Quick Guide

Een dikke of dunne hoofdkussen. Veren, dons, traagschuim en synthetische vulling… Welk hoofdkussen past het beste jou?

In deze guide leggen we je uit over de verschillende slaaphoudingen, kussens en kussenvullingen. Da’s best veel informatie. Geen zin in al dat leeswerk? Zie hieronder een overzicht van de hoofdkussens die wij aanraden!

 • Beste hoofdkussen met neksteun: Dit neksteunhoofdkussen biedt een goede ondersteuning voor degene die op een medium-hard matras slaapt en een gemiddeld postuur heeft. Dit luxe hoofdkussen is geschikt voor de zijslaper of de rugslaper.
 • Beste hoofdkussen met neksteun – budget: Een hoofdkussen dat ontwikkeld is in samenspraak met fysiotherapeuten. Een hoofdkussen voor de zijslaper of rugslaper.
 • Beste ergonomische hoofdkussen (traagschuim): Een visco-elastisch temperatuurgevoelig hoofdkussen dat zich vormt naar de contouren van je nek en je hoofd. Voor een ontspannen nachtrust voor de zijslaper met nek- en rugklachten.
 • Beste klassieke hoofdkussen: Een uniek hoofdkussen dat voorzien is van een stabilisatieschot: optimale ondersteuning en geen verschuiving van de kussenvulling! Allergisch? Kijk dan naar de Cinderella Hoofdkussen Bioactive*.
 • Beste hoofdkussen voor buikslapers: Een goed ventilerende hoofdkussen dat ideaal is voor de buikslaper met allergie doordat het extra laag is.

Beste hoofdkussenKrijg je niet genoeg rust? Dat kan aan je hoofdkussen liggen. Een slecht hoofdkussen kan voor nekklachten of slapeloze nachten zorgen. Je blijft maar woelen in bed en je kan niet in slaap vallen. Je wordt de volgende dag minder uitgerust wakker en misschien zelfs humeurig.

Slapen op een slecht hoofdkussen kan een grote impact hebben op de kwaliteit van je nachtrust en gezondheid.

Inhoudsopgave

Er zijn zoveel verschillende soorten hoofdkussens. Waar moet je beginnen met je zoektocht naar het beste hoofdkussen voor jou?

Geen zorgen, wij hebben een handige handleiding gemaakt om je te helpen met je zoektocht naar een goed hoofdkussen. Je zal in no time het perfecte hoofdkussen vinden en heerlijk slapen. Geen zin om alles te lezen? Maak dan gebruik van onze handige inhoudsopgave:

 1. Waar te beginnen?
 2. Wat is je slaaphouding?
 3. Soorten kussenvulling
 4. Waar let je op bij het kopen van een hoofdkussen?
 5. Het beste hoofdkussen
 6. Beste hoofdkussen met neksteun
 7. Beste hoofdkussen met neksteun – budget
 8. Beste ergonomische hoofdkussen (traagschuim)
 9. Beste klassieke hoofdkussen
 10. Beste hoofdkussen voor buikslapers

Waar te beginnen?

Het juiste hoofdkussen kiezen is de eerste stap richting een goede nachtrust. Welk hoofdkussen geschikt is voor jou, hangt af van je slaaphouding, je postuur, je klachten, je matras en natuurlijk je persoonlijke voorkeur. Een hoofdkussen kan 10 euro kosten, maar ook zeker 100 euro.

Er is geen enkel hoofdkussen dat perfect is voor iedereen. We zijn allemaal anders. We zijn anders gebouwd en we hebben verschillende slaapstijlen. Daarom moet je een hoofdkussen kiezen dat het beste bij jou past. Een kussen moet goede ondersteuning bieden zodat je nekspieren en wervels ontspannen zijn.

Het beste hoofdkussen voor jou is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Houd je van zacht of juist meer van stevig? Een wel of niet vervormbaar kussen? Zoveel dingen waar je rekening mee moet houden! Waar moet je beginnen? Begin met het hoofdkussen waar je nu mee slaapt.

Bij het doornemen van deze handleiding, kan je het beste je huidige hoofdkussen als uitgangspunt nemen. Op basis van je eigen voorkeur en deze handleiding, zoek je een kussen dat bij je past. Op deze manier zal je het beste hoofdkussen vinden. Het beste voor jou.

