Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Philips BHD 177/00 Drycare Pro de beste föhn is voor mensen met droog/pluizig haar. Deze föhn is geschikt voor mensen met dik, gemiddeld en dun haar. Dit dankzij de 3 warmtestanden en 2 blaas snelheden. Ionische technologie zorgt ervoor dat je glanzend haar hebt na het föhnen. Hij wordt geleverd met diffuser.

Heb je droog of pluizig haar, maar ook een budget? Dan is de Philips HP 8232/00 de beste föhn voor jou! Deze heeft bijna alle kenmerken van de föhn hierboven. Hij is alleen wat goedkoper omdat de motor niet zo duurzaam is. De föhn is geschikt voor mensen met droog of pluizig haar. Voor dik, gemiddeld en dun haar. Deze föhn wordt tevens geleverd met een diffuser.

Heb je beschadigd haar, is het al een keer geverfd of heeft het een permanent ondergaan? Dan is de Remington AC8000 Keratin Therapy Pro de beste föhn voor jou! Door de keramische coating wordt het haar optimaal beveiligd tegen beschadiging door de warmte van de föhn. Door zijn 5 standen is de föhn geschikt voor dik, gemiddeld en dun haar. De ionische technologie die deze föhn ook heeft zorgt voor een glanzend resultaat. Geleverd met diffuser en 2 blaasmonden.

Heb je beschadigd haar, maar ook een budget? Dan is de Remingston D5219 de beste föhn voor jou! Hij heeft alle kenmerken als de föhn hierboven. Behalve de motor, die is namelijk een stuk minder duurzaam bij deze föhn. De föhn is geschikt voor dik, gemiddeld en dun haar. Bevat keramische en ionische technologie. Daardoor is het haar optimaal beschermd en krijgt het een glanzend resultaat. Geleverd met diffuser.

53
Onderzocht
4
Beste
 • Beste föhn met ionische technologie: De beste föhn voor mensen met droog/pluizig haar. Geschikt voor dik,gemiddeld en dun haar. 2300 Watt. 3 warmtestanden, 2 snelheidsstanden. Geschikt voor opzetstukken. Diffuser meegeleverd.
 • Goedkope föhn met ionische technologie: Goedkope föhn voor mensen met droog/pluizig haar. Geschikt voor dik, gemiddeld en dun haar. Motor is niet heel duurzaam. Maximaal 2200 Watt. 5 verschillende standen. Diffuser meegeleverd.
 • Beste föhn met keramische technologie: Beste föhn voor mensen met beschadigd haar. Keramische coating en ionische technologie. Geschikt voor dik. gemiddeld en dun haar. 2200 Watt. 5 verschillende standen. Inclusief 2 blaaskoppen en diffuser.
 • Goedkope föhn met keramische technologie: Goedkope föhn voor beschadigd haar. Geschikt voor dik, gemiddeld en dun haar. Keramische coating, ionische technologie. 5 standen. Geen duurzame motor. Maximaal 2300 Watt. Diffuser meegeleverd.

Beste föhn – Hij zorgt ervoor dat je haar snel droog is nadat je hebt gedoucht of gezwommen. Tevens kun je, met behulp van dit apparaat, jouw haar mooi in het gewenste model brengen zonder al te veel moeite. Ideaal dus voor de personen met haast, of de personen die een mooi kapsel willen hebben zonder heel veel moeite te doen! Waar heb ik het dan over? Nee, niet de handdoek, maar de föhn!

Stel, je hebt een belangrijke afspraak, maar je hebt je een beetje verslapen! Het laatste wat jij wilt is een slechte indruk achterlaten door er onverzorgd uit te zien. Dus je gaat toch maar snel douchen. Maar nu moet je je haren nog drogen en mooi in model brengen! Hoe ga je dat doen in een zo kort mogelijke tijd? Met een föhn natuurlijk! Dankzij dit handige apparaat is jouw ochtend (en daarmee dag) toch maar weer mooi gered! En die belangrijke afspraak? Die heb jij makkelijk gehaald, en je hebt een goede indruk achter gelaten! De rest van je leven kan beginnen, allemaal dankzij de föhn! Maar stel je hebt helemaal geen haast, in plaats daarvan hou je gewoon niet van moeite. Dan is de föhn alsnog de beste keuze voor jou, hij steekt op het aspect gemak ver boven de handdoek uit. Jouw haar is zonder klitten (en dus pijn) op zijn mooist!

