Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Cinderella Bamboo Zomerdekbed het beste dekbed is voor mensen die het snel warm hebben, of gewoon houden van kou tijdens hun slaap. Dit dekbed is geschikt voor de wasmachine én de droger! Hij heeft een antibacteriële werking, en ademt goed. Dit dekbed is geschikt voor een éénpersoons bed. Hij beschikt over warmteklasse 4, wat de koelste klasse is die er bestaat. Tevens is hij licht van gewicht.

Ben je toch eerder een persoon die het liever warm heeft dan koud tijdens zijn slaap? Dan is de iSleep Dekbed Dons Enkel het beste dekbed voor jouw situatie! Dit is namelijk een winterdekbed, ideaal dus voor de strenge winternachten in Nederland. Dit dekbed heeft warmteklasse 1. De warmste klasse die er is. Toch is hij licht van gewicht en voel je hem amper. Daarnaast is het dekbed anti- allergisch en kan hij in de wasmachine. Je moet hem wel even laten uithangen om hem te drogen. Dit dekbed is tevens geschikt voor een éénpersoons bed.

Maakt kou of warmte je niet heel veel uit, en heb je liever een dekbed voor het hele jaar door? Dan is de Walra Amsterdam 4 seizoenen dekbed het beste dekbed voor jou! Hij is op zijn warmst warmteklasse 1, maar je kunt hem afritsen tot hij warmteklasse 4 heeft bereikt. Voor ieder wat wils dus! Daarnaast is hij geschikt voor de wasmachine en de droger. Hij heeft een anti- allergische werking, ademt goed door en heeft tevens een vochtregulerende werking. Ideaal dus voor transpirerende personen. Het is een éénpersoons dekbed.

338
Onderzocht
3
Beste
 • Beste zomerdekbed: Dit is het beste dekbed voor personen die het snel warm hebben. Warmteklasse 4. Geschikt voor wasmachine én droger. Éénpersoons dekbed. Antibacteriële werking. Licht van gewicht. Ademende stof.
 • Beste winterdekbed: Geschikt voor mensen die het snel koud hebben. Kan in de wasmachine. Warmteklasse 1. Anti- allergisch en anti- huisstofmijt. Éénpersoons dekbed.
 • Beste 4 seizoenen dekbed: Dit dekbed is geschikt voor mensen die een dekbed voor het hele jaar door willen hebben. Kan aangepast worden aan seizoen. Éénpersoons. Warmteklasse 1, maar aanpasbaar. Anti- allergisch, vochtregulerend, ademend.

Beste dekbed – Hiermee houd je jezelf goed op temperatuur tijdens je slaap. Het zorgt voor de nodige warmte in de winter, maar het kan ook in de zomer ideaal zijn. Je kunt hem vormen naar jouw voorkeur, zorg voor de perfecte lichaamstemperatuur in de nacht! Je weet waarschijnlijk al waar ik het over heb, en toch ga ik het nog een keer zeggen. Ik heb het natuurlijk over een dekbed!

Stel je voor, het is zo’n typische winternacht in december. Het sneeuwt buiten, maar gelukkig lig jij lekker warm binnen, in je bed. Waardoor komt die warmte dan? Precies, door je dekbed. Het regelt niet alleen de temperatuur, maar zorgt er ook voor dat het comfort gehalte een groot stuk omhoog gaat! Dat gezellige, warme gevoel van het dekbed houdt jou in bed, ook als je op moet staan. Misschien houden we er wel te veel van. In ieder geval is dat gevoel het laatste wat we willen missen. En dus is een dekbed bijna noodzakelijk voor een goede nachtrust. Maar niet alleen in de winter is een dekbed fijn, nee, zelfs in de zomer is een dekbed onmisbaar! Het voelt gewoon raar om te slapen zonder iets over je lichaam heen. We zijn het te erg gewend. Maar dat niet alleen, zomernachten kunnen ook koud worden. Dus gooi je dekbed niet zomaar weg als de zon weer verschijnt over het grimmige landje wat we Nederland noemen! Wolken komen en gaan, en regenbuien/ stormen ook. Zelfs in de zomer! Zorg er in ieder geval voor dat jij lekker warm en comfortabel blijft liggen in jouw geliefde bedje, dankzij onder andere een dekbed.