Wat is je slaaphouding?

Hoe slaap je? Slaap je op je zij, rug of buik? Dit is ongetwijfeld de belangrijkste factor bij het kiezen van het juiste hoofdkussen. Om erachter te komen wat een goed hoofdkussen is, moeten we eerst kijken naar je slaaphouding.

Je slaaphouding bepaalt wat voor kussen nodig is om je hoofd adequaat te ondersteunen. Een goed kussen moet namelijk de kloof tussen je hoofd, je nek en de matras vullen. Je hoofd moet neutraal liggen tijdens het slapen. Er mag een spanning op je nek zitten. Je nek mag geen rare hoeken maken. Het is daarbij van belang dat het kussen dynamisch mee vormt in je slaap als je van positie verandert.

Het perfecte hoofdkussen zorgt ervoor dat je hoofd en ruggengraat in één lijn liggen als je gaat slapen in je favoriete slaaphouding. De houding waarin je het meest ligt.

Dus, in welke houding slaap jij?

De zijslaper

Veel mensen slapen op hun zij. Misschien jij ook. Iemand die veel op zijn of haar zij slaapt, heeft een wat dikker hoofdkussen nodig. Er mag geen ruimte zitten tussen je hoofd en je matras. Je nekspieren moeten kunnen ontspannen. Een zacht kussen ondersteunt je nek onvoldoende als je op je zij slaapt. Ben je een zijslaper? Kies dan een medium tot stevig hoofdkussen dat wat dikker is. Een zacht hoofdkussen zal namelijk het gewicht van je hoofd niet zo goed houden.

hoofdkussen-zijslaper-posities

Hoe breder je schouders zijn en hoe harder je matras is, hoe hoger het hoofdkussen moet zijn. De hoogte van het hoofdkussen moet in verhouding zijn met de breedte van je schouders en het wegzakken van je schouders in je matras. Op deze manier blijft je nek goed ondersteunt en blijft je hoofd en ruggengraat in één lijn liggen.

Advies: dik kussen, medium-hoog, medium-stevig tot stevig

De rugslaper

Ben je een rugslaper? Ga dan voor een dunner hoofdkussen. Een kussen dat te hoog of te dik is, is niet fijn voor je nek. Ook hier geldt dat de ruimte tussen je hoofd en je matras gevuld moet zijn. Een kussen dat je nek ondersteunt is voldoende, waardoor een dunner hoofdkussen meer geschikt is voor de rugslaper. Het kussen mag niet te hoog zijn en je nek moet ondersteuning hebben. Deze ondersteuning is belangrijk om een knik in je wervelkolom te voorkomen.

Advies: medium-dik kussen, medium, stevig

De buikslaper

Ben je een buikslaper? Dan kan je in principe zonder hoofdkussen slapen. Maar laten we niet gek doen, je bent hier natuurlijk omdat je op zoek bent naar een hoofdkussen.

Het beste hoofdkussen voor een buikslaper is een zo dun en zacht mogelijk hoofdkussen met weinig volume. Een laag kussen met een kussenvulling waar je doorheen kan ademen past het beste bij je als je op je buik slaapt.

We willen je toch graag het volgende adviseren. Op je buik slapen wordt over het algemeen afgeraden. In deze slaaphouding kan je sneller last krijgen van nek-, hoofd- of rugpijn, doordat je hoofd vrijwel volledig gedraaid is in deze houding. Doordat je hoofd en nek gedraaid zijn, staan je tussenwervelschijven continu onder spanning. Heb je nekklachten? Dan is het beter om een andere slaaphouding aan te nemen.

Aanrader: zeer dun, zacht, geventileerd

Soorten kussenvulling

Het hoofdkussen is gevuld met kussenvulling. Er zijn verschillende soorten kussenvullingen. Een hoofdkussen kan één soort kussenvulling bevatten of meerdere soorten kussenvullingen. De volgende kussenvullingen worden het meest gebruikt:

Veren en dons

Het donzen hoofdkussen bestaat uit dons en/of veren. Het voelt erg zacht aan en het is goed vormbaar. Dit hoofdkussen geeft veel comfort en is geschikt voor de meeste slapers. Een hoofdkussen met veren of dons is zeer goed te vormen als het niet helemaal vol is gepropt.

