Quick Guide

Bij het zoeken naar de beste luchtreiniger kwamen we al snel tot de conclusie dat de populaire Winix P150 FresHome de beste all-round luchtreiniger is op de markt. Met het koolstoffilter, het HEPA-filter en de plasma-ionisatie is het perfect voor allergie en tegen rook.

De ProAirTech ZX 9000 is wat minder bekend, maar is absoluut een goed en vergelijkbaar alternatief. Door de capaciteit is het erg geschikt voor in de woonkamer.

Geen zin in dure filters? Dan is de Airfree P40 zonder twijfels een goede luchtreiniger voor jou. Een stille luchtreiniger die geen vervangende filters nodig heeft door de verhittingstechnologie. Het is compleet geluidloos en dus ideaal voor in de slaapkamer.

Tot slot kijken we ook naar de luchtreinigers met extra functies. De beste luchtwasser SHARP KC-A40EUW is zowel een luchtreiniger als een luchtbevochtiger. Of ben je op zoek naar een luxe luchtreiniger die ook als ventilator kan dienen? Met de Dyson Pure Hot+Cool kan je de lucht in je woning zuiveren, maar ook verkoelen of opwarmen!

79
Onderzocht
5
Beste
 • Beste luchtreiniger: De beste all-round luchtreiniger die je goed kunt gebruiken voor in de slaapkamer of in de kleine woonkamer. Perfect voor allergie, nare geuren, fijnstof en rook door het koolstoffilter, het HEPA-filter en de plasma-ionisatie.
 • Beste luchtreiniger woonkamer: Een luchtreiniger die ideaal is voor het zuiveren van fijnstof, allergenen, huisstofmijt, schimmels, bacteriën en onaangename geuren.
 • Beste stille luchtreiniger slaapkamer De beste luchtreiniger die je gerust in je slaapkamer kan plaatsen doordat het geluidloos is. Deze luchtreiniger zuivert de lucht van micro-organismen door verhitting en heeft geen filters nodig!
 • Beste luchtwasser (luchtreiniger en luchtbevochtiger): De beste luchtwasser: het is een luchtreiniger en een luchtbevochtiger in één. Een aanrader voor iemand die last heeft van allergie én droge lucht. Geschikt voor de slaapkamer of kleine woonkamer.
 • Beste luchtreiniger met ventilator: Een 3-in-1 luchtreiniger: het kan lucht reinigen, verwarmen en verkoelen. Geschikt om te gebruiken in de winter en zomer, maar tegelijkertijd ook een luchtreiniger voor allergie en nare geurtjes.

Beste luchtreiniger – We zitten dagelijks vrijwel de hele dag binnen: op kantoor, thuis of op school. We zijn vaak binnen. We slapen, werken, studeren, koken of rusten even uit in de woonkamer. Maar wist je dat de lucht in een gesloten ruimte vaak meer vervuild is dan de buitenlucht? De vervuilde lucht die je inademt kan invloed hebben op je gezondheid.

Je kunt natuurlijk de ramen opengooien zodat er meer frisse lucht binnenkomt. We raden je ook zeker aan om dat zo nu en dan te doen.

Wat als dat niet lukt? Wat als dat niet genoeg is? Wat als je last hebt van allergie? Hondenallergie? Kattenallergie? Hooikoorts? Astma? Of zijn je naaste buren rokers? Of is je partner een roker? Dan kijken we al snel naar de luchtreiniger. De luchtreiniger kan de luchtkwaliteit verbeteren. Een luchtreiniger kan ervoor zorgen dat jij weer lekker in de huiskamer kan zitten zonder rode ogen, tranen en jeuk.

Inhoudsopgave

Het is alleen niet makkelijk om snel een luchtreiniger te kiezen. Er zijn zoveel soorten luchtreinigers. Daarom hebben wij een gids gemaakt om jou te helpen bij het kiezen van een luchtreiniger. In deze gids bespreken we uitgebreid de verschillende redenen voor het kopen van een luchtreiniger, welke filtertechnieken er zijn, waar je op moet letten bij het kopen en natuurlijk welke beste luchtreinigers wij hebben gekozen.

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids.

 1. Waarom een luchtreiniger?
 2. Welke luchtreiniger past bij jou?
 3. Waar let je op bij het kopen van een luchtreiniger?
 4. Hoe hebben wij de beste luchtreiniger gevonden?
 5. Beste luchtreiniger
 6. Beste luchtreiniger woonkamer
 7. Beste stille luchtreiniger
 8. Beste luchtwasser (luchtreiniger en luchtbevochtiger)
 9. Beste luchtreiniger met ventilator

Waarom een luchtreiniger?