Maar wat is dan de beste föhn? Welke soorten föhns zijn er? En welke soort past dan het beste bij mij? Waar moet ik mee oppassen? En waar moet ik op letten als ik een föhn koop? Geen zorgen. Wij hebben een antwoord op al deze vragen! En die gaan we allemaal geven in dit artikel. Ben je dus benieuwd? Lees dan snel door en zorg ervoor dat jij nooit meer een bad hair day hebt!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een föhn?
 2. Hoe werkt een föhn?
 3. Welke soorten föhns bestaan er?
 4. Waar let je op bij het kopen van een föhn?
 5. Hoe hebben we de beste föhn gevonden?
 6. Beste föhn met ionische technologie
 7. Goedkope föhn met ionische technologie
 8. Beste föhn met keramische technologie
 9. Goedkope föhn met keramische technologie

Waarom een föhn?

Ik hoor het je al denken, waarom zou ik ooit een föhn gebruiken als ik een handdoek heb om mijn haren mee te drogen? Logische vraag, maar natuurlijk zijn daar ook een paar logische antwoorden op. En die ga ik hier even aan je geven. Ten eerste krijg je met een handdoek ongewenste klitten. Want zeg nou zelf, als iemand klitten kan vermijden, doet diegene dat ook. Klitten zijn pijnlijk en als je ze uitkamt, heb je nog kans op haaruitval ook! En waarom zou je vrijwillig je haren uit laten vallen? Haar is één van de sterkste aantrekkelijke punten van een vrouw, en kan dat net zo erg voor de man zijn! Meestal heb je door die pijn geen zin meer om je haar na het uitkammen ook nog in een mooi model te brengen. Terwijl dat als je met een föhn werkt, het veel makkelijker gaat, met veel minder klitten. Dus dan is de kans ook groter dat je je haar op een mooie manier in model zet. Maar het is niet alleen veel pijn die je voorkomt met een föhn. Want daarnaast is je haar met het gebruik van een föhn veel sneller droog dan met het gebruik van een handdoek. Heb je dus haast, maar is het laatste wat je wil er onverzorgd uitzien? Dan is de föhn toch een betere optie dan een handdoek!

En als je er dan toch voor kiest om een föhn te kopen, koop dan meteen een goede föhn. Föhnen zijn namelijk vrij gevaarlijke apparaten waarmee ongelukken makkelijk kunnen gebeuren. Een iets duurdere föhn is vaak ook iets veiliger. Tevens hoef je een duurdere föhn minder vaak te vervangen, omdat hij minder snel verslijt! En meestal zit er in duurdere föhns ook nog een mechanisme waardoor de föhn je haar minder aantast. Dus heb je liever 3 keer €20,- , beschadigd haar en meer kans op ongelukken? Of toch maar die 1 keer €50,- , minder beschadigd haar en minder kans op ongelukken? Ik zou het persoonlijk wel weten! Nu je dit hebt gelezen, gaan we verder in onze zoektocht naar de beste föhn.

Hoe werkt een föhn?

Om de beste föhn voor jou te vinden, is het natuurlijk handig om te weten hoe een föhn in elkaar zit. Wat doet het precies, en hoe? Deze vragen gaan we voor jou beantwoorden in dit onderdeel. Maak je geen zorgen, het is alles behalve onbegrijpbaar!