Je kan het kussen kneden en vormen naar je eigen smaak. Wat minder praktisch is, is dat doordat je beweegt in je slaap de vorm geleidelijk kan verdwijnen. Gevolg hiervan is dat het kussen niet meer goed aansluit op je hoofd en je lichaam.

De prijzen van donzen hoofdkussens variëren tussen de 30 en 150 euro. De prijs is afhankelijk van wat voor jou het meest geschikt is. Laat je daarom niet leiden door de prijs. Het percentage dons bepaalt de prijs van het kussen. Hoe hoger het percentage dons, hoe duurder het kussen is.

Je kan het beste het hoofdkussen dagelijks opkloppen om de veerkracht en vorm goed te behouden. De veren en het dons kunnen ontsnappen uit het kussen doordat je het voortdurend moet opschudden. Dit kan je als nadelig ervaren. Ook kan je soms de veren door het kussen heen voelen prikken.

Verhouding dons en veren

Het percentage dons bepaalt de zachtheid van het hoofdkussen. Dons is veel zachter en fijner dan veren. Hoe meer dons in het kussen zit, hoe zachter het kussen is. En logischerwijs: hoe hoger het percentage veren, hoe harder het kussen. Heb je liever een hoog en hard kussen? Dan kan je beter kiezen voor een hoofdkussen met een hoog percentage veren. Het hoofdkussen is zacht als het bestaat uit meer dan 30% dons.

Ganzendons of eendendons

Het dons komt van ganzen of eenden. Het zijn zeer fijne veren die tegen de huid van de gans of eend aan zit. Wat is het verschil tussen ganzendons en eendendons? Ganzen zijn groter dan eenden. Daarom is het dons van ganzen ook groter.

Ganzendons isoleert beter dan eendendons en heeft dus een hogere isolatiewaarde. Dit betekent dat er minder ganzendons nodig is om hetzelfde warmteniveau te bereiken als bij eendendons. Hierdoor kan een kussen met ganzendons lichter zijn dan met eendendons. Dit is van belang voor de mensen die liever een lichter kussen (of dekbed) hebben. Verder heeft ganzendons meer veerkracht.

Het verschil tussen ganzendons en eendendons is echter zeer klein, terwijl ganzendons duurder is dan eendendons. Dit komt doordat ganzendons schaarser is. Ben je op zoek naar een donzen hoofdkussen? Dan kan je ook gewoon eendendons kiezen. Bovendien is de kans groter dat eendendons iets diervriendelijker is verkregen.

Diervriendelijkheid

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, komt dons van eenden en ganzen. Ben je op zoek naar een donzen kussen? Kies dan diervriendelijk dons. Het verkrijgen van dons kan op een erg gewelddadige en pijnlijke manier. Ganzen worden levend geplukt en levend gehouden om na het terugkomen van het dons weer geplukt te worden totdat ze geslacht worden voor hun vlees.

Wat is diervriendelijk dons? Dons dat niet geplukt wordt van levende dieren. Op het moment is het meest diervriendelijk het bijproduct van slachten van eenden voor het vlees. Als je niet kan slapen zonder een donzen kussen, dan raden wij aan om je kussen te kopen bij een bedrijf dat achter diervriendelijke producten staat. Bedrijven die een RDS certificaat hebben verkopen verantwoord dons. RDS staat voor Responsible Down Standard. Lees meer op de site van Responible Down Standard. Het RDS certificaat is te herkennen aan deze logo:

rds-logo
Yumeko en Silvana zijn voorbeelden van bedrijven die diervriendelijk dons verkopen. De donzen kussens van Yumeko* worden in Nederland gemaakt en voldoen aan de strenge Europese normen. Hierdoor is kwaliteit verzekerd bij dit merk. Aan de RDS logo kan je zien dat de eenden en ganzen geen dwangvoeding krijgen of levend geplukt zijn.

Kenmerken:

 • Uitstekende veerkracht
 • Goed vormbaar
 • Licht
 • Goede vochtopname
 • Goede ventilatie
 • Veren zijn soms voelbaar door tijk
 • Veren maken veel geluid

Synthetisch (polyester)

Een hoofdkussen met synthetische kussenvulling is het goedkoopste hoofdkussen. De synthetische kussenvulling bestaat voornamelijk uit polyester in de vorm van kleine bolletjes, vezels of vezelbolletjes. Het is zacht, licht en luchtig.

