De beste koptelefoon
Voor de echte audiofiel!
We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Bose QuietComfort 35 de beste high-end koptelefoon is van 2017. Door de ongelooflijke comfort en noise cancellation is het een geweldige koptelefoon voor zowel onderweg als op kantoor.
Een goedkoper alternatief voor de QC35 voor onder de 200 euro is de Sony MDR-ZX770BN, die toch nog wel de juiste balans van functionaliteit heeft. Als de moderne functionaliteit niks voor je is en je eigenlijk alleen een draadloze koptelefoon wil dan is de Philips SHB7150 precies wat je zoekt.
Heb je liever oordopjes? Dan raden wij de Sennheiser CX 300 ii voor dagelijks gebruik aan. Of de BackBeat FIT als je een actieve sporter bent.
Voor de muziek semi-professionals of audiofielen die de cremé de la cremé zoeken voor thuis of in de studio is Beyerdynamic DT-990 de beste optie. Deze koptelefoon kleurt de muziek niet en hierdoor krijg je een veel natuurlijker geluid. Gepaard met de open-back, is het een perfecte oplossing voor semi-professionals.
-
Beste over-ear koptelefoon: Een high-end koptelefoon, maar elke rooie cent waard. Ongelooflijk comfortabel als je hem draagt. Een noise cancellation die je moet ervaren en tot slot een uitstekende geluidskwaliteit. Een aankoop waar je nooit spijt van zult krijgen.
-
Beste koptelefoon onder 200 euro: Een mooi gebalanceerde koptelefoon met een mooie mix van geluidskwaliteit en comfort. En dat voor een aardig zachte prijs!
-
Beste koptelefoon onder 100 euro: Een draadloze koptelefoon voor zo’n lage prijs is toch al heel wat. Ideaal voor iemand die een klein budget heeft maar toch voor draadloos gaat.
-
Beste oordopjes: Een goede geluidskwaliteit voor een betaalbare prijs. Door zijn brede frequentiebereik kan hij zowel lage als hoge tonen makkelijk aan.
-
Beste oordopjes voor sporters: Omdat de oordopjes geen draadjes hebben komen ze ook niet vast te zitten. Dat gepaard met de oorhaak van deze oordopjes maakt ze ideaal voor sporters!
-
Beste on-ear koptelefoon: Een geen nonsense koptelefoon, die schijnt in drie vlakken: Prijs, comfort en geluidskwaliteit!
-
Beste open-back koptelefoon: >De beste koptelefoon voor de professionals, die een zeer natuurlijk en vlak geluid produceert. Perfect voor een producer of andere geluidsprofessional.
Beste Koptelefoon – We luisteren allemaal muziek, en of we dat nou onderweg, op de bank of juist op werk doen, muziek heeft voor ons allemaal een betekenis. Dat kan rust, genot of zelfs een uitlating bieden. Een handige accessoire om onze muziek te kunnen luisteren is natuurlijk een koptelefoon.
Een koptelefoon geeft ons een manier om helemaal in te gaan op de muziek waar we van houden. Dit zonder andere mensen ermee te storen. Maar ook zodat mensen ons niet storen tijdens het muziek luisteren.
Een koptelefoon kopen in 2017 is best een uitdaging. Dit komt omdat er in tegenstelling tot vroeger veel meer technologie beschikbaar is om je luisterervaring sterk te vergroten. Wij hebben deze koopgids voor je opgesteld zodat je altijd de beste koptelefoon kunt vinden. Ongeacht of je nou een simpele koptelefoon zoekt, of juist een high end koptelefoon.
Inhoudsopgave
Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.
- Verschillende soorten koptelefoons
- Wat voor soort luidspreker zit er in de koptelefoon?
- Waar let je op bij het kopen van een koptelefoon?
- Hoe hebben we de beste koptelefoon gevonden?
- Beste over-ear koptelefoon
- Beste koptelefoon onder 100 euro
- Beste koptelefoon onder 200 euro
- Beste oordopjes
- Beste oordopjes voor sporters
- Beste on-ear koptelefoon
- Beste koptelefoon open-back
Verschillende soorten koptelefoons
Voor je kunt kiezen, moet je weten waaruit je kunt kiezen!
