hoe gebruik je een vibrerende scheerapapraat
Een scheersysteem die al sinds 1923 bestaat. Een vibrerende scheersysteem bestaat uit mesjes die op en neer bewegen. In een heel vergelijkbare manier als een schaar, scheren de mesjes de haartjes weg.

De grootste voordeel van een vibrerende scheersysteem is dat deze vanwege zijn rechthoekige vorm. Heel goed presteert in de vlakke gedeeltes van je gezicht.

Het nadeel van deze scheersysteem is dat het minder goed presteert bij de contouren van je gezicht. Voornamelijk je neus, kin en kaaklijn. Dit komt ook mede door zijn rechthoekige vorm, en het feit dat hij niet echt kan kantelen. Er zijn echter wat modellen zoals … die wel de kop van het scheerapparaat de optie geven om te kantelen. Echter kan je met zo’n scheerkop maar zover komen.

Je gebruikt een vibrerende scheersysteem op een specifieke manier. Om het apparaat zo effectief mogelijk te gebruiken moet je hem open en neer bewegen. Of juist van links naar rechts. Door rechte bewegingen te maken kan de oscillerende mesjes hun werk het beste doen.

Wat je zeker niet moet doen is circulaire beweging maken met deze scheerapparaat. Dit kan wel eventjes wat gewenning van je eisen, helemaal als je een roterende scheersysteem gewend bent. Terwijl als je hiervoor een scheermesje gebruikte dit totaal niks nieuws voor je zal zijn.

Roterende scheersysteem

roterenhet scheerapparaat
Een roterende scheersysteem bestaat uit 3 ronde scheerkoppen. In sommige gevallen zijn het er meer dan 3 scheerkoppen. Iedere ronde scheerkop heeft weer 3 schijfjes (dit is al sinds 1960 zo) waar het apparaat mee scheert.

Dus hoe werkt een roterenhet scheerapparaat dan? Binnen de 3 schijfjes zitten mesjes die snel roteren om je baard te scheren. Het werkt heel vergelijkbaar als met grastrimmer die je soms op straat gebruikt ziet.

Het grootste voordeel van een roterende scheersysteem is dat het zich kan aanpassen aan de contour van je gezicht. Dit komt mede door het feit dat de scheerkoppen afzonderlijk kunnen bewegen. Hiermee bedoel ik dat ze flexibel genoeg zijn om naar binnen en buiten te buigen.

Hierdoor kan een roterende scheersysteem een veel dichtere scheerbeurt geven om gebieden als je neus,kin en kaaklijn. Omdat de scheerkoppen gemakkelijker op je gezicht blijven.

Je zal ook een roterende scheersysteem anders gebruiken dan een vibrerende systeem. Je moet in tegenstelling van een vibrerenhet scheerapparaat niet heen en weer bewegen, maar circulaire bewegingen(met de klok mee) maken op je gezicht.

Als je niet een circulaire beweging maakt en dus gewoon op en neer gaat, kun je last krijgen van haar uittrek. Dat is niet zo gek, want je doet iets waar het apparaat niet voor gemaakt is.

Waar let je op bij het kopen van een scheerapparaat?

Nou zijn we op het belangrijkste punt gekomen! Waar let je eigenlijk op om de beste scheerapparaat voor jezelf of iemand anders aan te schaffen? In dit onderdeel gaan we dieper in op de aspecten die volgens ons onderzoek belangrijk zijn.

We kijken ook naar wat wij zelf minder belangrijk vonden!

Roterende of Vibrerenhet scheerapparaat

De eerste stap in het kiezen van de beste scheerapparaat voor jou. Is of een vibrerende of een roterende scheersysteem beter bij je baard en jou behoeftes past.
Kies voor een vibrerenhet scheerapparaat als:
vibrerenhet scheerapparaat
Als je iemand bent die elke dag zijn baard wil scheren. Vibrerende scheerapparaten presteren het beste als je ze elke dag kort gebruikt. Dat heeft wel als gevolg dat ze een veel gladde scheerbeurt leveren dan hun roterende variant.