Maar wat is dan het beste dekbed? Zijn er verschillende soorten? Hoeveel dekbedden moet ik in huis hebben? Welke soort dekbed past het beste bij mij? Hoe werkt een dekbed eigenlijk? Geen zorgen, wij hebben een antwoord op al deze vragen. En die antwoorden gaan wij jou geven in dit artikel, op weg naar het beste dekbed voor jouw situatie! Wacht dus niet langer, en lees door. Kom achter jouw nieuwe beste slaapvriend!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een dekbed?
 2. Verschillende stoffen voor een dekbed
 3. Verschillende soorten dekbed
 4. Waar let je op bij het kopen van een dekbed?
 5. Hoe hebben we het beste dekbed gevonden?
 6. Beste zomerdekbed
 7. Beste winterdekbed
 8. Beste 4 seizoenen dekbed

Waarom een dekbed?

Dit is een aparte vraag, maar ik ga er toch maar antwoord op geven. Allereerst zorgt een goed dekbed voor een goede nachtrust, wat tegelijkertijd betekent dat jij meer energie hebt om in je dag te steken. Een geslaagde dag begint met een goede nachtrust! Je hebt geen energie hoeven steken in het zorgen voor een goede temperatuur tijdens het slapen, of een goede houding. Een goed dekbed begeleidt je al heel goed daarin. Die energie kun je dus in je werk of andere activiteiten op de dag steken, en zo verbeter je ook meteen de kwaliteit van je leven. Als dit elke nacht gebeurt, scheelt dat je zo weer heel veel moeheid. Zoals ik al heb aangegeven, is een goed dekbed ook verantwoordelijk voor de temperatuurhuishouding. Met een goed dekbed zal jij niet eens meer kunnen bedenken wat het woord ‘koud’ eigenlijk betekent. Je maakt het namelijk niet mee! Waar andere mensen liggen te bevriezen in hun slaap, kun jij ongestoord genieten van je dromen. Onderbrekingen bestaan niet in jouw slaap, want jij hebt het optimale comfort behaald!

Als je van plan bent een (nieuw) dekbed te halen. Neem dan meteen een goed dekbed! Vaak zijn die duurzamer en simpelweg van betere kwaliteit. Die gaan meestal niet stuk na een paar keer wassen. En dat scheelt je toch weer een hoop geld. Dus als je op een hygiënische manier wat langer wilt genieten van het dekbed, is het misschien een idee om toch voor een duurder dekbed te gaan. Zie het als een soort investering in je toekomst. Want nogmaals, een herhaaldelijke goede nachtrust verbetert de kwaliteit van het dagelijkse leven aanzienlijk. Dan is het toch fijner om 1 keer een bedrag van €50,- te betalen, dan 3 keer een bedrag van €25,- in dezelfde tijd! Goedkoop is duurkoop, ook in dit geval!

Verschillende stoffen voor een dekbed

In de wereld van dekbedden zijn er natuurlijk veel verschillen te vinden. En dat is niet raar, aangezien er natuurlijk veel verschillende soorten lichamen bestaan, met verschillende behoeftes. De wereld van dekbedden doet zijn best om al deze verschillende behoeftes te vervullen. Dit begint allemaal bij de stof van het dekbed. Elk materiaal heeft een aparte eigenschap, en vervult zo een andere behoefte. Deze stoffen gaan wij in dit onderdeel eens van dichterbij bekijken. Hiermee hopen wij jou te helpen op weg naar het beste dekbed voor jouw situatie!