De reden dat je dit artikel leest is waarschijnlijk omdat je last hebt van slechte luchtkwaliteit. Luchtreinigers zijn uiteraard bedoeld om de luchtkwaliteit in een ruimte te verbeteren.

Je wilt natuurlijk wel weten of een luchtreiniger de investering waard is voordat je besluit zo’n duur apparaat aan te schaffen. Daarom hebben we een overzicht voor jou gemaakt met een aantal redenen voor het kopen van een luchtreiniger.

Gezondheid

Uit onderzoeken is gebleken dat de lucht binnenshuis meer verontreinigd is dan de buitenlucht.1 Dit is ook logisch, aangezien de meeste huizen niet goed geventileerd zijn. De lucht in je huis bevat daardoor makkelijk te veel bacteriën, allergenen of stofdeeltjes.

Sommige luchtvervuilende stoffen komen zelfs binnenshuis in hogere concentraties voor dan buiten. Als we denken aan luchtvervuiling, dan denken wij aan vervuiling in de buitenlucht door het verkeer en de industrie, terwijl luchtvervuiling ook binnenshuis voorkomt.

Slechte luchtkwaliteit kan schadelijk voor je gezondheid zijn. Een luchtreiniger kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren.

Huisdieren, stof en allergie

De huidschilfers van huisdieren, pollen, allergenen of uitwerpselen van huismijten kunnen allergische reacties veroorzaken. Een luchtreiniger kan dit verhelpen door dit uit de lucht te filteren.

kat

Frisse lucht en ongename geurtjes

Je bent gevoelig voor nare geurtjes. Je woning of kantoor ruikt naar natte honden, stinksokken, zwetende mensen of sigarettenrook. Nare geuren ontstaan door schimmels, rook of huisdieren. Dit kan verholpen worden met de luchtreiniger.

Een luchtreiniger kan een groot verschil maken voor jou als je samenwoont met een roker en je last hebt van de rook. Roken is slecht voor de gezondheid, maar tweedehandsrook ook. Een luchtreiniger met de juiste filter kan de rookgeur tegengaan.

Jonge kinderen in huis

Jonge kinderen zijn meer kwetsbaar voor slechte luchtkwaliteit. Ze kunnen bijvoorbeeld gevoeliger zijn voor stof of allergenen dan volwassenen. Een luchtreiniger is de investering waard voor ouders die hun kinderen willen beschermen.

Luchtvochtigheid

In de winter is het koud waardoor de luchtvochtigheid daalt. We krijgen last van droge huid, geïrriteerde ogen, een zere keel of andere klachten. De meeste luchtreinigers kunnen de lucht bevochtigen door vochtige lucht in een ruimte te verspreiden. De luchtreinigers die de lucht kunnen bevochten worden luchtwassers genoemd. Luchtwassers hebben een bevochtigende en reinigende werking en zijn wat duurder doordat ze twee functies hebben.

Geprikkelde ogen en geïrriteerde luchtwegen kan door allergieën komen, maar ook door droge lucht. Of een combinatie van allergie en droge lucht. Een luchtwasser lost het probleem op van droge lucht én allergieën. Je kunt natuurlijk ook alleen een luchtbevochtiger halen als je dat liever hebt.

Welke luchtreiniger past bij jou?

Er zijn verschillende typen luchtreinigers die weer verschillende technieken gebruiken om de lucht te zuiveren. De technieken verschillen per luchtreiniger. Om erachter te komen welke luchtreiniger het beste bij jou past, is het goed om deze technieken te kennen. We bespreken hier 5 technieken voor het zuiveren van lucht.

 1. Voorfilter
 2. HEPA-filter
 3. Koolstoffilter
 4. Ionisator
 5. TSS technologie

filtertechnieken

Voorfilter

Het voorfilter is bedoeld voor het filteren van haren en grotere stofdeeltjes. Grote stofdeeltjes die wij met de oog kunnen zien. Het is een pluspunt als de luchtreiniger naast het hebben van een HEPA-filter of een ander filter, een voorfilter heeft. Dit filter zorgt ervoor dat de andere filters minder snel verstopt raken en minder vaak vervangen moeten worden.

