Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Clinique Cream Shaper de beste potloodeyeliner is. Hij is ideaal voor beginners. Dat komt omdat hij makkelijk aan te brengen is dankzij zijn romige textuur. Ook is hij waterproof en geschikt voor alle huidtypes.

Ben je al wat meer gevorderd in het aanbrengen van eyeliner? Dan is de Maybelline Lasting Drama de beste eyeliner voor jou! Het vereist wat meer oefening, maar als hij zit, zit hij ook voor lang! Het is de perfecte eyeliner voor een strakke, matte lijn.

Geen zin in een potje, maar ben je wel ervaren? Dan is de Max Factor Colour Expert de beste eyeliner voor jouw situatie. Deze eyeliner, is waterproof, en de punt van het penseel is bijslijpbaar. Ook deze eyeliner zorgt voor een mooie strakke lijn. Tevens is hij perfect voor de populaire winged look.

543
Onderzocht
3
Beste
 • Beste potloodeyeliner: De perfecte eyeliner voor beginners. Geschikt voor ieder huidtype. Waterproof. Romige textuur, matte finish. Ideaal voor de smokey eye look.
 • Beste gelliner: Perfect voor iemand die ervaring heeft met eyeliner aanbrengen. Intense, langdurige look. Bijgeleverd kwastje. Glazen potje. Ideaal voor een strakke, matte lijn.
 • Beste vloeibare eyeliner: Perfect voor iemand die vaker eyeliner op heeft. Waterproof. Geschikt voor de winged look. Duurzaam. Vereist oefening. Ideaal voor een strakke, glanzende lijn.

Beste eyeliner – Het zorgt ervoor dat je ogen beter uitkomen. Maar het kan ook gewoon mooi zijn als je een speciale gelegenheid hebt om heen te gaan (later) die dag, en je wilt de betere kant van jezelf laten zien. Het helpt je een goede indruk te maken en het formaat is perfect om mee te nemen in je tas. Vooral in Azië en het Midden-Oosten is deze make-up erg populair en het definiëert je ogen net wat extra. Heb je al geraden over welk product ik aan het schrijven ben? Nee? Dan zal ik het even vertellen. Ik heb het natuurlijk over de eyeliner (je weet wel, die zwarte streep op je ooglid)!

Stel je hebt een belangrijke afspraak, en je wilt nu net dat beetje extra indruk maken. Je wilt dat iedereen naar je luistert en kijkt. Dat is een ding wat je kunt bereiken met alleen al je ogen! Maar wat nou als je je ogen net niet sprekend genoeg vind? Of je vind de vorm van je ogen net niet wat je altijd al zou willen hebben? Gelukkig hebben ze daar in het oude Macedonië iets op gevonden. Iets wat nu geëvolueerd is tot eyeliner! Je kent het waarschijnlijk van Egyptenaren in verschillende films en misschien wel plaatjes in boeken. Misschien ken je het wel van de bekende sterren van nu, of het kan zijn dat je het gewoon een keer bij je moeder of zus hebt gezien. Het is in ieder geval een erg gewild product in de oogmake-up. Dat komt waarschijnlijk omdat je de oogvorm er zo mee kunt maken als je wilt. Mits je een beetje goed oefent natuurlijk. Tevens zorgt het ervoor dat je ogen veel meer opvallen en spreken van ver af. Ideaal voor bijvoorbeeld een meeting waarin je iets belangrijks hebt te zeggen dus. Of voor die ene date waar je stiekem wel een beetje zenuwachtig voor bent. Zie er op je mooist uit met een klein beetje magie van de eyeliner!