Wol

wol
Dit is misschien wel de meest bekende stof voor een dekbed voor Nederlanders. We zijn ook origineel een ‘wollen-dekbed-land’. En dat is niet raar, want het is een goed isolerende stof. Daarnaast is het heel goed in het absorberen van vocht. Het is ook vaak zelfreinigend, dus al die moeite van het in de was doen van een dekbed? Heb jij geen last van! Ook is het een anti-allergische stof. Helaas is wol echter wel een zware stof. Dus als je niet van te veel gewicht op je borst houdt, zou ik je aanraden om voor een andere stof te kiezen. En als je deze stof toch wel wilt wassen, heb je in de meeste gevallen pech. Wol kan over het algemeen niet gewassen worden. Maar check de wasinstructies toch maar voor de zekerheid, want in sommige gevallen kan het toch wel!

Dons

dons
Dons is een ideale stof voor mensen die het snel koud hebben, en toch die warmte willen hebben tijdens het slapen. Het houdt namelijk lucht vast. En die lucht wordt verwarmd door jouw lichaam. Oftewel, uiteindelijk houdt dons ook warmte vast. En hoe groter de dons vlokken, hoe beter het isolatievermogen. Dit zorgt ervoor dat dons een prima vulling is voor een dekbed. Tevens valt een donzen dekbed soepel, is hij licht, en heeft hij een goede vochtregulatie. Daarnaast kun je hem gewoon zonder zorgen wassen. Echter is een donzen dekbed vaak wel aan de dure kant. Maar als je kijkt naar wat je ervoor terugkrijgt, is dat het meer dan waard, toch?
Je mag pas een donzen dekbed zo noemen als er 65% dons vlokken in zitten. Dus je hebt wel een zekerheid van kwaliteit.

Zijde

zijde
Zijde is een hele dunne, gladde stof. Het is dan ook perfect voor de warmere periodes. Naast zijn dun- en gladheid, valt de stof ook heel soepel. Het voelt ook lekker zacht aan. Ook deze stof is goed in het reguleren van vocht. Echter is de stof niet wasbaar. En tevens is zijde niet heel volumineus. Dus als je een extra deken hebt voor in de koudere nachten, is dat wel fijn.

Kapok

kapok
Kapok is een natuurlijke stof. Het is een vezel die gewonnen wordt uit de kapokboom. Om precies te zijn uit de noot hiervan, daar zit een soort wattige stof, die kapok genoemd wordt. Deze stof is erg stevig, en tevens vormvast. Je kunt dus van alles met het dekbed doen, zonder dat hij zijn vorm verliest. Daarnaast is het erg comfortabel, vanwege zijn stevigheid. Ook geeft die stevigheid warmte. Maar kapok is niet alleen warm en stevig, het is ook ventilerend. Van zweet zul je dus niet snel last hebben. Tevens stoot het vuil af en is het vochtwerend. Je bent dus goed beschermd onder dit dekbed! Als je dit dekbed regelmatig lucht, is het ook een duurzame stof, dus dat is ideaal! Echter is de stof niet wasbaar en moeilijk te verkrijgen.

Synthetische vezels

synthetisch
Het basismateriaal voor deze vezels is vaak aardolie. Het grootste voordeel van synthetische vezels is waarschijnlijk dat het voordelig is, zonder tekort te komen aan de eigenschappen die de andere stoffen ook hebben. Dit komt natuurlijk omdat het zo gemaakt kan worden, en niet moeilijk te verkrijgen is. Dit is echter geen duurzame optie. Over het algemeen isoleren ze ook minder goed en nemen ze minder stof op dan de andere stoffen. Verder komen ze merkwaardig erg in de buurt van deze stoffen qua eigenschappen. En nog een groot voordeel van synthetische vezels: het is een wasbaar materiaal!

