Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de L’oreal Paris Skin Expert de beste gezichtsreiniger voor personen met een gevoelige huid is. Deze formule kalmeert en reinigt de huid grondig. Dankzij de micellen heb je geen naverzorging voor je gezicht nodig en bovendien is de reiniger goedkoop en duurzaam.

Heb je last van een droge huid? Dan is de Nivea Essentials Sensitive waarschijnlijk de beste gezichtsreiniger voor jou! Deze romige formule smeert je huid, maar terwijl dat gebeurt, wordt de huid ook nog eens grondig gereinigd. De vochtbalans wordt weer tot een goed niveau gebracht door deze duurzame en goedkope gezichtsreiniger.

Heb je een vette huid? Ook daar hebben we een oplossing voor! Mogelijk is de Garnier skinactive de beste gezichtsreiniger voor jou! Deze formule bevat een scrub die oneffenheden tegengaat. Maar ook charcoal die het overtollige vet absorbeert. En dat terwijl de vochtbalans van je huid niet aangetast wordt! Daarnaast is deze reiniger nog lekker goedkoop ook. Wees een vriend voor je portemonnee én je huid met deze aankoop!

Voor de liefhebbers van de zachtheid van een babyhuidje, is de Rituals Ultra Calming Facial Toner waarschijnlijk de beste gezichtsreiniger. Deze formule is geschikt voor elk huidtype en veroorzaakt een zacht babyhuidje. Ook reinigt het je gezicht goed en ruikt hij lekker. Dankzij het handige pompje is het gemakkelijk om deze reiniger aan te brengen.

87
Onderzocht
4
Beste
 • Beste micellaire gezichtsreiniger: De beste gezichtsreiniging voor mensen met een gevoelige huid. Reinigt, hydrateert en kalmeert de huid. Dermatologisch getest. Goedkoop en duurzaam.
 • Beste reinigingscrème: Beste gezichtsreiniger voor de droge huid dankzij het tegengaan van roodheid, trekkerigheid en droogheid. Duurzaam en goedkoop. Ruikt lekker. Mild reinigend.
 • Beste reinigingsgel: Dit is de beste gezichtsreiniger voor personen met een vette huid. De formule bevat absorberende charcoal en scrub. Gaat puistjes en mee-eters tegen. Goedkoop en duurzaam.
 • Beste gezichtsreiniger op basis van olie: Beste gezichtsreiniger op basis van olie. Geschikt voor elk huidtype. Reinigt mild en kalmeert. Handig pompje. Duurzaam en goedkoop.

Beste gezichtsreiniger – Als je make-up draagt, maar je wilt je mooie huid wel behouden, dan is het handig om iets in je avondritueel te stoppen waarbij je je gezicht schoonmaakt. Daarnaast is een schoon gezicht ook fijner om de volgende ochtend je make-up weer op aan te brengen. Veel fijner dan een gezicht vol met mascara- of eyeliner strepen die overal zitten behalve waar ze moeten. Dit is waar de gezichtsreiniger handig voor is. Meestal is je make-up met een paar vegen van een watje met gezichtsreiniger al weg. Het kost dus helemaal niet zoveel moeite om je gezicht mooi en schoon te houden!

Stel je komt net terug van een evenement waarvoor je je helemaal heftig hebt opgemaakt. Op zo’n moment is niks lekkerder dan je gezicht schoonmaken en slapen. Maar voor dat schoonmaken heb je toch wat dingen nodig. Bijvoorbeeld gezichtsreiniger. Dat gaat namelijk veel sneller dan een beetje water, en het is ook beter voor je huid. Je bent dan niet zo heftig aan het boenen, maar meer een beetje heen en weer vegen met je watje. En snelheid is natuurlijk alles als je gewoon wilt slapen. Waarom zou je het niet gewoon in de ochtend doen? Omdat dat nog steeds niet helemaal helpt bij het mooi houden van de gezichtshuid. Je wimpers gaan er dan ook op een langzaam tempo aan. Als je mascara daarop blijft zitten, zullen je wimper op een gegeven moment afbreken. En de rest van de make-up heeft nu meer kans om tussen de poriën te zitten. En poriën zijn dingen die je vrij moet houden voor de afvoer van verschillende stoffen uit je lichaam. Toch wel belangrijk dus, dat reinigen van de huid. Snel naar de winkel om een gezichtsreiniger te kopen!