Maar wat is dan de beste eyeliner? Zijn er verschillende soorten eyeliners? Welke past dan het beste bij jou? Hoe zorg je ervoor dat de eyeliner goed op je oogleden zit? Zijn daar technieken voor? Welke kleur past het beste bij jouw kleur ogen? Dit zijn allemaal hele logische vragen die misschien net in je hoofd zijn opgekomen. Maar gelukkig hebben wij het antwoord op deze vragen gevonden, en hebben we die in dit artikel verwerkt. Zo hoef jij maar één artikel te lezen, en je kunt jezelf achteraf een expert in eyeliner noemen! Daarnaast kun je dan ook gemakkelijk de beste eyeliner voor jouw situatie vinden! Lekker makkelijk dus. Lees snel door!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een eyeliner?
 2. Hoe breng je een eyeliner aan?
 3. Verschillende soorten eyeliner
 4. Waar let je op bij het kopen van een eyeliner?
 5. Hoe hebben we de beste eyeliner gevonden?
 6. Beste potloodeyeliner
 7. Beste gelliner
 8. Beste vloeibare eyeliner

Waarom een eyeliner?

Een eyeliner, waar is dat nou precies goed voor? En wat is er dan zo belangrijk aan? Het is natuurlijk heel belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Vooral als je naar een formele afspraak moet. Één van de dingen die je hierbij helpt, is je gezicht. En dan vooral je ogen. Om je ogen meer te laten spreken kun je gebruik maken van de magie van make-up. De specialiteit van eyeliner is, je raadt het al, je ogen! Je kunt met een eyeliner zorgen voor een andere vorm ogen als je dat wilt. Tevens kun je door de verschillende kleuren waarin eyeliner verkrijgbaar is, ervoor zorgen dat je ogen net iets beter uitkomen in je gezicht. Het aanzicht van een oog met eyeliner is meestal ook net wat meer verzorgd dan een oog zonder eyeliner. Oftewel, die eerste indruk waar ik het net over had? Die zit wel goed behulp van een beetje make-up. Maar het hoeft niet alleen maar gebruikt te worden voor de eerste indruk, je kunt het ook gewoon gebruiken voor een avondje uit, of om je net wat beter te voelen over jezelf. Het staat namelijk vaak mooi bij vrouwen, als je het op de goede manier opdoet. Gelukkig weten wij hier wel hoe je de eyeliner correct aanbrengt, dus als je daar vragen over had, lees je gewoon dit artikel een stukje door!

Dus als je nu eenmaal besloten hebt om een eyeliner te kopen, zorg er dan wel voor dat je een eyeliner koopt van goede kwaliteit. Anders is de eyeliner eerder op, en kun je binnen de kortste keren een nieuwe kopen. Als de kwaliteit niet goed is, zul je merken dat je hem vaker zult moeten bijwerken. En dat kost telkens weer wat tijd, wat je net zo goed aan andere dingen kunt besteden. Ook is het gewoon fijn om je geen zorgen hoeft te maken over hoe de eyeliner zit, áls het er überhaupt nog zit. Oftewel, je kunt beter gewoon een eyeliner van goede kwaliteit (en wellicht een iets hogere prijs) kopen. Je zult er zelf achter komen dat dat een goede investering is. Want zoals bij de meeste producten wordt gezegd, geldt ook hierbij: goedkoop is duurkoop!

Hoe breng je een eyeliner aan?

Als je de beste eyeliner wilt hebben, is het allereerst handig om te weten hoe een eyeliner correct wordt aangebracht. Anders zul je niet alles uit het product kunnen halen, en dat zou zonde zijn. Omdat er verschillende mensen bestaan, met verschillende ogen, en verschillende behoeftes, is het alleen maar logisch dat er ook meerdere aanbrengmethodes zijn. In dit onderdeel gaan we de makkelijkste uitleggen. Na een aantal keer proberen en experimenteren, zul je er vanzelf achter komen wat voor jou het beste werkt!

Het stappenplan

Dit is een andere mogelijkheid van kenmerken benoemen.