Verschillende soorten dekbed

Nu hebben we de verschillende materialen gezien voor een dekbed. Maar je bent nog lang niet klaar voor de aankoop van het beste dekbed voor jouw situatie! Wij begeleiden je graag verder op de beste manier die wij kunnen bedenken: informatie geven! We gaan nu de verschillende soorten dekbedden bespreken die er zijn in de Nederlandse markt. Zo kom jij weer een stapje dichter bij je aankoop, en ben je ook weer iets beter geïnformeerd! Laten we snel verder gaan.

Seizoenen

Allereerst zijn dekbedden te onderscheiden in seizoenen. Elk dekbed voor elke gelegenheid!

 1. 4-seizoenen dekbed— Dit dekbed is het favoriete soort dekbed van de meeste Nederlanders. Dat komt omdat deze goed is voor (je raadt het al) elk seizoen! Je kunt er alle kanten mee op. Maar hoe zit dat dan? Nou, hij bestaat uit twee delen. Een dun en luchtig deel die je kunt gebruiken voor in de warme zomerse nachten is het eerste deel. Hij geeft nog wel het comfort van het dekbed, maar van de hitte heb je geen last. En dan is er nog het tweede deel. Dit deel is lekker dik en ideaal voor in de koude winternachten. Deze geeft naast comfort, ook warmte. Deze twee delen kun je aan elkaar klikken of ritsen en zo kun je hem helemaal naar jouw behoeften gebruiken. Lekker makkelijk dus!
 2. Zomerdekbed— Dit dekbed is eigenlijk het ‘zomerdeel’ van het 4 seizoenen dekbed. Het is perfect voor de Nederlandse zomernachten. Het geeft precies genoeg warmte en comfort. Het lijkt ook meer op een lekker luchtig dekentje dan op een dekbed. Maar geloof me, het is zeker wel een dekbed!
 3. Winterdekbed— En het rijtje is compleet. Als laatste hebben we het winterdekbed. Dit is het ‘winterdekbed’ van het 4 seizoenen dekbed. Dit dekbed is vaak lekker dik en warm. Je hebt hierin echt het gevoel dat je warm gehouden wordt. Perfect dus voor in de kille winterse nachten! Hij is ook ideaal voor mensen die het gewoon snel koud hebben. Alleen voor de zomermaanden is hij toch echt wel te warm.

Warmteklassen

Je kunt dekbedden ook categoriseren door hun warmteklassen. Voor ieder lichaam een passend dekbed!

 1. Warmteklasse 1— In deze categorie vallen dekbedden met een dikte van 8,8 cm. Dit is dus ideaal voor de echte koukleumen onder ons! Heb je het snel koud, of heb je gewoon een koude slaapkamer? Check dan voor deze klasse.
 2. Warmteklasse 2— Hierin zijn de dekbedden te vinden die een dikte van 6,2-8,2 cm hebben. De meeste dekbedden in warmteklasse 2, zijn de winterdekbedden die de meeste mensen kopen.
 3. Warmteklasse 3— Dit zijn de dekbedden die 4,0-5,7 cm dik zijn. Dit is het meest gekochte dekbed, omdat het een allround dekbed is. Dat betekent dat hij het hele jaar door gebruikt kan worden. Dat zolang er gematigde winters en niet te warme zomers zijn. Best wel ideaal dus!
 4. Warmteklasse 4— En dan zijn we bij de laatste warmteklasse aangekomen. Hieronder vallen de dekbedden met een dikte van 2,0-3,4 cm. Deze dekbedden zijn geschikt voor de zomer. Ze bieden optimale comfort en isolatie. Maar tegelijkertijd zijn ze niet te warm.

Waar let je op bij het kopen van een dekbedden?

Nu weet je welke soorten dekbedden er allemaal bestaan. En misschien heb je zelfs al een idee welke soort het beste bij jou past! Je weet ook welke vullingen er zijn voor dekbedden. Misschien heb je hier ook al stiekem een keuze in gemaakt voor jezelf. Ik raad je echter aan nog even te wachten met het kopen van jouw nieuwe dekbed. Dat komt omdat er nog een aantal punten zijn die je misschien nog niet hebt overwogen. Maar geen zorgen, die punten hebben wij hier voor je op een rijtje gezet! Zo weet je zeker dat je het beste dekbed voor jouw situatie zult gaan halen!

