Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Carmen Celebrity CT6338 3-in-1 Krultang de beste krultang voor onervaren krultang-gebruikers is. Dat komt omdat hij een klep heeft, wat ervoor zorgt dat de gebruiker meer controle over het haar heeft tijdens het krulproces. Verder beschermt de krultang het haar door zijn keramische coating en geeft hij langdurig resultaat. Door de drie opzetstukken kun je met deze krultang verschillende soorten krullen maken en daardoor geeft deze krultang veel terug voor het geld wat je ervoor neerlegt!

Voor de mensen die hun haren iets vaker krullen is de beste krultang vanuit ons perspectief de Remington Ci95 Pearl Wand. Waarom? Omdat deze krultang perfect is voor alle haarsoorten. Het maakt mooie kleine krullen en houdt je haar zacht! Ook deze krultang heeft een keramische coating en wordt binnen 30 seconden warm. Beschermend én snel dus! Omdat deze krultang geen klep heeft kun je hiermee ook alle kanten op en ben je vrij in de keuze van je nieuwe kapsel.

46
Onderzocht
2
Beste
 • Beste krultang met klep: Dit is de perfecte krultang voor de ‘beginners’. Geleverd met drie opzetstukken en een hittebestendige opbergetui. Snel op temperatuur. Langdurig resultaat. Met keramische coating en ionen-technologie. Beschermt het haar. Niet geschikt voor mensen met dik haar.
 • Beste krultang zonder klep: Deze krultang is voor elk haartype, voor kleine krullen. Beschadigt het haar minimaal. Geleverd met hittebestendige handschoen en reisetui.

Beste krultang – Het is ideaal om je haren een nieuwe look mee te geven, zonder al te veel tijd te verspillen. Je kunt het helemaal zelf gebruiken en als je het eenmaal hebt gebruikt, wil je nooit meer terug. Het is je nieuwe beste vriend: de krultang!

Je kunt de krultang gebruiken voor speciale gelegenheden, maar ook als je klaar bent met het stijle haar of die net wat te irritante slag. Een krul in je haar kan ervoor zorgen dat je er net wat zomerser uitziet, maar je wilt de krul natuurlijk altijd weer op een andere manier. Daarvoor zijn krultangen uitgevonden. Je kunt je kapsel maken zoals je dat wilt, met dat ene handige hebbedingetje.

Maar wat is nou een goede krultang? Hoe zorg je ervoor dat de krul in je haar blijft zitten? En hoe zorg je ervoor dat je haren niet beschadigd zijn na twee keer krullen? Geen zorgen, dit gaan we je allemaal vertellen in dit artikel!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een krultang?
 2. Hoe werkt een krultang?
 3. Soorten krultang
 4. Waar let je op bij het kopen van een krultang?
 5. Hoe hebben we de beste krultang gevonden?
 6. Beste krultang met klep
 7. Beste krultang zonder klep

Waarom een krultang?

Waarom een krultang kopen

Stel, je wilt je haar een keer anders doen, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid zoals een trouwdag, of gewoon omdat je dat leuk vindt. Je hebt gekozen voor krullen, maar geen zin om met allemaal rare trucjes te werken die je net op internet hebt gelezen of op YouTube hebt gezien (Taferelen zoals sokken in je haar wikkelen etc.). En wil je geen permanent omdat je toch iets teveel van je haar houdt, maar het gewoon zo nu en dan anders wilt? Dan is een krultang toch echt een handige en snelle oplossing!

Na het aanschaffen van een krultang hoef je geen nacht meer ongemakkelijk te slapen met allemaal vreemde middeltjes of voorwerpen in je haar. Nee, je hebt nu binnen een aantal uren (of zelfs één uur!) het gewenste kapsel!

Hoe werkt een krultang?

Wat bijna iedereen weet, is het geheim achter de vraag: wat verandert de vorm van het haar? Hitte zorgt ervoor dat de vorm van het haar verandert. Als iemand met natuurlijk stijl haar zijn/haar haar oprolt en vastzet met een speldje, valt de ‘krul’ er net zo hard weer uit. Maar stel diegene gebruikt een krultang om krullen te maken, dan blijft de krul een tijdje zitten. Maar hoe werkt dit nou precies? Waarom blijft de krul nu wel zitten? Dat gaan we je hier uitleggen.

Wat zorgt ervoor dat je haar stijl of gekruld is?

