Quick Guide

Wat is de beste ladyshave? De beste ladyshave zorgt niet alleen voor het beste scheerresultaat voor je benen, maar ook de bikinilijn. De Philips SatinShave Prestige BRL180/00 is een ladyshave met dubbele scheerbladen en een flexibele scheerkop die geschikt is voor het scheren en trimmen van je lichaam en de bikinilijn. De handige bijgeleverde hulpstukken maken dit mogelijk. Deze ladyshave is een compleet scheerapparaat en ideaal voor het scheren van intieme lichaamsdelen. Ook is het te gebruiken onder de douche of in bad.

Heb je de luxe hulpstukken niet nodig maar ben je wel dol op de dubbele scheerbladen en flexibele scheerkop? Overweeg dan de Philips SatinShave Prestige BRL160/00 die een stuk goedkoper is dan zijn grote broer. Veel goedkoper en van alle gemakken voorzien!

Natuurlijk maken deze snufjes de ladyshave een stuk duurder. Als je dit allemaal niet nodig hebt en alleen je benen ermee wilt scheren, dan heb je genoeg aan de Philips SatinShave Advanced BRL140/00. Hoewel het een stuk goedkoper is, is het te nat en droog te gebruiken. Houd wel rekening met de lange oplaadtijd van 8 uur.

Liever een Braun en een kortere oplaadtijd? Een populaire Braun ladyshave is de Braun LS5560. Minpuntje is dat het niet geschikt is voor onder de douche.

28
Onderzocht
2
Beste
 • Beste ladyshave: Een ladyshave die geschikt is voor het hele lichaam en ook de bikinilijn. Deze ladyshave met dubbele scheerbladen en een scheerhoofd is perfect voor het verkrijgen van een gladde huid. De handige hulpstukken maken het mogelijk de bikinilijn te onderhouden.
 • Beste koop ladyshave: De best beoordeelde ladyshave op de markt voor een goede prijs-kwaliteit verhouding. Een basis ladyshave die wat minder geschikt is voor de bikinilijn maar erg populair door de lage prijs.

Beste ladyshave – Voor het verkrijgen van gladde en zachte benen pakken we al snel een scheermesje. Ben je het die dure scheermesjes zat? Ben je toe aan een ontharingsapparaat dat het scheerwerk voor je doet?

Dan kan de ladyshave een oplossing voor je zijn. Een ontharingsapparaat dat ongewenste lichaamshaar voor jou wegscheert. Snel, pijnloos en efficiënt. Maar hoe kies je de beste ladyshave? Is een elektrische scheerapparaat wel geschikt voor jou? Waarom geen epilator? In deze gids zullen we je alles vertellen over waar je op kunt letten bij het kopen van een ladyshave.

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Wat is een ladyshave?
 2. Ladyshave of epilator?
 3. Beide functies: scheren en epileren
 4. Waar let je op bij het kopen van een ladyshave?
 5. Beste ladyshave
 6. Beste koop ladyshave

Wat is een ladyshave?

Scheren is de meest bekende en simpele manier om van lichaamshaar af te komen. Je benen verlossen van de ongewenste haartjes met een scheermesje zijn we maar al te bekend mee. Een traditionele manier om lichaamshaar te scheren gebeurt met het scheermes.

philips brl140 ladyshave
De ladyshave is een elektrisch ontharingsapparaat dat de haartjes verwijderd door het eraf te scheren. Dit scheerapparaat gebruik je door het over de huid te bewegen en de scheerbladen verwijdert de haartjes. De ladyshave is dus eigenlijk gewoon een elektrisch scheerapparaat voor vrouwen.

Ladyshave of epilator?

Er zijn verschillende ontharingsmethodes. De ladyshave wordt gebruikt om snel en pijnloos haartjes weg te scheren. Een andere manier die meestal naast de ladyshave in overweging wordt genomen is de epilator. De epilator verwijdert haartjes door deze vast te grijpen en eruit te trekken. Het is een elektrisch ontharingsapparaat dat efficiënt epileert. Welk ontharingsapparaat past beter bij jou? De ladyshave of de epilator? Of een combinatie van allebei?

Met een ladyshave kun je snel, moeiteloos en pijnloos de haartjes wegscheren. Een gladde huid zonder dat het geïrriteerd raakt. Een groot nadeel van de ladyshave is dat dit gladde gevoel niet lang blijft. Binnen een aantal dagen zijn de eerste stoppels alweer voelbaar. Dit kan erg vervelend zijn. Scheren, of het met een ladyshave of een scheermesje is, zorgt voor een kortdurig resultaat. De haartjes groeien snel terug. Met een epilator kun je een paar weken genieten van een gladde en zachte huid en met een ladyshave eerder een paar dagen. De haartjes die teruggroeien na het scheren zijn dikker dan de haartjes die teruggroeien na het epileren.

philips epilator verwisselen van epileerhoofd

Een epilator komt met twee grote voordelen: de haartjes blijven langer weg én ze groeien minder dik terug. Waarom dan niet gewoon een epilator kopen dan? We raden het zeker aan om een epilator te kopen als je tegen de pijn kunt. De pijn is alleen de eerste paar keren als je een epilator gebruikt. Maar niet iedereen kan hier aan wennen. Als je een erg gevoelige huid hebt en je niet aan de pijn kan wennen, dan is de ladyshave een alternatief. Een epilator is helaas gewoonweg niet voor iedereen weggelegd.