De basiskenmerken

Hieronder staan nog een aantal handige punten waar je op kunt letten bij de aankoop van jouw nieuwe dekbed.

 1. Wasbaarheid— Wil je graag zeker weten dat je hygiënisch slaapt? Kijk dan even naar de wasvoorschriften van het dekbed. Het kan namelijk voorkomen dat het dekbed helemaal niet wasbaar is! Dit ligt helemaal aan de vulling van het dekbed. Check dit dus goed voordat je geld neerlegt voor je potentiële nieuwe dekbed!
 2. Dikte— Ben jij iemand die het sneller koud heeft dan warm? Of juist andersom? Kijk sowieso even naar de dikte van het dekbed. Of naar de warmteklasse, hoe lager de klasse, hoe dikker het dekbed. En dus hoe warmer!
 3. Allergie— Ben je toevallig allergisch voor een bepaalde stof? Of heb je snel last van allergie-verschijnselen in het algemeen? Dan is het misschien het handigst om een synthetisch dekbed te nemen. Deze zijn vaak anti-allergie. Toch liever een natuurlijke vulling? Let dan even op wat er in het dekbed zit en waar jij allergisch voor bent.
 4. Maat— Dit is snel vergeten, maar toch belangrijk! Je wilt natuurlijk niet met een te kort dekbed thuiskomen. Je hebt sowieso de keuze uit eenpersoonsdekbedden en tweepersoons dekbedden. De maat staat meestal op het lipje en anders op de doos. Check deze dus nog even na!
 5. Duurzaamheid— Dit hangt weer sterk af van de vulling die in het dekbed zit. Over het algemeen gaat een dekbed 8 tot 10 jaar mee. Maar dit kan dus verschillen per materiaal. Dit is toch handig om even van te voren te checken!

Hoe hebben wij het beste dekbed gevonden?

In onze zoektocht naar het beste dekbed zijn we veel meubelwinkels afgegaan, en we hebben ook eens een kritisch kijkje genomen naar onze eigen slaap situaties. Ik moet zeggen dat we er veel van hebben geleerd en we hebben ons antwoord zeker gekregen. We hebben hier ongeveer een weekend aan besteed, aangezien de winkels niet elke dag open waren. We hebben genoten en ons werk weer gedaan met een goed resultaat!

Zoals ik al heb aangegeven waren de antwoorden duidelijk. Allereerst moet ik er even een kleine disclaimer bij zetten: het hangt helemaal van jouw slaapgedrag af , welk dekbed het beste bij jou past. Het enige wat wij kunnen doen, is beschrijven welke soort dekbed bij welke soort slaper past. We zetten het hier dus nog even kort op een rijtje. Voor de personen die het snel koud hebben, last hebben van een koude kamer, of gewoonweg lekkerder slapen als het warm is, is er het winterdekbed. Meestal hebben deze winterdekbedden warmteklasse 1 of 2. Voor de personen die juist lekkerder slapen in de kou, of last hebben van een hele warme kamer, is de beste keuze een zomerdekbed. Deze dekbedden hebben de warmteklasse 4. Als je daar precies tussenin zit, of je vindt het handig om meteen één dekbed voor het hele jaar door te hebben, dan is een 4 seizoenen dekbed de beste keuze voor jou! Meestal hebben deze dekbedden warmteklasse 3, maar je kunt er ook voor kiezen om een 4 seizoenen dekbed van warmteklasse 2 te kiezen. Gewoon voor de zekerheid.