Maar ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet bij deze markt. Er bestaan zoveel gezichtsreinigers! Maar wat is nou de beste gezichtsreiniger? En wat maakt hem de beste gezichtsreiniger? Zijn er meerdere soorten gezichtsreinigers? Welke soorten zijn dit dan? Hoe werkt een gezichtsreiniger? Waar kun je ze kopen? En waar moet je op letten tijdens het kopen van gezichtsreinigers? Dit zijn allemaal vragen die je kunt hebben op dit moment. Maar geen zorgen! In deze handleiding gaan we ze stap voor stap af en beantwoorden, zodat iedereen het snapt. Na het lezen van dit artikel kun jij jezelf een expert noemen op het gebied van gezichtsreinigers. Lees dus snel door!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een gezichtsreiniger?
 2. Soorten gezichtsreinigers
 3. Verschillende typen huid
 4. Waar let je op bij het kopen van een gezichtsreiniger?
 5. Hoe hebben we de beste gezichtsreiniger gevonden?
 6. Beste micellaire gezichtsreiniger
 7. Beste reinigingscrème
 8. Beste reinigingsgel
 9. Beste gezichtsreiniging op basis van olie

Waarom een gezichtsreiniger?

waarom een gezichtsreiniger
En nu hoor ik je al denken: waarom zou ik nou investeren in een gezichtsreiniger, water werkt toch ook? Nou, nee, niet in alle gevallen. Ten eerste bestaat er waterproof make-up, en heel misschien heb jij dat nu wel op, zonder dat je het weet. Dat staat namelijk niet al te groot op de meeste make-up producten. Deze make-up is speciaal gemaakt voor regenbuien of tijdens het zwemmen. Maar het punt van deze make-up is dus, dat het er niet afgaat of uitveegt als het in aanraking komt met water. Het weghalen met water lukt dus niet hierbij.

Als je gewone make-up draagt, moet je alsnog nog boenen als je het van je gezicht wilt halen met water. Dat is helemaal niet goed voor je huid: je brengt het alleen schade aan door het harde wrijven. Meestal wordt de huid ook rood bij het schoonmaken, toch? Dat is geen goed teken. Dat is namelijk een teken van irritatie. Probeer dit dus zo min mogelijk te doen en koop in plaats daarvan gezichtsreiniger! Als je je gezicht helemaal niet schoonmaakt in de avond, dan is het de make-up zelf die ervoor zorgt dat je huid minder gezond wordt dan het was. Het gaat namelijk in je poriën zitten, en dat is alles behalve handig. Zo kunnen de afvalstoffen die in je lichaam zitten, je lichaam moeilijker verlaten. En als je mascara langdurig zou dragen, is er een grote kans dat je wimpers afbreken omdat ze hartstikke hard en zwaar zijn. Dit probeer je natuurlijk te voorkomen waar het kan! Het beste is dus om gewoon een gezichtsreiniger te kopen, zo duur is het niet, en je krijgt er veel voor terug, zoals je net hebt gelezen.

Maar als je dan een gezichtsreiniger haalt, haal er dan meteen één van goede kwaliteit. Er zitten namelijk een paar chemische stofjes in en als de samenstelling van deze stofjes niet klopt, heb je een groot probleem. Er schuilt dus wel een klein gevaar in deze spulletjes. Gelukkig komt dit bijna nooit voor. Maar het is wel even een handig dingetje om te weten. Daarnaast heb je vaak veel minder nodig van de iets duurdere gezichtsreinigers, wat ze weer duurzamer maakt. En zeg nou zelf, wat heb je liever: 1 keer een bedrag van €10,- betalen, of 3 keer een bedrag van €6,-? Zo zie je maar weer, ook hierbij is goedkoop duurkoop! Uiteindelijk ben je goedkoper uit met een gezichtsreiniger van goede kwaliteit.