Ventilator

In een föhn zitten verschillende onderdelen die voor de warme lucht zorgen die de föhn uitblaast, ten eerste is er de ventilator. Deze ventilator zit aan de binnenkant van de föhn. Je ziet hem dus niet. Hij heeft dezelfde techniek als elke andere ventilator. Hij zuigt lucht aan vanuit de omgeving. Deze lucht gaat dan door het rooster aan de achterkant van de föhn. Daarna versneld hij de lucht zodat de lucht koud wordt, en de omgeving rondom de ventilator dus niet te warm. Hierna stroomt de lucht door naar het volgende onderdeel in de föhn. Dankzij de ventilator raakt de föhn niet oververhit.

Gloeidraden

Dit is het onderdeel van de föhn wat na de ventilator komt. We starten hier dus met de koude lucht vanuit de omgeving die de ventilator heeft aangetrokken en doorgeblazen. Het enige wat de gloeidraden doen is de koude lucht opwarmen, waarna de lucht uit de voorkant van de föhn wordt geblazen. Warme lucht droogt je haar sneller dan koude lucht.

Veiligheidssensor

Zoals je al kunt bedenken, zit deze sensor in de föhn voor de veiligheid. Deze sensor zit echter niet in elke föhn. Hij zorgt ervoor dat de föhn automatisch afslaat als hij oververhit raakt. Zodat hij geen bedreiging vormt voor de persoon die de föhn gebruikt. De sensor voelt aan wanneer de föhn een bepaalde temperatuur overschrijdt, op dat moment zal de föhn uitgaan. De föhn is pas weer bruikbaar nadat hij volledig is afgekoeld.
verschillende-fohn-standen

Standen

Vaak is de föhn op verschillende standen te zetten. Hoe hoger de stand, hoe harder de ventilator draait. Dan krijg je dus meer lucht, maar de lucht is minder warm. Dit is het beste voor je haar, want teveel warmte zorgt ervoor dat de kleine waterstofverbindingen in je haar niet meer helemaal bij elkaar kunnen komen. Als de stand lager wordt gezet, komt er minder lucht vrij, echter is deze lucht wel warmer. Dit zorgt er dan weer voor dat je haar makkelijker in model wordt gebracht. Dit is dankzij de warmte. Want de warmte zorgt ervoor dat de verbindingen in je haar worden afgebroken, waardoor het haar makkelijker vormbaar is. Let dus echter op dat je niet teveel warmte gebruikt als je het haar gezond wilt houden! En onthou ook dat, hoe langer je erover doet om je haar te drogen, hoe meer warmte je uiteindelijk nodig hebt. En hoe meer warmte je gebruikt, hoe meer beschadiging het haar oploopt.

Welke soorten föhns bestaan er?

Nu weet je hoe föhns in elkaar zitten, en hoe ze werken. Maar je bent er nog niet! Natuurlijk zijn er bij föhns (zoals bij bijna elk ander object) verschillende soorten. En als je de beste föhn wilt vinden, is het bijna noodzakelijk om te weten welke dit dan zijn en wat ze voor jou kunnen betekenen. Dat gaan we in dit onderdeel dus even voor je behandelen. De volgende stap in jouw (en onze) zoektocht naar de beste föhn wordt hier gemaakt! Welke föhn past het beste bij jouw haar?

Haartype

Dit is het aspect waar je je keuze op moet baseren. Voor ieder haartype is een andere föhn nodig. Dik haar heeft weer wat anders nodig dan dun haar. Gezond haar kan veel meer hebben dan chemisch bewerkt haar (denk hierbij aan geverfd haar, of haar wat een permanent heeft gehad). Maar wat is dan de beste föhn voor welk haar? Dat kun je bepalen door de volgende aspecten.

Ionische technologie

Deze technologie is een goede helper bij het voorkomen van pluizig en statisch haar. Hoe dit werkt? dat ga ik je uitleggen. Terwijl je föhnt, worden er negatieve ionen over je haar verspreid. Die ionen zorgen ervoor dat waterdruppels in super (microscopisch) kleine watermoleculen worden getransformeerd. Deze kleine moleculen worden dan door je haar geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat jouw haar superglad wordt. Je haarschubben sluiten dan namelijk. Dit houdt het vocht in je haar ook vast, en beschermt je haar van vocht van buitenaf. Het vochtgehalte van je haar is dus in balans. En dat allemaal dankzij de ionische technologie! Dit is dus ideaal voor droog en pluizend haar.

