Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Tangle Teezer de beste haarborstel is voor iedereen die wat meer volume in het haar wil. Dankzij de nylon tandjes is het geschikt voor elk haartype en krijgt het haar een glanzend resultaat. De borstel is sterk en flexibel, waardoor deze beste haarborstel de klitten pijnloos eruit borstelt. De tandjes staan ver uit elkaar en creëert daardoor gemakkelijk volume in je haar.

Wil je alleen je haar ontklitten? Dan is de Remington B95P Keratin Therapy de beste haarborstel voor jou! Dankzij het kussentje is de borstel flexibel waardoor de klitten pijnloos worden uitgeborsteld. De keramische coating op de tandjes zorgt voor een glanzend resultaat. En het haar droogt sneller dankzij de keramiek rondom de kop van de borstel. 3-in-1 dus! Geschikt voor elk haartype.

Als je wat meer krul in je haar wilt creëeren, dan is de Remington B95T53 Keratin Therapy de beste haarborstel voor jou! De keramische coating zorgt ervoor dat de tandjes warm worden, waardoor jouw haar makkelijker in model komt, er langer in blijft zitten, en een glanzend resultaat krijgt. Tevens beschermt diezelfde coating het haar tegen beschadiging door warmte. Ook droogt het haar sneller door het keramiek in de kop van de borstel. Tevens geschikt voor elk haartype.

21
Onderzocht
3
Beste
 • Beste vented haarborstel: Beste haarborstel voor mensen die volumineuzer haar willen. Geen handvat. Tandjes ver uit elkaar, zorgt voor volume. Pijnloze ontklitting. Geschikt voor elk haartype.
 • Beste cushioned borstel: De beste haarborstel voor het verwijderen van klitten. Geschikt voor ieder haartype. Droogt haar sneller. Geeft glanzend resultaat dankzij coating. Inclusief handvat.
 • Beste ronde haarborstel: De beste haarborstel voor iedereen die wat meer krul in het haar wilt. Beschermt optimaal, glanzend resultaat. Behoudt het resultaat lang. Geschikt voor ieder haartype. Inclusief handvat.

Beste haarborstel – Hij is ideaal voor mensen die erg veel last hebben van klitten. Of gewoon voor mensen die het fijn vinden als hun haar eruitziet alsof ze op de voorkant van een modeblad staan. het is in ieder geval een heel handig ding voor als je er niet uit wilt zien als een zwerver. En geloof me, je hebt hem vaker nodig dan je denkt! Welk onderwerp zou het zijn? Nou, een haarborstel natuurlijk!

Stel, je gaat op een date met een hele aantrekkelijke man. En natuurlijk wil jij nu niet onderdoen aan zijn aantrekkelijkheid. Dus je zoekt een leuke outfit uit, en doet wat mooie make-up op. Maar vergeet vooral je haar niet! Het haar is namelijk één van de aantrekkelijkste punten van de vrouw, en misschien zelfs ook wel van de man. Het stylen van het haar begint bij het borstelen ervan. Het elimineren van de mogelijke klitten die in het haar kunnen zitten. Je begint dus helemaal bij de basis. Maar daar heb je natuurlijk wel wat hulp bij nodig, het zal namelijk best wel lang duren als je met een vork of je vingers de klitten uit je haar gaat halen. Daarvoor bestaan borstels! Haal een haarborstel door je haar, en de klitten zijn weg binnen no-time! Vanaf hier heb je bijna geen moeite om je haar in een mooi kapsel te werken, en er dus geweldig uit te zien! Nu ben je klaar voor je date en zul je een goede eerste indruk maken. Als je terug komt van de date is het misschien wel alweer tijd voor werk, en ook daarvoor wil je er goed uitzien, voor het imago van het bedrijf. Dus ook hier, heb je een borstel voor nodig. Zo zie je maar weer, een borstel is vaker nodig dan je denkt. Dan kun je er het best eentje in je huis hebben, dan hoef je niet van iedereen te lenen, en zelfs te zoeken naar een borstel. Nu heb je er zelf één, een vertrouwde vriend die jou van je pijnlijke klitten verlost. Laat je haar nooit meer steken achter van alles en nog wat dankzij deze borstel!

