Quick Guide

Het beste ontharingsapparaat heeft meerdere functies en is te gebruiken onder de douche en in bad. De Braun Silk-épil 9 Epilator is perfect voor de lichamelijke verzorging én de gezichtsverzorging. We noemen het de beste epilator, maar het is ook meteen de beste ladyshave. Het kan epileren, scheren en trimmen. Een epilator en ladyshave in één. Het is een luxe epileerapparaat met bovendien een gezichtsreinigingsborstel om je gezicht te reinigen van onzuiverheden.

Een andere zeer goede epilator met vele functies is de Philips Satinelle Prestige Wet & Dry. Ook deze draadloze epilator is voorzien van alle gemakken. Epileren, scheren en trimmen is geen probleem. Het heeft daarbij een scrubborstel voor het lichaam en een massagefunctie zodat je na het epileren lekker kunt ontspannen.

Voor diegenen die een goedkope epilator zoeken die gewoonweg lichaamshaar kan verwijderen, hebben we de Philips Satinelle HP6421/00 in de aanbieding. Deze epilator werkt niet zonder snoer, dus bij een stopcontact zitten is een vereiste. Een draadloze epilator is aan te raden, maar mocht je graag een epilator onder de 40 euro willen, dan is dit een prima basis epilator.

79
Onderzocht
3
Beste
 • Beste multifunctionele epilator: Een multifunctionele epilator die geschikt is voor bijna elk lichaamsdeel en bovendien te gebruiken is onder de douche en in bad. Een draadloze epilator met een gezichtsreinigingsborstel.
 • Beste epilator onder de 100 euro: De epilator voor epileren, scheren en trimmen onder de douche of in bad. Om het luxe te houden heeft deze epilator een massagefunctie en een scrubborstel.
 • Beste goedkope epilator: Een basis epilator met draad voor het epileren van het lichaam.

Beste epilator – Je bent je constant aan het verzitten doordat de stoppels na het scheren onplezierige prikkels oproepen. Je besluit om je opnieuw te positioneren in een galante zithouding. Het voelt eigenlijk niet aan als de hoffelijke houding die je in gedachte had. Je voelt je eigenlijk toch meer een harige holbewoner. Dit wil niet zeggen dat je een harige holbewoner bent. Maar het voelt gewoon zo. Dit is het moment dat je denkt: “Goh, zal ik een epilator aanschaffen?”. Of je vond dat het gewoonweg tijd was voor een epilator. Wie weet. In ieder geval. In deze gids zullen we je begeleiden in je zoektocht naar de beste epilator zodat je je kunt ontdoen van je ongewenste haartjes.

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Wat is een epilator?
 2. Ontharingsmethodes
 3. Waarom een epilator?
 4. Waar let je op bij het kopen van een epilator?
 5. Beste multifunctionele epilator
 6. Beste epilator onder de 100 euro
 7. Beste goedkope epilator

Wat is een epilator?

Er zijn verscheidene manieren om lichaamshaar te verwijderen. Het gebruiken van een epilator is daar één van. Een epilator of epilady is een ontharingsapparaat dat haartjes verwijderd door de haartjes vast te grijpen en eruit te trekken. De epilator verwijdert zowel de haartjes als de haarwortels. De haartjes blijven hierdoor wat langer weg. Je kunt het vergelijken met het epileren met een pincet. Haartjes één voor één verwijderen met een pincet duurt alleen erg lang. Een epilator heeft meerdere pincetten en is veel sneller en effectiever. De epilator wordt gebruikt voor het epileren van armen, benen, oksels en de bikinilijn.

Ontharingsmethodes

De epilator wordt dus gebruikt voor het epileren van lichaamshaar. Er zijn echter meerdere apparaten op de markt die gebruikt worden voor het verwijderen van haar.

Met de ladyshave kun je snel en pijnloos haartjes wegscheren. Een nadeel van de ladyshave is dat de haartjes binnen een paar dagen teruggroeien en de stoppels al snel voelbaar zijn.