De ladyshave en de epilator in het kort

Om een lang verhaal kort te maken. Dus wat zijn de voor- en nadelen van de ladyshave en de epilator?

De voor- en nadelen van een ladyshave:
+ Scheren met een ladyshave is snel en pijnloos
+ De ladyshave is goedkoper dan andere ontharingsapparaten
– Haartjes groeien snel terug
– De teruggroeiende haartjes zijn voelbare stoppels

De voor- en nadelen van een epilator:
+ Haartjes blijven een paar weken weg
+ Haartjes groeien minder dik terug
– Het doet de eerste paar keren pijn
– Bij gevoelige huid rode plekken na het epileren
– Meerdere keren met de epilator over dezelfde plek gaan om alle haartjes te verwijderen

Kortom, beide ontharingsapparaten hebben voor- en nadelen. Een goede reden om een ladyshave te kopen is als je zeker weet dat je hele lichaam niet tegen epileren kan.

Beide functies: scheren en epileren

Sommige plekken op het lichaam zijn extra gevoelig waardoor het epileren maar niet kan wennen. Deze gevoelige lichaamszones, zoals bijvoorbeeld de bikinilijn, scheer je liever. Lichaamsdelen die minder gevoelig zijn epileer je liever. Er zijn ontharingsapparaten die zowel kunnen scheren als epileren. Een ladyshave kan echter doorgaans alleen scheren. Een epilator heeft vaak meerdere functies. Zo kan de epilator vaak epileren, scheren en trimmen.

epileren philips

Wil je kunnen scheren en epileren met je ontharingsapparaat? Dan kun je het beste zoeken naar een epilator die een scheerfunctie heeft. In ons artikel de beste epilator kun je hier meer over lezen. In dit artikel bespreken we onder andere een multifunctionele epilator die ideaal is voor de lichamelijke verzorging én de gezichtsverzorging. De Braun Silk-épil 9 Epilator is een ladyshave en epilator in één.

Ben je op zoek naar een ontharingsapparaat dat alleen hoeft te kunnen scheren? Lees dan gerust verder. Een ladyshave is per slot van rekening goedkoper dan een epilator.

Andere ontharingsmethodes

Andere ontharingsapparaten die minder voor de hand liggen als je aan scheren denkt, zijn lichtontharingsapparaten. Zo heb je de IPL ontharing. IPL staat voor Intense Pulse Light. De lichtflitsen met verschillende golflengtes brengen de haarzakjes in een rustfase. Het resultaat is het langdurig wegblijven van de haartjes.

Een vergelijkbare ontharingsmethode is laserontharing en is bedoeld voor permanente ontharing. De lichtstraal bij laserontharing is krachtig en dringt dieper door dan IPL. Laserontharing kost wat meer tijd en laserapparaten zijn veel duurder. Het nadeel van deze ontharingsmethodes dat het niet geschikt is voor alle huidtypen en haarkleuren.

Waar let je op bij het kopen van een ladyshave?

Heb je helemaal geen zin om een ladyshave te kiezen? Troost. Zie het zo. Vrouwen hebben het wat makkelijker dan mannen bij het kiezen van een scheerapparaat. Er zijn niet zoveel scheerapparaten voor vrouwen op de markt als scheerapparaten voor mannen!

Om terug te komen op de ladyshave. De prijs is natuurlijk cruciaal. Ladyshaves zijn te koop vanaf rond de 25 euro. Een goede ladyshave is verkrijgbaar voor ongeveer 40 euro. De handige extra accessoires die bij een ladyshave komen zorgen ervoor dat de prijs hoger wordt. Het is aan jezelf om te bepalen of je al deze extra’s wel nodig hebt.

De kenmerken van een ladyshave

Hoe bepaal je welke ladyshave het beste is voor jou? Er zijn een aantal kenmerken waar je op kunt letten bij het kiezen van een ladyshave.