HEPA-filter

Een luchtreiniger met een HEPA-filter kies je als je last hebt van allergie. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. Het HEPA-filter houdt kleine stofdeeltjes van 0,3 micrometer of groter tegen voor 99,97%. Het zuivert de lucht van fijnstof, pollen, schimmelsporen, allergenen en uitwerpselen van huisstofmijt.

Het filter raakt na een bepaalde tijd verzadigd en moet daarom regelmatig vervangen worden met een nieuw filter. Het HEPA filter vervang je minimaal een keer per jaar. Dit filter kan je het beste combineren met een voorfilter.

Koolstoffilter

Actieve koolstoffilter absorbeert nare geurtjes. Het zorgt voor de neutralisatie van nare luchtjes en gassen.

Ionisator

De ionisator-techniek is voor het verminderen van schadelijke deeltjes in de lucht. Er zit een ingewikkelde theorie achter de ionisator. In het kort zorgt een ionisator ervoor dat deeltjes in de lucht voorzien worden van een elektrische lading. Luchtreinigers met een ionisator produceren negatief geladen ionen die zich binden aan deeltjes in de lucht. Op deze manier worden stofdeeltjes, bacteriën, schimmels, huisstofmijten, pollen en micro-organismen uit de lucht verwijderd.

Ionisatoren worden soms afgeraden vanwege de ozonproductie van de luchtreiniger. Een te hoge concentratie ozon is schadelijk voor je gezondheid.

Nieuwe techniek: TSS™ technologie

Bij de TSS™ technologie wordt de lucht in het apparaat verhit tot 200 °C, waardoor schimmels, bacteriën, virussen, huisstofmijt, huidschilfers van dieren, pollen, en allergenen vernietigd worden. Micro-organismen worden door verhitting gedood en onschadelijk gemaakt. De luchtreinigers van Airfree maakt gebruik van de deze technologie. Luchtreinigers met deze technologie maken geen geluid en kunnen daarom goed in een slaapkamer komen te staan. Ben je al overtuigd van deze techniek? Ga dan naar beste stille luchtreiniger.

Waar let je op bij het kopen van een luchtreiniger?

We weten nu welke luchtreinigingstechnieken er zijn om te bepalen welke luchtreiniger het beste bij je past. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de oppervlakte van de ruimte, het geluidsniveau van de luchtreiniger, de kosten van filters en het energieverbruik.

Capaciteit

Niet iedere luchtreiniger is geschikt voor elke ruimte. De beste luchtreiniger voor jou hangt af van de grootte van de ruimte waarin je het wilt plaatsen. Het is daarom erg belangrijk om na te gaan wat de inhoud en/of de oppervlakte is van een ruimte. Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen bij het kiezen van een luchtreiniger is: hoeveel m² of m³ is de ruimte waarin de luchtreiniger komt te staan?

Geluidsniveau

Een luchtreiniger die bedoeld is voor in de huiskamer hoeft minder stil te zijn dan de luchtreiniger in de slaapkamer. Ben je van plan te gaan slapen met de luchtreiniger in je slaapkamer? Kies dan een luchtreiniger met een laag geluidsniveau (dB).

Kosten filters

Veel luchtreinigers hebben een filter, waardoor je na het kopen van een luchtreiniger vaak nog rekening moet houden met het vervangen van de filters. De filters moeten elk 1-2 jaar vervangen worden voor optimale luchtreiniging.

De prijs van de filter is afhankelijk van de luchtreiniger die je hebt gekocht, maar kunnen erg prijzig zijn. Het varieert tussen de 25 tot 70 euro. Houd daarom bij het kiezen van een luchtreiniger rekening met de levensduur en de prijs van de filters.

Stroomverbruik

Een luchtreiniger die een grote capaciteit lucht kan reinigen verbruikt meer stroom. De luchtreiniger doet z’n werk het beste als het 24 uur per dag aan staat. Dit hoeft niet altijd op de hoogste stand te zijn.

Hoe hebben wij de beste luchtreiniger gevonden?

We zijn begonnen met het onderzoeken van 79 luchtreinigers. De luchtreinigers die niet energiezuinig zijn, hebben we meteen buiten beschouwing gelaten. Een luchtreiniger moet vrijwel altijd aan staan om doeltreffend en effectief te werken. Dit zorgt per definitie voor een hogere energierekening. We kiezen voor energiezuinige modellen, omdat we graag de energiekosten zo laag mogelijk houden.