Soorten gezichtsreinigers

Natuurlijk bestaan er verschillende soorten gezichtsreinigers. Ze komen voor in verschillende vormen. Maar welke vorm past nou het beste bij jou? Om hierachter te komen, is het misschien handig om ze eerst even per soort te bekijken, inclusief de voor- en nadelen. Dit is één van de cruciale kennispunten die ervoor zorgt dat jij makkelijk de keuze kunt maken tot de beste gezichtsreiniger voor jou! In dit onderdeel van de handleiding gaan we de soorten dus rustig bekijken. Lees dus gauw door!

Micellair

Micellaire gezichtsreinigers zijn speciaal gemaakt voor personen met een gevoelige huid, maar in principe kan iedereen deze reinigers gebruiken. Deze reinigers zijn een beetje waterig, en de naam komt van het feit dat er micellen in deze reinigers zitten. Micellen zijn groepjes moleculen die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van vuil. Deze gezichtsreinigers moet je echter wel inwrijven in de huid, want anders komen de micellen niet vrij van het water en heb je er nog niks aan. Na het gebruiken van micellaire reinigers heb je geen lotion meer nodig en is de huid superzacht. Echt een heel fijn iets dus!

Crème

Gezichtsreiniger crèmes zijn meestal rijk aan moisturisers en hydraterend. Daarom is dit de ideale keuze voor personen met een normale tot droge huid. Ook de gevoelige huid is heel fijn te behandelen met deze soort gezichtsreinigers. Deze crèmes zorgen er namelijk voor dat vuil, vet en make-up resten zich langzaam ontbinden van de huid. Maar het vochtniveau wordt in balans gehouden tijdens dit proces met deze gezichtsreiniger. Onder deze categorie vallen ook melken en balsems.

Gel

Deze vorm van gezichtsreiniger is heel verkoelend. Daarom is een gezichtsreinigingsgel ideaal voor personen met een gevoelige of geïrriteerde huid, het verkoelt het brandende en geïrriteerde gevoel. Ook zitten er geen oliën of zeep bestanddelen in deze gels. Dat zorgt er dan weer voor dat een gezichtsreinigingsgel ook geschikt is voor mensen met een vette huid. Het haalt vuil en vet weg door middel van schuim. Dit geeft een aangenaam en verkoelend gevoel tijdens het reinigen van het gezicht.

Olie reinigers

Olie reinigers zijn goed voor alle huidtypes. En dit kan raar klinken, wat ik helemaal snap. Het is goed voor een droge huid omdat olie de huid soepel houdt en zacht maakt. Maar daarnaast is het net zo goed voor een vette huid, omdat vet ervoor kan zorgen dat ander vet weggehaald kan worden. Dit is dus de meest handige gezichtsreiniger als je geen idee hebt wat voor huidtype je hebt. Echter kan het wel een beetje een babyhuidje achterlaten, en dat is maar net iets waar je van moet houden. Gelukkig doen de meeste vrouwen dat wel! Je voelt je meteen schoon en verzorgd na een behandeling met een gezichtsreiniger op basis van olie.

Verschillende types huid

Zo. Nu weet je de verschillende gezichtsreinigers die er bestaan. Maar je bent er nog niet. Het is namelijk al handige informatie die je hebt nu, maar om de beste gezichtsreiniger te vinden, heb je natuurlijk veel meer nodig! Bijvoorbeeld weten welk type huid jij hebt, en welke gezichtsreiniger daarbij past. En gelukkig staat dat ook in onze handleiding! In dit onderdeel gaan we de verschillende types huid bespreken en welke gezichtsreiniger erbij past. Lees dus nog even door zodat jij straks een goede keuze kunt maken!