Er zijn meerdere soorten koptelefoon soorten om uit te kiezen. Of je nou de koptelefoon op je oor of in je oor wilt of juist eromheen. Er is voor iedereen wel wat!
Elke soort koptelefoon heeft weer een voordeel. In dit onderdeel gaan we elke soort koptelefoon nader beschrijven.
In-ear
Voor de mensen die geen grote koptelefoon willen maar een discrete oplossing, zijn in-ear oordopjes de ideale oplossing.
Vanwege hun kleine formaat zijn ze gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. Ze worden meestal geleverd met meerdere opzetstukjes zodat je altijd een geschikte maat hebt voor je oor.
Er zijn ook speciale modellen beschikbaar met oorhaakjes, speciaal gemaakt voor de sporters onder ons. Door de haakjes blijven de oordopjes goed zitten tijdens het fitnessen of joggen.
Voor wie
Omdat ze heel gemakkelijk overal mee kunnen en heel erg discreet gedragen kunnen worden. Zijn ze ideaal voor de mensen die een koptelefoon willen die gemakkelijk in een tas of broekzak past.
Hierdoor zijn deze oordopjes ook heel erg geprefereerd onder sporters. Omdat ze niet je oren bedekken, heb je ook geen last van transpiratie. Het is wel zo dat de oordopjes niet zo stevig zitten als andere soorten. Echter, dat is wel opgelost met oorhaakjes.
Het nadeel van hun formaat is te merken bij de geluidskwaliteit die de oordopjes leveren. Dat is nooit te vergelijken met een grote over-ear of on-ear koptelefoon. Tenzij je er een aardig bedragje voor wilt betalen.
Koop in-ear oordopjes als je op zoek bent naar een kleine hoofdtelefoon die je gemakkelijk kan meenemen. En geen last hebt van het gevoel dat er iets in je oorkanaal zit.
Over-ear
Vind je in-ear oordopjes niet prettig voelen in je oor? Dan is je probleem opgelost! Want met een over-ear zal je daar totaal geen last van hebben.
Zoals de naam al impliceert valt de oorschelp van de koptelefoon over het oor. Dit heeft een aantal voordelen. Je hebt namelijk geen last van een oordopje dat in je oor zit. Daarnaast deze koptelefoon heel stabiel en blijft de koptelefoon goed zitten. Naast dat heeft een over ear koptelefoon vaak een veel betere muziek kwaliteit voor een betaalbare prijs. Dit komt mede door de grootte van de koptelefoon, maar ook het feit dat je afgesloten bent van het omgevingsgeluid.
Voor wie
Voor iedereen die graag de beste geluidskwaliteit en daar niet al te veel voor wil uitgeven. Iemand die het ook niet erg vindt dat deze koptelefoon minder discreet gebruikt kan worden (vanwege zijn formaat).
Dit type koptelefoon is echter minder geschikt voor het sporter ( dit wordt wel sterk afgeraden). In warme situaties zal je last krijgen van transpiratie binnen de oorschelp.
On-ear
Wat nou als je een beetje tussen de voordelen van een on-ear en in-ear zit.
Je wilt nog steeds het liefst niks in je oor, maar wilt wel genieten voor een “goede” geluidskwaliteit. Dan is een on-ear koptelefoon de beste optie voor jou.
Een on-ear koptelefoon ligt op het oor in plaats eroverheen. Dit heeft als voordeel dat het nog wel redelijk lucht doorlaat en dus ook het geluid van de omgeving. Dit is fijn als je nog wel bewust wilt zijn van wat er om je heen gebeurt.
Daarnaast zijn on-ear koptelefonen vaak lichter gemaakt maar wel aardig comfortabel vanwege hun oorkussentjes.
Voor wie
De afgelopen jaren zijn on-ear koptelefonen zeer populair geworden. Dit komt mede door de fashion on-ear koptelefonen, maar ook door de het feit dat ze een mooie balans hebben tussen functionaliteit en formaat.
On-ear koptelefonen hebben vaak een goede geluidskwaliteit voor hun prijs, en zijn toch makkelijk om te vervoeren. Mede omdat ze vaak inklapbaar zijn en gebruik maken van bluetooth verbinding.
