Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de L’oréal Paris Telescopic de beste verlengende mascara is. Deze mascara is perfect voor iedereen die korte wimpers heeft en ze meer wil laten spreken. De mascara klontert niet en separeert de wimpers goed. Hij heeft een intense zwarte kleur.

Voor de mensen die wat meer volume willen, waarbij de lengte al goed zit, is deMaybelline Falsies Falsies Push up Drama de beste mascara. Deze mascara geeft een dramatisch effect, en is nog watervast ook! Het borsteltje zorgt ervoor dat de wimpers mooi uit elkaar blijven staan. Ook hierbij is de kleur zwart.

Als de lengte en dikte van je wimpers goed zitten, maar je wilt gekrulde wimpers? Dan is de Bourjois Volume Glamour Push up de beste mascara voor jou! Deze mascara is watervast, dermatologisch getest, en geeft een mooie krul aan jouw wimpers! Deze mascara is tevens zwart van kleur en geeft ook een beetje meer volume aan de wimpers.

241
Onderzocht
3
Beste
 • Beste verlengende mascara: Beste mascara voor personen met korte wimpers. Klontert niet, separeert de wimpers mooi, borsteltje komt bij elke wimper. Niet watervast. Zelf intensiteit bepalen, want het borsteltje neemt weinig mascara op.
 • Beste volume mascara: De beste mascara voor iedereen die dunne wimpers heeft. Creëert veel volume, separeert de wimpers. Watervast. Creëert ook Push-up effect. Zwart. Gaat lang mee.
 • Beste krullende mascara: De beste mascara voor mensen die gekrulde wimpers willen, met misschien wel wat meer volume ook. Watervast. Intense zwarte kleur. Dermatologisch getest. Klontert niet, en separeert wimpers.

Beste mascara – Dit is waarschijnlijk wel het meest gebruikte cosmeticaproduct. De reden hiervoor is dat het er helemaal niet heftig uit hoeft te zien. Je hoeft er niet meteen als een barbiepop met een plamuurlaag op je gezicht uit te zien terwijl je dit product draagt. Het accentueert alleen maar een beetje je wimpers. Maar natuurlijk kan het er ook voor zorgen dat je gezichtsmake-up naar een beter niveau wordt gelift. Het maakt net dat verschil tussen eruit zien alsof je ziek bent, en eruit zien alsof je geen make-up op hebt. Denk je dat je al weet waar ik over schrijf? Ik heb het natuurlijk over mascara! Dat ene product wat je bijna niet weg kunt denken uit de ochtendroutine van elke dame!

Waarschijnlijk ken je dit wel, je hebt haast en je gaat snel naar je werk, zonder ook maar een beetje make-up op te doen. De eerste beste collega die je tegenkomt, vraagt je meteen of het wel goed met je gaat. Want ‘je ziet er zo ziekjes uit’. Serieus? Precies nu je geen make-up op hebt? Helemaal fijn dit. En dat is precies de reden dat bijna elke vrouw wel mascara draagt, terwijl je dat waarschijnlijk helemaal niet ziet. Puur om dit soort opmerkingen te vermijden. Dus ook al heb je haast, even snel mascara op doen is geen overbodige luxe! Gelukkig kost het ook niet zo veel tijd, maximaal een minuutje. Ik zeg niet dat je eruit moet gaan zien als iemand die net met zijn/ haar hoofd in een bak verf heeft gelegen. Gewoon een levendiger uiterlijk. Daar heb je maar 1 product voor nodig! Maar mascara is ook een ideaal product als je wel al elke dag make-up op doet. Want bijvoorbeeld oogschaduw wat over je wimpers heen kan vallen, kan ervoor zorgen dat je ogen er heel dof uit gaan zien. Een paar duidelijke wimpers erbij maken je look dan compleet. En niet alleen vrouwen gebruiken deze truc! Nee, dit is stiekem ook een schoonheidsritueel van een aantal mannen. Vooral de mannen die vaak met camera’s te maken krijgen, om er net wat levendiger uit te zien. En is volgens ons niks om je voor te schamen!