Droge huid

Heb jij vaak last van velletjes of scheurtjes in je huid? Of heb je veel last van een rode huid? Dan bestaat er een grote kans dat jij een droge huid hebt. Oftewel, als je je huid goed wilt onderhouden, moet je hem vaker insmeren met oliën of melken of crèmetjes. Een droge huid is erg irritant om te hebben, maar als je het goed verzorgt, is er niks aan de hand. De beste gezichtsreiniger voor personen met een droge huid is de gezichtsreinigers crème, of -melk. De gezichtsreiniger olie is ook een goede optie voor mensen met een droge huid. De bestanddelen in deze soorten reinigers bestaan vooral uit oliën of vetten, en dat smeert je huid. Gebruik NOOIT een gezichtsreiniger met alcohol, dat droogt je huid namelijk nog verder uit.

Vette huid

Heb je veel dat je huid glanst als er licht op schijnt? Of voelt je huid simpelweg vettig aan? Dan is er geen twijfel over mogelijk, jij hebt een vettige huid. Heel veel verzorging zul je dan niet nodig hebben, buiten het reinigen om dan. Want je huid zal heel gemakkelijk vuil vasthouden onder dat vet (en natuurlijk, vet is ook vuil). De beste gezichtsreiniger voor personen met een vette huid, zijn de gezichtsreiniger gels. Deze gels verkoelen de huid en haalt vet en vuil weg door middel van schuim. Gebruik NOOIT een gezichtsreiniger waar zeep of alcohol in zit. Een gezichtsreiniger op basis van olie kan wel, maar de gel is beter.

Gevoelige huid

Heb je veel last van een rode of jeukende huid? Dan is het duidelijk. Je huid is geïrriteerd. En dat is irritant, want als je ook maar iets voor je huid wilt kopen, moet je checken of ze hypoallergeen zijn. En meestal moet je producten kopen ‘voor de gevoelige huid’ wat net een paar cent duurder is. Maar dat loopt toch op. In het geval van gezichtsreinigers is dat helaas niet anders. De beste gezichtsreinigers voor personen met een gevoelige huid is namelijk de micellaire. En die is wel meestal net wat prijziger. De gezichtsreiniger op basis van olie is gelukkig ook wel een prima keuze voor dezelfde mensen. En die is vaak net wat goedkoper.

Normale huid

Nou dit zal geen rocket science zijn. Dit is het makkelijkste huidtype. Heel veel verzorging is namelijk overbodig bij dit huidtype. Op reinigen na natuurlijk, ook dit huidtype maakt zichzelf niet wonderbaarlijk schoon. Een voordeel wel, voor de mensen met een normale huid, ze kunnen helemaal zelf kiezen welke producten ze willen gebruiken. Ook op het gebied van gezichtsreinigers is alles prima. De beste gezichtsreiniger is echter de gezichtsreiniger op basis van olie. Die maakt de huid namelijk goed schoon, en verzorgt de huid ook nog een beetje achteraf. Het geeft je een mooi en schoon babyhuidje.

Waar let je op bij het kopen van een gezichtsreiniger?

Nu weet je in principe alles wat je moet weten over een gezichtsreiniger. Je weet nu namelijk welke verschillende soorten er zijn, en je welke soort bij welk huidtype past. Waarschijnlijk weet je ook welk huidtype jij nu hebt. Dat is alles wat je nodig hebt, toch? Misschien heb je zelfs al een idee wat de beste gezichtsreiniger is voor jou! Je hebt hem nu misschien al helemaal op ’t oog en staat op het punt om hem te kopen. Maar toch wil ik je nog even stoppen en herinneren aan de volgende punten. Het kan namelijk zijn dat je deze over het hoofd hebt gezien. Ik wil er zeker van zijn dat je alles hebt overwogen voordat je je aankoop doet. Lees dit onderdeel dus nog even voordat je je nieuwe gezichtsreiniger haalt.