Zoek je een koptelefoon die uitgebalanceerd is in functionaliteit en vaak ook mooi uitziet als model? Dan is een on-ear koptelefoon voor jou!
Open-back
De naam verklapt het al! Een open-back koptelefoon is eigenlijk een over-ear koptelefoon met een twist. Deze koptelefoon heeft namelijk een een open klankkast.
Dit betekent dat de achterkant van de oorschelp van de koptelefoon niet geheel is afgesloten van de omgevingsgeluid!
Dit heeft als gevolg dat je de muziekkwaliteit uit deze koptelefoon meer natuurgetrouw en ruimtelijker is.
Voor wie
Geschikt voor de echte muziekkwaliteit liefhebbers. Vanwege hun formaat ( en open back) zijn ze vaak niet geschikt voor de mensen die vaak onderweg zijn.
Het kan natuurlijk wel, maar het is natuurlijk een beetje ongemakkelijker dan een kleinere koptelefoon. Het is wel een geweldige optie voor iemand die zoekt naar een koptelefoon voor thuisgebruik.
Wat voor soort luidspreker zit er in de koptelefoon?
Natuurlijk is de luidspreker een van de belangrijkste onderdelen als je een koptelefoon kiest. Want het draait natuurlijk allemaal om het geluid! Er zijn echter een aantal technieken waarmee een luidspreker werkt ( die bekend staan als drivers).
Wat is een driver-unit
Een driver-unit is het element in een koptelefoon die elektrische signalen converteert naar geluid. Je kunt het woord driver beschouwen als een ander woord voor luidspreker.
De driver-unit is gemaakt met behulp van magneten, diafragma en voicecoils. De grootte van een driver unit is een belangrijk meetpunt. Het is namelijk één van de aspecten om op te letten voor het meten van de geluidskwaliteit van je koptelefoon.
Wat maakt een goede driver-unit
Hoe groter de driver-unit is, hoe krachtiger de koptelefoon. In veel gevallen is het zo, dat een grote luidspreker vaak een zuiverdere geluidskwaliteit resulteert. Er speelt echter wel wat meer mee in het spel. De type driver-unit is ook een groot aspect in het bepalen van de kwaliteit. Daarmee ook meteen de prijs!
Dynamische driver
Het meest voorkomende luidspreker is de dynamische driver. Deze maakt gebruik van een groot diafragma. Er wordt gekozen voor een groter diafragma, omdat dat betekent dat de luidspreker beter een krachtige bas creëert, en een geluidsdruk zonder teveel vermogen te eisen.
Gebalanceerde armatuur driver
Vaak gebruikt voor in-ear oordopjes omdat deze luidspreker zo klein is. Waarom zou je een kleine luidspreker willen? Omdat je er meer van kunt hebben in een koptelefoon! Gemiddeld heeft een koptelefoon 4 van zulke luidsprekers, en in sommige gevallen wel 20!
Vlakke Magnetic driver
Een vlakke magnetische driver zul je alleen in de high-end koptelefoons vinden. Met deze techniek zit het diafragma vast tussen magneten, net als een boterham.
Een draad gaat door het diafragma in een slangenpatroon waardoor een elektromagnetisch veld wordt gecreëerd. Dit elektromagnetische veld creëert vervolgens geluidsgolven door samenwerking met het magnetische veld.
Het resultaat is een heel erg zuivere geluidskwaliteit! Het nadeel is dat dit type luidspreker vaak groter, en dus wat zwaarder is.
Elektrostatische driver
De duurste type luidspreker als je het vergelijkt met de andere driver soorten.
Een elektrostatische driver gebruikt een dun elektrisch geladen diafragma. Het diafragma is geplaatst tussen twee geleiders.
Dit heeft als resultaat een uitstekende geluidskwaliteit, zonder bewegende onderdelen.
Waar let je op bij het kopen van een koptelefoon?
Er zijn heel veel kenmerken die eraan te pas komen te spelen bij je keuze van een goede koptelefoon. Echter, het is uit ons onderzoek gebleken dat deze 7 elementen de belangrijkste kenmerken zijn om op te letten voor een tevreden aankoop.
