Quick Guide

De beste kruimeldief is een krachtige en compacte kruimeldief die bij de moeilijkste plekken komt. We zijn tot de conclusie gekomen dat de Black en Decker Dustbuster Pivot PV1820L-QW hieraan voldoet. Deze beste kruimelzuiger heeft een 200° draaibare zuigneus en een uitschuifbare borstel en kierzuigmond. Het is makkelijk op te bergen en scoort hoog in de kruimeldief test!

Een andere zeer goede kruimeldief is de Philips MiniVac EnergyCare FC6148/01. Een goede prijs-kwaliteitverhouding en een energiebesparende kruimeldief.

Lieftallige viervoeters in huis die kattenharen en hondenharen royaal doneren aan je bank en de rest van het interieur? De Dirt Devil Gator M137 is de kruimeldief voor mensen met huisdieren! De meegeleverde turboborstel is speciaal ontworpen voor het opzuigen van dierenharen.

35
Onderzocht
3
Beste
 • Beste kruimeldief: Een compacte en krachtige kruimeldief die makkelijk is op te bergen door de gepatenteerde draaibare zuigneus. Ideaal voor het bereiken van moeilijke plekken.
 • Beste koop kruimeldief: Een energiebesparende kruimeldief met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een krachtige kruimeldief voor een goede prijs.
 • Beste kruimeldief tegen dierenharen: Deze kruimeldief komt met een turboborstel waardoor het uitermate geschikt is voor kattenharen en hondenharen.
 • Kruimeldief onder de 30 euro: Een simpele basis kruimeldief voor een zacht prijsje voor het lichte vuil. Een goedkope kruimeldief voor het opzuigen van kruimeltjes, stof en as.

Beste kruimeldief – Zie je het al voor je? Een onding van een grote en zware stofzuiger achter je aan zuilen om de trappen even stofvrij te maken.

Of. Je bent even lunchen. Een boterham aan het eten. Misschien wel een boterham met hagelslag. Het gaat gebeuren en je weet het. De kruimeltjes van je bammetje vallen op de tafel of vloer. De hagelslag er achteraan natuurlijk als je gesmeerde boterham hiervan was voorzien. Het schiet kort in je te binnen om het te laten liggen. Wees eerlijk. Soms heb je gewoon geen zin in opruimen en al helemaal niet om die zware stofzuiger erbij te pakken.

Kruimels op de vloer of stof op de trap. Een kruimeldief kan de oplossing zijn voor deze kleine schoonmaakklusjes.

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Wat is een kruimeldief?
 2. Waarom een kruimeldief?
 3. Waar let je op bij het kopen van een kruimeldief?
 4. Hoe hebben we de beste kruimeldief gevonden?
 5. Beste kruimeldief
 6. Beste koop kruimeldief
 7. Beste kruimeldief voor dierenharen
 8. Kruimeldief onder de 30 euro

Wat is een kruimeldief?

De kruimeldief is een kleine stofzuiger die gebruikt wordt voor het opzuigen van kleine hoeveelheden vuil. Je kunt er stof, kruimels, kattenharen, kruimels, vloeistoffen en veel meer mee opzuigen. Het vuil, het stof en de kruimels worden daarbij opgevangen in een stofreservoir dat regelmatig geleegd moet worden.

kruimeldief opzuigen kruimels

De meeste kruimeldieven zijn oplaadbaar en draadloos en werken uiteraard op accu. Kruimeldieven met snoeren en dus zonder accu komen ook voor, maar in mindere mate.

Een kruimeldief heeft meerdere namen. Zo wordt het soms ook de kruimelzuiger, de kruimelstofzuiger of de handstofzuiger genoemd. Een kleine en handzame stofzuiger die bekend is onder verschillende noemers. De meest gebruikte benaming voor deze kleine stofzuiger is kruimeldief.

Waarom een kruimeldief?

Een opvallende reden om een goede kruimeldief te kopen is omdat de kruimeldief bij plekken kan waar de stofzuiger niet of moeilijk bij kan. Niet alle plekken zijn even makkelijk te bereiken met de gewone stofzuiger die. Deze stofzuiger is groot en zwaar. Een lichte kruimeldief komt dan goed van pas.