Maar wat is dan een goede borstel? Zijn er verschillende soorten haarborstels? En wat is dan de beste haarborstel voor jouw situatie? Welke materialen zijn er allemaal voor borstels? En welk materiaal moet jij dan gebruiken? Waar moet je op letten als je een borstel gaat kopen? Dit zijn allemaal logische vragen die je jezelf zou kunnen stellen als je op zoek bent naar de beste haarborstel. En dit waren ook precies de vragen die wij onszelf af hebben gevraagd. Wij hebben dit uitgezocht, en overal antwoorden op gevonden. In dit artikel gaan wij jou helpen met het beantwoorden van deze vragen. Op weg naar de beste haarborstel voor jouw situatie, lees dus snel door!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een haarborstel?
 2. Verschillende materialen voor een haarborstel
 3. Verschillende soorten haarborstels
 4. Waar let je op bij het kopen van een haarborstel?
 5. Hoe hebben we de beste haarborstel gevonden?
 6. Beste Vented haarborstel
 7. Beste Cushioned haarborstel
 8. Beste Ronde haarborstel

Waarom een haarborstel?

Ondanks de bijna overduidelijke logica van het antwoord, ga ik het toch geven. Gewoon voor de helderheidheid. Je hebt een haarborstel nodig om van je klitten af te komen. Je kunt de klitten natuurlijk met je hand eruit proberen te halen, maar je zult nooit evenveel klitten pakken met je hand als met een borstel. Het dus veel efficiënter en dat maakt een hoop goed. Vooral als je een vrij lui persoon bent (je kunt nu langer uitslapen!), de ochtendroutine duurt nu minder lang. Plús je ziet er stukken mooier uit na dezelfde routine! Als je van je klitten af bent, zal je haar ook minder snel afbreken, want het blijft niet haken achter al het meubilair wat je tegenkomt. Het is dus uiteindelijk ook beter voor je haar om het zo nu en dan uit te borstelen. Je moet je haar echter niet te vaak borstelen, want dan kan er haaruitval ontstaan. Sommige borstels helpen zelfs al een beetje bij de styling van het haar! Maar dat hangt helemaal af van het soort borstel die je kiest, en daar gaan we later in dit artikel op in. Tevens zijn borstels vaak heel sterk, dus over het breken van wat tandjes hier en daar, hoef je je geen zorgen te maken.

En als je dan een borstel besluit te kopen, koop dan meteen een borstel van goede kwaliteit, en eentje die goed bij je past. Welke goed bij je past, daar kom je achter in de loop van dit artikel. Maar zorg ervoor dat je een goede, sterke borstel hebt, die niet snel uit elkaar valt. Anders kun je elke maand een nieuwe borstel kopen. En dat is niet de bedoeling van een haarborstel natuurlijk! Het is misschien wel een wat duurdere investering, maar zoals bij de meeste dingen geldt, geldt hier ook: hoe duurder, hoe hoger de kwaliteit. Die paar extra euro’s zijn het zeker wel waard! Zeker als je kijkt naar hoe vaak je eentje moet kopen (of juist niet). Liever 1 x een bedrag van 25 euro, dan 4 x een bedrag van 10 euro! Scheelt mooi weer 15 euro, super mooi toch! Denk hier dus aan als je een borstel gaat halen. Goedkoop is duurkoop!

Verschillende materialen voor een haarborstel

Omdat haar zo divers is, zullen de borstels zich daar ook op moeten aanpassen. En gelukkig doen ze dat ook. Zo zijn er verschillende materialen voor de tandjes van de borstel, die ook weer perfect zijn voor verschillende haartypen. Deze kennis is dus superhandig als je wilt uitzoeken welke de beste haarborstel is voor jouw situatie! Daarom gaan wij deze verschillende materialen even op een rijtje zetten, zo proberen wij het zo duidelijk mogelijk te maken voor je. We helpen je dus stap voor stap op weg naar de beste haarborstel voor jou! Lees dus snel door.