Deze zijn als volgt:
- Soort— Afhankelijk van je voorkeuren moet je kiezen voor een bepaald type koptelefoon. Heb je liever discrete en lichte optie? Dan is het verstandig om te kiezen voor een in-ear koptelefoon. Wil je de beste geluidskwaliteit voor de laagste prijs? Dan is een over-ear misschien wat meer voor jou. Wil je een balans tussen de twee? Dan is een on-ear het meest aan te raden!
- Drivertype— Een kenmerk die heel erg nauw samen gaat met je budget. Afhankelijk van de soort luidspreker dat de koptelefoon gebruikt, zal je een totaal andere geluidservaring beleven. De echte geluids- liefhebbers zullen kiezen voor een high-end luidspreker systeem zoals een elektrostatische of vlakke magnetische driver. Terwijl de meeste mensen hun geluidseisen voldoende zijn voor een dynamisch driver.
- Draadloos— Een aantal jaar geleden betekende het kiezen voor een draadloze koptelefoon al snel dat je aardig wat geld moest neerleggen. In 2017 zijn de meeste draadloze koptelefoons niet zo duur. Het kiezen voor een koptelefoon die werkt op bluetooth is heel aantrekkelijk, en zal je ervaring vaak heel erg positief beïnvloeden. Meestal kun je deze koptelefoons ook gewoon met draad gebruiken als je dat wil!
- Frequentiebereik— Dit is de bandbreedte waarin geluid wordt wordt weergeven in de koptelefoon. Hoe lager de frequentie kan, hoe lager de tonen die je van de bas zult horen. Hoe hoger de maximale frequentie kan bereiken, hoe meer hogere tonen je zult horen!
- Noise cancelling— in het Nederlands vertaald als lawaai annulering. Noise cancelling zorgt ervoor dat het geluid van de omgeving wordt gedempt, zodat je beter van je muziek kan genieten. Het komt in twee vormen voor, passieve en actieve noise canceling. Passive noise cancelling wordt ook wel noise isolation genoemd. Hierbij wordt de gehoorgang afgesloten/ geïsoleerd door de koptelefoon. Terwijl bij active cancelling door speciale speakers aan de buitenkant het omgevingsgeluid wordt gedempt.
- Budget— Je budget is altijd belangrijk. Toch is het bij het kopen van een koptelefoon zelf belangrijker. Omdat er vaak wel geldt dat een hogere prijs een betere kwaliteit koptelefoon is. Er geldt dus echt dat goedkoop duurkoop is. Belangrijk dus om in je achterhoofd te houden als je een koptelefoon kiest!
Hoe hebben wij de beste koptelefoon gevonden?
De ervaring van geluid als het gaat om koptelefoons is altijd heel erg subjectief. Om deze reden hebben wij ons voornamelijk gefocust op de objectieve aspecten van de muziek kwaliteit. Hierbij kun je denken aan de driver-unit en de frequentie bereik die koptelefoon heeft.
Vervolgens hebben wij ook de koptelefoons op andere onderdelen beoordeeld. Namelijk op hun functionaliteit en nog belangrijker, hun comfort. Dat een koptelefoon zuiver geluid kan afspelen zegt natuurlijk helemaal niks, als je hem niet langdurig kan dragen.
We hebben vervolgens deze lijst gecategoriseerd op hun respectievelijke soort en budgetklasse. Zodat jij gemakkelijk de beste koptelefoon voor jouw budget en behoefte kunt kiezen.
Onze analyse is gebaseerd op het onderzoek dat wij hebben uitgevoerd naar alle populaire koptelefoons die in Nederland te koop zijn. Hiervoor hebben wij talloze reviews bekeken en daarnaast ook 1 op 1 gebruikers gevraagd naar hun ervaring.
Beste over-ear koptelefoon
Bose QuietComfort 35
Een high-end koptelefoon, maar elke rooie cent waard. Ongelooflijk comfortabel als je hem draagt. Een noise cancellation die je moet ervaren en tot slot een uitstekende geluidskwaliteit. Een aankoop waar je nooit spijt van zult krijgen.