Maar er zijn natuurlijk veel verschillende ogen en gezichten. Dat zorgt er dus ook voor dat er veel verschillende soorten mascara’s zijn met verschillende functies. Welke soort is dan de beste mascara voor jou? Hoe kun je dat bepalen? Op welke dingen moet je letten bij het kopen van een mascara? Hoe doe je eigenlijk mascara op? Welke verschillende functies zijn er? Dit zijn misschien een paar vragen die in je op zijn gekomen tijdens het lezen van deze introductie. En dat is niet raar! Gelukkig hebben wij het antwoord op deze vragen. Voor jouw gemak hebben we ze allemaal in dit artikel gezet, dan hoef je ook geen duizenden websites en winkels af te struinen. Lees dus snel door voor antwoord!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een mascara?
 2. Hoe breng je mascara aan?
 3. Verschillende soorten mascara
 4. Waar let je op bij het kopen van een mascara?
 5. Hoe hebben we de beste mascara gevonden?
 6. Beste verlengende mascara
 7. Beste volume mascara
 8. Beste krullende mascara

Waarom een mascara?

Waar is mascara nou zo goed voor? En waarom gebruiken zoveel mensen het? Één van de grootste redenen is om een goede eerste indruk te maken op belangrijke afspraken, of op iemand waarop ze simpelweg verliefd zijn. En om een goede eerste indruk te maken, moet je er goed en gezond uitzien. Wat is het eerste wat je ziet als je een persoon aankijkt? Precies, in de meeste gevallen zullen dat de ogen zijn. En zeg nou zelf, het is niet heel gemakkelijk om naar een paar ogen te kijken met kleine of hele lichte wimpers. Dáárom gebruiken zoveel mensen dus mascara. Mascara wordt namelijk gebruikt om de wimpers te accentueren en in sommige gevallen zelfs te verlengen. Dat geeft het oog een stuk meer sensualiteit ook, dus als je iemand wilt verleiden, mag mascara niet missen in je tas(je)! Ook ziet je gezicht er stukken gezonder uit als er duidelijke kenmerken zichtbaar zijn. In dit geval de wimpers dus. Je hebt verder helemaal geen make-up nodig als je alleen in bent voor de natural look. Als je make-up wel interessant vindt, dan is mascara al helemaal essentieel. Als je mascara uit je make-up tasje verwijdert, verwijder je als het ware je wimpers mee. Die zullen namelijk wegvallen als je alle andere gezichtskenmerken wel accentueert, behalve de wimpers. Mascara is echter goed voor elke situatie. Ook als je niet per sé een goede eerste indruk wilt maken. Je kunt het ook opdoen om je gewoon beter te voelen over jezelf. Of voor een avondje uitgaan. Alles kan!

Als je er dan voor hebt gekozen om een mascara aan te schaffen, zorg er wel voor dat je een mascara van goede kwaliteit gaat halen. Anders ben je waarschijnlijk meer bezig met het corrigeren van je make-up dan met het aanbrengen ervan. Dat komt omdat de formule van de mascara dan stukken minder is qua kwaliteit, wat bijvoorbeeld klonteren kan veroorzaken. Tevens kun je veel minder lang met die mascara doen in zo’n geval. En dan kun je weer een nieuwe kopen. Dan kun je toch veel beter in één keer een goede mascara halen? Waarschijnlijk zul je dan nog geld besparen ook, omdat je er maar 1 keer voor betaalt. In dit geval geldt dus ook weer: goedkoop is duurkoop.