Zwijnenhaar tandjes

Dit materiaal is 100% natuurlijk, dus we zullen hier bijna niet te kort aan komen. Dus dat zal geen probleem zijn! Een borstel met zwijnenhaar is perfect voor fijn haar, en haar dat wat korter is. Ook is dit materiaal ideaal voor gebruik op kinderharen. Dat komt omdat het erg flexibel is, maar wel sterk genoeg om de klitten uit het haar te halen. Deze borstel doet het minste pijn. Je hebt heel veel grap op je haar met een borstel met zwijnenhaar, omdat de dichtheid van de haartjes heel hoog is, dus het is ook stug, ondanks de flexibelheid. Daarnaast sluit het zwijnenhaar de schubben op de bovenlaag van jouw haar, waardoor de vochtbalans in je haar in evenwicht wordt behouden. Daardoor blijft het haar mooi glanzend en zacht, ook na het borstelen ervan.

Nylon tandjes

Dit materiaal is dan weer niet natuurlijk, maar ook hierbij hoeven we niet bang te zijn dat het opraakt. De vraag hiernaar is namelijk erg hoog en daar wordt naar geluisterd tijdens de productie ervan. De nylon borstels, zijn een verzamelnaam voor borstels met alle soorten synthetische tandjes. Deze tandjes zijn ideaal voor mensen met wat langer haar. Of gewoon mensen met dik en stug haar. Deze borstels zijn namelijk vaak wat sterker. Maar dat hangt van de dichtheid van de tandjes in de borstel af. Hoe hoger de dichtheid, hoe meer controle er is over het haar. Deze borstels kunnen zacht en flexibel zijn, maar ook iets harder en stugger. Je haar gaat hier echter niet door glanzen. Dit materiaal is echt alleen bedoeld voor het ontklitten van haar.

Combi-tandjes

Dit materiaal heeft het beste van twee werelden. Hij maakt het haar makkelijk te stylen, glad en glanzend, door de zwijnenharen die in de borstel zitten. Maar de klitten worden ook uit het haar gehaald door het de nylon tandjes van dezelfde borstel. Het ziet er meestal uit als een hoopje haartjes om een nylon staaf heen, en dat dan een aantal keer. Deze combinatie zorgt er dus voor dat deze borstels geschikt zijn voor zowel dik als dun haar. Daarnaast heb je ook een variërend level qua control, dit ligt ook hierbij weer aan de dichtheid van de haartjes. Deze zelfde combinatie maakt dit type borstel echter ook een stuk duurder, omdat je dus beide functies en materialen hebt.

Metalen tandjes

Dit materiaal is niet aan te raden als je je eigen haar of ander menselijk haar wilt ontklitten of stylen. Deze tandjes zijn namelijk heel erg schadelijk voor de hoofdhuid, echter zijn ze perfect als je bijvoorbeeld een pruik wilt stylen of ontklitten. Ook zijn ze ideaal voor dieren of poppen. De tandjes zijn totaal niet flexibel en gaan daarom ook niet mee met je haar of je hoofdhuid. En omdat het zulk hard materiaal is, prikt het ook enorm. Niet volkomen ideaal dus. Maar een voordeel aan de borstels met metalen tandjes, is dat het echt al je klitten eruit haalt. En als je ze toch wilt gebruiken, doe het ALSJEBLIEFT NIET in combinatie met een föhn, want dan worden de tandjes gloeiend heet en heb je een grote kans op een ongeluk.

