Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Laguiole style de vie koksmessenset olijfhout 5-delig de beste messenset voor de hobbykok is. Het bevat namelijk alle messen die je nodig hebt. En die messen zijn gemaakt van roestvrijstaal wat dus betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over roest! De messen hebben een gemiddelde hardheid, Ze blijven dus scherp, maar zijn ook weer niet zo hard dat ze niet meer flexibel zijn. Je kunt met deze messen dus gemakkelijk door hardere producten heen snijden zonder dat de samenstelling van het product verloren gaat. De messenset wordt geleverd met een magnetisch messenblok. De messen zullen dus ook niet snel zoekraken.

Voor de personen een wat hoger budget hebben, en ook koken met meer producten, is de BEEM Kyu Kabu 8-delig keramisch messenset de beste messenset! Het bestaat namelijk uit maar liefst 8 messen! Alles wat jij kunt bedenken om te gaan snijden, kan dus hiermee. De messen hebben een keramische coating waardoor ze bestendig zijn voor de wasmachine. Dit maakt ze ook een stuk scherper dan stalen messen. Ook deze messenset wordt geleverd met een messenblok. Deze is alleen niet magnetisch, maar van hout. Het is een blok waar de messen echt in moeten worden gedaan. Er zitten openingen in de onderkant van het blok, waardoor er geen kans is voor de groei van bacteriën. Het eventuele vocht wat nog op de messen zit van het wassen, loopt er namelijk af. Dit maakt het blok zo hygiënisch mogelijk. En ook hiermee heb je geen last van verdwaalde messen hier en daar.

Als je voorkeur uitgaat naar titanium messensets, is de beste messenset voor jou deKing international titanium messenset. Het is een 3-delige messenset, dus de messenset is vrij goedkoop. Je hebt dan wel de messen die je écht nodig hebt. Namelijk een koksmes, een vleesmes en een groentemes. Het is wel de enige titanium messenset die verkrijgbaar is op de Nederlandse markt. Als je dus niet per se een titanium messenset wilt, is het misschien een verstandige keuze om toch voor één van de andere opties te gaan.

66
Onderzocht
3
Beste
 • Beste messenset van staal: De beste messenset voor iemand die alle messen in één wilt hebben. Gemaakt van roestvast staal, dus geen last van bruine plekken op het mes! Komt met een magneet om de messen aan op te hangen.
 • Beste messenset van keramiek: Dit is de beste set voor de hobbykok die met veel producten werkt. Er zitten namelijk wel 8 verschillende messen in! Alles wat je wilt doen met een mes, kun je hiermee. De keramische coating zorgt ervoor dat de messen vaatwasserbestendig en superscherp zijn. Wordt geleverd met een houten messenblok.
 • Beste messenset van titanium: Als je een titanium messenset wilt, is dit de beste messenset voor jou! Het is dan ook wel de enige op de Nederlandse markt. Het bevat 3 messen, dus ideaal voor de personen met een budget die wel de belangrijkste messen wilt. De messen zijn flexibel en licht van gewicht.

Beste messenset – Dit is hét gereedschap voor de (amateur). Of voor de personen die gewoon soms een in de keuken staan en zich creatief voelen. Het neemt weinig ruimte in in de keuken en je hebt alles bij elkaar wat je nodig hebt voor een gerecht. Waar heb ik het over? Een messenset natuurlijk!

Stel je wilt een nieuw gerecht uitproberen. Dus je zoekt het recept op, en dan kijk je bij de benodigdheden. Je ziet allemaal soorten messen voorbij komen: Een koksmes, een vleesmes, een broodmes en ga zo maar door. Moet je nou echt al deze soorten messen apart gaan halen? Gelukkig niet! Nee, precies hiervoor zijn messensets uitgevonden. Als je één keer een messenset koopt, heb je meteen alle belangrijkste messen en hoef je niet 5 keer naar de winkel als je weer een ander mes nodig hebt. Ideaal dus, zo’n messenset!

Maar wat is nou de beste messenset? Uit welke messen bestaat een messenset? Hoelang kun je doen met een messenset? Deze vragen zijn totaal niet raar, en gaan wij voor jou beantwoorden in dit artikel. Na het lezen hiervan heb jij de beste messenset die een mens ooit heeft gezien!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een messenset?
 2. Wat zit er in een messenset?
 3. Soorten messensets
 4. Waar let je op bij het kopen van een messenset?
 5. Hoe hebben we de beste messenset gevonden?
 6. Beste messenset van staal
 7. Beste messenset van keramiek
 8. Beste messenset van titanium

Waarom een messenset?