Hoe breng je mascara aan?

hoe breng je mascara aan
Om de beste mascara te vinden, is het handig om eerst te weten hoe je het correct aan te brengen. Zodat je weet hoe je het mooiste resultaat kunt bereiken. Alleen op die manier en door te oefenen kun je bepalen welke mascara het beste bij jou past. Om er zeker van te zijn dat jij weet hoe je de mascara correct aanbrengt, hebben wij hieronder een heel simpel stappenplan gezet. Die kan iedereen volgens, zelfs mijn nichtje van 6 en mijn oma van 78 (als ze er ooit achter komt hoe een computer werkt). Dus jij ook! Volg dit, en je mascara zal perfect zitten voor de rest van je leven! Dit is natuurlijk een basis stappenplan, want er zullen ook andere methodes van het aanbrengen van mascara zijn, maar voor nu kun je dit aanhouden. Blijf vooral zelf experimenteren en oefenen en vind de beste manier!

Het stappenplan

 1. Stap 1— Zorg er allereerst voor dat je alle benodigde spullen bij de hand hebt. Hiermee bedoel ik natuurlijk de gewenste mascara, maar vergeet vooral de oogmake-up remover en eventuele wattenstaafjes niet! Een spiegel is ook handig, een hangende spiegel kan, maar het is aan te raden om een handspiegel te pakken, dan kun je de details beter bekijken. Of wisselen tussen de twee soorten spiegels is nog beter, dan zie je hoe je eruit ziet van veraf én van dichtbij!
 2. Stap 2— Zorg dat je een comfortabele positie aan kan nemen. De focus moet liggen op het aanbrengen van mascara en het open- of dicht doen van de ogen, niet op hoe je beter kan zitten of staan.
 3. Stap 3— Breng eerst de basislaag van je make-up aan als je ervoor kiest om die te hebben. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld foundation, of oogschaduw. Eigenlijk alles wat je op de oogleden wilt doen. Dit kan namelijk op je wimpers vallen en als die al vol zitten met mascara, zal het eraan plakken. Dan moet je er misschien nog een keer overheen met mascara om de gevallen make-up weg te werken en dat is dubbel werk. Daarnaast is het zonde van de eerste laag mascara.
 4. Stap 4— Nu alle voorbereidingen zijn gedaan, is het tijd voor het echte werk: het aanbrengen van de mascara. Open de mascara, en kijk of er klontjes aan het aanbreng borsteltje zitten. Dat is namelijk iets wat je wilt vermijden voordat je het borsteltje op je wimpers plaatst. Mochten er klontjes aanwezig zijn, verwijder ze dan dus. Dit doe je door het borsteltje voorzichtig tegen de rand van het flesje af te strijken, zodat de haartjes worden ingedrukt en de klontjes worden verwijderd of platgemaakt tot weer een soort pasta (mascara). Je kunt het borsteltje ook weer terug het flesje in dopen een paar keer. Als dat niet lukt kun je het ook nog met een tissue proberen. Wat het makkelijkste is voor jou!
 5. Stap 5— Alle klontjes verwijderd? Dan kun je nu de mascara op je wimpers doen. Dit kan op twee manieren. Begin bij allebei de manieren, bij de aanzet van je wimpers. Bij de eerste manier veeg je gewoon een aantal keer van de aanzet tot de punt van de wimpers. Deze manier is het makkelijkst. Dan heb je nog de tweede manier, hij lijkt heel erg op de vorige, alleen dan doe je hetzelfde in een zigzaggende beweging. Deze manier wordt beschouwd als de beste manier. Dat komt omdat de laatste manier meer volume creëert en voorkomt dat de wimpers aan elkaar blijven plakken. Daarnaast verwijder je eventuele achtergebleven klontjes van de wimpers.
 6. Stap 6— Als je wilt kun je de wimpers aan de onderkant van je ogen ook van mascara voorzien. Hier ben je helemaal vrij in! Het hangt helemaal af van het effect wat je wilt creëren met je look.
 7. Stap 7— Herhaal stap 4 tot en met 6 zo vaak als je wilt. Ook dit hangt van de gewenste look af.
 8. Stap 8— Verwijder eventuele mascara resten op je ooglid en/of wang. Een vochtig wattenstaafje of tissue is hiervoor genoeg.

Verschillende soorten mascara.