Uiteindelijk hebben we obsessief onderzoek gedaan naar de producten. We zijn kritisch en willen verkooppraatjes niet zomaar geloven. We hebben de beste luchtreinigers gekozen na uitgebreide analyse. Test van luchtreinigers analyseren, certificaten nagaan, onderzoeken doorlezen, rapportages opvragen, alle reviews doornemen en filmpjes bekijken. We hebben zelfs leveranciers en fabrikanten gestalkt. Je noemt het maar op.

De meest voorkomende reden om luchtreiniger te willen kopen is allergie en hooikoorts. Je hebt een allergie voor stof, katten of honden. De beste luchtreiniger moet volgens ons geschikt zijn voor allergie. De luchtreinigers met mechanische filters hebben een HEPA-filter dat bovendien beschermd wordt door een voorfilter..

We houden niet zo luchtreinigers die veel lawaai maken. Daarom hebben we voor luchtreinigers gekozen met maximaal 55 dB en zelfs een geluidloze luchtreiniger genomineerd tot een van de beste luchtreinigers.

Beste luchtreiniger

Winix P150 FresHome

De beste allround luchtreiniger voor in de slaapkamer, op kantoor of in de kleine woonkamer. Dit model zuivert lucht via het koolstoffilter, het HEPA-filter en de PlasmaWave-ionisatie. Een luchtreiniger voor allergie, maar ook een luchtreiniger tegen rook.

De Winix P150 FresHome heeft de nodige basiskenmerken en is geschikt voor ruimtes van maximaal 33 m². Je kunt de compacte luchtreiniger gebruiken in de slaapkamer, op kantoor of in de kleine woonkamer.

Dit model heeft nog twee uitvoeringen die geschikt zijn voor grotere ruimtes en dus ook wat duurder zijn. Zo heb je de Winix P300 FresHome voor 68 m² en de Winix P450 FresHome voor 93 m². Een prima capaciteit voor een ruime woonkamer met open keuken.

Deze luchtreiniger maakt gebruik van de onmisbare filters voor allergie. Het actieve koolstoffilter functioneert als voorfilter waardoor de primaire HEPA-filter minder belast wordt. De Winix P150 met het koolstoffilter, het HEPA filter en de Plasma-ionisatie is ontworpen voor het filteren van rook, fijnstof, huidschilfers van dieren, pollen, schimmelsporen en nare geurtjes.

Filters voor allergie, rook, fijnstof en pollen

De levensduur van de filters is afhankelijk van de omgeving en de lucht. Je kunt er vanuit gaan dat het koolstoffilter elke 3 maanden vervangen moet worden en het HEPA-filter elk jaar. Je hoeft maar één keer per jaar een nieuwe filterset aan te schaffen, want een nieuwe filterset voor de Winix P150 bevat 4 koolstoffilter en één HEPA-filter. Hierdoor ben je jaarlijks €39,- kwijt aan het vervangen van de filters. Het indicatorlampje op het apparaat licht op wanneer vervanging nodig is.

Nadelen

De all-round luchtreiniger komt niet zonder nadelen. Een pluspunt is dat het display dimt als het donker wordt, maar helaas is het dan nog vrij veel licht. Voor in de slaapkamer kan dat wat minder fijn zijn.

Verder produceert deze luchtreiniger 0,02-0,05 ppm ozon. Volgens de gebruiksaanwijzing kan de PlasmaWave ionisator uitgezet worden door 3 seconden de “auto”-knop in te drukken. Dit blijkt niet altijd waar te zijn. Gelukkig behoren Winix P150, P300 en de P450 tot de lijst van California Certified Air Cleaning Devices. Dit houdt in dat de ozon-uitstoot van deze apparaten onder de 0,05 ppm zijn.

Belangrijke kenmerken

De beste luchtreiniger heeft logischerwijs een verzameling certificaten om door ons verkozen te worden tot de beste luchtreiniger. Het is gecertificeerd door AHAM, ECARF, de Britisch Allergy Foundation én ARB.

 • AHAM — Getest en beoordeeld door de Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM).
 • ECARF — Gekeurd door European Centre for Allergy Research Foundation (ECARF).
 • British Allergy Foundation — Seal of Approval door the British Allergy Foundation – Allergy UK
 • ARB — Gecertificeerd door de de California Air Resources Board. Ozon is <0,05 ppm.
 • Energy star — Het energiezuinige apparaat verbruikt op de laagste stand 4 watt en op de hoogste stand 40 watt.

