Quick Guide

Is een elektrische tandenborstel wel nodig? Zou je een ronde of een lange borstel moeten kiezen? Is een sonische tandenborstel nou wel zo goed?

Deze vragen hebben wij allemaal beantwoord in onze guide over elektrische tandenborstels. Da’s best veel informatie… Geen zin in al dat leeswerk? Lees dan de samenvatting van de beste elektrische tandenborstel die wij aanraden!

56
Onderzocht
3
Beste
 • Beste Elektrische Tandenborstel: De perfecte keuze voor mensen die zoeken naar een elektrische tandenborstel die heel goed reinigt en verder voldoet aan alle essentiële functies.
 • Beste Elektrische Tandenborstel – Luxe optie: De beste elektrische tandenborstel voor de technologie-liefhebber. Je krijgt niet alleen een goede borstel voor. Maar je hebt ook een tandenborstel met vele extra’s zoals bijvoorbeeld een smartguide.
 • Beste Sonische Elektrische Tandenborstel: Deze sonische tandenborstel is speciaal gemaakt voor de zakenvrouw of -man die vaak op stap of op reis is.

Beste elektrische tandenborstel – Tandenpoetsen… We doen het allemaal dagelijks! Maar hoe kunnen we beter onze tanden poetsen?

Vandaag de dag stappen meer en meer mensen over naar een elektrische tandenborstel. Dat is niet zomaar. Het gebruiken van een elektrische tandenborstel brengt vele voordelen met zich mee. Je tanden worden er per slot van rekening veel schoner van! Is dat iets voor jou? Of heb je al een elektrische tandenborstel maar zoek je een verbetering? Dan ben jij op de juiste plek!

Inhoudsopgave

Het kiezen van de beste elektrische tandenborstel kan een aardige klus zijn. Mede omdat er veel eigenschappen zijn waar je mee rekening kunt houden. In deze handleiding helpen we je een duidelijk beeld te scheppen van wat een goede elektrische tandenborstel moet hebben. Daarnaast bespreken we ook welke functies minder belangrijk zijn dan je zou denken. We hebben ook onderzocht wat volgens vele gebruikers de beste elektrische tandenborstel is per categorie.

Deze guide biedt uitgebreide informatie over elektrische tandenborstels. Geen zin om alles te lezen? Maak dan gebruik van onze handige inhoudsopgave:

 1. Is een elektrische tandenborstel de investering waard?
 2. Verschillende poetstechnieken
 3. Waar let je op bij het kopen van een elektrische tandenborstel?
 4. Beste elektrische tandenborstel met 3D-technologie
 5. Beste elektrische tandenborstel met smartguide
 6. Beste sonische elektrische tandenborstel

Waarom je ons moet vertrouwen

Tijdens ons onderzoek hebben we gewerkt met verschillende experts omtrent tandenborstels. Naast experts zoals tandartsen hebben wij ook contact opgezocht met diverse universiteiten en andere relevante instituten.

Naast ons contact met experts, bestond onze onderzoek uit meer dan 90 uur aan lezen en evalueren van wetenschappelijk materiaal en het lezen en beoordelen van gebruikersreviews van anderen en onszelf.

Is een elektrische tandenborstel de investering waard?

Heb je al besloten om een elektrische tandenborstel te kopen? Of ben je misschien nog aan het nadenken of je er wel een wilt? Het is belangrijk om te weten of een elektrische tandenborstel wel zo goed is als men beweert. Het zijn namelijk geen goedkope apparaten. Voor een elektrische tandenborstel betaal je al snel zo’n 100 euro!

Uit het onafhankelijke onderzoek van Cochrane van 20141 is gebleken dat een elektrische tandenborstel wel degelijk een verschil maakt. Hieruit bleek dat het gebruiken van een elektrische tandenborstel op lange termijn een duidelijke vermindering en zelfs preventie laat zien op het gebied van tandplak en tandvleesontstekingen.

Bij het gebruik van een elektrische borstel was in de eerste 3 maanden 11% vermindering in tandplak te zien. Na 3 maanden liep dit op tot wel 21%1.