Daarbij is het makkelijk te wassen. Je kan het gewoon in de wasmachine stoppen en wassen. Hierdoor is het ideaal voor mensen die last hebben van allergieën. Het synthetische hoofdkussen is erg handig om als extra kussen in huis te hebben voor als mensen bij je blijven slapen. Je kan het namelijk makkelijk en snel wassen.

Ondanks dat het een zacht materiaal is, kan het kussen vrij stevig zijn. De stevigheid is afhankelijk van het vulgewicht. De synthetische vulling is minder vormbaar dan dons en veren.

Kenmerken:

 • Elastisch, vormvast en minder vervormbaar
 • Makkelijk te wassen
 • Slechte vochtopname
 • Hypoallergeen
 • Goedkoop

Traagschuim

Traagschuim wordt ook wel visco-elastisch schuim, memory foam of geheugenschuim genoemd. Wist je dat traagschuim een materiaal is dat is ontwikkeld voor de ruimtevaart?

Het reageert op warmte en druk. Het materiaal is bij kamertemperatuur stug en wordt zachter en soepeler door lichaamswarmte. Hierdoor vormt het naar de vorm van je lichaam. Na het liggen op traagschuim, is je afdruk nog even zichtbaar in traagschuim. De naam geheugenschuim is te danken aan het feit dat het materiaal de vorm van je afdruk tijdelijk behoudt nadat het kussen is ontlast.

Traagschuim biedt optimale ondersteuning doordat het traagschuim volledig naar de contouren van je hoofd vormt. Dit gebeurt dus door warmte en de druk van het gewicht van je hoofd. Het traagschuim fixeert je hoofd waardoor je hoofd goed in de juiste positie blijft. Een traagschuimkussen biedt goede ondersteuning voor je nek. Soms is er een extra steun voor de nek aanwezig. Dit is een ‘nekrolkussen’. Een hoofdkussen met traagschuim is stevig en voelt vaak wat harder aan. Meeste mensen moeten daarom wennen aan traagschuim.

Het fijne aan traagschuim is dat het een ideale steun geeft aan je nek en je hoofd, ongeacht je lichaamsgewicht. Dit komt door de perfecte drukverdeling. Je hoofd zit gefixeerd en je zal minder snel van houding veranderen tijdens het slapen. Je wervelkolom ligt in een natuurlijke positie.

Het traagschuimkussen is beschikbaar in twee vormen. Het hoofdkussen kan ergonomisch voorgevormd zijn, maar het kussen kan ook uit vlokken van traagschuim bestaan. Je kan bij een vlokkenkussen eventueel zelf de zachtheid en hardheid bepalen door vlokken toe te voegen of eruit te halen.

Kenmerken:

 • Goede ondersteuning voor nek
 • Vorm naar lichaamscontouren door warmte en druk
 • Goede drukverdeling
 • Minder goede vochtopname
 • Meestal niet wasbaar
 • Kan warm aanvoelen

Natuurrubber of latex

Latex is het sap uit de Braziliaanse rubberboom, aldus een natuurproduct. Met latex wordt allerlei producten gemaakt, waaronder hoofdkussens. Als een materiaal voor minstens 70% uit latex bestaat, dan mag de term natuurrubber gebruikt worden voor het materiaal. Soms staat er bij de beschrijving dat de kussenvulling natuurrubber bevat. Zie je ergens natuurrubber staan? Dan weet je dat het uit minstens 70% latex bestaat.

Het latex hoofdkussen is veerkrachtig, elastisch, duurzaam en vormvast. De latexvulling is stevig waardoor die je nek goed kan ondersteunen. Het verschil tussen latex en traagschuim is dat de druk bij latex minder goed wordt verdeeld. Traagschuim heeft een betere drukverdeling.

Een voordeel van latex is, is dat huisstofmijt niet zo goed in latex kan leven. Kussens met latex is daarom perfect voor mensen met huisstofmijtallergie.

Kenmerken:

 • Goede ondersteuning voor nek
 • Veerkrachtig en elastisch
 • Vrij stevig
 • Weinig vervormbaar, vormwast
 • Anti-allergeen

Waar let je op bij het kopen van een hoofdkussen?

Lichaamsgewicht en stevigheid matras

Het is de bedoeling dat een kussen je hoofd goed kan dragen. Dit brengt onder andere twee punten met zich mee.