 1. Draadloos— Er zijn draadloze ladyshaves en ladyshaves met snoer. Het nadeel van een ladyshave met snoer is dat je altijd in de buurt van een stopcontact moet scheren. Een niet oplaadbare ladyshave is niet erg handig. Gelukkig zijn de meeste ladyshaves draadloos en oplaadbaar. Een ladyshave zonder snoer is veel handiger, omdat er dan geen snoer in de weg zit tijdens het scheren.
 2. Oplaad- en gebruikstijd— Een ladyshave zonder draad moet natuurlijk ook opgeladen worden. Let bij het kiezen van een ladyshave op de gebruikstijd en oplaadtijd van de ladyshave. Je wilt niet dat de gebruikstijd van je toekomstige ladyshave te kort is.
 3. Snellaadfunctie— Een functie waardoor je snel kunt opladen voor één scheerbeurt. Dit is handig als je geen tijd hebt om het volledig op te laden.
 4. Oplaadindicatie— Met een oplaadindicatie kun je zien wanneer het scheerapparaat bijna leeg is.
 5. Waterdicht— Een scheerapparaat dat volledig waterdicht is kun je ook gebruiken onder de douche of in bad.
 6. Opzetstukken— Mogelijke opzetstukken die bij de ladyshave kunnen
  worden meegeleverd zijn: opzetstukken voor de bikinilijn, trimkapjes en hulpstuk voor het gladtrekken van de huid.
 7. Meebewegende scheerkop— Een meebewegende scheerkop volgt de contouren van je lichaam waardoor het comfortabeler en nauwkeuriger scheert.

Beste ladyshave

Philips SatinShave Prestige BRL 180/00

De beste ladyshave met handige hulpstukken voor de bikinilijn en dubbele flexibele scheerbladen voor een efficiënt scheerresultaat..

Je kiest de Philips SatinShave Prestige BRL 180/00 voor het beste resultaat. Met deze ergonomische gevormde ladyshave kun je genieten van je gladde benen en lichaam. De ladyshave heeft een fijne vorm en ligt goed in de hand. Je kiest voor deze ladyshave voor een goed ontharingsresultaat zonder huidirritaties.

Door het meegeleverde kleine scheerhoofd en trimhulpstuk voor de bikinilijn is dit scheerapparaat ideaal voor de bikinilijn. Het scheerapparaat maakt optimaal contact met de huid door het multiflex scheerhoofd en bewegende scheerbladen. Door de dubbele scheerbladen worden er bovendien minder haren gemist.

Deze ladyshave is opgeladen in 1 uur en vervolgens ook 1 uur lang te gebruiken. Is de accu leeg, maar heb je het alsnog nodig? In 5 minuten is het opgeladen voor een volledige scheerbeurt. De batterij-indicator geeft aan wanneer de batterij bijna leeg is.

De Philips SatinShave Prestige is nat en droog te gebruiken. Dit betekent dat je het onder de douche of in bad kunt gebruiken. Het warme water zorgt ervoor dat je huid soepel wordt en dat het scheren makkelijker wordt. Daarbij hoef je de haartjes niet meer op te ruimen na een scheerbeurt.

De ladyshave voor het scheren en trimmen van het hele lichaam inclusief de bikinilijn? Dan zit je met de Philips SatinShave Prestige BRL180/00 ladyshave goed.

Interesse in deze ladyshave maar niet in de hulpstukken voor bikinilijn? Kijk dan naar de Philips SatinShave Prestige BRL160/00 die een soortgelijke functie heeft, maar minder hulpstukken en dus goedkoper.

Belangrijke kenmerken
 • Te gebruiken voor hele lichaam en bikinilijn dankzij het kleine scheerhoofd
 • 1 uur oplaadtijd en 1 uur gebruikstijd
 • Snel opladen in 5 minuten voor een volledige scheerbeurt
 • Nat en droog te gebruiken

Beste koop ladyshave

Philips SatinShave Advanced BRL 140/00

Een goede basis ladyshave voor de benen. Een lage prijs, maar zeer goede reviews.

Op zoek naar een goede ladyshave voor het scheren van je benen en zonder allerlei extra’s? De Philips SatinShave Advanced BRL140/00 is een ladyshave die bij veel gebruikers goed in de smaak valt. Deze ladyshave is te gebruiken onder de douchen en in bad. Een goede basis ladyshave om in huis te hebben voor een goede prijs. We raden deze ladyshave aan als beste koop vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding.

Ook deze ladyshave heeft een mooie vorm. Het is alleen iets minder luxe dan de SatinShave Prestige BRL180/00 en het heeft minder hulpstukken. Een ander verschil is dat het een enkel scheerblad heeft. Het scheren duurt hierdoor iets langer. Ook dit scheerblad kan bewegen en houdt nauw contact met de huid.

Het grootste nadeel van dit scheerapparaat is de oplaadduur. Met een oplaadtijd van 8 uur is dit veel en veel langer dan de gemiddelde ladyshave. Dit nadeel moet natuurlijk gecompenseerd worden. De Philips SatinShave Advanced BRL140/00 is verkrijgbaar voor een lage prijs en is door vele gebruikers goede beoordelingen gekregen. Nog beter, het is zelfs al 2x best reviewed door Kieskeurig in 2016. Een ladyshave doet wat het moet doen voor een lage prijs en zeker is aan te raden.

Belangrijke kenmerken
 • 8 uur oplaadtijd en 60 minuten gebruikstijd
 • Nat en droog te gebruiken