Als je je eerste huis koopt, is een messenset natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt als je je inboedel stukje bij beetje bij elkaar sprokkelt. En tóch is het wel een goede investering! Natuurlijk kun je alles snijden met hetzelfde vertrouwde mesje. Maar waarom doen de professionele koks dat dan niet? Omdat het langer duurt. Denk alleen al aan het telkens afwassen van je mesje. En bij sommige etenswaren past zo’n mes helemaal niet. Denk aan een aardappel schillen, dat lukt niet met een groot vleesmes! En wil je een meloen doorsnijden? Dan ga je dat niet proberen te doen met een aardappelschilmesje. En dat is precies de reden voor het feit dat een messenset ideaal is, in elke keuken! Je hoeft er echt geen chefkok voor te zijn om een messenset te bezitten. Zelfs al sta je één keer per maand in de keuken. Het hebben van verschillende messen is dus erg handig.
En als je toevallig binnenkort een feest hebt, van iemand waarvan je weet dat diegene net een nieuwe huis krijgt, dit is de beste cadeautip die we je kunnen geven!

En als je dan toch een messenset koopt, haal meteen een goede. Die gaan namelijk vaak wat langer mee, en worden dus minder snel bot. De goede messensets zijn meestal wel wat duurder, maar goedkoop is duurkoop. Dus haal je een goedkope messenset, dan kun je ervan uitgaan dat je over twee jaar een nieuwe kopen. Terwijl je met een duurdere messenset kan rekenen op 5 jaar gebruik. uiteindelijk ben je dus goedkoper uit.

Wat zit er in een messenset?

Messensets zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Het aantal messen wat er in een messenset verschilt dus. De meeste messensets hebben rond de 5 messen. Maar het aantal kan uitlopen van 3 tot 15 messen. Aan die 5 messen zul je echter genoeg hebben. De meeste taken die jij in de keuken tegen zult komen, kunnen hiermee gedaan worden. In dit onderdeel gaan we de 5 belangrijkste messen bespreken die je in messensets vindt.

Het koksmes

Wat is een koksmes

Dit is waarschijnlijk het mes wat als eerste in je opkomt als je denkt aan een keukenmes. Dit type zie je namelijk altijd in de handen van de koks op tv (vandaar de naam dus). Daarom komt deze je waarschijnlijk het meest bekend voor. Het koksmes ziet er eng en gevaarlijk uit, maar is zeker niet overbodig! Het koksmes is een heel veelzijdig mes en je zult hem dus voor de meeste dingen gaan gebruiken. Het lemmet van het mes is groot en hij wordt steeds smaller naarmate je bij de punt komt. Dat is ook meteen de reden voor het feit dat deze messen zo vaak worden gebruikt. Door die smalle punt kom je veel sneller bij kleinere hoeken of tussen botten etc. Je hebt twee soorten koksmessen. Degene die worden gebruikt voor het doorsnijden van grote, harde dingen, bijvoorbeeld meloenen (dikke schil, vrij grote omtrek). Het lemmet van dit type koksmessen is meestal 28 cm. Als je jezelf nog niet zo goed vertrouwt in de omgeving van messen, kun je beter het koksmes nemen met een lemmet van 20 cm.

Het broodmes

wat is een broodmes

Ik durf bijna te wedden dat je deze ook kent, en misschien ook wel al thuis hebt liggen. Dit is dat lange mes met die kartels aan het lemmet. Je denkt misschien wel dat je zonder dit type mes kunt leven, en misschien kan dat ook wel. Maar als je hem eenmaal hebt, kun je niet meer zonder! Door de karteltjes aan het lemmet kom je heel makkelijk door het brood heen zonder er gaten in te snijden. Het lemmet heeft overal dezelfde grootte, behalve aan het einde. Daar buigt hij namelijk af naar de punt. Met het broodmes kun je ook gebak snijden, er zijn weinig mensen die dat doen, maar door de professionele koks wordt dat wel gedaan. Eigenlijk kun je hier ook wel veel mee snijden. Namelijk alles wat hard aan de buitenkant is, maar zacht aan de binnenkant. Dankzij de heilige kartels zul je bijna geen gaten of scheuren in het te snijden product maken!