Een andere ontharingsmethode is IPL ontharing. Dit is een lichtontharingsapparaat. IPL staat voor Intense Pulse Light. De lichtflitsen met verschillende golflengtes brengen de haarzakjes in een rustfase. Het resultaat is het langdurig wegblijven van de haartjes.

Een vergelijkbare ontharingsmethode is laserontharing en is bedoeld voor permanente ontharing. De lichtstraal bij laserontharing is krachtig en dringt dieper door dan IPL. Laserontharing kost wat meer tijd en laserapparaten zijn veel duurder. Het nadeel van deze ontharingsmethodes dat het niet geschikt is voor alle huidtypen en haarkleuren.

Waarom een epilator?

Er zijn verschillende apparaten op de markt beschikbaar voor ontharen. Elke ontharingsmethode heeft voor- en nadelen. Wat zijn de voor- en nadelen van een epilator?

Voordelen van een epilator

Het verwijderen van haar is niet echt een leuk klusje om te doen. Als je gebruik maakt van de epilator, dan zul je al snel ontdekken dat het heel makkelijk is om te gebruiken. Ontharen is dan een fluitje van een cent. Scheren, of het met een ladyshave of een scheermesje is, zorgt voor een kortdurig resultaat. Het haar groeit snel terug en stoppeltjes zijn voelbaar. Met een epilator kun je een paar weken genieten van een gladde en zachte huid. Wanneer de haartjes weer teruggroeien verschilt per persoon. Maar dit kan variëren van 2 tot 4 weken! De haartjes die teruggroeien na het epileren zijn daarbij dunner. Je hebt minder last van stoppeltjes en de bijbehorende irritante prikkels.

De voordelen van een epilator in het kort:
+ Haartjes blijven een paar weken weg
+ Haartjes groeien minder dik terug

Nadelen van een epilator

Het kan zijn dat je liever geen epilator gebruikt vanwege de bijkomende nadelen. Het is alleen zo dat de nadelen niet voor iedereen geldt. Het epileren kan erg pijnlijk zijn. Maar als je gewend bent aan het epileren met een pincet, dan kan je enigszins een idee krijgen of epileren met een epilator iets voor jou is. Het verschil is dat een epilator gebruik maakt van meerdere pincetten. De meeste mensen vinden het vooral de eerste paar keren erg pijnlijk. Vooral bij een gevoelige huid kan dit het geval zijn. Bij een gevoelige huid is het ontstaan van rode plekke van epileren ook een mogelijkheid. Wees erop voorbereid dat het in het begin erg veel pijn kan doen.

Daarnaast kan epileren tijdrovend zijn. Bij het scheren worden alle haartjes meteen verwijderd. Een epilator kan niet in één keer alle haartjes pakken. Om alle haartjes te verwijderen, moet je een paar keer over dezelfde plek heen gaan met de epilator. Dit kan dus veel tijd kosten. Geduld is een vereiste. Vooral als dat ene haartje telkens nét niet wordt gepakt door de epilator.

De nadelen van een epilator in het kort:
– Het doet de eerste paar keren pijn
– Bij gevoelige huid rode plekken na het epileren
– Meerdere keren met de epilator over dezelfde plek gaan om alle haartjes te verwijderen

Waar let je op bij het kopen van een epilator?

We weten ondertussen dat pijn een eigenschap is waar je niet aan kunt ontkomen bij het gebruik van een epilator. Een andere onontkoombare eigenschap is het geluid dat een epilator produceert. Een epilator maakt veel lawaai en het maakt niet veel uit welke epilator je kiest. Je kunt ervan uitgaan dat zo’n epileerapparaat simpelweg herrie gaat maken zodra het aan staat. Dus een waarschuwing voor de mensen die voor het eerst een epilator aan doen: niet schrikken!

De pijn en het geluid zijn geen kenmerken waar we een epilator op kunnen selecteren. Er zijn een aantal andere kenmerken waar je wel op kunt letten bij het kiezen van een epilator.