Een elektrische borstel zorgt voor een schoner en gezonder gebit: een significante verbetering! Maar laat jezelf niet misleiden. Hoe jij je tanden poetst is veel belangrijker dan met wat. Een handtandenborstel kan ook voldoende zijn. Het is dan wel van belang dat je op de juiste wijze je tanden poetst, de volle 2 minuten poetst en bovendien dagelijks grondig flost. Een elektrische tandenborstel is dan niet nodig.

Veel mensen poetsen echter minder dan 2 minuten. Wist je dat mensen gemiddeld maar 46 seconden poetsen? Ook vergeten wij wel eens onze tanden te flossen of stoken, terwijl dat erg belangrijk is! Kan jij jezelf hierin vinden? Dan is de extra hulp van een elektrische tandenborstel zeker aan te raden!

Verschillende poetstechnieken

welke poetstechniek is de beste

Een van de eerste aspecten waar je moet op letten bij het kiezen van een elektrische tandenborstel is de poetstechniek. Voor velen is dit ook het belangrijkste kenmerk van een elektrische tandenborstel.

Het onderlinge verschil tussen poetstechnieken is echter niet groot. In vele gevallen is het zelfs een verwaarloosbare eigenschap.1 Volgens de experts zijn er zeker een aantal kenmerken die vaak veel belangrijker zijn dan de poetstechniek. Daar later meer over.

De juiste elektrische tandenborstel kiezen die bij je behoefte past? Dan is het toch wel handig om een beetje te begrijpen wat de verschillen zijn tussen de technieken. Er zijn 4 soorten reinigingstechnieken:

2D-technologie: roterend

Waar komt het woord 2D vandaan? De 2D staat voor 2-Dimensionaal, omdat de tandenborstel alleen maar in twee dimensies werkt. Hij draait alleen links- en rechtsom en het maakt geen op en neer bewegingen. Een 2D roterende elektrische tandenborstel is de meest voorkomende en de goedkoopste variant op de markt. Deze elektrische tandenborstel reinigt je tanden door middel van oscillatie dat ontstaat door de roterende borstelkop.

Hoewel het de goedkoopste variant is, is het een goede tandenborstel. De 2D poetstechniek is al sinds de jaren ‘90 heel erg populair en met een goede reden. Door zijn kleine borstelkop is het een elektrische borstel die je makkelijk kan manoeuvreren tijdens het poetsen van je gebit. Hierdoor kan je veel beter reinigen tussen je tanden beter dan met een langwerpige opzetborstel. Daarnaast is het een van de meest effectieve poetstechnieken (alleen 3D is wetenschappelijk bewezen effectiever).

Opmerkelijk is dat de 2D variant minder effectief is dan zijn opvolger, de 3D variant. De 3D variant is wetenschappelijk bewezen effectiever dan de 2D variant. Hoewel dit het geval is, is het verschil minimaal.

De 2D varianten zijn echter over de jaren bijna verdwenen uit het assortiment. Hierdoor is het prijsverschil tussen 2D en 3D vrijwel verdwenen. Je kunt dus beter een elektrische tandenborstel met de 3D poetstechniek kiezen. Je hoeft tenslotte niet veel meer te betalen hiervoor.

3D-technologie: roterend en pulserend

Een 3D roterende en pulserende elektrische tandenborstel is de opvolger van de 2D variant. De 3D-technologie is de afgelopen jaren erg populair geworden. De opzetborstel van de 3D variant beweegt niet alleen links- en rechtsom, maar pulseert ook op en neer: de borstel werkt in drie dimensies. Daar komt de naam 3-Dimensionaal ook vandaan.

Uit het onderzoek van 2014 die werd gedaan door Cochrane naar het meest effectieve poetstechniek voor het verwijderen van tandplak en het bestrijden van tandvlees gerelateerde problemen, kwam uit dat de pulserende en roterende poetstechniek het meest effectief was.

Je bent verzekerd van een elektrische tandenborstel met een hoge reinigingskwaliteit als je kiest voor de 3D poetstechniek. Deze techniek heeft alle voordelen die zijn 2D variant heeft plus een betere reiniging. De 3D-technologie gaat gepaard met een kleine ronde opzetborstel. Ook met deze opzetborstel kan je heel goed manoeuvreren. Daarnaast heeft het ook een ruime keuze aan opzetborstels. De opzetborstels voor de 3D variant zijn over het algemeen wel duurder.