 1. Stap 1— Breng allereerst de basis aan, datgene wat je onder de eyeliner wilt. Zoals bijvoorbeeld je oogschaduw, of de foundation. Als je dit allebei wilt aanbrengen, doe dan eerst de foundation voor een egale huidskleur, en daarna de oogschaduw. Als je eerst de eyeliner doet, is het zonde, want dan zal het vervagen onder de tweede laag.
 2. Stap 2— Er zijn verschillende soorten eyeliner, hier gaan we echter in het volgende onderdeel op in. Kies welke soort je wilt gebruiken, en let er bij de vloeibare eyeliner op dat er geen klontjes aan het aanbreng penseel zitten!
 3. Stap 3— Zorg ervoor dat je een stevige ondergrond hebt om je elleboog op te zetten voor wat steun tijdens het aanbrengen. Het kan namelijk zijn dat je nog wel eens wilt trillen vanwege de enorme focus en spanning. Dit helpt dat trillen voorkomen. Hou tevens wat wattenstaafjes en make-up remover bij de hand, voor het geval het aanbrengen wel fout gaat. Dit zal makkelijker zijn dan doekjes omdat het een minuscuul stukje is wat je waarschijnlijk moet weghalen. Als je de eyeliner helemaal voor het eerst wilt aanbrengen, neem dan de tijd en onthoud: oefening baart kunst! Geduld is een schone zaak hierbij.
 4. Stap 4— Nu is de voorbereiding gedaan, en gaat het aanbrengen beginnen. Trek je ooglid strak en B=begin bij het midden van je ooglid. Dit is waar je wimpers het hoogst staan. Vanaf daar trek je een lijn tot je buitenste ooghoek. Als je wilt kun je de lijn een beetje door laten lopen om een wing te creëren. Zorg ervoor dat de eyeliner zo dicht bij je wimpers als mogelijk komt. Misschien kun je de lijn ook iets omhoog laten gaan, zodat je een oog de illusie krijgt van een lift.
 5. Stap 5— Trek nu een lijn vanaf de binnenste ooghoek (sommigen doen het ook wel vanaf het begin van de wimpers) naar het midden van je ooglid. Zorg ervoor dat allebei de lijnen die nu zijn getekend, in elkaar overlopen. Laat het lijken alsof je in één keer, één lijn hebt gezet. Besluit voor jezelf wat jij mooier vindt staan bij jouw gezicht: een lijn vanaf de binnenste ooghoek, of een lijn vanaf het begin van de wimpers. Als je een foutje maakt, is het het beste als je je hele oog schoonmaakt en weer begint bij stap 1.
 6. Stap 6— Als je tevreden bent met de lijn,moet je het een tijdje laten drogen. Dat betekent dat je niet heftig moet gaan knipperen of bewegen met je ogen op een andere manier. Het beste is om je ogen gesloten te houden voor een paar seconden. Als de eyeliner niet meer glimt, is het opgedroogd.

Verschillende soorten eyeliner

Natuurlijk bestaan er voor alle verschillende behoeftes ook verschillende soorten eyeliner. Het ligt helemaal aan jou, jouw ogen en jouw behoeftes welke eyeliner het beste bij jou past. Dit is ook helemaal aan jou om uit te zoeken. Het enige wat wij kunnen doen is de verschillende soorten opnoemen, en de bijbehorende voordelen en nadelen. Dat hebben we dan ook gedaan in dit onderdeel. Het voornaamste is zelf proberen en experimenteren, want ieder gezicht is anders. Maar een beetje hulp kan geen kwaad! Lees vooral door.