De prijs

Het zal je niets verbazen dat de prijs een punt is waar je op kunt letten. De epilator kan 30 euro kosten, maar het kan ook zeker 150 euro kosten. Een goede epilator is te verkrijgen rond de 60 euro. Dit heeft te maken met de handige accessoires en functie die bij een epilator in deze prijscategorie zitten. Bespaar niet te veel op het kopen van een epilator. Een epilator waar je niks aan hebt is immers duurkoop en je bespaart al doordat je geen scheermesjes meer hoeft te gebruiken.

Met of zonder snoer

Er zijn epilators met en zonder snoer. Een draadloze epilator is erg handig, omdat er dan geen snoer in de weg zit. Je kunt makkelijker bij alle lichaamsdelen zonder rekening te houden met een snoer. Je bent niet afhankelijk van netstroom, waardoor je niet beperkt bent om alleen naast het stopcontact te epileren.

Bij een draadloze epilator is het zaak om te letten op de gebruikstijd, oplaadtijd en de oplaadindicatie. Met een oplaadindicatie weet je tijdig wanneer de epilator bijna op is en zit je niet onverwachts met een epilator zonder batterij met de kans te eindigen als een half behaarde grizzlybeer.

Of je zoekt alsnog even een stopcontact op, dat is natuurlijk ook een optie. Dit klinkt logisch, maar houdt er rekening mee dat sommige epilators niet bruikbaar zijn tijdens het laden.

Waterdicht

Epileren onder de douche brengt een paar voordelen met zich mee. Je hoeft om te beginnen de haartjes niet meer op te ruimen doordat het water van de douche de haartjes wegspoelt. Ook raakt je huid meer ontspannen door het warme water waardoor het epileren minder pijnlijk wordt. Daarentegen kan het water ervoor zorgen dat de haartjes aan je huid vastplakken waardoor het epileren wat langer duurt. Na het douchen epileren is dan een optie.
epileren in bad

Hoe dan ook, wil je epileren onder het douche of tijdens het bad nemen, dan wil je een (spat)waterdichte epilator hebben. Deze epilators kun je onder de douche gebruiken. Epilators die tegen water kunnen worden ook Wet & Dry genoemd. Logischerwijs zijn deze epilators altijd snoerloos.

Aantal pincetten

De epilatorkop bevat een bepaald aantal pincetten. Hoe meer pincetten de epilator heeft, hoe meer haartjes de epilator kan vastgrijpen en eruit trekken. Ook de breedte van de epilatorkop speelt een rol in hoe snel ongewenste haartjes verwijderd worden.

Multifunctioneel: epileren, scheren en trimmen

Een epilator is soms voorzien van een scheer- en/of trimfunctie. De epilator is dan niet alleen te gebruiken als epilator, maar ook als ladyshave. Eigenlijk is het dan een epilator en een ladyshave in één. Met de meegeleverde opzetstukken kun je de epilator veranderen in een ladyshave of een trimmer.

Handige opzetstukken voor deze functies bij een epilator zijn: een scheerkop en een trimmeropzetstuk. Wellicht overbodig om te vermelden, maar de standaard bijgeleverde epileerkop is uiteraard onmisbaar.

accessoires en opzetstukken epilator braun silk epil

Opzetstukken

De epileerkop, de scheerkop en de trimkap zijn nodig voor het epileren, scheren en trimmen. Er zijn meerdere opzetstukken die je bij het epileren kunnen helpen. Bij een epilator worden vaak meerdere opzetstukken meegeleverd. Een massageopzetstuk kun je bijvoorbeeld op de epilator klikken. Deze rolt over je huid voor een stimulerende en verzachtende werking.

Meebewegende epileerkop

De meeste epilatoren hebben een vaste epileerkop. De kop van de epilator beweegt niet mee bij het epileren. Een meebewegende epileerkop volgt de contouren van je lichaam waardoor het nauwkeuriger epileert. De haartjes worden hierdoor makkelijker en efficiënter verwijderd.

Verlichting bij het epileren

Epilators met een ingebouwde lamp zorgt voor verlichting. Heel handig als je haartjes erg licht zijn. Helaas kunnen deze lampjes vaak niet uit. In sommige omstandigheden zie je de haartjes juist beter als het lampje uit is en dat kan vervelend zijn.