Keramische technologie

Dit is een iets andere technologie dan de ionische. Aan de keramische technologie zitten twee voordelen. Het grootste voordeel is dat een föhn met keramische technologie je haar minimaal beschadigt. Deze technologie zorgt er namelijk voor dat de warmte van de föhn egaal wordt verdeeld. En zoals je al eerder hebt gelezen of misschien al weet, is warmte niet heel geweldig voor je haar. Deze technologie is dan ook perfect voor haren die al geverfd zijn of die een permanent hebben gehad. Of die gewoon op een andere manier chemisch behandeld en/of beschadigd zijn. Deze haren kunnen namelijk niet zo veel hebben, laat staan te veel warmte.
Het andere voordeel wat deze technologie met zich meebrengt, is zijn anti-pluis werking. De föhn is dus ook prima voor pluizig en droog haar. Echter is de föhn met keramische technologie vaak wel duurder dan de föhn met ionische technologie, die ook een anti-pluis werking heeft.

Wattage

Het wattage van een föhn geeft aan hoe hard en warm een föhn kan blazen. Hoe hoger het wattage, hoe harder de föhn kan blazen. Maar de temperatuur kan dan ook in een veel hoger getal lopen. De hogere wattages zijn dus beter voor personen met dik en volumineus haar. Denk hierbij aan een wattage tussen de 1600W -2200W. Heb je niet dik, maar ook niet dun haar? Dan kun je beter op zoek gaan naar een föhn tussen de 1300W -1800W. Je wilt namelijk zo min mogelijk warmte gebruiken om je haar optimaal te beschermen en gezond te houden. Ben je een persoon met dun haar? Dan hoef je niet naar een hoger wattage te zoeken dan 1200W -1500W. Jouw haar droogt namelijk lekker snel en heeft bijna geen warmte nodig. Ga er dan ook niet teveel geld voor uitgeven!

Waar let je op bij het kopen van een föhn?

Nu weet je de onderdelen van een föhn, hoe ze werken en wat ze doen. Én je bent bekend geraakt met de verschillende soorten föhns, en welke het beste werkt voor welk haartype. Maar je bent er nog steeds niet helemaal, al denk je misschien van wel. Misschien heb je zelfs al een idee van welke föhn jij gaat halen. En dat is helemaal mooi! Toch wil ik je nog even wijzen op de volgende punten, voordat jij je keuze gaat maken of je aankoop gaat doen. Dan kun je er zeker van zijn dat je over alles hebt nagedacht en de beste föhn voor jou gaat kopen! En dan heb ik ook alles gedaan wat ik kan doen!

De basiskenmerken

Hieronder staan nog een aantal punten die misschien nog niet in je hoofd zijn opgekomen, maar wat wel handig is om over na te denken voor je een föhn koopt.