De basiskenmerken

Voordat je de beste gezichtsreiniger van je leven haalt, is het misschien handig om nog even na te denken over de volgende punten:

 1. Allergiëen — Ben je allergisch voor een bepaalde stof, dan kan het best zo zijn dat die stof nou net in je nieuwe gezichtsreiniger zit! Check dat dus even voordat je er geld aan uitgeeft! Het is namelijk nooit leuk om terug te moeten naar de winkel, en al helemaal niet voor zo’n klein ding.
 2. pH waarde — Omdat je het op je huid smeert, is het natuurlijk hartstikke belangrijk dat de gezichtsreiniger zo min mogelijk schade aanbrengt op je huid. Daarom moet de pH waarde goed zitten. En met ‘goed’ bedoel ik huidneutraal : een pH-waarde van 5-6.
 3. Afspoelbaarheid — Een gezichtsreiniger is natuurlijk tot op zekere hoogte schadelijk voor je huid, vanwege de chemische ingrediënten. En die schade moet je zo laag mogelijk zien te maken. Daarom is het handig als de gezichtsreiniger wateroplosbaar, en dus afspoelbaar is. Je wilt niet dat er een schadelijke stof langer dan nodig op je gezicht blijft.
 4. Mild reinigend — Ook is het belangrijk dat de gezichtsreiniger mild reinigend is. Dat wil zeggen dat de reiniger zich niet bemoeit met de huideigen vetten en proteïnen, maar alleen het vuil weghaalt. Alleen de dingen die niet op de huid horen mogen worden weggehaald.

Hoe hebben wij de beste gezichtsreiniger gevonden?

In onze zoektocht naar de beste gezichtsreiniger zijn wij langs gegaan bij verschillende winkels en personen. Om zo van zoveel mogelijk mensen een perspectief te krijgen en deze te kunnen gebruiken in ons onderzoek. Allereerst zijn we langs gegaan bij verschillende schoonheidsspecialistes. Daarnaast zijn we ook langs schoonheidswinkels gegaan zoals de ICI Paris XL en de Douglas. Tevens zijn we langs meerdere ROC’s gegaan, die de opleiding tot schoonheidsspecialiste aanbieden. Daar hebben we studenten en docenten aangesproken. De hoofdvraag in deze zoektocht was: ‘Welke soort gezichtsreiniger past het beste bij welk huidtype?’. Na veel vragen en smeersels op onze gezichten, zijn we tot een vrij unaniem antwoord gekomen. Want naast praten en smeren, hebben we natuurlijk ook gewoon gewerkt! In dit onderdeel bespreek ik het antwoord op die hoofdvraag.

Zoals we al eerder hebben gezien bestaan er vier soorten gezichtsreinigers: micellair, crème, gel en reinigers op basis van olie. Deze hebben elk een andere werking en zijn logischerwijs geschikt voor telkens een ander huidtype.

We beginnen met de micellaire gezichtsreiniger. Deze reiniger is eigenlijk geschikt voor elk huidtype, maar vooral de personen met een gevoelige huid profiteren hiervan. Hij bestaat uit een waterige substantie met micellaire cellen die zich specialiseren in het schoonmaken van de huid. Ook resulteert deze vorm van gezichtsreiniging in niet alleen een schone, maar een zachte huid.
En nu de gezichtsreiniger in de vorm van crème. Deze vorm is geschikt voor mensen met een droge huid, omdat er vaak oliën of andere smerende bestanddelen in zitten. De gezichtreinigingsmelken vallen ook onder deze categorie.

Als derde gaan we het hebben over de gezichtsreiniger in de vorm van gel. De gel is gemaakt voor mensen met een vette huid. Deze gel verkoelt vaak de huid, en daarnaast verwijdert het vet en vuil in de huid. Met behoud van vocht.

Ten slotte is er de gezichtsreiniger op basis van olie. Deze reiniger lijkt qua resultaat heel erg op de micellaire reiniger, alleen laat het een (jawel) olieachtige huid achter. Dus daar moet je maar net van houden. Deze vorm is tevens geschikt voor elk huidtype.