Kruimeldieven zijn erg praktisch en handig voor het even snel wegwerken van stof en kruimels. Het is compact en licht. De kruimeldief is zo opgeborgen op een plank of in een kast. Een kruimeldief kan een hoopje gemorste hagelslag opgeruimd hebben. Al voordat je de zware stofzuiger erbij hebt gepakt en klaar bent met het ellendige gevecht tussen jou en het snoer van deze zware stofzuiger.

dirt devil gator m135 kruimelzuiger

Maar. Waarom een kruimeldief? Waarom geen steelstofzuiger? Een steelstofzuiger kan inderdaad veel handiger voor jou zijn als je op zoek bent naar een draadloze stofzuiger voor je hele woning. Een kruimeldief heeft maar een beperkte capaciteit. Als je niet zeker bent of je wel vaak genoeg een kruimeldief zal gebruiken en je wilt graag een grotere oppervlakte kunnen schoonmaken, dan is een steelstofzuiger wellicht meer geschikt voor jou. In ons artikel De Beste Stofzuiger kun je meer lezen over de steelstofzuiger en overige soorten stofzuigers. Wie weet blijkt misschien na het lezen van dit artikel dat een reguliere stofzuiger voldoende is. Of dat een steelstofzuiger met een geïntegreerde kruimeldief veel beter bij je past.

Ben je op zoek naar een draadloze stofzuiger die klein en compact is voor snelle schoonmaakklusjes? Irritante kruimeltjes die je makkelijk kan opruimen met een klein stofzuigertje? Dan nodig ik je graag uit om verder te lezen.

Waar let je op bij het kopen van een kruimeldief?

Om te bepalen welke kruimeldief het beste bij je past, is het goed om door te nemen op welke kenmerken je van een kruimeldief kan letten. Laten we beginnen bij de prijs.

De prijs van een kruimeldief

De prijs. Wat is een goede prijs? Een kruimeldief is te verkrijgen vanaf 25 euro tot zeker 200 euro. Simpele kruimeldieven met niet al te veel zuigkracht zijn goedkoper. Een goede kruimeldief kost minimaal 60 euro als het niet meer is. Daar is geen twijfel over. Een zeer krachtige kruimeldief kan zeker 100 euro kosten.

Duur is beter? Ho! Stop! Think again. Het klopt vaak genoeg wel. Een dure kruimeldief heeft betere zuigkracht. Maar wist je dat een goede steelstofzuiger met een afneembare kruimeldief verkrijgbaar is voor rond 150 euro? Denk dus goed na voor je een dure kruimeldief besluit te kopen!

Voltage en zuigkracht

Het voltage van een kruimeldief loopt van ongeveer 2 volt tot 22,2 volt. Een handige richtlijn is: hoge voltage betekent krachtige zuigkracht. Let dus op dat je geen kruimeldief kiest met een te lage voltage.

De accu: Li-ion of NiMH

Er zijn twee typen accu’s die het meest voorkomen in kruimeldieven: de Lithium-ion (Li-on) accu of de Nikkel Metaal Hybride (NiMH) accu. Je zult gegarandeerd een keuze moeten maken tussen één van deze twee accu’s als je op zoekt bent naar een kruimelzuiger zonder snoer.

De Lithium-ion accu kun je vaker en sneller opladen dan de NiMH-accu. De Lithium-ion accu is lichter dan de NiMH accu, waardoor een kruimeldief met een Lithium-ion accu ook lichter weegt dan een kruimeldief met een NimH accu. Aan deze positieve eigenschappen van de Lithium-ion accu hangt een prijskaartje. De kruimeldief met deze accu is duurder. Mocht de prijs-kwaliteitverhouding het toelaten, dan raden we een kruimeldief aan met een Lithium-ion accu. De NiMH accu vermindert sneller van prestatie na verloop van tijd.

Capaciteit

Een kruimeldief die meer stof en kruimels kan opvangen hoef je minder vaak te legen. Het vuil wordt opgevangen in een stofopvang. Er zijn kruimeldieven met een inhoud van 200 ml tot 500 ml. De meeste kruimeldieven hebben een stofreservoir van 500 ml.

Oplaadtijd en gebruiksduur

De oplaadtijd is de tijd die de accu nodig heeft om volledig op te laden. De oplaadtijd van de kruimeldief varieert tussen 4 uren en 16 uren. Het is niet heel gek als je kruimeldieven tegenkomt die 16 uren moeten laden. Het opladen van een kruimeldief duurt gewoonweg vaak vrij lang.

Na het volledig opladen van de accu kun je de kruimeldief maar een beperkte tijd gebruiken. De gebruikstijd van een kruimeldief ligt tussen 8 tot 20 minuten. Gemiddeld hebben de kruimeldieven een gebruikstijd van 10 minuten.