De opvolger van de populaire QuietComfort 25. De Bose QuietComfort 35 is vrijwel identiek met het vorige succesvolle model! Dat was ook niet nodig, de QC25 staan nog steeds bekend als een van beste koptelefoons in de markt. Toch was de QC35 nodig. Nou zul je je afvragen waarom, maar het antwoord is simpel. De QC35 is wireless, iets waar zijn voorganger niet tot in staat was. En hierdoor is deze hoofdtelefoon van goed naar uitstekend gesprongen!.
Er zijn naast de wireless optie nog wel wat verschillen om op te noemen. Zo is namelijk de bovenkant van de band van de koptelefoon gemaakt van echt leer, en de onderkant van suède. Dit in plaats van de kunststof wat in de QC25 te vinden was. Hierdoor weegt de QC35 net ietsje minder dan zijn voorganger.
Out of the world experience
Bose koptelefoons staan bijna synoniem met noise cancellation. Dat is zeker het kenmerk van de QC35 die je echt zal waarderen. Aan het zijkant van de koptelefoon zit een noise cancellation knop. Op het moment dat je deze gebruikt, is het alsof je de wereld op mute zet. Nee, dat is niet overdreven. Afgezien van belachelijke hoge geluiden zal je niks meer horen. Hierdoor is het een geweldige koptelefoon als je in openbaar vervoer zit of juist op werk even nergens last van wil hebben.
De geluidskwaliteit is net als zijn voorganger uitstekend. De QC35 wordt standaard geleverd in bas geoptimaliseerde setting. Maar je kan dit zelf met behulp van de equalizer aanpassen aan je behoefte.
Een andere fijne eigenschap die deze koptelefoon heeft is de voice command. De koptelefoon geeft informatie aan je door via een stem. Hierbij kun je denken aan de percentage van de batterij of opties qua verbindingspunten. Over de batterij gesproken, die gaat gemakkelijk een volle 20 uur mee als je bluetooth gebruikt (dus je hoeft je weinig zorgen te maken dat hij niet de hele duur meegaat). Langer als je hem verbindt met draad!
Dus wat is het nadeel van deze koptelefoon? Eerlijk is eerlijk, 379 euro is veel meer dan de gemiddelde persoon bereid is om uit te geven voor een koptelefoon. Maar daar krijg je wel heel wat voor terug. Je kunt het ook anders zien, we luisteren allemaal naar muziek. Dus het is niet gek om daar extra aan uit te geven.
QuietComfort 35 of Sony MDR1000X of Sennheiser PXC550
Deze drie luxe koptelefoons zijn momenteel de beste die de markt te bieden heeft. Hoewel onze voorkeur is gekomen op de QC35, wil dat niet wegnemen dat de andere 2 ook geweldige koptelefoons zijn, met lichte verschillen.
Sony MDR1000X is heel erg vergelijkbaar met de QC35, in zowel geluid als comfort. Ik durf zelf zo ver te gaan om te zeggen dat de Sony MDR 1000X lichtjes een betere noise cancellation heeft. Maar de verschillen tussen de twee zijn microscopisch! Toch is de QC35 wel 20 euro goedkoper.
Sennheiser PXC550 is echter wel een waardig alternatief op de QC35. De PXC550 zit boordevol leuke functionaliteiten, waarvan sommige nog best handig zijn ook. Hierbij kun je denken aan de smart pauze functie. Als jij de koptelefoon zijn oortje wegtrekt, pauzeert de muziek automatisch( je moet wel de functie zelf aan zetten).
Toch wordt algemeen gevonden dat de PXC550 minder comfortabel is dan de QC35. Hierom ( omdat comfort wel heel belangrijk is) hebben toch voor de QC35 gekozen.
Beste koptelefoon onder 200 euro
Sony MDR-ZX770BN
Een mooi gebalanceerde koptelefoon met een mooie mix van geluidskwaliteit en comfort. En dat voor een aardig zachte prijs!
Rond deze prijs begin je al wat meer functionaliteit verwachten van je koptelefoon, en dat zie je meteen terug in de MDR-ZX770BN van Sony. Nee de MDR kan niet tippen aan een koptelefoon als de CQ35 als het op de kwaliteit van deze functies komt. Maar hij is ook ruim 200 euro goedkoper.
De geluidskwaliteit van de ZX770BN is redelijk tot uitstekend. Alleen op de luidste volume hoor je wat onzuiverheden (maar we raden het volume zo hard opzetten sowieso af).