Beste luchtreiniger woonkamer

ProAirTech ZX 9000

Een luchtreiniger die ideaal is voor het zuiveren van fijnstof, allergenen, huisstofmijt, schimmels, bacteriën en onaangename geuren. De beste luchtreiniger voor in de woonkamer met open kueken door de capaciteit van 100 m².

De ProAirTech ZX 9000 is iets minder bekend, maar mag zeker genoemd worden. Doordat dit merk niet zo internationaal en bekend is, heeft het niet alle certificaten die dit apparaat wel verdient. Het is een volautomatische luchtreiniger die ideaal is voor het zuiveren van fijnstof, allergenen, huisstofmijt, schimmels, bacteriën en onaangename geuren. Een uitstekende keuze voor mensen met allergie of rokers in huis. Het werkt optimaal in een ruimte tot 100 m², waardoor het goed op zijn plek staat in de woonkamer met een open keuken.

Een goedwerkende luchtreiniger heeft natuurlijk de nodige filters voor allergie. Het HEPA-filter houdt fijnstof tegen en bacteriën tegen en het actieve koolstoffilter absorbeert de onaangename geuren, zoals rook, dierengeuren en kooklucht. Verder heeft deze luchtreiniger een ionisator.

De filters gaan 1 tot 2 jaar mee. De filterset voor de ProAirtech ZX 9000 bevat een HEPA-filter en een actieve koolstoffilter en kost €29,95. In het kort is deze luchtreiniger uiteindelijk goedkoper dan de Winix P150 doordat de filters goedkoper zijn en het geschikt is voor een grotere oppervlakte.

Deze luchtreiniger voor de woonkamer mist een formele certificaat van een instantie die speciaal focust op het checken van ozon-uitstoot. Volgens verschillende specificaties is deze luchtreiniger “ozonvrij”. Aangezien een ionisator gelijk staat aan ozonemissie, hebben wij dit vooralsnog bij de fabrikant nagevraagd. Wij kwamen toen erachter dat de luchtreiniger een ozon-uitstoot heeft van minder dan 0,05 ppm. Hoewel wij liever een luchtreiniger hebben die geen ozon produceert, kunnen we niet ontkennen dat er goede reviews zijn voor deze luchtreiniger.

Waarom niet de ProAirTech ZX7000?

Waarom hebben we niet de voorganger van ProAirTech ZX9000, de ProAirtech ZX7000 benoemd tot beste luchtreiniger voor de woonkamer? De ZX 7000 is goedkoper en heeft een stuk meer reviews ontvangen dan de ZX 9000. Hoewel dit het geval is, hebben wij een voorkeur voor de ZX 9000 doordat deze meer energiezuinig is. Op de laagste stand gebruikt dit model 8 watt en op de hoogste stand 40 watt. In het geval van de ZX 7000 is het stroomverbruik 28 tot 75 watt. Bovendien reinigt het een kleinere oppervlakte van 70 m². Met deze redenen raden wij de ProAirTech ZX 9000 aan.

Wij kunnen hierbij ook meteen concluderen dat de ProAirTech ZX 9000 niet Energy Star gecertificeerd is, maar zeker wel energiezuinig.

Beste stille luchtreiniger

Airfree P40

Een geluidloze luchtreiniger voor in de slaapkamer. De Airfree verwijdert allergenen, huisstofmijt, bacteriën, virussen en schimmels door middel van verhitting.

Het zal je vast wel opgevallen zijn. Ioniserende luchtreinigers doen hun werk erg goed, alleen hebben wij een voorkeur voor een luchtreiniger met zo min mogelijk ozon-uitstoot. Met de Airfree is dat mogelijk. De Airfree verwijdert 99,9% allergenen, huisstofmijt, bacteriën, virussen, schimmels en overige micro-organismen die in de lucht zitten.

De Airfree kan lucht reinigen in een ruimte van maximaal 16 m². Een luchtreiniger die voor de slaapkamer is bedoeld. Het is compleet geluidloos en het kan ook nog eens dienen als nachtlamp. Deze lamp kan je uitzetten als je naar bed gaat.

Hoe werkt het?

Deze luchtreiniger reduceert microbiologische contaminatie op een natuurlijke wijze. Zonder invloed van filters, ionisatie of chemicaliën. De lucht in de Airfree wordt verhit tot 200 graden waardoor micro-organismen vernietigd worden. Uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken over de Airfree luchtreiniger en de werking ervan is te vinden op de website van Airfree. Kost deze TSS-technologie dan niet heel veel energie? Nee! De Airfree P40 verbruikt maximaal 40 watt.