Wandhouder en/of oplaadstation

Sommige kruimeldieven komen met een oplaadstation dat tevens als wandhouder kan dienen. Zo kun je na het stofzuigen de kruimeldief netjes in de wandhouder plaatsen. Het is niet vanzelfsprekend dat er een wandhouder meegeleverd wordt.

Borstels en mondstukken

Vergeet niet om even te kijken welke mondstukken er worden meegeleverd. De meegeleverde borstels en mondstukken kunnen erg handig zijn. Een kierzuigmond voor de kieren of een borstel zodat je je vloer niet beschadigt.

philips kruimelzuiger

Hoe hebben wij de beste kruimeldief gevonden?

Een kruimeldief is een compacte en praktische handstofzuiger. Daarom vinden we dat een kruimeldief draadloos behoort te zijn. Een draadloze kruimeldief is veel handiger voor even je auto stofzuigen. Tijdens onze speurtocht naar de beste kruimeldief kwamen we toch wat kruimeldieven tegen met een snoer. Kruimeldieven zijn meestal snoerloos en dat is met een reden. Een snoer is helemaal niet praktisch. Je zult in onze lijst van beste kruimeldieven daarom geen kruimeldief met snoer tegenkomen.

Bij onze zoektocht naar de beste kruimeldief hebben we in gedachte gehouden dat een goede steelstofzuiger verkrijgbaar is vanaf 150 euro. We willen geen fortuin uitgeven aan een kruimeldief, maar we willen wel dat een kruimeldief krachtig genoeg is en goed presteert.

Om zeker te zijn dat dit het geval is, hebben we gelet op het voltage, de accu, reviews en de prijs. Een kortere oplaadtijd zonder veel meer voor te betalen ontvangen we met open armen. Wanneer de prijs-kwaliteit het toeliet, hebben we gekozen voor een kruimeldief met Lithium-ion accu. De eerste twee genoemde beste kruimeldieven hebben dan ook deze accu. Natuurlijk kijken we ook naar de extra functies die de kruimeldief te bieden heeft.

Een goedkope en krachtige kruimeldief hebben we helaas niet gevonden. De accu is erg bepalend voor de kracht van de kruimeldief. Een goede sterke accu kost eenmaal wat meer. Als je op zoek bent naar een goede kruimeldief zijn, wees erop voorbereid om wat geld uit te geven. We hebben wel een kruimeldief geselecteerd voor het lichte vuil voor de mensen die graag een kruimeldief onder de 30 euro willen hebben. Let erop dat deze kruimeldief niet de beste kruimeldief sectie heeft gered en alleen geschikt is voor kruimeltjes en stof. Een krachtige kruimeldief kost een paar tientjes meer!

Wat is de beste kruimeldief? We beginnen met de kruimeldief met een zeer goede prestatie en een mooie compacte design: de Black en Decker kruimeldief.

Beste kruimeldief

Black en Decker Dustbuster Pivot PV1820L-QW

De Black en Decker Pivot kruimeldief is een erg compacte en sterke handstofzuiger die met gemak de moeilijkste plekken kan bereiken door de unieke draaibare zuigneus.

De Black en Decker Pivot PV1820L-QW is compact, krachtig en heel erg praktisch. De Pivot is een kruimeldief die zich onderscheidt door de gepatenteerde zuigneus die 200° draait. Door de draaibare zuigneus kan deze kruimeldief de moeilijk bereikbare plaatsen eenvoudig en efficiënt schoonmaken.

Compact en praktisch

Deze kruimeldief is compact en praktisch. Kruimeldieven horen toch compact en praktisch te zijn? Dat klopt! Maar wat compactheid betreft is de Black en Decker kruimeldief een uitblinker. Het bijzondere aan deze kruimeldief is dat het makkelijk en compact is op te bergen. Je vouwt de draaibare zuigneus in en plaats het in het oplaadstation. Maar er is meer! Door de uitschuifbare kierenzuiger en zachte borstel hoef je geen rekening te houden met losse accessoires. Dit komt ook goed uit bij het stofzuigen. Tijdens het stofzuigen kun je met gemak switchen van mondstukken. De Black en Decker is compact, maar dit gaat niet ten koste van de capaciteit van het stofreservoir. Ondanks de compactheid heeft het een grote opvangcapaciteit van 440 ml.

Krachtige herrieschopper met korte oplaadtijd

Het beschikt verder over een krachtige 18 volt Lithium-ion accu die erg snel is op te laden. De zeer krachtige accu heeft een oplaadtijd van 4 uren. Je kunt er 10 minuten mee stofzuigen.