Met al die verschillende ogen, gezichten en behoeftes, zijn er natuurlijk ook verschillende soorten mascara. Om voor jou de beste mascara te kunnen vinden, is het handig om de verschillen te begrijpen. Om hun voor- en nadelen te weten. Daarom hebben wij dat voor je verwerkt in dit onderdeel. Zo besparen we jou de tijd om dit op te zoeken, en geven we jou de kennis die je nodig hebt in de zoektocht naar de beste mascara voor jou!

Verlengende mascara

Dit is de beste mascara voor mensen met korte wimpers. Als je korte wimpers hebt, hoef je je er echter niet voor te schamen. Waarschijnlijk zijn je wimpers dan wel dik en dat zorgt ervoor dat je ogen mooi uitkomen. Het is alleen net iets verleidelijker als je langere wimpers hebt. En dan komt deze mascara in beeld! Het is jouw beste vriend op het gebied van wimpers en zorgt ervoor dat je wimpers net wat langer lijken dan ze zijn, en vooral je zijprofiel gaat er goed uitzien dankzij deze mascara! Deze mascara heeft een aantal synthetische vezels die fungeren als nepwimpers, bovenop jouw eigen wimpers! Door deze mascara heb jij geen last van het hele gedoe rondom nepwimpers en hun lijm en hopen dat ze goed blijven zitten, maar je hebt wel de gewenste look ervan!

Volume mascara

Dit is de beste mascara soort voor de personen die dunne wimpers hebben. Deze mascara zorgt er namelijk voor dat je wimpers wat meer zichtbaar zijn, door ze wat meer volume te geven. Oftewel, deze mascara maakt je wimpers wat dikker. Hierdoor zullen je ogen veel beter uitkomen en vormen je wimpers er een mooie omranding voor. Hoe maken ze je wimpers dan dikker? Ook dat komt door de formule van deze mascara. Er zit een hoger percentage van was in en silicone polymeren. Deze polymeren vormen een laagje om je wimpers en dankzij de was blijven ze plakken. Als je krullende wimpers wilt, is het handig om de wimperkruller erbij te pakken voordat je de mascara aanbrengt. Je kunt in dat geval ook voor de krullende mascara kiezen, maar dan heb je geen dikkere wimpers.

Krullende mascara

Als je wimpers al lang en dik genoeg zijn, heb je nik aan de hierboven genoemde mascara’s. Als je echter nog niet tevreden bent met je wimpers omdat ze een beetje gaan hangen vanwege hun dikte en lengte, is de krullende mascara perfect voor jou! Dit kan namelijk ook wel gezien worden als een soort sterke wimpergel. Deze gel houdt je wimpers gekruld en voorkomt het hangen hiervan. Het speciaal gevormde borsteltje helpt de gel hierbij. Het borsteltje brengt de vorm aan, en de gel zorgt ervoor dat het op zijn plaats blijft zitten. Als je een extra dramatisch effect wil creëren, dan kun je altijd nog de wimperkruller gebruiken.

Waar let je op bij het kopen van een mascara?

Nu weet je ongeveer alles wat je moet weten om de beste mascara voor jouw situatie te vinden. Misschien heb je ook wel al een mascara op het oog om te gaan kopen. Maar toch willen we er zeker van zijn dat we je alles hebben verteld. Je weet nu namelijk wel al hoe je mascara moet aanbrengen, welke soorten mascara er zijn en welke dan het beste bij welke wimpers passen. Om zeker te zijn dat we niks vergeten zijn, hebben we hieronder nog even een lijstje gemaakt van dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een mascara. Ga voor alle zekerheid dit lijstje nog even af, en dan zul je zonder twijfel de beste mascara aanschaffen!

De basiskenmerken

Heb je echt alles al overwogen om er zeker van te zijn dat je de beste mascara gaat kopen? Check het hier nog even na!