Hoe zwaarder je bent, hoe steviger je hoofdkussen moet zijn, zodat het kussen je hoofd beter kan dragen.

Ook de stevigheid van je matras speelt een rol bij het bepalen van een geschikt hoofdkussen. Je lichaam zakt op een zacht matras meer weg dan op een hard matras. Daarom heb je een minder dik kussen als je op een zacht matras slaapt.

Transpirantie

Als je veel zweet, kies dan een hoofdkussen met een vulmateriaal dat goed vocht kan opnemen, zoals veren en/of dons. Gebruik daarbij altijd een tijk van natuurlijk materiaal, zoals een katoenen tijk. Daarbij is het handig om bijvoorbeeld een synthetische kussenvulling te nemen, omdat je die makkelijker kan wassen

Huisstofmijtallergie

Ben je allergisch? Dit kan vaak komen door huisstofmijt. De beste oplossing voor huissstofmijtallergie is een hoofdkussen kopen dat je regelmatig kan wassen op 60 °C. Ook worden er hoofdkussens aangeboden die huissstofmijten en bacteriën afweren. Heb je huisstofmijtallergie? Ga dan voor een anti-allergie hoofdkussen. Een tijk gebruiken die huismijtdicht is, kan ook erg goed helpen. Let bij het kopen op of de tijk van het hoofdkussen huismijtdicht gemaakt is. Yumeko* is een bedrijf dat mijtdichte tijken verkoopt.

Wassen

Niet alle hoofdkussens kunnen gewassen worden. Wil je dat je je hoofdkussen kan wassen? Vergeet dan niet te kijken of het kussen wasbaar is.

Navullen kussenvulling

De stevigheid van je hoofdkussen kan je bepalen door het na te vullen. Is het kussen navulbaar? Heeft het wel een rits? Kijk goed voordat je een hoofdkussen koopt!

Het beste hoofdkussen

Natuurlijk is het onmogelijk om het beste hoofdkussen te vinden dat bij iedere slaper past. Iedereen heeft een ander postuur en andere voorkeur. We kunnen je wel helpen met het kiezen van een goed hoofdkussen. Aangezien er zoveel kussens zijn, zullen wij een paar kussens bespreken die wij goed vinden. Welk kussen je uiteindelijk kiest, dat ligt aan jouw eigen voorkeur en in welke houding je slaap.

Beste hoofdkussen met neksteun

Silvana Support Emerald

Het beste hoofdkussen met neksteun dat medium zacht is.
Een hoofdkussen voor het gemiddelde postuur.

De Silvana Support staat bekend om de nekondersteunde hoofdkussens. Heb je een gemiddeld postuur en een normaal matras? Heb je een matras dat stevig maar niet te zacht is? Dan kan je voor de Silvana Support Emerald gaan. De Emerald heeft een speciale vormgeving en is een kussen dat zacht, soepel en anti-allergisch is. Het is geschikt voor de zij- en rugslaper.

Dit nekondersteunende hoofdkussen heeft een soepele neksteun met schoudercontour. De neksteun is gemaakt van Vita Talalay® latex. Dit is een hoogwaardig natuur-latex en heeft een zeer open structuur dat voor goede ventilatie en vochtregulatie zorgt. Dit latex ventileert beter dan gewone latex. De vorm van dit hoofdkussen kan wat wennen zijn, maar gelukkig kan je het hoofdkussen 180 graden draaien als je even zonder neksteun wilt slapen. Dit maakt dit luxe hoofdkussen multifunctioneel!

Dit hoofdkussen onderscheidt zich door de 3 afzonderlijke gevulde bovenvakken. De buitenste vakken zijn het stevigst gevuld. Het binnenste vak is het minst stevig gevuld, zodat je altijd de juiste ondersteuning hebt. In de bovenvakken van de Emerald zitten zachte, veerkrachtige synthetische vezelbolletjes die goed zijn op te schudden. Bovendien is dit kussen navulbaar door de handige ritssluiting.

De Emerald is ook perfect voor mensen met huisstofmijtallergie. De 100% katoenen tijk is behandeld met Aegis®. Dit maakt het kussen schimmel- en bacteriewerend. Na het verwijderen van de neksteun, kan dit kussen op 60 °C gewassen worden. Perfect voor mensen met allergie voor huisstofmijt dus!