 1. Doel— Waar wil je de föhn voor gebruiken? Wil je hem alleen gebruiken om te drogen? Of wil je er ook mee stylen? Als je de föhn alleen wilt gebruiken om te drogen, heb je namelijk niet zoveel nodig qua accessoires. Wil je er ook mee stylen? Denk er dan aan om een föhn te kopen waar verschillende opzetstukken op gezet kunnen worden. Of een föhn met verschillende blaas- en temperatuurstanden. Denk eventueel aan borstels die je extra kunt kopen om het stylen makkelijker te maken.
 2. Geluid— Woon je in een huis met meerdere mensen? Dan is het misschien handig om een stille föhn te overwegen. Die bestaan! Die hebben namelijk een speciale motor die minder geluid maakt dan de doorsnee föhn. Je kunt ook gewoon zelf geen zin hebben in het geluid van een föhn, omdat je bijvoorbeeld graag muziek luistert tijdens het föhnen. Denk hier dus even over na!
 3. Kabellengte— Waar sta je als je je haren aan het doen bent? En is dat dichtbij een stopcontact? Dat is namelijk wel een handig ding om te weten als je een föhn wilt aanschaffen. Dan kun je rekening houden met de kabellengte van de föhn. Doorgaans komen de kabels in een lengte rond de 2,7 meter. Maar als het moet zijn er ook kabellengtes van 4 meter beschikbaar!
 4. Afneembare filter— Hoelang wil je je föhn behouden? Als het antwoord hierop ‘lang’ is, wat ik aanneem, is een afneembaar filter ideaal. Je wilt je föhn natuurlijk zo schoon mogelijk houden, maar het kost wel wat als je dat makkelijk wilt doen. Wil je het doen zonder moeite of met moeite? Kijk naar je budget en maak een keuze.
 5. Accessoires— Bij de keuze maken van of je accessoires wilt of niet, is het noodzakelijk om je budget in de gedachte te houden. Natuurlijk wil je die hoes om de föhn veilig op te bergen, of de opzetstukken die ervoor zorgen dat je haar op een makkelijke manier gestyled kan worden. Maar als je budget dat niet toelaat, zul je toch echt creatief moeten zijn. En dat is ook niet altijd slecht!

Hoe hebben wij de beste föhn gevonden?

In onze zoektocht zijn we in winkels geweest als Coolblue, Mediamarkt en ga zo maar door. Maar we hebben ook veel kappers en haarstylisten bezocht. Maar we hebben ook genoeg mensen met gewoon mooi haar aangesproken. We hebben aan zoveel mogelijk mensen gevraagd welke föhn zij het makkelijkst vonden. Wat werkt het beste voor hen? We hebben veel lol gehad, maar we hebben dus ook zeker ons werk gedaan. We hebben hier meer dan een week over gedaan, aangezien afspraken met een kapper niet zomaar gaan! Gelukkig hebben we wel duidelijke antwoorden hieruit gekregen, dus ons werk was niet voor niks.

Zoals al is gezegd, waren de antwoorden duidelijk. Allereerst moet ik je vertellen dat het toch echt aan je haartype ligt. Let op het wattage! Nogmaals: hoe lager het wattage, hoe minder hard en warm de föhn kan blazen. Dus voor dikker haar heb je een hoger wattage nodig. Voor dunner haar een laag wattage. Voor gemiddeld haar een gemiddeld wattage. Logisch toch? Wij vonden van wel. En dan hebben we nog het verschil tussen ionische en keramische technologie. Beiden zijn geschikt voor droog en pluizig haar. Want ze hebben beiden een anti-pluis werking. Echter is de keramische technologie net wat beter. Die zorgt er namelijk voor dat het haar minimaal beschadigd wordt. Deze technologie is dus perfect voor mensen met beschadigd of chemisch bewerkt haar. De föhns met keramische technologie zijn over het algemeen wel wat duurder dan de föhns met ionische technologie. Dus als je alleen een oplossing nodig hebt voor pluizig en droog haar, is het slimmer om voor de laatste optie te gaan. Dit is wat we uiteindelijk, uit alle gesprekken die we hebben gehad, hebben gehaald. Voor ieder wat wils, dus!

Om het overzichtelijk te houden, hebben wij voor het volgende onderdeel gekozen voor het onderscheid tussen de ionische en keramische technologie. We gaan de beste föhns met deze technologieën bespreken. Tevens gaan we van beiden de goedkoopste uitzoeken en bespreken. De wattages staan er netjes bij, zodat jij weet of het de beste keuze is voor jouw haar. Zo houden we het makkelijk voor jou en hoef jij niet te veel moeite te doen voor het maken van de keuze voor jouw aankoop. Je hoeft alleen het volgende onderdeel van dit artikel te lezen, en dan is jouw keuze snel gemaakt. Dan kun je er zeker van zijn dat je de beste föhn voor jou zal gaan kopen!