Aantal standen

Een epilator kan meerdere snelheidsstanden hebben. Vaak gaat het om twee standen, een lage en een hoge stand.

Eventuele extra accessoires

Zoals we gewend zijn, krijgen we vaak extra accessoires bijgeleverd bij het kopen van een elektrisch apparaat. De accessoires die je bij een epilator nog kunt verwachten is een ijskompres, scrubhandschoen en een reisetui. Met een ijskompres kun je de huid bewerken voor het epileren. De huid wordt door de kou minder gevoelig waardoor het epileren minder pijnlijk kan zijn.

Soms er ook een scrubhandschoen of iets anders om mee te scrubben meegeleverd. Het scrubben van de huid zorgt ervoor dat de haartjes beter overeind staan en minder snel ingroeien. Door het scrubben krijg je niet alleen een gladdere huid, maar je zorgt er ook voor dat de haartjes makkelijker te epileren zijn.

Een reisetui om de accessoires en de epilator in op te bergen is handig voor tijdens het reizen of gewoonweg om de spulletjes netjes bij elkaar te houden. Verwacht niet veel van dit reisetui. Het is over het algemeen een simpel wit zakje dat je afsluit door de touwtjes aan te trekken.

Enkele epilators zijn zodanig volledig dat ze een gezichtsreinigers meeleveren. Als je hiernaar ook op zoek bent, is dat zeker het bedrag waard. Ook kun je vaak genoeg een losse pincet als extra accessoire verwachten. Mijn eigen ervaring met zo’n pincet (Philips) is helaas negatief, aangezien de pincet de haartjes niet zo goed pakte als een die ik los in een winkel koop.

Het merk

Het is geen geheim dat de grootste strijd voor de positie beste epilator een strijd is tussen de twee bekende fabrikanten van epilators: Braun en Philips. Deze merken zijn erg populair bij gebruikers en op de Nederlandse markt het meest beschikbaar. Andere merken zijn Babyliss, Panasonic en Remington.

Beste multifunctionele epilator

Braun Silk-épil 9 9-579

Een multifunctionele epilator die geschikt is voor bijna elk lichaamsdeel en bovendien te gebruiken is onder de douche.

De Braun Silk-épil 9 Epilator is het ultieme multifunctionele ontharingsapparaat dat is ontworpen voor de persoonlijke verzorging. Het heeft alles wat je maar kunt wensen van een goede epilator. Deze epilator verander je in een handomdraai in een ladyshave of een trimmer. Je kunt dus met dit ontharingsapparaat epileren, scheren en trimmen. Deze epilator is geschikt voor het hele lichaam. Zo kun je het gebruiken voor je benen, armen, oksels, bikinilijn of gezicht.

Mocht je het epileren nog te pijnlijk vinden, dan kun je gebruikmaken van het massageopzetstuk met massagebolletjes. Het massageopzetstuk heeft een flexibele kop die zich soepeltjes aan de rondingen van je lichaam aanpast voor extra comfort. Als het epileren echt te pijnlijk is, dan kun je overgaan op scheren door met gemak de epileerkop te vervangen met de scheerkop.

Het heeft een ingebouwd lampje dat tijdens het epileren of scheren aangaat. Deze draadloze epilator kun je onder de douche of in bad gebruiken. Ideaal als je wilt epileren onder het genot van warm water. Je kunt de epilator niet gebruiken als het aan het opladen is, maar gelukkig is het volledig opgeladen in 1 uur en vervolgens 40 minuten te gebruiken.

Bij deze beste epilator wordt een precisieopzetstuk meegeleverd voor het epileren van het gezicht, de oksels of de bikinilijn. Ondanks dit precisieopzetstuk, is het soms alsnog moeilijk om bij bepaalde plekken te komen door de brede kop. Daar staat tegenover dat deze brede kop ervoor zorgt dat je sneller klaar bent met epileren dan andere epileerapparaten.