Doorgaans zijn elektrische tandenborstels die gebruik maken van de 3D-technologie duurder dan de 2D elektrische tandenborstels. De 3D variant is duurder door de poetstechniek, maar ook doordat het veel meer luxere eigenschappen heeft. Deze luxe eigenschappen kunnen bestaan uit displays, quadpace interval-timers, druksensoren en een veel ruimere optie aan poetsstanden.

Als je het niet erg vindt om wat extra te betalen voor een elektrische tandenborstel die uitstekend je gebit reinigt en veel extra luxe eigenschappen heeft, dan is de 3D-poetstechniek een uitstekende keuze.

Sonisch: vibrerend

Sonische tandenborstels zijn relatief nieuw in de wereld van elektrische tandenborstels. De opzetborstel van deze tandenborstel is langwerpig en lijkt op een normale handmatige tandenborstel. Hoe werkt de sonische elektrische borstel? De opzetborstels wordt in trilling gebracht door zijwaartse heen-en-weer gaande bewegingen in hele hoge snelheden: een vibrerende poetsbeweging. In sommige gevallen kunnen deze elektrische tandenborstels vibreren met een frequentie van 30.000 vibraties per minuut.

Het woord sonisch kan misleidend zijn. Soms denkt men dat een sonische tandenborstel tandplak verwijdert met sonische “geluidsgolven”. Dit is echter niet wetenschappelijk bewezen. Wel is uit een handvol onderzoeken naar voren gekomen dat een sonische tandenborstel een secundair effect heeft. Door de hoge trillingen van deze poetstechniek en de dynamica van de vloeistof rondom de borstelkop, worden bacteriën verwijderd tot wel 4 mm van de borstelkop.2 Dit schoonmakende effect hangt van verschillende factoren af, maar blijft toch een leuke extra werking van een sonische elektrische borstel!

Je moet er kort aan wennen

Er is geen bewijs dat een hoge “sonische” vibratie daadwerkelijk beter reinigt. Toch vinden sommige gebruikers het een fijnere optie dan traditionele roterende opties. De keuze voor een sonische elektrische tandenborstel is en blijft sterk afhankelijk van de gebruiker. Zelf heb ik geen voorkeur voor de sonische tandenborstel. Ik kan namelijk niet wennen aan de krachtige bewegingen van de borstel. Ik moet wel toegeven dat ik het gevoel heb dat mijn tanden veel gladder aanvoelen na het gebruik van een sonische borstel.

Het is zeker een nadeel dat het eventjes duurt voordat de gebruiker kan wennen aan de snelheid van de sonische borstel. Gelukkig houdt de elektrische borstel hier rekening mee. De Philips Sonicare heeft bijvoorbeeld een langzamere setting voor het eerste aantal keren dat je het gebruikt. Daarnaast is het ook vereist dat de gebruiker licht poetsende bewegingen maakt.

Opzetborstels

Het grootste nadeel is dat de opzetborstel van een sonische borstel vaak wat duurder zijn dan de opzetborstel van een roterende variant. Daarbij heeft de sonische borstel een grotere opzetborstel. Dit betekent dat je minder goed kan manoeuvreren. Bij het maken van een keuze over de juiste poetstechniek en elektrische tandenborstel, is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Iets voor jou?

Of een elektrische tandenborstel met een sonische poetstechniek een juiste keuze is, is heel persoonlijk. Voor mensen die zoeken naar een nieuwe manier van poetsen en niet al te veel willen betalen voor een elektrische tandenborstel is dit zeker een aanrader. Vergeet daarbij niet dat de opzetborstels duurder kunnen zijn dan de roterende opzetborstels!

Driezone: heen- en-weer gaand

De driezone (Trizone) poetstechniek is de meest nieuwe beschikbare variant voor elektrische tandenborstels. Het is als het ware de opvolger van de 3D-reinigingstechnologie. Het grootste verschil is dat het borstelstuk in plaats van roterend juist heen en weer beweegt.

Driezone heeft een langwerpige borstel en lijkt op een handborstel. Hierdoor maakt hij een grotere tandoppervlakte schoon dan een ronde borstelkop. Op de borstelkop van de Driezone zitten 3 verschillende reinigingsonderdelen: 1) een statieve borstel; 2) een heen- en weer bewegende borstel; en 3) een dynamische krachtborstel die een beetje is gekanteld.