Potlood

potlood eyeliner
Er bestaan potloden waarmee je je oog nét dat ene extra accent kunt geven. Dit is de makkelijkste soort eyeliner om aan te brengen (of te corrigeren). Ideaal voor beginners dus. Dankzij het slijpertje die er vaak bij zit, kun je de punt zo scherp maken wat je wilt. Je kunt er dus lekker mee experimenteren. Hoe botter de punt, hoe dikker de lijn. Als je een wing wilt, is het handig om een scherpe punt te hebben voor een mooie afwerking. Het is makkelijk om hem mee te nemen voor eventuele bijwerking, en ze zijn verkrijgbaar in veel kleuren. Je kunt hier dus alle kanten mee op! Het nadeel van de potloodvorm is dat de lijn niet optimaal scherp zal zijn. Er zal altijd een ‘smokey’ afwerking aan zitten. Tevens zal de lijn mat zijn. Daarnaast is het heel makkelijk uit te wrijven, en hij vervaagt snel.

Vloeibare eyeliner

vloeibare eyeliner
De vloeibare eyeliner komt meestal in de vorm van een flesje met een kwast of stift. Het aanbrengen van deze soort eyeliner is best wel lastig, omdat een uitschieter meteen zichtbaar is. Zorg er daarom voor dat als je een kwast hebt, er geen haartjes uitsteken. Je kunt hier erg precies mee werken, en het is makkelijk te corrigeren. Dat komt omdat het nog een paar seconden na aanbrengen nog nat is. Je hebt voor deze soort eyeliner dus wel een vaste hand nodig. De vloeibare eyeliner geeft het meest intense resultaat en je kunt er echt alles mee doen. Daarnaast blijft deze versie ook het langst op je ogen zitten. Je kunt hiermee dus de hele dag rondlopen zonder bang te zijn voor vegen of iets dergelijks. Als je de eyeliner goed dichtbij de wimpers aanbrengt, zal het de illusie geven dat je wimpers voller zijn. Daarnaast is deze eyeliner perfect voor de winged look. Je kunt van deze eyeliner erg lang genieten. Vaak krijg je hem niet eens op.

Gelliner

gel liner
Deze soort eyeliner komt vaak in potjes. Het aanbreng penseel zul je er in sommige gevallen zelf bij moeten kopen. Het aanbrengen van deze eyeliner is goed te doen, het corrigeren is wat lastiger, aangezien het snel opdroogt. Ook kan deze liner gaan vlekken als je van nature wat vettige oogleden hebt. Zorg er daarom voor dat er een basis onder zit van bijvoorbeeld oogschaduw. Let er tevens op dat je het potje goed afsluit, want anders kan de eyeliner uitdrogen. Als je dat doet, kun je er echter erg lang mee doen. Je krijgt hem (net als bij de vloeibare eyeliner) in veel gevallen niet eens helemaal leeg! Voor deze eyeliner is wel wat oefening vereist, en hij is niet makkelijk mee te nemen voor eventuele bijwerking. De gelliner geeft wel een intense look als het goed lukt, en een mooie matte finish. Tevens is de liner geschikt voor een mooie smokey look.

Zwarte Oogschaduw

Dit is een iets goedkoper alternatief, als je al vaker oogschaduw gebruikt en dit toevallig nog thuis hebt liggen. Daarnaast is heb je niet veel nodig voor een goede look, wat het nog voordeliger maakt. Je kunt hiermee ook heel erg de intensiteit bepalen van de look. De gradatie in kleur kun je namelijk zelf aanbrengen hoe jij dat wilt. Dat is dus ook een voordeel aan deze manier. Daarnaast is een foutje geen ramp, want het is makkelijk weg te halen. Ook als je ‘s avonds je gezicht schoonmaakt, is het binnen no time weg. Scheelt dus ook weer tijd. Een probleem met deze manier is echter dat je niet heel snel een echt intense zwarte oogschaduw zult vinden. Het is dus wel een tijdje zoeken. Ook zal de oogschaduw wat vervagen gedurende de dag en het is niet makkelijk mee te nemen.

Waar let je op bij het kopen van een eyeliner?