Dit antwoord heeft ons geïnspireerd tot het maken van het volgende onderdeel in de handleiding. Dit onderdeel is gemaakt om het jou extra makkelijk te maken tijdens jouw persoonlijke zoektocht naar de beste gezichtsreiniger. Wij gaan namelijk per soort, de beste uitzoeken en reviewen. Zo hoef jij alleen nog maar de review te lezen van jouw favoriete soort en op de knop te klikken. Oftewel, geen enkele moeite meer doen! Lees dus gauw door!

Beste micellaire gezichtsreiniger

L’oreal Paris Skin Expert Micellair water

De beste gezichtsreiniging voor mensen met een gevoelige huid. Reinigt, hydrateert en kalmeert de huid. Dermatologisch getest. Goedkoop en duurzaam.

Dit is de beste gezichtsreiniging in de vorm van micellair water. En dat komt omdat hij heel makkelijk in gebruik is. Je hoeft namelijk helemaal niet hard te wrijven om deze formule zijn werk te laten doen. een paar keer over je gezicht heen vegen en het vuil is van je gezicht verdwenen. Weg moeite, en weg vuil!

Daarnaast is deze gezichtsreiniging dermatologisch getest. Dat betekent dat hij extra goed is voor jouw huid! Dat zorgt ervoor dat deze gezichtsreiniger geschikt voor de gevoelige en geïrriteerde huid. Dat is ook zo omdat micellair water in het algemeen goed verzorgend is, en het een zacht resultaat oplevert. De micellen die in dit water zitten zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van jouw huid, vandaar dat het niet lang duurt voordat je gezicht schoon is.

Je kunt met deze gezichtsreiniging erg lang doen, je hebt namelijk maar een paar druppels nodig per schoonmaakbeurt. De inhoud van deze fles is 400 ml. Dat maakt hem lekker goedkoop en duurzaam!
Kortom, deze gezichtsreiniging is multifunctioneel. Hij reinigt, kalmeert en hydrateert de huid in één keer! Tot slot ruikt hij ook nog eens lekker!

Belangrijke kenmerken
 • Reinigt, hydrateert en kalmeert de huid
 • Dermatologisch getest
 • Goedkoop

Beste gezichtreinigings crème

Nivea essentials sensitive

Beste gezichtsreiniger voor de droge huid dankzij het tegengaan van roodheid, trekkerigheid en droogheid. Duurzaam en goedkoop. Ruikt lekker. Mild reinigend.

Dit is de beste gezichtsreiniger in de vorm van reinigingsmelk. Deze gezichtsreiniger is ideaal voor mensen met een droge of gevoelige huid. Het gaat namelijk de drie tekenen van een gevoelige huid tegen: roodheid, droogheid en trekkerigheid. Daarnaast is deze reinigingsmelk dermatologisch getest en pH-neutraal. Oftewel, je huid zal je dankbaar zijn na elke schoonmaak sessie. En jij ook! Je huid voelt namelijk hartstikke zacht aan als je klaar bent.

De huid wordt grondig gereinigd en door de formule wordt al het vuil en vet verwijdert. Maar die formule zorgt er ook voor dat de vochtbalans in de huid op het goede niveau wordt behouden.
Daarnaast kun je superlang met dit product doen, want je hebt maar een paar druppels nodig per schoonmaak sessie. En in dit flesje zit wel 200 ml! Dat betekent dus dat dit product lekker duurzaam is.

De prijs is ook helemaal niet hoog, voor €4,- heb je hem namelijk al, en je gezicht is zo schoon en zacht als ooit. Deze gezichtsreiniger is ook mild, dat betekent dat hij niet interfereert met de lichaamseigen stoffen, maar echt alleen het vuil en overtollige vet verwijdert, wat een goed teken is. Als laatste voordeel ruikt deze melk ook nog eens hartstikke lekker!