Let op: de Airfree heeft geen filter, waardoor de stofdeeltjes onschadelijk worden gemaakt, maar niet opgevangen worden in een filter. Houd er dus rekening mee dat je soms wat stof kan ontdekken om het apparaat en dat je het even moet schoonmaken met een doekje.

Nadeel

Deze leuke verhittingstechniek komt wel met een nadeel: het is namelijk vrij prijzig. De Airfree P40 werkt het beste in een kleine kamer. Heb je een grotere kamer? De Airfree P60 is goed voor een kamer van maximaal 24 m² en de Airfree P80 32 m². Dat is niet veel groter en een stuk duurder!

Beste luchtwasser

SHARP KC-A40EUW luchtreiniger en luchtbevochttiger

De beste luchtwasser: het is een luchtreiniger en een luchtbevochtiger in één. Een aanrader voor iemand die last heeft van allergie én droge lucht. Geschikt voor de slaapkamer of kleine woonkamer.

De luchtwasser Sharp KC-A40EUW bevochtigt en reinigt de lucht. De luchtwasser zorgt voor de ideale luchtvochtigheid in huis en wel tussen de 55 en 65 procent. Een luchtvochtigheid van gemiddeld 60% is het meest comfortabel voor het menselijke lichaam. Het heeft een watertank waarin 3 liter past.

De beste luchtwasser is geschikt voor het zuiveren van lucht in ruimtes tot 26 m². De luchtreiniger filtert de lucht van bacteriën, schimmels, huisstofmijt door middel van een voorfilter, bevochtigingsfilter, HEPA-filter, koolstoffilter en ionisatie. Daarbij heeft het HEPA-filter een levensduur van 10 jaar!

Mocht de A40EUW te klein zijn, dan heb je ook nog dit model in grotere formaten, namelijk de Sharp KC-A50EUW voor 38 m² en de Sharp KC-A60EUW voor 48 m².

Beste luchtreiniger met ventilator

Dyson Pure Hot+Cool Link

Een 3-in-1 luchtreiniger: het kan lucht reinigen, verwarmen en verkoelen. Geschikt om te gebruiken in de winter en zomer, maar tegelijkertijd ook een luchtreiniger voor allergie en nare geurtjes.

De Dyson Pure Hot+Cool Link is een luchtreiniger, een luchtverwarmer en een ventilator in één. Deze luchtreiniger kan de lucht zuiveren, verkoelen én verwarmen! Niet alleen goed om te gebruiken voor als last hebt van allergie of nare geurtjes, maar ook handig voor in de winter of zomer!

Het filtert allergenen, fijne deeltjes, pollen, bacteriën en andere verontreinigende stoffen uit de lucht dankzij het 360° HEPA-filter in glasvezel en nare geurtjes dankzij de actieve koolstofkorrels. Deze luxe luchtreiniger heeft een Asthma & Allergy Friendly™ certificaat en is geschikt voor mensen met allergie of astma.

Dit 3-in-1 apparaat is zeker prijzig, maar ook erg luxe. Je kunt bij de Dyson Pure Hot+Cool Link de Dyson app downloaden om de luchtkwaliteit of temperatuur in je huis in de gaten te houden. Je kunt met de app op je mobiel de luchtreiniger bedienen. Dit kan gewoon op afstand! Een behoorlijke luxe luchtreiniger dus!

Het is duur. Het is luxe. Het is een hebbedingetje. Het is maar geschikt voor maximaal 32 m². Het mocht zeker ook een stuk zachter. Maar om het toch positief af te ronden: het is eind 2016 wel door Kieskeurig bekroond tot Best Reviewed!

Is een Dyson Pure Hot+Cool Link het waard? Dat ligt helemaal aan jezelf. Maar bedenk je wel dat je met deze luchtreiniger ook geen extra ventilator of heater hoeft te halen!

Bronnen

 1. Dit blijkt uit de onderzoeken van het Europees Milieu Agentschap (EMA) en is ook vastgesteld door de U.S. Environmental Protection Agency (EPA)
 2. AHAM, aham.org, Assocation of Home Appliance Manufacturers
 3. AHAM Verifide, AHAM Verifide Products: Room Air Cleaners, AHAM Verifide, Indepentdly Tested, Consumer Trusted.