Als je de beste eyeliner wilt, zijn er natuurlijk een aantal dingen om op te letten. Je weet echter al een heleboel wat dit onderwerp betreft als je het hele artikel tot nu toe hebt gelezen. Je weet nu namelijk hoe je de eyeliner correct aanbrengt, en welke verschillende soorten eyeliners er zijn. Misschien heb je al een idee van wat voor soort eyeliner je wilt. En toch wil ik je nog even de volgende punten meegeven om over na te denken. Alleen op die manier weet je zeker dat je de beste eyeliner zult aanschaffen.

De basiskenmerken

Om de beste eyeliner te vinden is het handig om nog even na te denken over de volgende punten voordat jij je aankoop gaat doen. Dan weet je zeker dat er echt over alles is nagedacht.

 1. Soort penseel— Bij sommige soorten eyeliners kan het zijn dat je je eigen penseel nog moet halen. Kijk hierbij goed naar wat jij makkelijker vind om mee aan te brengen. Een kwastje kan uitstekende haren hebben, maar kan ook een geweldige rechte lijn maken. Met een stift heb je vaak een iets doffere lijn, maar je hebt geen last van uitstekende haren. Dit is dus een ding om over na te denken.
 2. Droogtijd— Elke eyeliner heeft zijn eigen droogtijd. Daarmee bedoel ik dat je een bepaalde tijd even niks met je oogleden mag doen, want anders veegt de eyeliner uit. Heb je haast? Neem dan een eyeliner met een korte droogtijd. Maakt de tijd niet uit, maar wil je makkelijk foutjes kunnen corrigeren? Dan is een eyeliner met een langere droogtijd misschien wat makkelijker voor jou.
 3. Look— Heb je een bepaalde look waarvoor je wilt gaan? Dan is de keuze van een soort eyeliner cruciaal voor jou. Elke soort eyeliner is gespecialiseerd in een andere look. Kijk even naar het vorige onderdeel in dit artikel voor meer uitleg.
 4. Waterproof— Voor sommige mensen is waterproof make-up ideaal. Sowieso al als je in Nederland woont en in de winter make-up op wilt hebben. Maar bijvoorbeeld ook als je gaat zwemmen is het makkelijk. Als je eyeliner niet waterproof is, zie je er na een regenbui of een golf water uit als één of andere pandabeer. En tenzij het carnaval is, is dat niet wat je wilt.
 5. Prijs— Kijk even naar wat je bereid bent uit te geven voor een eyeliner en hoeveel eisen je eraan stelt. Laat dit goed overeenkomen. Als dit niet lukt, zul je niet gemakkelijk een goede eyeliner voor jouw wensen vinden.

Hoe hebben wij de beste eyeliner gevonden?

Om voor jou de beste eyeliner te vinden, zijn wij op een zoektocht gegaan. Tijdens deze zoektocht zijn we langs verschillende make-up winkels gegaan. Denk bijvoorbeeld aan Douglas, Ici Paris XL en al dat soort winkels. Maar dat niet alleen, we zijn ook naar de Fashion Week gegaan om te kijken wat de mening van professionele make-up artists is. Daarnaast zijn we langs gegaan op verschillende ROC’s, om daar ook even een praatje te maken met iedereen die maar een beetje make-up in hun opleiding of vakgebied hebben. Zo hebben wij geprobeerd om in te staan voor de mening voor zoveel mogelijk personen in ons onderzoek. De vraag die wij hen hebben gesteld, is: ‘Welke eyeliner is het beste voor welk persoon?’ We kregen een vrij unaniem antwoord waar we zeker wat mee kunnen. In dit onderdeel vat ik dat antwoord voor je samen.