De statieven borstels hebben dezelfde werking als een normale tandenborstel en helpen grote oppervlaktes schoon te maken. De heen en weer pulserende borstels zijn juist meer geschikt om tussen de tanden te reinigen. De dynamische krachtborstel is weer heel erg handig voor hoeken waar je lastig bij komt (zoals het einde van je laatste kies).

Er zijn geen onafhankelijke onderzoeken die laten zien hoe effectief deze poetstechniek daadwerkelijk is. Je kunt er wel vanuit gaan dat het redelijk effectief is in het verwijderen van tandplak gezien het dezelfde filosofie gebruikt als de 3D-technologie.

Het is wel eventjes wennen, net als de bij de sonische poetstechniek. Naar mijn eigen ervaring voelt het zeer stevig aan rondom mijn tandvlees, maar het wende wel sneller dan een sonische elektrische borstel.

Waar let je op bij het kopen van een elektrische tandenborstel

Een ‘goede’ elektrische tandenborstel zal voor iedereen net een beetje verschillend zijn. Sommige mensen willen een basisborstel die de belangrijkste kenmerken bezitten. Andere mensen weer liever een tandenborstel met verschillende luxe eigenschappen.

waar let je op bij het elektrische tandenborstel kopen

Als je een elektrische tandenborstel gaat kopen, dan is het verstandig om te kijken naar de kenmerken die je niet kan missen bij je nieuwe elektrische tandenborstel. Ook je budget is natuurlijk enorm belangrijk. Tot slot, het zal je niet ontgaan zijn: welk merk is nou het meest geschikt voor jou? Philips Sonicare of Oral-B?

6 essentiële kenmerken

De beste elektrische tandenborstel moet volgens ons en de experts die wij hebben gesproken aan minimaal de volgende 6 essentiële kenmerken voldoen:

 1. 2-minuten timer — Gemiddeld poetsen mensen maar 46 seconden in plaats van 2 minuten. Een goede elektrische tandenborstel verhelpt dat met een timer. De timer laat de gebruiker zien hoelang hij of zij moet poetsen.
 2. Ruim compatibiliteit opzetborstel — Een opzetborstel blijft zijn werk goed doen voor 12 á 13 weken! Daarna moet hij vervangen worden. Dit betekent dus dat een vervanging gemakkelijk beschikbaar en bovendien betaalbaar moet zijn. We hebben allemaal ook onze eigen voorkeur, dus een ruim aanbod aan compatibiliteit is een hoge prioriteit.
 3. Batterij gaat lang mee — Een elektrische tandenborstel die meerdere dagen meegaat na een volledige laadbeurt.
 4. Kleine opzetborstel — Een kleine opzetborstel zorgt ervoor dat de gebruiker overal gemakkelijk bij kan.
 5. Comfortabele grip — De tandenborstel moet gemakkelijk vast te houden zijn voor een volwassen hand.
 6. Garantie — Voor het geval van schade is het zeker aan te raden dat de elektrische tandenborstel garantie heeft.

8 bonus kenmerken voor de liefhebbers

Houd je van luxe eigenschappen? Voor de liefhebbers die geïnteresseerd zijn in extra functionaliteit hebben we ook een lijst gemaakt:

 1. Druksensor — Deze sensor meet wanneer er te veel druk wordt uitgeoefend op je tanden en geeft vervolgens een seintje.
 2. Quadpacer-intervaltimer — Een handige eigenschap die je om de 30 seconden notificeert, zodat je alle kwadraten van je gebit evenveel tijd gunt.
 3. Reisetuis — Een etui waarin jij je elektrische tandenborstel veilig en hygiënisch kan meenemen op reis.
 4. Verschillende poetsstanden — Een elektrische borstel die meerdere standen heeft voor verschillende taken zoals wittere tanden, gevoelige tanden, massage en natuurlijk standaard stand.
 5. Display — Een elektrische borstel met een display, waar informatie over de tandenborstel en je poetsbeurt wordt getoond.
 6. UV-opzetborstelreiniger — Door middel van UV licht worden bacteriën op de opzetborstel gedood. De opzetborstel wordt hierdoor gereinigd.