Al het haar, ongeacht de vorm, bestaat uit dezelfde basisstructuur. Onder de huid zit een klein mini-orgaantje genaamd het haarzakje, en hier groeit je haarschacht uit. Het haarzakje en de haarschacht hebben een groepsnaam: de talgklier. De haarschacht is het gedeelte wat wij als ‘haar’ zien. Het zichtbare gedeelte dus.

De vorm van het haarzakje bepaalt of je haar krult, stijl is, of iets daartussen. (Ja, haarzakjes hebben ook verschillende vormen.) Is je haarzakje een cirkel? Dan heb je stijl haar. Is het een ovaal? Dan heb je krullend haar.1

Hoe zorgt hitte ervoor dat de vorm van je haar verandert?

Het keratine wat in je haar zit, geeft je haar zijn uiterlijk. Keratine wordt bij elkaar gehouden door waterstofverbindingen. Je kunt deze verbindingen zien als een soort lijm die de vorm van je haar bij elkaar houdt. De sterkte van deze ‘lijm’ kan worden aangepast op twee manieren, namelijk met water of met hitte. Wanneer de verbindingen zwakker worden door water of hitte, kan de vorm van het haar worden veranderd. Op het moment dat de oorzaak, dus water of hitte, wordt weggehaald, worden de verbindingen weer sterk.

Dit is de reden dat krultangen een hitte-element hebben. Door de vorm van de krultang en het hitte-element is het mogelijk om stijl haar te veranderen in krullend haar. Maar ook nat haar kan worden vervormd. Het is daarom niet handig om naar buiten te gaan in de regen of benauwd weer als je je haar hebt gekruld . Je krullen zijn binnen no-time weg! Die waterstofverbindingen zijn namelijk heel flexibel: ze kunnen makkelijk uit elkaar, maar komen ook weer heel makkelijk samen! Je haar krullen met een krultang is dus geen permanente oplossing. Wil je de krullen wel wat langer houden dan een dag of moet je toch door de regen met je nieuwe coupe? Gebruik dan wat haarspray om de look compleet te maken en ervoor te zorgen dat jouw haar langer in model blijft.

Waarom beschadigt een krultang je haar?

Hitte zorgt niet alleen voor de vervorming van het haar, maar ook voor scheurtjes in de beschermende talglaag op je haar. Dit zorgt ervoor dat je haar een stuk gevoeliger is voor invloed van buitenaf, want de beschermende laag is dus kapot. Doorbreking van zonlicht of slechte chemicaliën kunnen hier een aantal voorbeelden van zijn.

Daarnaast zorgt de hitte ervoor dat je haar negatief geladen wordt. Wat houdt dat in? Het zorgt ervoor dat het zichzelf niet meer herstelt en zo meer pluizigheid en doodheid veroorzaakt.

Het gebruik van hoge temperaturen op je haar kan er ook voor zorgen dat je haar breekt. Dat komt door de stoom (wat is opgemaakt uit piepkleine waterdeeltjes). Dit tast de talglaag ook aan en dus is je haar weer minder goed beschermd.

Soorten krultang

Net zoals bijna alles op de wereld, heb je van krultangen ook meerdere soorten. Met andere functies en materialen. Ik ga in dit onderdeel even haarfijn (haha) uitleggen welke soorten er zijn.

De krultang met klem

krultang met klem
Deze versie is de beste krultang voor je, als je echt helemaal verkocht bent door de volume-hebbende, springende krullen. En net te weinig geduld hebt voor rollers die je twee uur in je natte haar moet houden. Het voordeel van deze soort is dat je net wat gemakkelijk kan werken dan de krultang zonder klem. Ook werkt deze krultang perfect voor alle haartypes. Je hebt net iets meer controle en het houdt wat makkelijker vast. Daarnaast kun je de klem gebruiken voor het scheiden van je plukken, zodat je haar tijdens het krullen niet in de war/klit raakt.
Het scheiden van plukken is sowieso belangrijk, want je verdeelt de hitte dan beter over het haar en dan is de kans op veel beschadiging van het haar veel kleiner. Handige tip dus!

De krultang zonder klem

krultang zonder klem
Toch niet zo’n fan van volume, en heb je wel vertrouwen in je controle? Dan is deze soort de beste krultang voor jou! Zonder de klem heb je namelijk veel meer vrijheid, en kun je dus veel meer kanten op! Je kunt ook veel dichter bij de haarwortelen komen zonder klem.
Er zijn zoveel meer stijlen die je daardoor met deze krultang kunt krijgen. Als je helemaal verliefd bent op de ‘beachy’ krullen, dan is deze tang ideaal. Zonder klem zien de krullen er ook een stuk natuurlijker uit,want door de klem heb je een soort lijn in je haar (op de plek waar de klem zat)..
Je kunt natuurlijk ook een eigen look creëren, de mogelijkheden zijn eindeloos met deze versie van de krultang!