Vanwege de manier dat je deze scheerapparaat gebruikt, namelijk m.b.v rechte bewegingen. Zijn ze perfect voor mensen die een rechte baardgroei hebben. Een fijnere baard hebben en toch wat meer precisie willen bij het scheren.
Kies voor een roterende als:
roterenhet scheerapparaat
Als je iemand bent niet net elke dag zijn baard verzorging wil doen, dan is een roterenhet scheerapparaat een betere keuze. Deze type scheerapparaat is veel beter geschikt voor mensen die niet regelmatig hun baard verzorgen. Echter, is het wel zo dat een roterende scheersysteem een minder gladde scheerbeurt heeft dan zijn vibrerende variant.

Dit heeft te maken met het manier dat je een roterenhet scheerapparaat gebruikt. Je maakt namelijk ronde bewegingen, waardoor de mesjes minder dicht bij je huid komen. Dat heeft wel als gevolg dat deze type scheerapparaat veel beter werkt voor baarden die niet een richting op groeien. Maar ook baarden die wat voller zijn zullen betere resultaten boeken met een roterenhet scheerapparaat,

Je baardgroei

Om de beste uit je scheerapparaat te halen is het verstandig om een scheerapparaat te kiezen die gespecialiseerd is voor jouw baard. Scheerapparaten zijn namelijk zo ontworpen om bepaalde dikte en type baard goed te scheren! Zo worden er in de scheer wereld onderscheidt gemaakt in drie soorten baardgroei.

Licht: dunne, lichte haren

Een baard waar je makkelijk met je vingers of een kam doorheen kan zonder enige weerstand. De haren zijn licht en dun, vaak zijn zo ook rechter en groeien ze duidelijk een richting op.

Gemiddeld: normale, zichtbare haren

Een baard waar je met wat weerstand doorheen kamd. De haren zijn al duidelijker en de baard groeit nog wel grotendeels een richting op.

Zwaar: dikke, stugge haren

Een baard waar doorheen kammen heel erg veel weerstand biedt. De haren groeien niet een richting maar alle richtingen op. De baardharen zijn dikker en duidelijk zichtbaar.

4 handige extra kenmerken

Naast de essentiële onderdelen waar je op moet letten bij het kopen van een scheerapparaat. Zijn er ook altijd extra kenmerken of functionaliteiten die handig zijn en ook wel worden aangeraden. In dit lijstje beschrijven wij de kenmerken die volgens ons een goed extra zouden zijn om op te letten.

 1. Waterproof— Een zeer ondergewaarde functie als het op scheerapparaten komt. Want als je nagaat dat de meeste mensen elke dag kort douche. Je eigenlijk ook meteen je baardverzorging kan doen! Met als grote voordeel, dat je ook minder haartjes moet schoonmaken na je scheerbeurt.
 2. Wet & Dry— Misschien een verwarrende benaming, want ik moet altijd meteen denken aan waterproof. Wet&Dry bij scheerapparaten betekent dat het apparaat geschikt is om te gebruiken met scheerschuim en/of gel. Wet & Dry wil niet direct betekenen dat het apparaat ook onder de douche gebruikt kan worden. Het is een handige functie voor mensen die toch scheren met een scheerschuim preferen. Of juist het optie vrij willen houden voor bepaalde momenten.
 3. Snellaadfunctie— Een snellaad functie is een van die functie waar je nooit dankbaar voor bent tot je het een keer nodig hebt. Stel je voor dat je een belangrijke afspraak hebt, en de dag daarvoor bent vergeten het scheerapparaat op te laden? Geen stress, met een snellaad functie kun je door het apparaat enkele minuten op te laden. Het meteen gebruiken voor een volledige scheerbeurt!
 4. Trimmer— Sommige scheerapparaten hebben een aparte eigenschap om te trimmen. Dit kan gedaan worden door een extra kop of door een precisie trimmer. Hoewel zo’n trimmer zelden net zo goed presteert als een apparaat specifiek eraan besteed. Het is toch een handigheidje om je baard bij te houden!

De onnodige functies

Niet alle functies die scheerapparaat producenten aanbieden zijn handig om te hebben. In sommige gevallen zijn ze zelfs onnodig. In deze lijst beschrijven we welke functies je beter kunt vermijden als consument!