Zoals ik al zei, is het antwoord op de gestelde vraag vrij duidelijk. Ik ga het hier even aan jou uitleggen, om jou te helpen op zoek naar de beste eyeliner voor jouw situatie.
De eyeliner in de vorm van het potlood is de beste optie voor beginners. Dat komt omdat hij makkelijk is aan te brengen en te corrigeren. Daarnaast kun je de punt zo scherp en bot maken als jij maar wilt. De lijn kan dus zo dik en dun worden als je wilt. Echter is de kans op uitvegen groot, en geeft het een doffe afwerking. Maar het is ideaal om mee te oefenen.
De zwarte oogschaduw is ook prima voor beginners. En erg goedkoop, aangezien de meeste mensen al zwarte oogschaduw hebben. Qua aanbrengen en corrigeren is ook deze vorm van eyeliner makkelijk. Ook kan de intensiteit zelf worden bepaald, naarmate je meer oogschaduw aanbrengt, wordt de kleur dikker. Alleen zul je niet snel een hele dunne, scherpe lijn kunnen bereiken. Tevens is de kans op uitvegen erg groot. Ook deze vorm heeft een doffe finish.
De vloeibare eyeliner vereist wat oefening, maar als je hem eenmaal onder de knie hebt, zit hij ook een dag op je ogen! Hiermee kun je makkelijk een scherpe lijn maken, mits je een vaste hand hebt. Gelukkig kun je dit verbeteren door je arm op een vaste ondergrond te zetten. Tevens het heeft een mooie finish. Deze eyeliner duurt echter wel een tijdje om te drogen. Dit maakt het gelukkig wel makkelijk te corrigeren. Maar doe dus wel een tijdje je ogen dicht direct na het aanbrengen.
En dan is er nog de gelliner. Deze eyeliner is niet heel moeilijk qua aanbrengen, maar het corrigeren kost wel wat meer moeite. Dat komt omdat hij snel opdroogt. Daarnaast is hij niet gemakkelijk mee te nemen, aangezien het in een potje komt. Dit potje moet ook worden gesloten, ter voorkoming van uitdroging. Maar je kunt hier wel mooie strakke lijnen mee zetten, met een matte finish. Je ziet er dus altijd netjes uit met de gelliner, mits je een vaste hand hebt.

Vrij duidelijk toch, dat antwoord? Wij vinden in ieder geval van wel. Om het jou nog makkelijker te maken in je zoektocht naar de beste eyeliner, hebben wij in het volgende onderdeel een onderscheid gemaakt tussen de soorten eyeliners. Van elke eyeliner hebben wij de beste gezocht, en daar hebben we ook een review van gemaakt. Dit valt allemaal te lezen in het hoofdstuk hieronder. We hebben de zwarte oogschaduw hier echter buiten gelaten, omdat de meesten al zwarte oogschaduw in huis hebben. Het enige wat die personen nodig hebben, is een aanbreng penseel.We hebben jou dus veel moeite en lezen bespaard. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de review lezen van jouw favoriete soort, en drukken op de knop. Dan kun jij er zeker van zijn dat je de beste eyeliner hebt gevonden!

Beste potloodeyeliner

Clinique Cream Shaper

De perfecte eyeliner voor beginners. Geschikt voor ieder huidtype. Waterproof. Romige textuur, matte finish. Ideaal voor de smokey eye look.

Dit is de beste eyeliner in de vorm van een oogpotlood, omdat hij geschikt is voor alle huidtypes. De eyeliner is namelijk dermatologisch getest. Hij bevat ook anti-oxidanten en is olievrij. De textuur is zacht, wat er voor zorgt dat de lijn makkelijk is aan te brengen. De romige textuur zorgt er namelijk voor dat er minder kans is op brokkeling van het potlood, waardoor de lijn eventueel minder recht wordt. Dat zorgt ervoor dat de eyeliner ideaal is voor beginners. het geeft een subtiele, mooie lijn. Experimenteren is ook geen probleem, want hij is er makkelijk af te halen met met make-up remover. Daarnaast is het potlood watervast. Je kunt er dus mee door de storm en daarna nog even het zwembad, misschien achteraf de zee, en je ziet er nog steeds goed uit. Zonder zwarte strepen op je gezicht! Ook is deze eyeliner duurzaam, je kunt erg lang mee doen. Dit valt dan ook wel te verwachten van deze prijs.