 1. Kleur— Er zijn natuurlijk verschillende kleuren mascara op de Nederlandse markt. Probeer uit welke het beste bij jou past, blijf experimenteren! Voor de meesten is zwart natuurlijk een goede basiskleur, maar misschien is een mascara met een kleurtje wel wat voor jou. Anders misschien wel voor een feestje!
 2. Waterproof— Bedenk bij jezelf dat je in Nederland woont. Bedenk dan hoeveel regenbuien er hier zijn op een dag. Bedenk hierna of jij bereid bent om je mascara 3x per dag bij te werken. Ben je dat niet? Koop dan een waterproof mascara. Deze mascara’s zijn ook ideaal voor op vakantie, of als je naar het zwembad gaat. Ook als je gaat sporten en misschien wel veel zweet. Het komt altijd van pas! Boeit dit je niet? Dan zijn er natuurlijk ook gewone mascara’s, maar het blijft een dingetje om te overwegen.
 3. Borsteltje— Welke vorm wil je geven aan je wimpers? Dit wordt namelijk voor het grootste deel gevormd door het borsteltje. Als je gesepareerde wimpers wilt, kun je beter een borsteltje kiezen wat heel erg op een plastic kammetje lijkt. Liever gekrulde wimpers? Neem dan een rond borsteltje. Ga je voor de natural look zonder al te veel mascara? Koop dan een mascara met een rubberen borsteltje. Als je per se veel volume wilt, koop dan een mascara met een dikkere borstel.
 4. Look— Heb je een bepaalde look die je graag wilt creëren? Dan is de soort mascara die je kiest heel belangrijk, probeer dit dus een beetje te matchen met elkaar. Als je meer wilt weten over de verschillende soorten mascara, kijk dan nog een keer naar het vorige onderdeel in dit artikel.
 5. Allergieën— Het komt vrij vaak voor dat mensen allergisch zijn voor bepaalde stoffen in mascara. Raadpleeg dus even je dokter voordat je zomaar een mascara koopt. Gelukkig zijn de meeste mascara’s wel dermatologisch getest, dus je hoeft je niet heel snel zorgen te maken hierom.
 6. Budget— Het is logisch als er een bepaald bedrag is wat je wilt betalen voor een mascara. En overschrijdt die ook niet. Uiteindelijk is mascara maar een hulpmiddel om je wimpers te definiëren, en daar moet je niet meer dan €20,- voor willen neerleggen, tenzij je dat kan missen natuurlijk.

Hoe hebben wij de beste mascara gevonden?

Om de beste mascara te vinden voor jou, zijn wij op onderzoek uit gegaan. We hebben heel veel locaties bezocht, en hebben gebeld met veel verschillende mensen. Onder deze locaties kun je bijvoorbeeld denken aan de Fashion Week om de mening te achterhalen van verschillende professionele make-up artists over mascara. Daarnaast zijn we langs de bekende make-up winkels ( Douglas, MAC en Ici Paris XL) gegaan om de mascara-markt in Nederland te bekijken. En daar stopte het niet, nee, we zijn ook langs verschillende ROC’s in het land gegaan om de aanbrengtechnieken te vinden en een praatje te maken met studenten en docenten met make-up in hun vakgebied. Op deze manier hebben wij geprobeerd een representatie te maken van de mening van de meeste Nederlanders, die geïnteresseerd zijn in mascara. Onze hoofdvraag in dit onderzoek luidde: ‘Wat is de beste mascara voor welk paar wimpers?’. Er kwam een duidelijk antwoord op deze vraag uit ons onderzoek. Dit antwoord was gelukkig ook unaniem.