Waar let je op bij het kopen van een krultang?

Om ervoor te zorgen dat jij de beste krultang koopt, die perfect bij jou past, hebben wij in dit onderdeel een aantal dingen op een rijtje gezet. Natuurlijk moet je voordat je deze punten afgaat, bedenken wat voor haartype jij hebt, en welke soort krullen jij wilt. Als je dat weet , zijn dit nog een aantal punten om in je achterhoofd te houden tijdens het uitzoeken van de beste krultang voor jou!

beste temperatuur voor krultang voor elke haarsoort

 1. Temperatuurbereik— Dit is handig om te weten. Per haartype heb je namelijk een andere temperatuur nodig. Bij dun haar ligt die temperatuur lager dan bij dik haar. Als je dun haar hebt, en het zo min mogelijk wilt beschadigen, hoef je niet ver te zoeken. Aan 175 graden Celsius heb je al genoeg. Heb je dik haar of wil je veel plukken tegelijk krullen? Neem dan een krultang die kan oplopen tot 300 graden Celsius. Wat helemaal handig is, is een aanpasbare krultang natuurlijk!
  LET OP: Ga nooit hoger dan 300 graden Celsius. Die temperaturen zijn alleen voor professionele haarstylisten bestemd. Verspil hier dan ook je geld niet aan!
 2. Dikte van de krultang— Dit heeft te maken met welke krullen je wilt. Hoe dikker de krultang, hoe groter en losser de krullen. Ook haartype heeft hiermee te maken. Als je wat dikker haar hebt, kun je beter een dikkere krultang hebben. Of je moet alle tijd hebben. Het duurt namelijk langer met een dunne krultang voor dikker haar. Voor dun haar is een dunne krultang ideaal. Dun haar houdt de losse krullen namelijk niet goed vast en dat zou dus zonde zijn van je aankoop.
 3. Vorm— De vorm bepaalt de krul die je krijgt. Er zijn een aantal vormen: kegelvormig (voor romantische krullen, beachlook), recht (voor strakke krullen), spiraal (lossere krullen), parelvormig (natuurlijk uitziende, wilde krullen).
 4. Materiaal— Maak deze keuze op basis van jouw haartype. Het veiligste materiaal wat je kunt kiezen (minst schadelijke) is Keramiek of Tourmaline. Deze materialen zijn het beste voor mensen met makkelijk krulbaar of dun haar.
  Voor de mensen die wat moeilijker haar hebben om te krullen, is het beste materiaal: Titanium. Dit beschermt het haar ook nog, net als keramiek of tourmaline.
  Krultangen van chrome warmen goed op, maar beschermen niet.
 5. Draadloos of niet— Bedenk waar je je haar wilt krullen en of je het wilt bijwerken of niet. Wil je het zo nu en dan bijwerken? Dan is het handig om een draadloze krultang te kopen. Deze werken meestal op batterijen en kun je thuis gewoon opladen. Net als je mobiel. Draadloze krultangen geven dus hitte af zolang ze aan staan en de batterij niet leeg is. Wil je het alleen thuis doen of ergens anders waar een stopcontact is? Neem er dan één met draad, die blijven warm, zolang de stekker in het stopcontact zit.

Hoe hebben wij de beste krultang gevonden?

In onze zoektocht naar de beste krultang, zijn we bij een aantal kappers en haarstylisten langsgegaan om zo erachter te komen wat de beste optie was. We waren vooral benieuwd naar wat zij zouden aanraden ter behoud van het kapsel. Want het overkomt ons allemaal dat we er goed uitzien als we uit de kapperszaak komen, maar na twee dagen als je het thuis hebt geprobeerd, is het alweer minder. Ook waren we benieuwd naar de functies waar zij op letten, en waarom.

Wat hieruit duidelijk werd, was dat zij vooral letten op het hitte bereik van de krultangen, en dat ze er meerdere hadden. Want het ligt dus echt aan het type haar van de persoon die krullend haar wilt. Voor de personen met dun haar hadden ze een krultang met veel minder accessoires, omdat deze mensen simpelweg minder nodig hebben.