In tegenstelling tot de beste koptelefoon onder 100 euro, heeft deze koptelefoon wel een actieve noise cancellation. Die presteert prima op midden volumeniveau. Op een laag volumeniveau hoor je nog wel mensen om je heen zachtjes praten.
De enige twee nadelen die deze koptelefoon heeft is dat hij wel wat beter mocht qua comfort. Je zult hem gemakkelijk een uur op kunnen zonder enige last. Na twee uurtjes zal je wel merken dat de band een beetje knelt. Niks extreems, maar zeker niet ideaal.
Het tweede nadeel is dat de microfoon voor de telefoongesprekken niet echt goed zijn werk doet. De tegenpartij kan best vaak last hebben van het feit dat ze zichzelf horen praten. Wat bellen wat lastiger maakt met deze koptelefoon.
Beste koptelefoon onder 100 euro
Philips SHB7150
Een draadloze koptelefoon voor zo’n lage prijs is toch al heel wat. Ideaal voor iemand die een klein budget heeft maar toch voor draadloos gaat.
Op zoek naar een geweldige over-ear koptelefoon voor een lage prijs? Dan is de Philips SHB17150 de beste koptelefoon onder de 100 euro. Met deze koptelefoon krijg je een heel erg goede prijs-kwaliteitsverhouding. Voor de prijs die je ervoor neerlegt krijg je namelijk een hoop terug.
De koptelefoon werkt zowel draadloos als met draad (als je bijvoorbeeld gaat vliegen). Heeft een ingebouwde equalizer voor een sterke bas en tot slot krijg je een redelijke geluidskwaliteit voor de prijs die je ervoor betaalt.
Dit is meteen de reden waarom wij deze koptelefoon beschouwen als een van de beste voor zijn prijscategorie. Want vrijwel geen enkele over-ear koptelefoon met een soortgelijke prijs van 59,- euro, kon tippen aan wat je hier allemaal krijgt. Dit is zeker een gedeelde mening als je kijkt naar alle positieve reacties die er staan op de Philips SHB7150 review pagina.
De twee nadelen van deze koptelefoon zijn redelijk. Je krijgt namelijk geen actieve noise canceling bij deze koptelefoon. Wel passief (wat je van nature krijgt bij over-ears), maar dat kon wel beter.
Vervolgens is de geluidskwaliteit natuurlijk redelijk en heel goed voor de prijs, maar kan je voor een budget van onder 100 euro geen adembenemende kwaliteit verwachten.
beste oordopjes
Sennheiser CX300 II
Een goede geluidskwaliteit voor een betaalbare prijs. Door zijn brede frequentiebereik kan hij zowel lage als hoge tonen makkelijk aan.
De keuze voor beste in-ear koptelefoon, ofwel de beste oordopjes lag heel erg voor de hand. De Sennheiser CX300 II is ongetwijfeld één van de beste oordopjes op de markt.
Waarom? Voor de prijs dat je hem kan aanschaffen krijg je oordopjes die een ongelooflijke hoge kwaliteit geluid kunnen produceren. Het geluid van de omgeving wordt netjes gedempt. Daarnaast heeft dit oordopje een ruim frequentiebereik. Hierdoor haalt het oortje gemakkelijk zowel de hoge als de lage tonen.
Het is lastig om een alternatief te vinden met zo’n goede geluidskwaliteit met zo’n betaalbare prijs. De enige oordopjes die met de Sennheiser kunnen concurreren zijn de Apple earpods. De earpods van Apple maken wel een minder zuiver geluid dan de Sennheiser. Maar ze zijn wel een geschikt alternatief voor mensen die het niet fijn vinden om iets in hun oor te hebben.
CX300 II of CX 400 II
Er is een subtiel verschil tussen deze twee versies van de Sennheiser oordopjes. De CX 300 II heeft een versterkte bas en presteert veel beter op lagere tonen. Het is hierdoor meer geschikt voor diegene die vaker muziek luisteren waar lagere tonen vaker in voorkomen ( zoals elektro,hiphop en dubstep).
De CX 400 II is juist geen versterkte bas, en laat een veel natuurlijker geluid horen. Een groot verschil als je muzieksmaak meer richting klassieke, akoestische muziek ligt.