Het vleesmes

wat is een vleesmes
Op een broodmes. Alleen de kartels missen. Het lemmet is langwerpig en heeft overal dezelfde hoogte, tot het punt. Want bij de punt buigt het lemmet weer af. Ook is het smal, en dankzij het smalle lemmet is het erg gemakkelijk om allerlei soorten vlees en gevogelte door te snijden. Tevens is het mes ideaal om gevogelte te ontleden van zijn lichaamsdelen. Denk hierbij aan de vleugels, poten etc. Je kunt er ook vis mee villen. Oftewel: ook dit mes is essentieel!

Het tomatenmes

Wat is een tomatenmes

Nu komen we bij de messen waarover je waarschijnlijk niet eens nadenkt. En toch zijn ze ideaal om te hebben. Waarschijnlijk kun je je ook niet echt een beeld voor je halen bij het woord ‘tomatenmes’. Maar geen zorgen, daar zijn wij voor. Het tomatenmes is een kleiner gekarteld mesje. Perfect voor groente of fruit met een zachte binnenkant. Denk hierbij aan tomaten, perziken of druiven bijvoorbeeld. Het lemmet is niet te groot omdat je dan alleen maar extra gewicht moet dragen terwijl je waarschijnlijk toch niks groots moet snijden. Groenten en fruit zijn over het algemeen heel klein namelijk. De kartels zijn ook hier voor het feit dat de binnenkant meestal zacht is, en je wilt het product natuurlijk zo min mogelijk beschadigen.

Het officemes

wat is een officemes

Het officemes is het kleinste mes van de vijf. Het kruidenmes lijkt een beetje op een aardappelschilmesje, hij is net wat groter. Maar kijk hier wel mee uit, want hij is een stuk scherper! Het lemmet is meestal 10 cm. Dit mes is perfect geschikt voor het snijden van kruiden of kleine groente of fruit. Dit is echt zo’n typisch hakmesje.

Soorten messensets

welke materiaal mes
Nu weet je welke messen er over het algemeen in een standaard messenset zitten. Misschien is het nu handig om de materialen messen te bespreken, zodat jij weet wat er allemaal in je messenset zit. Zo vind jij de beste messenset voor jou!

Materiaal: Staal

De messen bijna allemaal van staal gemaakt. Maar staal is een breed begrip, dus dit gaan we even helemaal voor jou ontleden zodat jij precies begrijpt waar jouw toekomstige messen van zijn gemaakt.
Allereerst is het handig om te weten dat elke soort staal zijn eigen eigenschappen heeft. Deze eigenschappen zijn aan het staal toegevoegd door het scheikundige element wat het type staal bezit. Hieronder is een overzicht te zien van de elementen die toegevoegd kunnen worden aan een type staal om een eigenschap te versterken. De eigenschap die dit element toevoegt, staat erachter.

Toegevoegde elementen
 1. Koolstof— Koolstof zit bijna altijd in je mes, wat koolstof toevoegt is de hardheid van het staal. Hierdoor gaat het mes een stuk langer mee, zonder dat het vervormd wordt.
 2. Chroom— Chroom zit vaak in roestvrij staal. Het zorgt er namelijk voor dat het mes niet snel slijt, en het mes is meer resistent tegen corrosie dankzij Chroom.
 3. Molybdeen— Door molybdenum toe te voegen aan staal, krijgt het staal resistentie tegen corrosie (vooral putjes). Ook verbetert het de trekkracht. Dat houdt in dat de kans dat het mes breekt is door de toevoeging van dit element een stuk lager..
 4. Nikkel— Dit element zorgt ervoor dat het staal veel beter energie kan absorberen voordat het wordt gevormd (tot bijvoorbeeld een mes). En dit element zorgt tevens voor corrosie-resistentie.
 5. Vanadium— Zorgt ervoor dat er meer korrels in het staal gaan zitten. Korrels zijn gewild in staal omdat die ervoor zorgen dat het staal sterk is en minder snel slijt.
Meest gebruikte staalsoorten

Omdat er echt heel veel soorten staal zijn die worden gebruikt in de messenindustrie, hebben we er twee uitgehaald die het meest worden gebruikt.