Budget

Dit zal je zeker verbazen, maar om de beste elektrische tandenborstel te kopen die uitstekend reinigt, hoef je niet 100 euro voor neer te leggen.

Nou, is dat zeker niet wat de meneer van de winkel je wijs zal maken. Die zal je vast een heel mooi verhaal vertellen waarom de ene elektrische borstel van 200 euro veel beter reinigt dan die van 60 euro. Hier is niks van waar. Er is geen enkele wetenschappelijke basis hiervoor en ook is er geen expert die iets anders zal vertellen.

Wat zal een goede elektrische tandenborstel je dan wel kosten? Een van de borstels die wij aanraden is de Oral-B Pro 2000. De Oral-B Pro 2000 kost je maar € 54,95 en heeft alle essentiële eigenschappen die een elektrische tandenborstel moet hebben.

Waar komt dat enorme prijsverschil dan vandaan?

Duurdere modellen gaan gepaard met leuke snufjes die wij hebben benoemd in onze lijst met kenmerken. Daar betaal je dan natuurlijk ook voor. Is daar wat mis mee? Nee, dat zeker niet. Ik heb zelf ook een tandenborstel met een display en zelfs een UV- reiniger. Ik ben zeer tevreden over mijn (wat duurdere) elektrische tandenborstel. Sommige mensen zoals ikzelf houden wel van die extra functionaliteit en daar is zeker niks mis mee. Maar dat is een persoonlijke keuze.

Het belangrijkste om mee te nemen is dat een goede elektrische borstel niet duur hoeft te zien!

Philips Sonicare of Oral-B

Het is geen geheim dat je keuze waarschijnlijk gaat vallen tussen deze twee merken. Zowel de Sonicare als Oral-B heeft een groot assortiment tandenborstels om uit te kiezen. Het is dus best een uitdaging om naast het kiezen van een merk ook daar nog een borstel uit te kiezen.

Welke merk je prefereert ligt natuurlijk heel erg persoonlijk. Maar om je te helpen kiezen. Gaan we in dit onderdeel de grootste verschillen van deze twee merken nader bekijken.

Poetstechniek

Het grootste verschil voor de meeste mensen die kiezen tussen Oral-B en de Sonicare is: de poetstechniek. Philips Sonicare borstels gebruiken allemaal de sonische reinigingstechnologie om je gebit te reinigen. Oral-B heeft meer variatie. Het gebruikt de 2D-, 3D- en de driezone reiningstechnologie in zijn elektrische tandenborstels.

Tot hoeverre moet het je keuze beïnvloeden? Heel erg weinig! De kwaliteitsverschil is onder deze poetstechnieken heel erg klein en zou geen grote invloed moeten spelen in je keuze van borstel. Aan het einde van de dag is dit geheel je eigen voorkeur.

Opzetborstel compatibiliteit

Een opzetborstel kan je niet eeuwig gebruiken. Dus het is belangrijk dat de opzetborstels van de elektrische tandenborstel makkelijk te vinden en te kopen zijn. Gelukkig is de afgelopen jaren elke winkel gevuld met een ruime keuze uit opzetborstels. Daarnaast is het ook mogelijk online je opzetborstels aan te schaffen (wat vaak zelfs goedkoper zal zijn!).

We vinden het heel erg belangrijk dat het merk betaalbare opzetborstels aanbiedt. Maar wat we ook belangrijk vinden, is dat je kan kiezen tussen verschillende soorten opzetborstels. Misschien ben je na een tijdje je huidige opzetborstel zat en wil je een andere soort.

Philips Sonicare en Oral-B hebben allebei een ruim assortiment met verschillende soorten opzetborstels. Heb je de behoefte om een andere soort opzetborstel te gebruiken? Je kan dan kiezen uit een groot aantal verschillende opzetborstel voor al je specifieke wensen.

Wat betreft het aantal verschillende soorten opzetborstels: Oral-B is duidelijk de winnaar. De Oral-B opzetborstels zijn daarbij gemiddeld ruim 10 euro.

Beste elektrische tandenborstel met 3D-technologie

Oral-B PRO 2000

De perfecte keuze voor mensen die zoeken naar een elektrische tandenborstel die heel goed reinigt en voldoet aan alle essentiële functies.