Wie een kruimeldief zoekt met een goede zuigkracht zit goed bij de Black en Decker Pivot. Je moet alleen wel de bijkomende herrie voor lief nemen. Met een geluidsniveau van 85 dB is deze kruimeldief een echte herrieschopper. Het maakt zo’n lawaai door de krachtige accu en sterke zuigkracht. Volgens Coolblue is deze kruimeldief zo populair, doordat hij “een stuk stiller is dan de meeste kruimelzuigers”. Laat je hierdoor niet misleiden! De goede zuigkracht gaat gepaard met een enorme herrie. Een ander nadeel die erbij komt is dat deze krachtige kruimeldief vrij prijzig is.

De beste kruimeldief toegelicht: prijs-kwaliteit

De Black en Decker is bij kruimeldief test van de Consumentenbond als een van de beste uit de test gekomen. Het staat op de derde plaats met testoordeel van 7,4. De eerste en de tweede plaats is ingenomen door de dure Dyson DC43H Animal en Dyson Car+Boat. Beiden kruimeldieven zijn veel duurder (DC43H animal is 230 euro), niet meer te koop (zo goed dat het uit het assortiment is gehaald?) en scoorden niet veel hoger (7,8) dan de Black en Decker Pivot. Daarom zijn we ervan overtuigd dat Black en Decker kruimelzuiger de beste kruimeldief is. Voor de beste kruimeldief hoef je niet meteen de hoofdprijs te betalen.

Belangrijke kenmerken
 • 18 volt Lithium-ion accu
 • Gebruiksduur 10 minuten
 • Oplaadtijd 4 uur
 • Inhoud van 440 ml
 • Geen losse accessoires. Kruimeldief met geïntegreerde uitschuifbare kierenzuiger en zachte borstel.

Beste koop kruimeldief

Philips MiniVac EnergyCare FC6148/01

De energiebesparende kruimelzuiger die automatisch uitgaat als het volledig is opgeladen.

De Philips MiniVac FC6148 is de beste koop kruimeldief door de goede prijs-kwaliteitverhouding. De kruimeldief bevat een duurzame 10,8 volt lithium-ion accu. Het efficiënte oplaadsysteem van de Philips MiniVac bespaart tot 70% energie. De kruimeldief gaat automatisch uit als de accu volledig is opgeladen. Een kruimeldief die je kosten in stroom zal besparen en goed voor het milieu is.

Je krijgt bij de MiniVac een kierenmondstuk en een meubelborstel meegeleverd. Deze kunnen in het oplaadstation opgeborgen worden. Het oplaadstation kan tevens als wandhouder gebruikt worden. Verder heeft het twee standen voor de zuigkracht. Een lage en een hoge stand.

Deze kruimeldief heeft bijzonder veel positieve reviews ontvangen. Gebruikers van deze kruimeldief ervaren deze kruimeldief als een krachtige stofzuiger. Er wordt zelfs aangegeven dat de laagste stand voldoende is voor het opzuigen van kruimels. Gebruikers ervaren deze kruimelzuiger als zeer goed.

Al met al, de kruimeldief is duurzaam, heeft goede reviews en bespaart energie. Daarbij is de Philips Minivac een goede kruimeldief die goedkoper is dan de Black en Decker Pivot. Deze kruimeldief is geschikt voor degene die een goed presterende kruimeldief zoekt.

De Philips FC6418 of FC6419

De Philips MiniVac FC6148 vinden wij ongetwijfeld een topkwaliteit kruimeldief die je makkelijk kan gebruiken om de binnenkant van de auto schoon te zuigen. Zelf ben ik er meer dan overtuigd dat de FC6148 de beste koop kruimeldief is, maar ik wil geen informatie ontnemen en vertel je nog graag over de Philips MiniVac FC6149.

De FC6149 is een neefje van de FC6148 en is apart ontworpen voor het schoonmaken van de auto. Deze kruimeldief heeft een autoaansluiting zodat je het in de auto niet hoeft op te laden voor gebruik. Door de 5 meter lange snoer kun je met deze kruimeldief ook bij de achterbak van de auto. Het is best reviewed door Kieskeurig in 2016. Je kunt deze optie overwegen als je een kruimeldief zoekt speciaal voor de auto. De FC6149 kent wel wat nadelen. Het heeft een NiMH accu, een oplaadtijd van 16 uren en de indicator van de accu is onduidelijk.

Heb je de kruimeldief niet nodig voor in de auto en niet langer dan 11 minuten? We adviseren dan liever de energiebesparende en duurzame Philips FC6148.