Beste föhn met ionische technologie

Philips Drycare Pro BHD117/00

De beste föhn voor mensen met droog/pluizig haar. Geschikt voor dik,gemiddeld en dun haar. 2300 Watt. 3 warmtestanden, 2 snelheidsstanden. Geschikt voor opzetstukken. Diffuser meegeleverd.

Dit is de beste föhn voor mensen met pluizig en droog haar. Dankzij de ionische technologie die in de föhn zit, heb jij na het drogen heb jij mooi en glanzend haar wat er nog gezond uitziet ook! Op de föhn zitten drie warmtestanden en twee snelheidsstanden, waardoor je zelf kan kiezen hoe warm je de lucht wilt hebben die hij uitblaast. En dus ook hoe ver je wilt gaan in het beschadigen van het haar, gelukkig wordt dit geminimaliseerd aangezien er keramische elementen op de föhn zitten. Echter is de föhn niet gemaakt van keramiek. Hij kan uiteindelijk tot maximaal 2300 Watt gaan. Deze föhn is dus geschikt voor dik haar, maar dankzij de standen ook voor gemiddeld en dun haar!

De föhn heeft ook een koude blaasstand, waarmee je het hara kan fixeren waardoor het dus langer in model blijft zitten. Tevens is de föhn geschikt voor opzetstukken. Hij wordt geleverd met een diffuser waardoor je meer volume aan je haar kan geven. Het snoer is 2 meter lang, en de föhn bevat een ophangoog. Je kunt de föhn dus aan de muur ophangen als je geen plek meer hebt. Ook is het filter afneembaar, wat dus betekent dat de föhn makkelijk is schoon te maken. Hierdoor kun je er ook langer mee doen!

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor ieder haartype dankzij 5 standen
 • Ionische technologie
 • Maximaal 2300 Watt

Goedkope föhn met ionische technologie

Philips Thermoprotect HP8232/00

Goedkope föhn voor mensen met droog/pluizig haar. Geschikt voor dik, gemiddeld en dun haar. Motor is niet heel duurzaam. Maximaal 2200 Watt. 5 verschillende standen. Diffuser meegeleverd.

Dit is de beste goedkope föhn voor mensen met droog of pluizig haar. Ook deze föhn bezit de ionische technologie. Daardoor is jouw haar na het drogen mooi glanzend, en het ziet er gezond uit. Deze is zo goedkoop, omdat de motor in de föhn niet heel veel capaciteit heeft. Je zult hem hierom dus iets sneller moeten vervangen. Echter heeft deze föhn maximaal 2200 Watt. Er zitten ook 3 warmtestanden en 2 snelheidsstanden op. Dit betekent dat de föhn geschikt is voor dik haar, maar dankzij de standen ook voor gemiddeld en dun haar. Kijk dus goed welke stand het beste bij jouw haartype past om beschadiging te voorkomen.

Ook zit er op de föhn een koude stand, die laat het toe om het haar te fixeren. Hierdoor blijft het haar langer in model. De föhn heeft ook een afneembare kop, je kunt er dus een diffuser op zetten om meer volume in je haren aan te brengen. Deze diffuser wordt ook netjes meegeleverd. Tevens heeft de föhn een afneembaar filter, wat ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken, waardoor de föhn weer langer mee kan gaan. De lengte van het snoer is 1,8 meter, en je kunt de föhn ophangen aan je muur met zijn ingebouwde ophangoog.

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor dik, gemiddeld en dun haar
 • Ionische technologie
 • 2200 Watt

Beste föhn met keramische technologie

Remington AC8000 Keratin Therapy Pro

Beste föhn voor mensen met beschadigd haar. Keramische coating en ionische technologie. Geschikt voor dik. gemiddeld en dun haar. 2200 Watt. 5 verschillende standen. Inclusief 2 blaaskoppen en diffuser.