De Oral-B Pro 2000 is een elektrische tandenborstel die gebruik maakt van de 3D poetstechniek. De tandenborstel maakt tot wel 40.000 pulsaties en 8.800 rotaties per minuut bij het reinigen. Je kunt kiezen uit 2 poetsstanden (daily clean, gum care). Ook heeft het een timer die elke 30 seconden aangeeft dat je van kwadrant moet wisselen.

De Oral-B PRO 2000 werd in 2015 door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. Het is inderdaad de beste elektrische tandenborstel voor mensen die zoeken naar een tandenborstel die uitstekend reinigt met weinig toeters en bellen.

Vergeet niet dat Oral-B opzetborstels een ruimer assortiment heeft als het op compatibilteit aan komt. Hierdoor kun je gemakkelijk de CrossAction borstelkop vervangen met een Trizone.

Voor wie wel

Zoals hopelijk al duidelijk is geworden, is dit de perfecte keuze voor mensen die zoeken naar een elektrische tandenborstel die heel goed reinigt en geen behoefte hebben aan allerlei extra functies.

De reinigingsmethode is uitstekend, omdat hij gebruikt maakt van Oral-B’s 3D technologie. Zoals ik in de poetstechnieken heb verteld, is dit de poetstechniek die als beste uit het onafhankelijke onderzoek van Cochrane is gekomen.

De Oral-B Pro 2000 voldoet aan alle essentiële kenmerken, zoals wij die hierboven hebben benoemd. Bovendien krijg je er zelfs een paar extra handige functies bij: de quadpacer en de druksensor.

Hierdoor is het een zeer goede elektrische tandenborstel voor mensen op budget! Naast zijn lage prijs zijn er veel opzetborstels om uit te kiezen die op deze elektrische tandenborstel passen. Dus je kunt altijd duurdere of goedkopere opzetborstels kopen.

Voor wie niet

Naast het overduidelijke, dat het namelijk niet veel luxe eigenschappen heeft, is er verder nog een reden waardoor dit misschien niet de tandenborstel is voor jou.

De oplaadtijd van de batterij is vrij hoog vergeleken met duurdere modellen. Dit is over het algemeen geen probleem voor iemand die de elektrische tandenborstel alleen zelf wil gebruiken.

Echter, in het geval dat je zoekt naar een elektrische borstel om samen met je partner te delen, dan kan het misschien minder aantrekkelijk zijn om voor de Oral-B Pro 2000 te gaan.

Wat vind je in de doos?

 • Oral-B Pro 2000 elektrische tandenborstel
 • Oplaadstation
 • Opzetborstel : CrossAction (1x)

Beste elektrische tandenborstel met 3D technologie en smartguide

Oral-B 7000

De beste elektrische tandenborstel voor de technologie-liefhebber. Een goede tandenborstel die vele extra’s heeft, waaronder een smartguide.

De Oral-B 7000 heeft veel leuke technische snufjes zoals smartguide, Bluetooth, quadpacer-timer en 6 poetsstanden waaronder een stand voor tongreiniging. De Oral-B 7000 maakt ook gebruik van de bekende 3D-technologie. Het pulseert rond 40.000 per minuut en maakt 8.800 rotaties per minuut.

De smartguide is een kleine display die je helpt als secundaire timer bij het poetsen. De display is een draadloos apparaat dat de poetstijd toont en wanneer het tijd is om een ander kwadraat te poetsen.

Een andere unieke eigenschap van deze elektrische tandenborstel is de Bluetooth verbinding die het maakt met je smartphone. Hiermee worden je poetsprestaties bijgehouden en wordt de gebruiker geholpen bij het personaliseren van zijn tandverzorging. Het is een leuk extraatje, maar let wel op dat het een smartphone vereist met iOS of Android ouder dan 2014.

Voor wie

Mensen die net zoals ik een grote fan zijn van technologie, zullen erg genieten van een elektrische tandenborstel met zoveel extra functies. Zoals ik al eerder heb verteld, is dit een elektrische tandenborstel die ik zelf dagelijks gebruik. Ik kan sterk spreken van de kwaliteit van het poetsen en ik merk dat ik veel langer blijf poetsen door de smartguide. Ik ben niet de enige die zo positief is hierover. Deze elektrische tandenborstel heeft namelijk een 9/10 en 96% score gekregen van Coolblue- en Bolgebruikers.