Verschillende soorten haarborstels

Zo, nu weet je de verschillende beschikbare materialen van de tandjes van een borstel – en welke goed is voor jouw haar. Maar nu ben je er nog lang niet! Er zijn namelijk ook verschillende soorten haarborstels. En voordat je echt een goede keuze kunt maken in wat de beste haarborstel voor jouw situatie is, is het wel zo handig om ook de soorten uit elkaar te kunnen halen. En de verschillende functies van die soorten. Maar dat is ook zeker geen probleem! Zoals altijd hebben wij het duidelijk op een rijtje voor je staan, zodat het allemaal duidelijk voor je wordt. Na het lezen van dit onderdeel kun jij vast wel een goede keuze maken. Hieronder staan dus de verschillende soorten. Er zijn heel veel verschillende soorten borstels, dus om het simpel en overzichtelijk te houden, hebben wij ervoor gekozen om drie categorieën aan te houden. Hiermee kun je in ieder geval elk type haar aan.

Vented borstel

vented haarborstel
Deze soort borstels kun je herkennen aan de grote ruimtes tussen de tandjes, en de openingen in de borstel zelf. ‘Vented’ is dan ook afgeleid van ventilatie. De openingen in de borstel zorgen er dan ook voor dat er een mogelijkheid bestaat tot verplaatsing van lucht. Deze borstels zijn geschikt voor zowel kort als halflang haar, en zorgen voor volume en styling van het haar. Het volume kan worden gecreëerd door föhnen en het liften van het haar met de borstel.De warmte zorgt dat het haar op zijn plek blijft staan. Ook zorgt dit type borstel ervoor dat de natuurlijke beweging van het haar blijft behouden tijdens het drogen van het haar. Dat komt door de ruimte tussen de tandjes.

Cushioned borstel

cushioned haarborstel
Dit is de meest voorkomende en bekende soort haarborstel. Dit type zal je waarschijnlijk ook voor je zien als je denkt aan het woord ‘borstel’. Hij is geschikt voor elke lengte. Zijn naam heeft hij te danken aan het kussentje wat op de bodem van de borstel ligt. Dit kussentje zorgt ervoor dat je je haar op een comfortabele manier kunt ontklitten. Hierdoor wordt de borstel namelijk heel flexibel, en zo glijden de tandjes heel fijn mee en dat maakt het hoge niveau van comfort mogelijk. Het resultaat van deze borstel is ook dat je glad haar krijgt. Dankzij de bolletjes die vaak op de tandjes zitten, gaat de borstel ook heel pijnloos over de hoofdhuid heen. Je hebt dus echt bijna geen last van pijn tijdens het borstelen van je haar. Behalve dan van de klitten die je eruit haalt.

Ronde borstel

ronde haarborstel
Deze soort borstel komt ook vrij vaak voor, alleen niet zo vaak als de cushioned borstel. Hij ziet er precies zo uit als je verwacht: rond. En zijn vorm maakt hem perfect voor het stylen van je haar. Je krijgt er veel volume van. Verwacht echter niet dat je er volle krullen van krijgt omdat het een ronde borstel is. Deze borstel zorgt er eerder voor dat je een lichte buiging van het haar hebt, of een héle lichte krul. Ook deze borstels zijn geschikt voor elke haarlengte. Vaak wordt de borstel gebruikt in combinatie met een föhn. En dat is logisch, want door de warmte van de föhn is de structuur van het haar makkelijker te verwarmen, waardoor het model ook langer blijft zitten. Een handig ding om in je achterhoofd te houden dus!

Waar let je op bij het kopen van een haarborstel?

Nu weet je dus al welke verschillende soorten borstels er zijn, en van welke materialen de tandjes mogelijk gemaakt zijn. Met deze informatie kun je ook al een beetje uitpluizen welke haarborstel het beste is voor jouw situatie en haartype. Misschien heb je dit zelfs al gedaan! Misschien sta je zelfs al op het punt om een haarborstel te kopen! Maar toch wil ik je nog even op een aantal punten wijzen voordat je je aankoop gaat doen. Het kan namelijk maar net zo zijn dat je een aantal dingen vergeten bent om te overwegen. Daarom staat hieronder nog even een lijstje, zodat je alle belangrijke dingen nog even kunt bekijken, en zo de beste haarborstel voor jou gaat kopen!