Beste oordopjes voor sporters
Plantronics BackBeat Fit
Omdat de oordopjes geen draadjes hebben komen ze ook niet vast te zitten. Dat gepaard met de oorhaak van deze oordopjes maakt ze ideaal voor sporters!
Plantronics Backbeat Fit heeft alles wat een sporter zoekt in een goede koptelefoon/oordopjes.
Je kunt deze oordopjes dragen als je een enorme zweetsessie doormaakt op je laatste bankdruk set. Of juiste aan het hardlopen bent in de regen. Voor de Plantronics Backbeat geen enkel probleem! De oordopjes zijn namelijk zweet/regen bestendig.
Maar hoe komt het dat we voor deze oordopjes hebben gekozen als de beste optie voor sporters? Als een sporter die in de sportschool veel gewicht aan het heffen is. Heb ik vaak last van dat het draadje van mijn hoofdtelefoon of oordopjes ergens vast komt te zitten. Tijdens een set kan ik mijn concentratie daardoor helemaal verliezen.
Door het ontwerp van deze oordopjes ga je daar geen last van hebben, want deze oordopjes hebben geen draadjes! Je draagt ze om je achterhoofd en je verbindt deze vervolgens met bluetooth aan je telefoon. Met de knopjes op het apparaat kan je ook gemakkelijk het volume regelen of zelfs een telefoongesprek opnemen. Alhoewel de kwaliteit van de microfoon wel wat beter mocht.
De Plantronics Backbeat Fit zit trouwens ook heel erg fijn tijdens het gebruik. Door de keuze van lichte materiaal merk je bijna niks van dat je hem draagt. Maar vergis je niet, hij zit stevig! Je kan ermee hardlopen of zelfs bankdrukken zonder enige zorgen dat de oordopjes eruit zullen vallen.
Het enige “nadeel” aan deze oortjes zijn het feit dat ze niet geheel geluidsdicht zijn. Het is maar de vraag of dit inderdaad een nadeel is als je hem voor sporten gaat gebruiken. Een beetje bewust geluid van je omgeving horen is zeker belangrijk voor je eigen veiligheid.
Beste on-ear koptelefoon
Sony MDR-ZX310AP
Een geen nonsense koptelefoon, die schijnt in drie vlakken: Prijs, comfort en geluidskwaliteit!
Laat de prijs je niet afschrikken van de kwaliteiten van deze geweldige on-ear koptelefoon.
Nee, de MDR-ZX310AP mist vele moderne functionaliteiten. Je kunt denken aan noise cancellation of een draadloze verbinding.
Waar deze koptelefoon wel in schijnt is in 3 dingen; de prijs, comfort, geluidskwaliteit.
Deze on-ear koptelefoon is heel erg comfortabel voor de prijs dat je ervoor betaald. Dat komt mede door het feit dat hij zo licht is! En hoewel het een on-ear koptelefoon is, bedekt het oorschelp van deze koptelefoon een grote deel van je oor. Wat met zijn zachte kussens geen enkele probleem is.
Qua geluids is het een ook prima apparaat, ja natuurlijk kan het niet hetzelfde prestatie leven als een koptelefoon van 300 euro. Maar toch zal je zeer tevreden zijn met het geluid dat uit het apparaat komt!
Beste open-back koptelefoon
Beyerdynamic DT 990
De beste koptelefoon voor de professionals, die een zeer natuurlijk en vlak geluid produceert. Perfect voor een producer of andere geluidsprofessional.
Een open-back wordt vaak gebruikt door echte muziek-enthousiasten die ook met muziek werken. Dus studio’s of muziekmakers kiezen vaak voor een open-back. Je kan namelijk met een open-back beter de details in de muziek horen, zonder versterking! Een koptelefoon voor producers en andere semi-professionals.
Waarom de DT990? Heel simpel! In tegenstelling tot de meeste koptelefoons op de markt, kleurt de DT990 niet de muziek op. Je hoort de muziek vlak, zoals hij daadwerkelijk is. Dit zal inderdaad even wennen zijn, maar het is wat deze koptelefoon zo handig maakt.
Deze koptelefoon is niet geschikt voor onderweg of mobiel gebruik