De Oral-B 7000 is ideaal voor mensen die zoeken naar een betrouwbare tandenborstel voor henzelf en/of hun partner. Of je bent een gebruiker, die net als ik, heel erg houdt van die extra technologie in zijn apparatuur.

Voor wie niet

Al die extra’s betekent natuurlijk dat het meer zal gaan kosten. Dit is een elektrische borstel die niet erg geschikt is voor mensen op budget of iemand die gewoon een simpele elektrische tandenborstel zoekt die goed reinigt.
Een goed alternatief voor mensen op budget is de hiervoor genoemde Oral-B 2000.

Wat vind je in de doos:

 • Oral-B Pro 7000 elektrische tandenborstel
 • Oplaadstation met opbergruimte
 • Opzetborstel : CrossAction (2x)
 • Opzetborstel : Sensitive (1x)
 • Opzetborstel : 3D White (1x)
 • Reisetui
 • Smartguide

Beste sonische elektrische tandenborstel

Philips SoniCare DiamondClean

Deze sonische tandenborstel is speciaal gemaakt voor de zakenman of -vrouw die vaak op stap of op reis is.

Een elektrische tandenborstel die gebruikt maakt van de sonische poetstechniek. De DiamondClean van Philips vibreert met een frequentie van wel 31.000 Hz. De elektrische tandenborstel heeft 4 poetsstanden om uit te kiezen, namelijk massage, gevoelig, standaard en wittere tanden poetsstand.

Wat deze elektrische tandenborstel zo bijzonder maakt is niet zijn poetstechniek, maar de tandenborstel zelf. Het is zeker de mooiste elektrische tandenborstel en heeft een heel erg simpel en modern ontwerp. Daarnaast is de basisstandaard waar hij in wordt opgeladen ook heel erg uniek in zijn soort: een glas. Juist, je leest het goed, een oplaadglas.

Deze elektrische tandenborstel wordt met behulp van inductie opgeladen. Als je de tandenborstel in het glaasje legt dat bij de borstel is meegeleverd, dan wordt hij vanzelf opgeladen. Het speciale oplaadreisetui werkt ook op inductie. Erg handig om mee te nemen voor op reis.

Waarom hebben wij voor de DiamondClean gekozen? En niet bijvoorbeeld de HealthyWhite? Heel simpel eigenlijk. De DiamondClean blinkt echt uit in vergelijking tot andere sonische tandenborstels. Kijk maar naar hoe handig het is om mee op reis te nemen!

Voor wie wel

Deze sonische tandenborstel is echt speciaal gemaakt voor de zakenman of -vrouw die vaak op stap of op reis is. Zoek je een elektrische tandenborstel die je gemakkelijk kunt meenemen naar je vakantie of op zakenreis? Dan is de DiamondClean met zijn simpele ontwerp en handige reisetui de ideale keuze.

Deze tandenborstel heeft een lange laadtijd (1440 minuten), maar de batterij gaat ook meteen veel langer mee. Nog een reden waarom je voor de DiamondClean kiest om mee te reizen.

Voor wie niet

Voor de mensen die niet vaak op reis gaan en dus ook geen elektrische tandenborstel nodig hebben die handig is om te vervoeren. Het heeft dan natuurlijk weinig zin om voor de DiamondClean te gaan.

Daarnaast is een 3D-technologie een stukje beter als je op zoek bent naar een goede reiniging. Ben je op zoek naar een goede reiniging? Dan is een Oral-B veel meer geschikt voor jou! Wil je toch echt zeker weten een sonische elektrische borstel, maar ga je niet veel reizen? Dan zou ik zeker de HealthyWhite* aanraden in plaats van de DiamondClean.

Wat vind je in de doos:

 • Philips DiamondClean elektrische tandenborstel
 • Oplaadglas
 • Oplaadreisetui
 • Opzetborstel : DiamondClean (2x)

Bronnen

 1. Yaacob, M., Powered/electric toothbrushes compared to manual toothbrushes for maintaining oral health, Cochrane onderzoek, 2014
 2. Stanford C.M., Efficacy of the Sonicare toothbrush fluid dynamic action on removal of human supragingival plaque, 1997