De basiskenmerken

Om je toch nog even te herinneren aan de laatste punten voordat je een haarborstel gaat kopen, hebben we hieronder een lijstje gemaakt van diezelfde punten. Lees ze nog even na, denk er daarna nog even over na, en koop de beste haarborstel van je leven!

 1. Bolletjes op de tandjes— Wil je een comfortabele ontklit-ervaring? Zorg er dan voor dat er bolletjes op de tandjes van de borstel zitten. Deze bolletjes zorgen er namelijk voor dat je hoofdhuid niet wordt beschadigd als de tandjes eroverheen glijden. Ze helpen de hoofdhuid ook te stimuleren, zo komen er natuurlijke oliën vrij die je haar glanzend maken. Goed idee dus, zulke bolletjes.
 2. Flexibelheid tandjes— Als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid, zijn flexibele tandjes ook geen overbodige luxe. Je wilt natuurlijk dat de klitten zo pijnloos mogelijk uit je haar gaan. En dat gebeurt alleen als de tandjes flexibel zijn en zoveel mogelijk met je haar meegaan. Wat hierbij goed helpt, zijn cushion borstels, dit kussen kan lekker meeveren namelijk. Ook het materiaal van de tandjes is hierbij van belang.
 3. Anti-statische borstels—Als je al glad haar hebt, is het laatste wat je wil, een borstel die je haar statischer maakt dan het al is. Daarom is het handig om te kijken naar het materiaal van de borstel, keramieken en houten borstels zijn de beste opties voor antistatisch haar.
 4. Handvat— Het is ook handig om na te denken over het feit of je een handvat wilt aan je borstel of niet. Want een handvat is zeker handig als je meer controle wilt hebben over de styling van je haar. Maar als je wat meer druk wilt zetten op de borstel, kan dat het beste door de hand op de borstel te leggen, en dan zit een handvat alleen maar in de weg. Denk hier dus ook even over na!
 5. Grootte— Als je vaak op reis gaat of gewoon vaak je borstel mee wilt nemen, is het misschien niet handig als je een grote borstel aanschaft. Het kan namelijk essentiële ruimte in je tas innemen die je misschien beter voor andere dingen kunt gebruiken. Maar een grotere borstel is wel efficiënter in het borstelen van het haar. Dit is dus een overweging die je zult moeten maken.

Hoe hebben wij de beste haarborstel gevonden?

In onze zoektocht naar de beste haarborstel zijn we langs gegaan bij verschillende kappers en haarstylisten. Ook hebben we verschillende mensen met mooi en gezond uitziend haar aangesproken. We hebben ongeveer een dag besteedt aan dit rondvraag rondje. We hebben ons eigen haar ook vooral geborsteld, klitten hebben wij in ieder geval niet meer! Nieuwe modellen uitgeprobeerd, maar daarin zijn we wel snel teruggetrokken naar ons veilige normale kapseltje. Daarnaast hebben we natuurlijk ook ons werk gedaan! De hoofdvraag die wij hebben gesteld was: Wat is de beste haarborstel voor welke situatie, voor welk haartype? En het antwoord was duidelijk en unaniem, dus daar konden we wat mee gelukkig!

Hier gaan we het antwoord wat we hebben gehad nog even zo duidelijk mogelijk voor je samenvatten, zodat niet alleen wij er wat mee kunnen, maar jij ook! De vented borstel is dus de beste haarborstel voor mensen die graag wat meer volume in hun haar willen, zonder een andere textuur aan te nemen. Hij is vooral te gebruiken tijdens het föhnen van het haar. Dat komt omdat de veranderingen die in het haar worden aangebracht tijdens verhitting, het beste blijven zitten. Deze borstel is herkenbaar aan de tandjes die ver uit elkaar staan.
En dan heb je de cushioned borstel, deze is perfect voor iedereen die gewoon de klitten uit het haar wilt krijgen, op een comfortabele manier. Dankzij het kussen in deze borstel zijn de tandjes erg meegaand met het haar, en dus flexibel. De tandjes zijn echter sterk genoeg om de klitten uit het haar te krijgen.
Als laatste hebben we de ronde borstel. Dit is de beste haarborstel voor iedereen die iets meer krul en volume in het haar wilt. Bij deze borstel geldt hetzelfde als de vented borstel, gebruiken in combinatie met een föhn. Zo blijven de gemaakte aanpassingen aan het haar het beste zitten.
Zo, dat was het antwoord, duidelijk toch?