Belangrijke kenmerken
 • 10,4 volt Lithium-ion accu
 • Gebruiksduur 9 minuten
 • Oplaadtijd 8 uur
 • Inhoud van 500 ml
 • Oplaadstation met borstel en spleetmondstuk. Het oplaadstation kan opgehangen worden.

Beste kruimeldief voor dierenharen

Dirt Devil Gator M137

De beste kruimeldief voor kattenharen of hondenharen door de meegeleverde turboborstel.

De Dirt Devil Gator M137 is de kruimeldief die je minimaal in overweging moet hebben genomen als je op zoek bent naar een kruimeldief voor kattenharen of hondenharen. Deze kruimeldief is geliefd bij eigenaren van huisdieren doordat het speciaal is ontworpen voor het opzuigen van dierenharen.

Het heeft een uitschuifbare zuigmond voor het schoonmaken van kieren en smalle plekken. Daarbij wordt er een turboborstel meegeleverd zodat de dierenharen die alsmaar op je bank blijven plakken ook geen probleem meer is. De Dirt Devil Gator M137 is de beste kruimeldief voor kattenharen en dat blijkt uit een van de reviews:

Kattenharen verdwijnen als sneeuw voor de zon

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat de kruimeldief ook geschikt is voor hondenharen of het vuil dat veroorzaakt wordt door vogels. De turboborstel kost alleen wat meer energie waardoor je er 8 minuten mee kan stofzuigen in plaats van de normale 8 minuten. De accu gaat sneller leeg bij het gebruiken van de turboborstel. Dus vergeet niet deze eraf te halen als je het niet nodig hebt.

Het opladen van de kruimeldief duurt alleen heel erg lang. Het duurt wel 16 uren. De lange oplaadtijd en de NiMH-accu zijn wel nadelen. Gelukkig wordt dit gecompenseerd door de prijs, het voltage (18V) en de goedwerkende turboborstel. Een leuke review van een gebruiker over de prestatie van de kruimeldief:

Geen kruimeldief maar turbodief

Waar je nog rekening mee moet houden is dat het stofreservoir maar 200 ml is. Er wordt geen oplaadstation meegeleverd. Je kunt het apparaat niet aan de muur hangen. De kruimeldief laadt je op via een snoer. Dat scheelt dus weer een paar gaten in de muur boren.

Belangrijke kenmerken
 • 18 volt NiMH accu
 • Gebruikstijd 10 minuten (met turboborstel 8 minuten)
 • Oplaadtijd 16 uur
 • Inhoud van 200 ml
 • Uitschuifbare kierenzuiger en opzetbare turboborstel voor het opzuigen van dierenharen
 • Geen oplaadstation. Opladen via snoer.

Kruimeldief onder de 30 euro

Tristar KR-2156

Een eenvoudige kruimeldief voor het lichte vuil. Prima voor het opzuigen van lichte kruimels, stof en as.

Het kan ook zijn dat je gewoon op zoek bent naar een simpele en goedkope kruimeldief. Echter, als je een krachtige handstofzuiger wilt, dan kun je erop rekenen dat de kruimeldief zeker 60 euro kost. Een goede accu zorgt voor een goede kruimeldief en dat is eenmaal wat duurder. De Trista KR-2156 is bedoeld voor de mensen die weinig geld willen uitgeven en op zoek zijn naar een kruimelzuiger voor het lichte vuil.

Er zijn absoluut betere kruimeldieven te vinden, maar voor deze prijs raden we de Trista KR-2156 aan. Het is een fatsoenlijke kruimeldief en prima voor het opzuigen van broodkruimels, sigarettenas, asvlokjes van de open haard en stof. Het heeft niet de allerbeste zuigkracht en is het best bruikbaar voor het hier en daar opzuigen van vuil. Kortom, een kruimeldief voor het opzuigen van het lichte vuil.

Deze goedkope kruimeldief heeft een interessant kenmerk. Het is namelijk geschikt voor het opzuigen van vloeistoffen, terwijl het niet eens 30 euro kost! Een leuke extra functie die we niet per se handig is. De vloeistof belandt bij het opzuigen bij het vuil in het stofreservoir. We kunnen je verzekeren dat het niet fijn is om het stofreservoir te legen en schoon te maken als het vuil een mix is van kruimels en plakkerige limonade.

Belangrijke kenmerken
 • 7,2 volt NiMH accu
 • Gebruikstijd 15 minuten
 • Inhoud van 500 ml
 • 3 opzetstukken: kierenzuigmond, borstel en mondstuk voor vloeistoffen.