Het antwoord wordt in dit onderdeel van het artikel even samengevat, zodat jullie er ook wat aan hebben. Dit antwoord kun jij meenemen in jouw keuze van de beste mascara voor jou. Hier komt ie:
Allereerst is er de verlengende mascara. Opzich kun je wel raden wat deze mascara doet dankzij zijn naam. Precies, het verlengt je wimpers en geeft zo wat meer sensualiteit aan je gezicht. Hij doet alles wat nepwimpers doen, maar dan zonder het gedoe van het opplakken en erop houden. Ideaal dus voor mensen met korte wimpers!
Als tweede hebben we de volume mascara. Deze mascara geeft je wimpers net wat meer volume om ze zichtbaarder te maken. Het doet eigenlijk wat de eyeliner doet, maar dan zonder het gedoe van een mooie rechte lijn zetten. Deze mascara is perfect voor de personen met de wat dunnere wimpers.
Ten slotte bestaan er ook nog krullende mascara’s. Deze mascara zorgt ervoor dat hangende wimpers niet meer hangen, en gewoon mooi omhoog krullen. Zo zitten de wimpers ook niet in je zichtveld. Volume mascara is dus perfect voor mensen met zware, hangende wimpers. Dit wordt ook wel gezien als een soort wimpergel. Zonder deze mascara blijf je bezig met je wimperkruller.

Best wel duidelijk antwoord toch? Wij vonden in ieder geval van wel! Aan de hand van deze uitkomst, hebben wij in ons volgende onderdeel een onderscheid gemaakt tussen deze verschillende soorten mascara. We hebben van elke soort de beste mascara uitgezocht, om jou zo op weg te helpen naar de beste mascara. Om jouw zoektocht voor een groot deel in te korten. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen in onze review lezen van de beste mascara van jouw favoriete soort, bedenken of het wat voor je is, te klikken op de knop die je daar de betreffende site leidt, en de mascara te kopen! Makkelijker kan het bijna niet volgens ons. Lees dus snel door, je bent er bijna!

Beste verlengende mascara

L’oréal Paris Telescopict

Beste mascara voor personen met korte wimpers. Klontert niet, separeert de wimpers mooi, borsteltje komt bij elke wimper. Niet watervast. Zelf intensiteit bepalen, want het borsteltje neemt weinig mascara op.

Dit is de beste verlengende mascara, omdat zijn borsteltje ervoor zorgt dat je wimpers bijna oneindig lang kunnen worden met deze mascara. Dat komt omdat het borsteltje aan vier zijden plat is, wat een mooi en lang effect kan creëren. Dit borsteltje bereikt ook de kleinste en fijnste haartjes. Dat komt door het feit dat het borsteltje niet heel groot is, hij komt in de meest onmogelijke hoeken hierdoor. Tevens is het borsteltje hard genoeg om de wimpers omhoog te begeleiden, maar het zal niet snel breken. Daarnaast zal de mascara niet snel klonteren dankzij zijn formule. De wimpers blijven mooi uit elkaar en daarom is deze mascara heel erg gebruiksvriendelijk. De kleur van de mascara is zwart, zo kun je hiermee een mooie intense blik creëren, maar het maakt het ook prima voor een makkelijke en nette dagelijkse look. De mascara is echter niet watervast, wat voor sommige mensen misschien een minpuntje is. Deze mascara gaat wel lekker lang mee, wat er dan weer voor zorgt dat de mascara duurzaam is. Dat komt omdat het borsteltje niet te veel mascara opneemt, maar in dunne laagjes. Zo kun je zelf ook bepalen hoe intens je jouw look wilt hebben. Voor al deze voordelen, ligt de prijs ook vrij laag, wat alleen maar fijn is in onze ogen!

Look

Met deze mascara kun je zelf de intensiteit van de look bepalen, omdat het borsteltje niet veel mascara opneemt. Het verlengt de wimpers dankzij de formule en de wimper blijven uit elkaar staan. Deze mascara klontert niet.

Belangrijke kenmerken
 • Klontert niet
 • Verlengt wimpers
 • Niet watervast

Beste volume mascara

Maybelline Falsies Push up Drama

De beste mascara voor iedereen die dunne wimpers heeft. Creëert veel volume, separeert de wimpers. Watervast. Creëert ook Push-up effect. Zwart. Gaat lang mee.