Look

Allereerst is de kleur van het potlood zwart. Het potlood geeft een matte finish, maar is ook ideaal voor smokey eyes. Een scherpe lijn zal je niet gemakkelijk kunnen bereiken. Je kunt de lijn zo dik of dun maken als je wilt. Dat is zo omdat de scherpte van de punt aangepast kan worden. De eyeliner is dus erg veelzijdig.

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor elke huidtype
 • Makkelijk aan te brengen
 • Waterproof

Beste gelliner

Maybelline Lasting Drama Gel Liner

Perfect voor iemand die ervaring heeft met eyeliner aanbrengen. Intense, langdurige look. Bijgeleverd kwastje. Glazen potje. Ideaal voor een strakke, matte lijn.

Dit is de beste eyeliner in de vorm van gel liner, omdat hij een erg intense look creëert die ook nog eens lang blijft zitten. Het feit dat de look lang blijft zitten, is te danken aan de formule van dit product. Door de 10% meer aan kleurpigmenten die erin zit, is de look langer zichtbaar. En dankzij de gel is de lijn bijna onuitwisbaar. Dit maakt het wel lastiger te corrigeren. Daarom is het handig om een aantal keer te oefenen voordat je deze eyeliner gaat gebruiken voordat je hem in het openbaar gaat gebruiken. Je kunt bijna eeuwen doen met deze eyeliner, dus het is een goede deal. Het potje is echter wel van glas, dus wees er voorzichtig mee. Dat potje zorgt er ook voor dat hij niet makkelijk is om mee te nemen. Tevens moet het potje wel gesloten worden na gebruik, want anders droogt het waarschijnlijk uit. Het kwastje wordt erbij geleverd, maar kijk uit dat de haartjes niet gaan uitsteken. De eyeliner is niet waterproof.

Look

Met deze eyeliner kun je een strakke, diep zwarte lijn maken. Hij is dus perfect voor een intense look, en die look blijft ook 24 uur zitten. De finish is mooi matte. Je komt dus verzorgd voor de dag met deze eyeliner.

Belangrijke kenmerken
 • Duurzaam
 • Bijgeleverde kwast
 • Vereist oefening

Beste vloeibare eyeliner

Max Factor Colour Expert

Perfect voor iemand die vaker eyeliner op heeft. Waterproof. Geschikt voor de winged look. Duurzaam. Vereist oefening. Ideaal voor een strakke, glanzende lijn.

Dit is de beste eyeliner in vloeibare vorm. Dat komt omdat de punt van het aanbreng penseel superfijn is. En dat bedoel ik in qua grootte. Eventueel kun je dit nog bijslijpen met het ingebouwde slijpertje. Je kunt de dikte van de lijn hiermee dus helemaal zelf bepalen, wat de eyeliner dus erg fijn is om mee te werken. Daarnaast is de eyeliner waterproof. Je kunt dus zoveel water over je gezicht heen gooien als je wilt, maar je make-up blijft goed zitten (of tenminste, de eyeliner)! Één van de weinige nadelen is dat je bij deze eyeliner moet letten op klontjes. Gelukkig is dit probleem snel opgelost, want je kunt het kwastje gewoon afvegen aan het bakje waar die in zat. Kijk ook uit met het aanbrengen. Dat vereist namelijk wat moeite met vloeibare eyeliners, uitschieters zijn hierbij erg duidelijk.Maar als hij eenmaal mooi zit, zit hij ook lang. Daarnaast kun je erg lang doen met deze eyeliner, dus dat zorgt ervoor dat dit een voordelige aankoop is.

Look

Met deze eyeliner kun je, na een aantal keer oefenen, zorgen voor een mooie scherpe lijn. Ideaal ook voor de welbekende ‘wing’look. De finish van deze eyeliner is mooi glanzend en hij blijft lang zitten.

Belangrijke kenmerken
 • Langdurige look
 • Waterproof
 • Vereist oefening