Op basis van dit antwoord hebben we in het volgende onderdeel de beste haarborstels uitgelicht per categorie. Zo kun jij meteen kijken welke borstel het beste is voor jou, zonder uren te zoeken. We hebben er een review bijgezet, op een objectieve manier, zodat het betrouwbaar blijft en jij kunt aflezen waarom dat de beste haarborstel in zijn categorie is. Zo hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt voor jou, en kun jij straks genieten van glad en klitloos haar. Lees dus snel door!

Beste vented borstel

Tangle teezer

Beste haarborstel voor mensen die volumineuzer haar willen. Geen handvat. Tandjes ver uit elkaar, zorgt voor volume. Pijnloze ontklitting. Geschikt voor elk haartype.

Dit is de beste vented haarborstel, omdat deze borstel ervoor zorgt dat je haar pijnloos ontklit wordt. Daarnaast geeft deze borstel je een volumeboost, en dat is te danken aan de tandjes van deze haarborstel. Die staan namelijk vrij wijd uit elkaar, dat is ook meteen het kenmerk van een vented borstel. Doordat de tandjes niet zo lang zijn, komen ze goed in de buurt van de hoofdhuid, waardoor echt alle klitten worden gepakt. Ook heb je er een gratis hoofdhuidmassage bij! De borstel kan gebruikt worden vanaf de wortel tot de punt van de haren. Tevens is de borstel geschikt voor zowel nat als droog haar. En dat komt omdat deze borstel ervoor zorgt dat het haar niet zal breken. Daardoor zal het haar ook een stuk gezonder en voller worden na verloop van tijd! Het enige mogelijke nadeel aan deze haarborstel, is dat er geen handvat op zit. Je zult zeker controle hebben over je haar, maar je moet je hand wel op de borstel zelf leggen. Hierdoor is er misschien minder ruimte voor het haar om even te ademen tijdens de borstelbeurt.

Materiaal tandjes

De tandjes van de borstel zijn gemaakt van een synthetische stof, nylon. Deze stof is flexibel, waardoor het verwijderen van klitten op een pijnloze manier mogelijk is. Ook maakt nylon je haar mooi glad en glanzend. Tevens zorgt dit ervoor dat de borstel geschikt is voor bijna alle haarsoorten. Al moet je misschien wel iets rustiger borstelen als je wat dunner haar hebt, omdat de tandjes er makkelijk doorheen gaan.

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor elk haartype
 • Geen handvat
 • Volumeboost door stand tandjes

Beste cushioned borstel

Remington B95B Keratin Therapy

De beste haarborstel voor het verwijderen van klitten. Geschikt voor ieder haartype. Droogt haar sneller. Geeft glanzend resultaat dankzij coating. Inclusief handvat.