Dit is de beste mascara die volume creëert, dankzij het borsteltje die deze mascara bevat. Het borsteltje heeft cup vormige haartjes die ervoor zorgen dat je wimpers een push-up effect krijgen. Daardoor krijgen je wimpers niet alleen meer volume, maar gaan ze ook nog eens mooi omhoog staan. Dit zorgt voor een mooi dramatisch effect. Deze mascara doet wat nepwimpers ook zouden doen. Het verschil is dat je nu geen nepwimpers en lijm hoeft te kopen en moeite hoeft te hebben met het correct plaatsen van de nepwimpers. Je hoeft nu alleen maar de mascara aan te brengen. Ook met deze mascara kun je een heftiger effect te krijgen door meerdere lagen mascara op je wimpers te doen. In de cup vormige haartjes zit nog een haartje, zodat de wimpers niet snel aan elkaar zullen plakken. Ook een mooi voordeel is dat deze mascara watervast is. Je kunt dus in bad, of naar buiten in de regen zonder zorgen over hoe je make-up eruit ziet (tenminste, je mascara). Ook is deze mascara ideaal voor op reis dankzij datzelfde feit. Deze mascara gaat ook erg lang mee, wat hem duurzaam maakt. Daarnaast klontert deze mascara ook niet snel, dankzij zijn formule. Dit maakt de mascara allemaal erg makkelijk in gebruik. Daarnaast is hij ook erg goedkoop voor alles wat hij aanbiedt.

Look

Met deze mascara creëer je gemakkelijk en snel een intense look met veel volume. De vorm van het borsteltje zorgt er tevens weer voor dat je wimpers mooi omhoog en uit elkaar staan.

Belangrijke kenmerken
 • Watervast
 • Intense look met volume
 • Separeert wimpers

Beste krullende mascara

Bourjois Volume Glamour Push Up

De beste mascara voor mensen die gekrulde wimpers willen, met misschien wel wat meer volume ook. Watervast. Intense zwarte kleur. Dermatologisch getest. Klontert niet, en separeert wimpers.

Dit is de beste mascara voor mensen die krullende wimpers willen hebben. Dat is te danken aan de formule van de mascara. Deze mascara zal namelijk niet snel klonteren. Dankzij het borsteltje zul je snel volume creëren, en daarnaast is het borsteltje sterk genoeg om je wimpers in een mooie krul te zetten. De formule van de mascara complimenteert dat mooi door ervoor te zorgen dat de wimpers zo blijven staan voor de rest van de dag. De mascara is tevens dermatologisch getest, dus hij is volkomen veilig om op je wimpers te doen. Daarnaast loopt hij niet snel uit en is hij watervast. Je kunt er urenlang mee zwemmen zonder ook maar een veegje te zien. De kleur van de mascara is mooi intens zwart, je kunt hier dus alle kanten mee op qua look. Tevens is de design van het flesje ook erg mooi om naar te kijken. Het is dus echt een aanwinst voor in je make-uptasje! Het enige nadeel aan deze mascara is dat het borsteltje wel erg veel mascara opneemt, maar dat is gelukkig makkelijk op te lossen. Je veegt het borsteltje simpelweg af aan de rand van het flesje zodat het overtollige product weer terug in het flesje valt voor eventueel later gebruik. Zo verlies je toch niks van je product. De prijs van deze mascara is ook relatief weinig, voor alle voordelen die hij oplevert. Kortom, goede mascara!

Look

Deze mascara is perfect voor een intense look vol volume en krul. De kleur van de mascara is zwart, dus je kunt er alle kanten mee op. Je kunt gaan voor de natural, flirterige look. Maar je kunt ook gaan voor de iets gewaagde intense look. Alles kan met deze mascara!

Belangrijke kenmerken
 • Watervast
 • Klontert niet
 • Creëert mooie krul

Let op!

Mascara is een bron van bacteriën. Daarom is het handig om deze elke 3 maanden te vervangen.
Als je een oogontsteking hebt, GEEN mascara op doen! Gooi de mascara meteen weg, om een nieuwe ontsteking te voorkomen.
Het wordt sterk afgeraden om de testers in de winkel op je wimpers te doen, vanwege de hygiëne en eventuele ontstekingen.