Als je op zoek bent naar een medium zachte hoofdkussen dat een goede nekondersteuning heeft, dan is de Silvana Support Emerald wellicht wel het beste hoofdkussen voor jou!

Meer opties in zachtheid en stevigheid!

Ben je inmiddels overtuigd dat een Silvana Support kussen het beste hoofdkussen is, maar heb je liever een zachter of of steviger model? Dat kan ook. Dit kussen komt uit een serie van 6 en is verkrijgbaar van extra zacht tot extra stevig. Elk model uit deze serie kost € 99,-. Vind je het een beetje duur? Kijk dan naar de Cinderella Orthoflex.

silvana-support-serie

 1. Silvana Support Grenat — Extra zacht en dunste variant uit de Silvana Support collectie (wasbaar en navulbaar)
 2. Silvana Support Sahpir — Zacht. Voor een zacht matras (wasbaar en navulbaar).
 3. Silvana Support Emerald — Een beetje zacht. Voor als je op een normaal kussen slaapt en niet een te stevig kussen wilt (wasbaar en navulbaar).
 4. Silvana Support Fluorine — Beetje stevig. Beetje stevig kussen en normaal matras (wasbaar en navulbaar).
 5. Silvana Support Cristal — Stevig. Een steviger kussen en vrij stevig matras (niet wasbaar en wel navulbaar).
 6. Silvana Support Larimar — Zeer stevig kussen voor een stevig matras (niet wasbaar en niet navulbaar).

Beste hoofdkussen met neksteun – budget

Cinderella Orthoflex Medium

Een betaalbaar hoofdkussen met neksteun dat in samenspraak met fysiotherapeuten is ontwikkeld.

Als je de Silvana Support aan de prijzige kant vindt, maar je toch graag een hoofdkussen met neksteun wilt, dan kan je ook voor de Cinderella Orthoflex gaan.

Wat maakt de Cinderella Orthoflex zo uniek? Deze collectie is in samenspraak met fysiotherapeuten ontwikkeld en bestaat uit een serie van 6. Cinderella Orthoflex Medium is de vierde op rij van licht naar stevig. Het is een middelhard hoofdkussen en geschikt voor mensen die op de zij of rug slapen.

De Cinderella Orthoflex is vergelijkbaar met de Silvana Support. De Cinderella Orthoflex heeft drie bovenvlakken, die variëren in vulgewicht. De kussenvulling in de bovenvakken zijn van 50% ecodown en 50% wol. Het kussen bevat 50% wol, waardoor het een topkussen is voor iemand die ’s nachts veel transpireert.

Het heeft een neksteun van latex en biedt optimale ondersteuning en drukverdeling voor je nek en je schouders. De tijk van het hoofdkussen is van 100% katoen en afgewerkt met Healthguard finish. Healthguard finish werkt tegen huisstofmijt, schimmels en bacteriën. Heb je last van allergie? Je kan dit hoofdkussen na het verwijderen van de neksteun wassen op 40 °C. De Silvana Support Emerald is hierdoor iets meer geschikt als je allergisch bent, aangezien je dat kussen op 60 °C kan wassen.

Heb je nekklachten en ben je op zoek naar optimale nek- en schouderondersteuning? Dan is de Cinderella Orthoflex een goede keuze voor jou. Ook de Cinderella heeft 6 verschillende hoofdkussens waarbij ieder hoofdkussen afgestemd is op je lichaamsbouw. Ben je het zat om te slapen op de neksteun? Draai dit hoofdkussen dan 180 graden!

Beste ergonomische hoofdkussen (traagschuim)

Tempur Orginal

Een traagschuim hoofdkussen voor een ergonomische ondersteuning en therapeutische nachtrust. Perfect voor mensen met nek- en rugklachten

Dit is waarschijnlijk wel een van het meeste bekende merk voor ergonomische hoofdkussens van traagschuim: Tempur. Dit hoofdkussen vormt zich naar de contouren van je nek en je hoofd. Het is een duurzaam hoofdkussen dat optimale drukverdeling biedt. Dit hoofdkussen is perfect voor mensen die nekklachten hebben. De spieren in je nek en je schouders worden optimaal ondersteund, waardoor je spieren kunnen ontspannen je minder last van je nekpijn zal hebben. De Tempur Original is ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten.