Daarnaast hebben we van de kappers en haarstylisten gehoord dat zij zelf het liefste met een krultang zonder klep werken, omdat ze dan veel meer vrijheid hebben. Zij hebben ook al wat meer ervaring dus ze weten hoe ze ermee om moeten gaan. Ze raden wel aan om te beginnen met een krultang met klep, omdat dat wat meer controle geeft.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om de beste krultang met klep en de beste krultang zonder klep uit te zoeken voor jullie. Dat kun je allemaal lezen bij het volgende onderdeel.

Beste krultang met klep

Carmen Celebrity CT6338 3-in-1 Krultang

Dit is de perfecte krultang voor de ‘beginners’. Geleverd met drie opzetstukken en een hittebestendige opberg-etui. Snel op termperatuur. Langdurig resultaat. Met keramische coating en ionen-technologie. Beschermt het haar. Niet geschikt voor mensen met dik haar.

De Carmen Celebrity CT6338 – 3-in-1 Krultang is de beste krultang voor de onervaren krultang-gebruikers. Dat komt doordat het een klep heeft. De klep geeft wat meer controle over het haar tijdens het krullen. Maar naast de klep, heeft deze krultang maar liefst drie opzetstukken. Deze opzetstukken hebben verschillende diktes, hierdoor kun je met meerdere stijlen experimenteren en daaruit jouw gewenste look vinden! De krullen blijven gelukkig ook lang zitten, minstens 2 dagen.

Ook is de krultang snel op temperatuur, handig dus voor als je haast hebt of last-minute toch nog wat anders wilt met je haar. Let wel op! Het duurt wel een tijdje voor die is afgekoeld dus pas op waar je de krultang neerlegt nadat je hem hebt gebruikt, om brand te voorkomen. De krultang gaat wel maar tot 200 graden Celsius. Het is dus geen perfecte krultang voor iemand met dik of veel haar.

Dankzij de ionen-technologie en de keramische coating, wordt de hitte gelijk verdeeld over je haar. Dit gaat beschadiging van je haar tegen. Ook bevatten de opzetstukken de stof tourmaline, waardoor het haar niet pluist na het krullen.

Belangrijke kenmerken
 • Snel op temperatuur
 • Beschermt het haar
 • Langdurig resultaat
 • Niet geschikt voor dik haar

Beste krultang zonder klep

Remington Ci95 Pearl Wand

Deze krultang is voor elk haartype, voor kleine krullen. Beschadigt het haar minimaal. Geleverd met hittebestendige handschoen en reisetui.

Dit is de beste krultang voor de krultang-gebruikers met wat meer ervaring. De Pearl Wand is perfect voor het maken van kleine krullen. Deze krultang heeft namelijk een diameter van 13,3 mm! Het schakelt automatisch uit, dus als je een beetje vergeetachtig bent, geen zorgen! Personen met wat dikker haar kunnen deze krultang ook gebruiken, want voor kleine krullen is er minder hitte nodig.

De krultang gaat tot 210 graden. Je kunt zelf aangeven hoe warm je de krultang wilt met behulp van de toetsen die op de krultang zitten. Op het LCD-schermpje kun je zien op hoeveel graden je zit. Er zit ook een toetsenvergrendeling op deze krultang, zodat je niet per ongeluk een andere temperatuur instelt. De krultang is snel op temperatuur, dus je kunt in principe meteen aan de slag.

Ook dit product bevat een keramische coating en ionen-technologie om je haar te beschermen en zacht te houden. Beschadiging van het haar is bij deze krultang dus ook minimaal. Bij deze krultang krijg je standaard een hittebestendige handschoen en reisetui meegeleverd.

Daarbij heeft de Pearl Wand de titel Best Reviewed gekregen bij Kieskeurig. Het is aldus een goede krultang die erg gewaardeerd wordt door vele gebruikers.

Extra grote krullen: Remington Ci9532 Pearl Pro Curl

Als je op zoek bent naar een krultang zonder klem voor grote krullen, dan raden wij de Remington Ci9532 Pearl Pro Curl aan. Het heeft dezelfde werking als de Pearl Wand, maar met een diameter van 32 mm maakt het extra grote krullen.

Belangrijke kenmerken
 • Snel warm
 • Beschermt haar
 • Voor dik én dun haar
 • Alleen kleine krullen

Bronnen

 1. R. Paus en G. Cotsarelis, The Biology of Hair Follicles, N Engl J Med 1999; 341:491-497, August 12, 1999.