 1. Koolstofstaal— Dit een staalsoort met een legering van (het zit ‘m in de naam!) koolstof en ijzer. Het voordeel van dit staal is dat het goedkoop is. Ook is de rand van het mes meestal scherp. Tevens is koolstofstaal makkelijk te slijpen. Echter is het wel kwetsbaar voor roesten en vlekken. Daarom moet het vaak worden schoongemaakt, en niet in de wasmachine. In het begin zal koolstofstaal een ijzerachtige smaak afgeven, maar na een tijdje zit er een oxidatielaag op wat dit voorkomt. Dit zal ook de corrosie tegengaan.
 2. Roestvast staal (RVS)— Deze staalsoort heeft een legering van ijzer, chroom, nikkel en molybdeen. Het bevat ook een heel laag gehalte koolstof. Deze messen zijn vaak zachter dan de messen van koolstofstaal. Dit is ook meteen de reden voor het feit dat de roestvast staal vaker geslepen moet worden. Maar dit soort staal heeft de laagste kans op roesten, zoals je waarschijnlijk wel al had verwacht. Het staal is tevens erg sterk bij dit type messen.

Materiaal: Keramiek

Keramische messen zijn gemaakt uit Zirkoniumkeramiek. Zirkoniumkeramiek is een metaal dat onder hoge druk geperst wordt en zo bijzonder hard wordt. Veel harder dan staal, wel 7 tot 10 keer zo hard. Op de hardheidsschaal van Mohs staat het net onder diamant. Nog een fijn kenmerk aan keramieke messen is dat ze in de vaatwasser gegooid kunnen worden, want ze roesten nooit. Ook absorbeert het geen geuren of smaken, en dus geeft het ook niet af. Waar keramiek niet beter in presteert dan staal, is broosheid. Als je dus door hardere producten moet gaan snijden waarbij je het mes een beetje moet wrikken, kun je beter een mes van staal gebruiken. En stel je wilt een keramisch mes snijden, dan heb je daar wel een speciaal wiel voor nodig. Niet iedereen heeft dit, dus dat is ook een nadeel.

Materiaal: Titanium

Titanium is een superlichte stof. Dat is een voordeel want dan heb je dus niet zoveel gewicht in je handen als je intensief aan het snijden bent. Alle kleine beetjes helpen! Het is ook niet heel slijtvast, dus dat scheelt ook. Het nadeel van titanium is wel dat het niet zo scherp en hard is als staal. Maar het is wel een stuk flexibeler en dus ideaal voor het snijden van de hardere etenswaren. Ook zal een titanium mes geen smaak afgeven aan het te snijden product, want het absorbeert niks. Titanium is echter een duurdere stof, dus je moet het geld ervoor over hebben.

Hardheid messen

De hardheid van een mes is extreem belangrijk voor een mes. het bepaalt namelijk uiteindelijk de scherpheid ervan. Hoe harder het materiaal van een mes is, hoe langer het mes scherp zal blijven. Het nadeel van een heel hard mes, is dat het sneller zal breken. De flexibelheid wordt namelijk minder naarmate het mes harder is. De meeteenheid van de hardheid van een mes is HRC. De volledige uitdrukking is Rockwell C. Het meten wordt gedaan met behulp van een diamantnaald. Deze wordt met grote kracht in het materiaal gedrukt. Dit kan echter alleen bij messen gedaan worden die van staal zijn gemaakt. Bij keramiek of titanium kun je het niet meten op deze manier. Maar waar staan die cijfers dan precies voor? Hieronder staat een indicatie:
52-55 HRC is gemiddelde hardheid.
56-58 HRC is gemiddeld tot hoge hardheid.
58 HRC en hoger is hoge hardheid.

Grootte messenset

Er zit een verschil in de grootte van messensets. Wat voor jou de beste messenset is, moet je helemaal zelf bepalen. Bij de meeste messensets zitten de belangrijkste messen inbegrepen. Die vijf messen zijn in het onderdeel hierboven al beschreven. Maar hoe groter je messenset, hoe meer gespecialiseerde messen je hebt. Dus je moet bedenken hoe jouw kookgedrag is en wat daar het beste op aansluit. Als je veel kookt, en met veel verschillende producten, is het waarschijnlijk een goede keuze voor jou om een iets grotere messenset te nemen. Kook je weinig? Of met weinig verschillende producten? Dan is het logisch als je voor een kleinere messenset gaat.

Waar let je op bij het kopen van een messenset?