Bij deze zeer handige epilator wordt bovendien een gezichtsreinigingsborstel meegeleverd voor het reinigen van het gezicht. De gezichtsborstel reinigt 6x beter dan met de hand. Make-up en onzuiverheden zijn zo van je gezicht verwijderd. De gezichtsborstel werkt op 2 batterijen die bij deze complete epilatorset zit.

Al met al, aan deze beste epilator ontbreekt er niets. De epilator is prijzig, maar je krijgt er heel veel voor terug.

Belangrijke kenmerken
 • Ontharingsmethodes: epileren, scheren en trimmen
 • Oplaadbare Li-ionbatterij: 1 uur oplaadtijd en 40 minuten gebruikstijd
 • Bruikbaar onder de douche of in bad
 • 40 pincetjes
 • Extra: gezichtsreinigingsborstel

Beste epilator onder de 100 euro

Philips Satinelle Prestige Wet & Dry BRE650/00

De epilator voor epileren, scheren en trimmen onder de douche of in bad.

De beste epilator onder de 100 euro is de Philips Satinelle Prestige Wet & Dry BRE650/00. Het is een ontharingsapparaat dat kan epileren, scheren en trimmen. De beste epilator onder de 100 euro is ook meteen de beste koop epilator. De prijs is lager, maar de functies worden er niet minder op. De epilator is geschikt voor het hele lichaam en gevoelige zones. Bovendien kun je met het apparaat je huid scrubben en masseren.

De epilator is draadloos en onder de douche of in bad te gebruiken. Na het 1,5 uur opladen van dit epileerapparaat is het voor 40 minuten te gebruiken. Met de scrubborstel kun je dode huidcellen verwijderen. Daarbij zit er massagefunctie in het apparaat en wordt er een speciale massagekop meegeleverd. Na het epileren kun je dus nog lekker je huid laten ontspannen. Met al deze luxe functies is het inderdaad niet zo gek dat de Philips Satinelle Prestige in november 2016 best reviewed is door Kieskeurig.

Ook deze epilator heeft een ingebouwd lampje. Helaas kun je het lampje niet uitzetten. Het gaat vanzelf aan wanneer de epilator aan staat. Een welbekend probleem bij de epilator is dat het wel eens wat haartjes over kan slaan. De gebruikers van deze epilator ervaren dit ook bij de Philips Satinelle Prestige.

Belangrijke kenmerken
 • Ontharingsmethodes: epileren, scheren en trimmen
 • Oplaadbare Li-ionbatterij: 1,5 uur oplaadtijd en 40 minuten gebruikstijd
 • Bruikbaar onder de douche of in bad
 • 40 pincetjes
 • Inclusief: scrubborstel voor lichaam en massagefunctie

Beste goedkope epilator

Philips Satinelle HP6421/00

Een basis epilator met snoer voor het epileren van het lichaam.

Ben je op zoek naar een budget epilator? Heb je een epilator zonder toeters en bellen nodig? De Philips Satinelle HP6421/00 is een epilator met draad die doet wat een epilator verwacht: epileren. Het is een kleine epilator met twee verschillende snelheden.

Ondanks dat het een goedkope epilator is, is het resultaat prima. Het maakt de herrie zoals we verwachten van een epilator en het verwijdert haar. Het is een goede oplossing als je niet veel geld kwijt wilt en geen epilator zoekt voor onder de douche. De draad van de epilator is daarbij lang genoeg om behendig te epileren.

Het is wel een nadeel dat je altijd dichtbij een stopcontact moet zitten. Tijdens het epileren moet je veel bewegen. Het snoer is lang genoeg hiervoor, maar het blijft vervelend om met een snoer te moeten epileren. De vele bewegingen komt bovendien het snoer ook niet ten goede. Het snoer gaat dan sneller kapot. Dat is mij helaas wel overkomen (na een paar jaar).

Gezien de prijs-kwaliteit is deze goedkope epilator aan te raden. Mocht je portemonnee het toelaten, dan raden we echter een van de andere beste epilatoren aan. Dezen hebben geen snoer en dat is veel fijner!

Belangrijke kenmerken
 • Ontharingsmethode: epileren
 • Epilator met snoer
 • 21 roterende schijven schijven