Dit is de beste föhn voor mensen met beschadigd haar. Niet alleen heeft deze föhn ionische technologie om het haar glanzend te houden na het drogen, maar het heeft ook een keramische coating! Door de keramische coating wordt je haar optimaal beschermd tegen de warmte. Dus gezond haar, here we come! Er zit een AC motor in de föhn, die lekker duurzaam is. Je kunt dus lang doen met de föhn. Ook heeft de föhn een vermogen van 2200 Watt, 3 warmtestanden en 2 blaas snelheden. Dat maakt dat deze föhn geschikt is voor dik, gemiddeld en dun haar! Teven bevat deze föhn een koude blaasstand, wat je haar fixeert. Hierdoor blijft het kapsel langer in model.

Met de föhn worden er twee blaaskoppen meegeleverd, en een diffuser. Hiermee kun je je kapsel optimaal stylen en volume geven. De föhn is dus geschikt voor verschillende opzetstukken. De snoerlengte is 3 meter, dus als je geen stopcontact in de buurt hebt, is dat geen probleem. Tevens kun je de föhn aan de muur ophangen met behulp van het ophangoog wat bij de föhn is ingebouwd. Het filter is ook afneembaar, schoonmaken is dus zó gedaan! Hierdoor kan de föhn ook weer langer mee gaan. De knoppen zitten wel op een onhandige plek, namelijk waar je hand is geplaatst wanneer je föhnt, dus let daar even op.

Belangrijke kenmerken
 • Keramische coating én ionische technologie
 • Geschikt voor dik, gemiddeld en dun haar
 • 2200 Watt

Goedkope föhn met keramische technologie

Remington D5219

Goedkope föhn voor beschadigd haar. Geschikt voor dik, gemiddeld en dun haar. Keramische coating, ionische technologie. 5 standen. Geen duurzame motor. Maximaal 2300 Watt. Diffuser meegeleverd.

Dit is de beste goedkope föhn voor mensen met beschadigd haar. De reden voor de lage prijs bij deze föhn is zijn motor. De motor is niet heel duurzaam, dus hij zal eerder vervangen moeten worden dan bij föhns met een andere motor. Echter heeft deze föhn wel een vermogen van 2300 Watt. Slecht is hij dus niet. De föhn heeft ionische technologie en keramische coating. Het haar wordt dus naast glanzend, ook gezond gehouden. De beschadiging door de warmte wordt geminimaliseerd. Hij bevat 3 temperatuurstanden en 2 blaas snelheden. Hierdoor is de föhn geschikt voor dik, gemiddeld en dun haar. Ook zit er een koude blaasstand op de föhn waardoor je het kapsel kan fixeren. Dit betekent dat het haar langer in model blijft.

De föhn wordt geleverd met een diffuser om het haar meer volume te geven. De lengte van het snoer is 1,8 meter. En je kunt de föhn eventueel ophangen aan de muur met behulp van het ingebouwde ophangoog. Het filter van de föhn is ook afneembaar. Dit is ideaal voor het schoonmaken van de föhn. Het zal veel makkelijker gaan. Regelmatig schoonmaken zorgt er ook weer voor dat de föhn langer zal meegaan. De föhn is wel wat zwaar van gewicht, namelijk 1,022 kg.

Belangrijke kenmerken
 • Keramische coating en ionische technologie
 • Geschikt voor beschadigd haar (dik, gemiddeld en dun).
 • Geen duurzame motor

Veiligheid: Let op!

Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven bij het gebruiken van een föhn, zijn er een paar dingen die je in je hoofd kunt houden.

De föhn trekt lucht uit de omgeving via de achterkant. Kijk dus uit dat je haar niet in de buurt van de achterkant komt, dat wordt namelijk meegezogen in de föhn!
Als je de föhn te warm voelt worden, zet hem meteen uit! Sommige föhns hebben namelijk geen veiligheidssensor en oververhitting is het laatste wat je wilt. Je kunt hem weer gebruiken als hij is afgekoeld.
Heb je dun haar? Neem dan altijd de laagste stand. Gebruik nooit meer hitte dan je nodig hebt.