 1. Koelfunctie— Een koelfunctie geeft de gevoelige huid verkoeling tijdens het scheren waardoor huidirritatie wordt voorkomen. Het probleem met deze functie is dat als je het scheerapparaat goed gebruikt. Je nooit last moet hebben van irritaties. Als je merkt dat je huid geïrriteerd raakt moet je wat aandacht besteden aan je scheertechniek. Eventueel kiezen voor een wet&dry scheerapparaat.
 2. Reinigingsstation— Een leuke extraatje voor de liefhebbers is een reinigingsstation. De naam zegt al waar deze station voor dient. Het is niks anders dan een houdertje die je scheerapparaat na gebruik schoonmaakt. Een leuke stukje techniek, alleen zorgt het wel vaak voor een scheerapparaat dat 100 euro duurder is. Helemaal als je nagaat dat de meeste moderne scheerapparaten gemakkelijk onder de kraan schoon gewassen kunnen worden. Daarnaast zijn reinigingsstationen (bijna altijd) extreem rumoerig en maken een hoop herrie.

Hoe hebben wij de beste scheerapparaat gevonden?

Zoals we al eerder in dit artikel hebben uitgelegd, is een goehet scheerapparaat van de baardgroei van de gebruiker afhangt. Om deze reden hebben wij besloten om voor iedere baardgroei niveau ( dun,middel en dik). Zowel de beste roterende als vibrerenhet scheerapparaat te vinden.

Bij het kiezen van de beste scheerapparaat wilden we oorspronkelijk kijken naar de batterijduur en laadopties. Echter, kwamen we al snel tot de conclusie dat dit per merk, en model weinig verschilt. Daarnaast is daarmee niet het belangrijkste kenmerk van het scheerapparaat beoordeeld. Namelijk hoe glad is het scheerbeurt.

Omdat iedere persoon een eigen baardgroei heeft hebben we elke scheerapparaat zijn scheerbeurt beoordeeld op zijn respectievelijke niveau en type. Dus we hebben gekeken naar de beste roterende scheerapparaten voor baarden, en hetzelfde voor vibrerende scheerapparaten. Dit hebben we herhaald voor de andere twee types baardgroei.

Na aantal uur analyseren van reviews en met gebruikers van de producten in contact te komen, viel ons meteen een ding op. Er heerst veel verwarring qua hoe de apparaten worden benoemt ( en dit ligt zeker aan de producenten). In tegenstelling tot wat de merken je willen overtuigen scheer bijvoorbeeld een Philips Series 7000 van een bepaalde soort, niet meer of minder glad dan andere 7000 series binnen het merk. Dit fenomeen komt in alle merken voor en zorgt voor veel onduidelijkheid bij de consumenten.

Naast de scheerapparaten hebben we ook gekeken naar hun accessories. Specifiek gericht op de reinigingssystemen of wel stations. We vonden dat het een heel leuk idee was (hoewel sommige wel wat herrie maakte) en het zeker een leuk eigenschap was. Je kan namelijk je scheerapparaat in een dockingstation doen en de volgende dag weer aan de slag gaan met een schone scheerapparaat.

Maar of dit een economisch verantwoord functionaliteit was? Dat vinden we niet! De meeste scheerapparaten kunnen makkelijk gewassen worden, en dat kost je niet 50-100 euro extra voor zo’n station. Om deze reden hebben wij het achterwege gelaten in onze keuze van beste scheerapparaten.

Beste scheerapparaat

Braun Series 7 7893s

Crème de la Crème van de scheerapparaten anno 2017. All door meerdere internationale instanties gekozen als de beste keuze. De Braun 7 series scheert het gladst van alles wat we hebben getest. Het scheerapparaat gebruikt een intelligent systeem die het vermogen aanpast aan de dichtheid van je baard. Hierdoor is hij voor alle baardgroei types geschikt.

Volgens onze analyse en mening ongetwijfeld de beste scheerapparaat op de markt. Nou delen wij deze mening niet alleen. Er zijn een aantal internationale instantie die deze mening met ons delen ( bv:The Wirecutter). Als je alleen al kijkt naar de comfort en de kracht die de Braun 7 Series ten opzichte van andere scheerapparaten is dat ook niet vreemd.

Om een lang verhaal kort te maken. De Braun 7 is een high-end scheerapparaat dat zorgt voor een ongelooflijk gladde scheerbeurt. Dat ook nog snel en comfortabel. We snappen zeker dat deze scheerapparaat niet in iedereen zijn budget zal liggen ( en we hebben hieronder nog ruim opties voor je opgezocht). Maar als je de “beste” zoekt voor je baard en je bent bereid om er wat voor neer te leggen. Dit is een aankoop waar je zeker geen spijt van kunt krijgen.