Belangrijke kenmerken
 • Mild reinigend
 • Goedkoop
 • Tegen roodheid, droogheid en trekkerigheid

Beste gezichtsreinigings gel

Garnier skinactive pure

Dit is de beste gezichtsreiniger voor personen met een vette huid. De formule bevat absorberende charcoal en scrub. Gaat puistjes en mee-eters tegen. Goedkoop en duurzaam

Dit is de beste gezichtsreiniger in de vorm van gel. En dat komt door zijn formule en de scrub die erin zit. De gel is namelijk gemaakt van charcoal, wat bekend staat om zijn absorberende krachten. Dat zorgt er ook voor dat dit de beste gezichtsreiniger is voor personen met een vette huid. Het vet, overtollig talg en vuil in de huid wordt namelijk geabsorbeerd door dit unieke ingrediënt. Daarnaast is de scrub de beste in het voorkomen van puistjes. De scrub pakt de puistjes namelijk al aan bij de ontwikkeling ervan. Dat is pas voorkomen!
Deze reiniger is tevens dermatologisch getest, waardoor het duidelijk is gemaakt dat de formule veilig is voor je huid. En hij ruikt ook nog een lekker. Het resultaat na een schoonmaak sessie met deze formule is een zachte huid zonder oneffenheden. Je voelt je hartstikke schoon als je deze reiniging hebt gebruikt. Kijk echter wel uit met het wrijven, het kan namelijk vrij onaangenaam voelen dankzij de scrub. Maar onthoud, wie mooi wilt zijn moet pijn lijden!

Ook met deze gezichtsreiniger kun je lekker lang doen, want zoals bij elke reiniger, heb je maar een paar druppels nodig per keer. En de inhoud van deze tube is maar liefst 150 ml! Dat zorgt ervoor dat je veel waar hebt voor je geld. Hij kost namelijk maar €4,30!

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor vette huid
 • Absorberende formule
 • Goedkoop

Beste Gezichtsreiniger op basis van olie

Rituals Ultra Calming Facial Toner

Beste gezichtsreiniger op basis van olie. Geschikt voor elk huidtype. Reinigt mild en kalmeert. Handig pompje. Duurzaam en goedkoop.

Dit is de beste gezichtsreiniger op olie basis. Deze reiniger is geschikt voor elk huidtype. De formule van deze reiniger bevat geen alcohol, dus zal hij de huid niet extra uitdrogen. Daarnaast zorgen de botanische extracten in deze gezichtsreiniger voor een kalmerend effect. Niet alleen voor de huid, maar ook voor de geest, dankzij de lekkere geur.

Ook reinigt dit product op een milde wijze, wat betekent dat je lichaamseigen vetten en eiwitten met rust gelaten worden. Alleen het overtollige talg en het vuil wordt van je gezicht verwijderd. Op een hele fijne manier. Je hoeft namelijk helemaal niet hard te boenen. Een paar veegjes over je gezicht heen met een watje met dit product, en je gezicht is schoon, zacht en ruikt lekker.
Hartstikke makkelijk toch?

Het enige nadeel aan deze gezichtsreiniger is dat je gezicht achteraf een beetje plakkerig kan aanvoelen, omdat het product gemaakt is op een basis van olie. En dat plakt soms nog wel eens. Als je het echter afspoelt met water achteraf, heb je hier geen last van. Dat probleem is dus zo opgelost!

Tevens scoort dit product hoog in gemak. Dankzij het pompje kun je het product namelijk gemakkelijk meten en aanbrengen. Je zal niet snel teveel reiniger gebruiken omdat het pompje automatisch de goede hoeveelheid geeft. Dat is ook één van de redenen dat dit product duurzaam is. Je zult niet snel te veel gebruiken en dat hoeft ook helemaal niet. Daarnaast zit er 200ml aan gezichtsreiniger in het flesje. Genoeg dus voor een paar weken!

Belangrijke kenmerken
 • Makkelijk pompje
 • Geschikt voor ieder huidtype
 • Reinigt en kalmeert de huid