De zachte hoes van dit kussen is gemaakt van 75% katoen en 25% polyester. Het Tempur materiaal mag niet gewassen of gestoomd worden. De hoes kan mag gewassen worden tot 60 °C. Het hoofdkussen kan je luchten en schoonmaken met een goed uitgewrongen doek. De Tempur Original heeft een garantietermijn van 3 jaar, maar vergeet niet de garantie te registreren.

Het is zeker niet het goedkoopste hoofdkussen, maar door de ideale ondersteuning, kan je weer heerlijk rusten zonder nekpijn. Je moet wel even wennen aan het materiaal. Het biedt optimale ondersteuning doordat het langzaam naar de contouren van je nek en je hoofd vormt. Dit kan in het begin wat stevig aanvoelen en daar moet je even aan wennen.

Beste klassieke hoofdkussen

Cinderella New Classic Medium

Het beste hoofdkussen klassieke hoofdkussen maar dan zonder verschuiving van kussenvulling.

De Cinderella New Classic Medium is een middelstevig hoofdkussen met 50% Texelse scheerwol en 50% synthetische bolletjes. De tijk is van 100% katoen. Het kussen weegt ongeveer 1350 gram. Dit hoofdkussen is voor mensen die een eenvoudig hoofdkussen zoeken waarbij de kussenvulling niet verschuift. De kussenvulling is gefixeerd door een stabilisatieschot. Zo blijft het kussen in vorm en blijft het je nek goed ondersteunen. De drukpunten worden door de tussenwand in dit hoofdkussen goed gereguleerd.

De tijk van dit hoofdkussen is afgewerkt met health guard waardoor het huisstofmijt, schimmel en bacteriën weert. Ideaal voor mensen met een allergie.

Het is even wennen aan de vorm, omdat het door de tussenwand toch net iets anders aanvoelt dan het klassieke hoofdkussen dat we gewend zijn. Het is het waard om kort aan dit hoofdkussen te moeten wennen. Met dit kussen zak je niet meer weg. Als je beter wil slapen dan op een standaard hoofdkussen en geen bakken geld wilt uitgeven, dan is dit hoofdkussen een koopje!

Het is lekker stevig en heerlijk voor iemand die op de zij of rug slaapt. Dit is de perfecte tussenoplossing als je geen standaard hoofdkussen zoekt en een hoofdkussen met neksteun of traagschuim net te duur of te onwennig vindt. Bovendien bevat dit hoofdkussen wol en is hiermee ideaal voor mensen die veel transpireren!

Beste hoofdkussen allergie

Cinderella Bioactive

Het beste hoofdkussen voor mensen met allergie voor huisstofmijt!

Als je allergisch bent en een tussenschot een beetje gek vindt, dan kan je kiezen voor de Cinderella Bioactive. De Cinderella Bioactive is een vormbaar hoofdkussen dat uitermate geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor huismijt, schimmels en bacteriën door de Trevira Bioactieve synthetische vulling die is antiallergeen. Houd je van een heerijk fris hoofdkussen? Dit hoofdkussen voorkomt aangename geurtjes en kan je ook nog eens wassen op 60 °C.

Vind je dit hoofdkussen te hard of te zacht? Dit kussen heeft een rits, zodat je het kussen kan bijvullen als je het te zacht vindt. Natuurlijk kan je ook wat vulling eruit halen, als je het te hard vindt.

Beste hoofdkussen voor buikslapers

Vandyck Ventilation Buikslaapkussen

Een fijn en zacht hoofdkussen voor buikslapers en kinderen.

Het Vandyck Ventilation Buikslaapkussen is een zeer zacht en laag hoofdkussen dat bedoeld is voor de buikslaper, maar ook zeer geschikt is voor kinderen. Dit hoofdkussen biedt optimale luchtcirculatie door de kussenvulling van open polyester vezelbolletjes en de 3D geweven polyester tijk. De binnentijk van 100% microvezel is behandeld met Aegis Antimicrobial Technology en vormt een fysieke barrière tegen huisstofmijt en bacteriën. Dit lage hoofdkussen is hierdoor perfect voor kinderen of mensen met allergiën.

Vind je het kussen te dun of te dik? Je kan de dikte aanpassen door de kussenvuling eruit te halen of juist toe te voegen. De Vandyck Ventilation kan je wassen op 60°C en kan ook in de droger.