Wat is de oorzaak dat deze apparaat zo goed presteert? De antwoord daarvoor ligt zowel in de mechanisme als in de software. De software zorgt ervoor dat deze scheerapparaat veranderd in een intelligent scheerapparaat. Door sonische technologie kan deze scheerapparaat je baard analyseren en zichzelf daar op aanpassen. Het gaat zelf zo ver dat de apparaat zich zal aanpassen op specifieke plekken op je gezicht. Dus behaarde plekken worden anders behandeld dan minder behaarde plekken.Het is hierom al geschikt voor zowel mensen met een dunne baard tot mensen met een dikke baard.

Mechanisch heeft het apparaat wel 4 scheer elementen, ieder gespecialiseerd in een type gezichtshaar. Hierdoor neemt de 7 Series meer haartjes mee in een beweging dan de meeste meerdere. Wat meteen resulteert in minder irritaties! Want minder vaak over een stuk baard, is een minder geïrriteerde huid.

Flexibiliteit

Nou weetje als je onze koopgids hebt gelezen, dat over het algemeen vibrerende scheerapparaten minder flexibel zijn. De 7 Series lost dit op een zeer innovatieve manier op. Namelijk door te kiezen voor een zeer dunne kop ( wat best bijzonder is als je nagaat hoe goed dat ding scheert). Maar ook een speciaal 8 contour aanpassing. Niet alleen is de scheerkom flexibel maar ook de individuele scheer elementen “zweven” als het ware vrij. Hierdoor pakt het apparaat ongeacht waar je hem gebruikt altijd wel de haartjes!

Kom je er alsnog niet met gemak bij? het scheerapparaat heeft ook een precisie kop om je te helpen bij moeilijke plekken, zoals onder je neus. Je kunt deze gewoon uitklappen, en hoeft niet een apart kopje mee te nemen als je op reis gaat.

Dus hoe zit het met extra functionaliteit? Afgezien van snelladen bezit de Braun 7 Series alle aangeraden eigenschappen die wij hebben besproken binnen ons koopgids!

Wat is de nadeel van dit apparaat? Nou is zoals we al gezegd hebben het scheerapparaat aan de dure kant , maar je betaald voor kwaliteit. Het enige grote nadeel volgens ons is dat het apparaat wel aardig rumoerig is. Hoewel wij geen grote fan zijn van de reinigingsstation. Is er ook de optie om 7 Series samen met station te kopen, dit is wel 36 euro duurder.

Beste scheerapparaat voor zware en normale baardgroei(roterende alternatief)

Philips Series 7000

Een alternatief als je toch liever een roterende scheersysteem wil. De 7000 heeft zeer flexibele scheerkoppen. Die iedere individueel kunnen bewegen van elkaar. Daarnaast hebben deze koppen ook een laagje coating om irritatie te helpen voorkomen. Een fijne combinatie van scheercomfort en resultaat!

Het was pittig om te kiezen tussen de 9000, 7000 en de 5000 series van Philips. Omdat je kiest voor een roterenhet scheerapparaat voor de flexibiliteit! De grootste verschillen tussen de 5000 en de 9000 series zijn namelijk de mobiliteit van de scheerkoppen. Waarbij volgens ons de 5000de slechtste mobiliteit had en de 9000 de beste.

Toch hebben we niet gekozen voor de 9000 Series van Philips. Dit komt simpelweg door de prijs van het apparaat. Waardoor het volgens ons net boven de gemiddelde persoon zijn budget zou liggen ( als het wel in je budget ligt is het en sterke aanrader).

We hebben uiteindelijk gekozen voor het scheerapparaat die volgens ons het beste prijs-kwaliteit verhouding had! Dat is de 7000 serie van Philips geworden. Mede door de flexibiliteit van de scheerkoppen, maar ook de comfort die we hebben bij het gebruik van het scheerapparaat. De 7000 series heeft namelijk een speciale laag coating dat irritatie voorkomt. Dit laagje maakte het scheerbeurt enorm aangenamer en dat werd sterk gewaardeerd.

De Philips 7000 Series beschikt over alle handige functies die wij hebben besproken binnen onze gids. Je kan hem namelijk onder de douche gebruiken ( wat je veel opruimen bespaart). Verder beschikt het scheerapparaat ook over de wet&dry functionaliteit. Dus je hebt de optie om hem met zowel scheerschuim als gel te gebruiken. Daarnaast krijg je ook een trimmerkop bij om je baard lijnen bij te houden. We waren heel erg tevreden over de gladheid van de scheerbeurt van dit apparaat. Helemaal vanwege het feit dat het een roterenhet scheerapparaat is!