Messenset koopgids
Waarschijnlijk heb je nu al een beetje een idee van welke messenset jij wilt halen. Maar voordat je die aankoop doet, lees deze lijst nog even door. Want met hoe meer info jij jouw keuze gaat maken, hoe dichterbij jij bent tot de beste messenset voor jou!

De basiskenmerken

Dit zijn nog een aantal handige punten om in je achterhoofd te houden voordat je een messenset koopt.

 1. Dikte van de messen— Dit is handig om op te letten. De dikte van een mes bepaalt namelijk voor een groot deel de eigenschappen van een mes. Maar hoe dikker het mes is, hoe meer weerstand het geeft bij het snijden van een product. Dus dit is maar net hoeveel kracht je in het verrichten van keuken taken wilt steken.
 2. Materiaal van de messen— Dit is ook van groot belang. Wat het materiaal van een mes doet, is namelijk ook het bepalen van de eigenschappen van een mes. Wil je een roestvrij mes? Een hard mes? Een mes wat scherp is? Of juist een flexibel mes? Een mes dat lang meegaat? Dit zijn allemaal vragen die jij jezelf kunt stellen tijdens de aankoop.
 3. Hardheid van de messen— De hardheid van een mes is een indicatie van hoe snel een mes bot wordt. Dit is dus best een handig punt om naar te kijken. Hardheid wordt gemeten in HRC. Hoe hoger het getal is, hoe harder het mes is.
 4. Kookstijl— Wat is jouw kookstijl? Dit is een erg belangrijke vraag om aan jezelf te stellen. Hier hangt namelijk vanaf hoeveel messen je in je messenset nodig hebt. En welke messen. Uiteindelijk bepaalt dit dus je hele messenset.
 5. Budget— Hoeveel geld heb je over voor jouw nieuwe messenset? Dit hangt ook een beetje samen met je kookstijl, want hoe meer je kookt, hoe meer messen je nodig hebt, hoe duurder de messenset is. Misschien moet je een compromis maken, misschien ook niet. Maar het blijft altijd een ding om over na te denken.

Hoe hebben wij de beste messenset gevonden?

In onze zoektocht naar de beste messenset, zijn wij langs verschillende restaurants gegaan. Om daar in de keuken een kijkje te nemen naar hoe de koks met hun messen omgaan. Maar ook om aan hen te vragen wat voor messen zij het handigst vinden en wat ze zouden aanraden aan de amateurkok. We hebben ook een aantal hobbykoks in onze buurt aangesproken met vragen over messensets. We wilden van hen weten welke messen het vaakst door ze werden gebruikt.

De antwoorden op deze vragen waren erg divers. En dat komt omdat iedereen een andere kookstijl heeft. Daar komt het dus echt op neer, wat jij allemaal wilt doorsnijden. Voor elk product bestaat bijna een mes. En alleen jij bepaalt welk mes jij nodig hebt en dus welke messenset. Als het op materiaal neerkomt is het handig om je af te vragen hoeveel je wilt betalen voor je messenset. Want natuurlijk bepaalt het materiaal van de messen mede de prijs van de messenset. Ook verschillen de eigenschappen van de messen per materiaal, dit heb ik allemaal uitgelegd onder het kopje ‘soorten messensets’.

Wij hebben ervoor gekozen om drie beste messensets uit te zoeken. Gebaseerd op het materiaal. Zo kun je alsnog je eigen keuze maken, maar hebben wij stiekem al de helft voor je gedaan! Het beste resultaat dus voor zo weinig mogelijk moeite. De uitslagen hiervan zie je in het volgende onderdeel, lees dus snel door!

Beste messenset van staal

Laguiole style de vie koksmessenset olijfhout 5-delig

De beste messenset voor iemand die alle messen in één wilt hebben. Gemaakt van roestvast staal, dus geen last van bruine plekken op het mes! Komt met een magneet om de messen aan op te hangen.