Dit is de beste cushioned borstel omdat hij niet alleen zo pijnloos mogelijk klitten verwijdert. Hij zorgt er ook voor dat je haar sneller droogt, op een veilige manier! Tevens geeft hij een gladde glans aan het haar nadat het is uitgeborsteld. Hoe kan dit allemaal? De pijnloosheid van het uitborstelen van de klitten komt door de flexibelheid die de borstel heeft. Die flexibelheid is helemaal te danken aan het kussentje waar de tandjes in zitten. Die zorgt er namelijk voor dat de tandjes heel makkelijk kunnen meebewegen met het haar, terwijl ze toch sterk genoeg zijn om de klitten er alsnog uit te halen. Dat is toch helemaal mooi? En dan het snellere drogen van het haar, dat is te danken aan de keramiek die rond de kop van de borstel zit, dit is een goede geleider voor warmte en dat maakt die snelle droging dus mogelijk! En dan hebben we als laatste de glans die de borstel op het haar achterlaat. Dat komt door de keratine die in een hele dunne laag over de tandjes heen zit. Als die tandjes het haar aanraken, sluiten de schubben aan de buitenlaag van het haar. Dit houdt de vochtbalans van het haar in evenwicht wat dan dus resulteert in een glanzende look. 3-in-1 dus! Deze haarborstel is geschikt voor elke haarlengte. Tevens heeft de borstel een handvat, waardoor hij makkelijker onder controle is te houden.

Materiaal tandjes

Ook deze tandjes zijn van nylon, en als ik al heb aangegeven, er zit een keramische coating overheen. Dit zorgt dus voor een glanzend resultaat na het borstelen. Nylon is een sterke, maar flexibele stof. Dit zorgt ervoor dat alle haartypen met gemak kunnen worden door geborsteld. Maar wel op een pijnloze manier vanwege de flexibiliteit. Als je iets dunner haar hebt, is het misschien handig om er rustig aan doorheen te borstelen aangezien de stof zo sterk is.

Belangrijke kenmerken
 • Verwijdert klitten pijnloos
 • Droogt haar snel
 • Glanzend resultaat

Beste ronde borstel

Remington B95T53 Keratin Therapy

De beste haarborstel voor iedereen die wat meer krul in het haar wilt. Beschermt optimaal, glanzend resultaat. Behoudt het resultaat lang. Geschikt voor ieder haartype. Inclusief handvat.

Dit is de beste ronde haarborstel, omdat ook deze borstel meer doet dan wat hij alleen hoort te doen. Namelijk je haar stylen. Deze borstel doet dus veel meer! En als je de vorige review ook hebt doorgelezen, kan het zijn dat dit je bekend voorkomt, aangezien het van dezelfde lijn producten komt! Ook deze borstel zorgt ervoor dat het haar sneller droogt, en een glanzend resultaat krijgt. Omdat de kop een element van keramiek bevat, is het haar sneller droog. Keramiek is namelijk een hele goede geleider van warmte, dus de warmte komt sneller bij het haar. Het haar wordt echter tegelijk goed beschermd door de warmte, ook weer dankzij deze keramiek. De tandjes van de borstel bevatten ook een keramische coating, dus daarin is nog een beschermlaag verstopt. Dit zorgt er tegelijk voor dat de tandjes wel warm zijn, dus de stijl waarin je het haar borstelt, blijft ook langer in het haar zitten. De structuur van haar is namelijk makkelijk te bewerken als het warm is. Je hebt dus bescherming en warmte in één! En dan als klap op de vuurpijl geeft deze borstel dus een glanzend resultaat, wat ook te danken is aan deze geweldige keramische coating. Je krijgt dus : warmte, bescherming, glans, én langhoudend resultaat! Daarbij is deze borstel aan te raden aan elke haarlengte, dus daarin wordt ook niet gediscrimineerd. De borstel heeft een handvat, en dat betekent dat je veel controle hebt over het haar.

Materiaal tandjes

Deze borstel heeft tevens nylon tandjes met een keramische coating. Wat die coating doet, hebben we al voluit besproken in de vorige alinea. Dus we gaan hier de nylon bespreken. Het is een sterke, maar flexibele stof die ervoor zorgt dat de borstel geschikt is voor elk haartype. De klitten komen makkelijk uit het haar, maar het breekt het haar niet af. Kijk echter wel uit als je dun haar hebt, want deze stof kan net iets te sterk zijn. Borstel dus rustig in dat geval.

Belangrijke kenmerken
 • Langhoudend resultaat
 • Beschermt optimaal
 • Droogt het haar snel