Vanwege zijn krachtige motor is deze roterenhet scheerapparaat goed voor zowel dikke als middel baardgroei.

Beste scheerapparaat voor zware en normale baardgroei(budget alternatief)

Braun Series 5 5040S

Een alternatief voor iemand met een kleiner budget dan de 7 series. Een vrij vergelijkbaar scheerbeurt als je hem vergelijkt met de 7 Series. Hij is alleen iets minder flexibel! Hij is daarentegen wel veel minder rumoerig.

Een goede alternatief op de Braun Series 7. Helemaal als je een goedkopere scheerapparaat zoekt dan de Series 7.

Hoewel de 5 Series niet zo flexibel is als de 7 variant, is het nog steeds een aardig flexibel apparaat. Net als de 7 heeft ook de 5 Series “zwevende” scheer elementen. Dit betekent dat de scheer elementen los zijn en flexibel op en neer kunnen bewegen. Waardoor het scheerapparaat beter werkt in hoeken van je gezicht. Deze techniek heet FlexMotiontec.

De kop zelf is ook flexibel ( hoewel niet zo erg als de 7) en kan 40 graden draaien. Als je nog steeds niet bij de lastig te pakken haartjes komt heeft het apparaat nog altijd een trimfunctie. Let wel op dat deze trimmer niet ideaal is en het niet zo krachtig is als je zou wensen.

Hoewel je misschien niet zo glad resultaat krijg als de Serie 7, doet de serie 5 het alsnog uitstekend. Het enige verschil zal wel zijn dat je misschien wat vaker over een stuk moet gaan. Toch is er een aantal dingen dat deze scheerapparaat beter doet. Hij is een stuk stiller dan de meeste scheerapparaten, en in tegenstelling tot zijn duurdere variant heeft deze wel een snellaad functie!

Verder heeft ook deze scheerapparaat alle handige functies die wij zouden aanraden! Je kunt bijvoorbeeld het scheerapparaat droog gebruiken of met scheerschuim. het scheerapparaat is 100% waterproof en kan dus ook gebruikt worden op onder de douche.

De nadeel van deze scheerapparaat heb ik al een beetje verklapt. Hoewel de scheerbeurt vergelijkbaar kan zijn met dat van de Serie 7. Ben je wel vaker over hetzelfde stuk aan het scheren, wat het kans op irritaties natuurlijk gewoon vergroot.

Beste scheerapparaat voor lichte baardgroei

Philips Series 3000

Deze scheerapparaat is perfect voor mensen met een dunne baardgroei. Denk aan iemand met een lichte baard of een puber! De motor binnen het scheerapparaat is meer dan voldoende. Dat allemaal voor een zachte prijs!

Als je een dunne baard heb waarvan de haartjes minder zichtbaar zijn. Of je zoekt een scheerapparaat voor een puber. Dan hoef je het niet al te gek te maken als het komt op een scheerapparaat!

We hebben gekozen voor een roterenhet scheerapparaat, want vaak met een lichte baardgroei heb je last dat het baard in lastigere plekken dikker groeit. Ideaal voor een roterende scheersysteem! Daarnaast heb je met een lichte baardgroei natuurlijk ook dat je niet elke dag wil zitten scheren. Wat ook de keuze voor een roterende scheersysteem meer toepasselijk maakt.

Waarom we voor de 3000 Series hebben gekozen is heel erg simpel. Deze scheerapparaat functioneert goed voor langere haren. Wat vaak voorkomt als je niet regelmatig wilt scheren. Daarnaast hebben we gezocht naar een apparaat die sterk genoeg motor had voor lichte baardgroei, zodat er bezuinigd kon worden op de prijs. Als het ware een budget optie met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

De 3000 serie is prima als je zoekt naar een simpele oplossing, zonder al te gekke functies. Hij kan zowel op snoer als zonder snoer werken ( handig voor onderweg). Een laadbeurt geeft je genoeg energie voor ongeveer 12-17 scheerbeurten met het apparaat.
Hij heeft ook een handige trimkop ( aan de achterkant) om je bakkebaarden bij te trimmen.

Let alleen wel op, deze scheerapparaat is niet waterproof. Hierdoor is hij niet geschikt voor gebruik onder de douche of met scheerschuim/gel!