Naast het feit dat deze messenset mooie decoratie vormt, is hij ook nog eens handig in gebruik. De messen zijn totaal niet zwaar, dus je kunt er lekker mee op los snijden. De 5 messen die sowieso handig zijn om te hebben, zitten in deze set. Namelijk het koksmes, het vleesmes, het broodmes, het tomatenmes en het officemes. De lemmeten van de messen zijn gemaakt van Roestvast staal (RVS). Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze messen snel gaan roesten. Ook zijn de messen erg sterk. De hardheid van de messen is 54 HRC, dus dat is gemiddelde hardheid. Dat houdt dus in dat deze messen vrij flexibel zijn, je kunt dus gemakkelijk in hardere producten snijden zonder dat je mes breekt. Daarentegen moet je wel vaker slijpen dan bij messen die een hogere HRC hebben. En dan is het handig om te weten dat deze messenset niet wordt geleverd met een messenslijper. Wel heeft het een magneet waaraan je de messen kunt ophangen, zodat je ze altijd bij elkaar hebt. Dat telt natuurlijk ook een beetje mee voor de decoratie. Het materiaal van het handvat is hout. Je kunt de messen dus niet in de wasmachine doen.

Belangrijke kenmerken
 • Roestvrijstalen lemmet
 • Houten handvatten
 • Komt met een magneet om de messen op te hangen
 • 54 HRC

Beste messenset van keramiek

BEEM Kyu Kabu 8-delig keramisch messenset

Dit is de beste set voor de hobbykok die met veel producten werkt. Er zitten namelijk wel 8 verschillende messen in! Alles wat je wilt doen met een mes, kun je hiermee. De keramische coating zorgt ervoor dat de messen vaatwasserbestendig en superscherp zijn. Wordt geleverd met een houten messenblok.

Met deze 8/delige messenset ben je voorzien van écht alles wat je nodig hebt en meer!
Deze messenset bevat namelijk de volgende messen:
Het koksmes, het broodmes, het vleesmes, het keukenmes, het schilmesje, het santokumes en een klein keukenmesje. Elke keuken taak kan dus vervuld worden met deze messenset!
De lemmeten van de messen hebben een keramische coating, dat betekent dat ze superscherp zijn. Maar ook wel een stuk brozer dan stalen messen. De handvatten zijn ook keramisch, maar ze zijn wel antislip, dus je kunt zoveel snijden als je wilt zonder dat je handen onder ipv op het mes zitten. De messen zijn hittebestendig tot 400 graden Celsius. Omdat de messen een keramische coating bevatten, kunnen deze messen ook fijn in de vaatwasser, zonder dat ze snel bot worden.
De messenset wordt geleverd met een wit messenblok, zodat je alle messen bij elkaar hebt. Je hoeft dus niet een halfuur naar je messen te zoeken voordat je eindelijk kunt gaan koken.
Dit messenblok is erg hygiënisch omdat er openingen aan de onderkant zitten, waardoor het eventuele vocht wat op de messen zit eraf kan lopen. En daardoor krijgen bacteriën geen enkele kans om te overleven.

Belangrijke kenmerken
 • Keramische coating
 • Superscherp
 • Komt met hygiënisch messenblok

Beste messenset van aluminium

King international titanium messenset

Als je een titanium messenset wilt, is dit de beste messenset voor jou! Het is dan ook wel de enige op de Nederlandse markt. Het bevat 3 messen, dus ideaal voor de personen met een budget die wel de belangrijkste messen wilt. De messen zijn flexibel en licht van gewicht.

Dit is de enige titanium messenset momenteel op de Nederlandse markt. Als je echt een titanium messenset wilt, is dit dus de beste voor jou! Heb je niet zo’n harde voorkeur voor materiaal? Dan zou het een handige keuze zijn om één van de bovengenoemde messensets te kiezen.
Deze messenset bevat maar drie messen. Dit is dus ideaal voor de personen met een budget. De messen die hierin zitten zijn: het koksmes, het vleesmes en het groentemes.
De messen zijn van titanium gemaakt, dat betekent dat de messen lekker flexibel zijn, ze kunnen dus makkelijk gebruikt worden om te snijden in de stevigere etenswaren. Ook is titanium een lichte stof, dus je hebt niet heel veel kracht nodig als je met deze messen gaat koken. Doordat de messen van titanium zijn gemaakt, zul je ook geen rare bijsmaak hebben aan je eten. Want titanium absorbeert niks qua geur of smaak. Het zal dus ook niet snel iets afgeven. Echter is titanium geen harde staalsoort, en dus blijft deze messenset ook niet lang scherp. Deze messenset wordt helaas niet geleverd met een messenblok of een messenslijper. Die zul je er zelf bij moeten kopen, maar gelukkig kost de messenset je niet heel veel, dus dat compenseert dan weer.

Belangrijke kenmerken
 • Titanium messen
 • Licht van gewicht
 • Goedkoop