Met behulp van deze antwoorden, zijn we tot de opzet van het volgende onderdeel gekomen. Wij gaan daarin namelijk een onderscheid maken tussen een zomer-, winter- en 4 seizoenen dekbed. Hiervan kiezen wij meteen het beste dekbed van zijn categorie. Zo hoef jij alleen nog maar op de link te klikken die erbij staat, en dan ben jij verzekerd van het beste dekbed, geschikt voor jouw slaapgedrag! Makkelijker kan het bijna niet! Geloof me, dit gaat één van de beste aankopen van jouw leven worden, je krijgt er zoveel meer rust van, en dus verbetert je levenskwaliteit aanzienlijk! En dat allemaal door één dekbed! Lees dus snel door.

Beste Zomerdekbed

Cinderella Bamboo Zomerdekbed

Dit is het beste dekbed voor personen die het snel warm hebben. Warmteklasse 4. Geschikt voor wasmachine én droger. Éénpersoons dekbed. Antibacteriële werking. Licht van gewicht. Ademende stof.

Dit is het beste zomerdekbed omdat hij goed ademend is, en daarnaast nog licht en antibacterieel ook! Hij heeft warmteklasse 4, wat ideaal is voor de personen die nogal van kou houden tijdens het slapen. Of voor de mensen die gewoon levend die warme zomernachten door willen komen. Het is een éénpersoons dekbed, maar hij is ook verkrijgbaar in een tweepersoons versie. De afmetingen van dit dekbed zijn 140 cm bij 200 cm. Groot genoeg voor elk éénpersoons bed dus! Hij voelt blijvend koel aan, dus last van warmte zul je niet snel hebben bij dit dekbed. Hierdoor zul je ook veel minder last hebben van transpiratie tijdens het slapen en dat zal voor een groot gedeelte helpen bij het niveau van jouw slaapcomfort! De stof is echter niet anti-allergisch en watervast. Let hier dus even bij op als je snel last hebt van allergieën.

Materiaal

Zoals de naam je misschien wel al zal vertellen, is de vulling gemaakt van bamboe. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst is het dekbed geschikt voor in de wasmachine én droger (mits er lage temperaturen worden gebruikt). Ten tweede Is het dekbed licht van gewicht, hij is maar 200 gram. En als laatste is hij van nature vochtregulerend. Dus heb je toch nog last van transpiratie, dan is dat geen probleem bij dit dekbed! De buitenkant van het dekbed is gewoon van katoen gemaakt. Oftewel, ook deze stof kan in de was en droger.

Belangrijke kenmerken
 • Éénpersoons
 • Warmteklasse 4
 • Geschikt voor wasmachine en droger

Beste Winterdekbed

iSleep Dekbed Dons Enkel

Geschikt voor mensen die het snel koud hebben. Kan in de wasmachine. Warmteklasse 1. Anti- allergisch en anti- huisstofmijt. Éénpersoons dekbed.

Dit is het beste winterdekbed omdat hij perfecte warmte-isolatie creëert. Dat komt door de openstaande lucht schotjes die in de vulling zijn verwerkt. Tevens heeft dit dekbed een anti-allergische werking. Hij beschikt over het NOMITE keurmerk. Dit houdt in dat hij goed is gekeurd voor anti- huisstofmijt. Dus voor de mensen die snel allergisch zijn: dit is jouw toekomstige beste vriend! Dit dekbed bevat warmteklasse 1. Dat is de warmste klasse die je kunt hebben. Het is dus een geweldig dekbed voor de mensen die het snel koud hebben, maar toch lekkerder slapen als het warm is. Of gewoonweg voor de mensen met een hele koude kamer. Vooral voor die scherpe winternachten in die in Nederland te vinden zijn, is dit een ideaal dekbed. Het is een éénpersoons dekbed. De afmetingen zijn dan ook 140 cm bij 200 cm. Dit dekbed is echter ook verkrijgbaar is een versie voor twee personen. Het dekbed is echter niet watervast.

Materiaal

De vulling van dit dekbed bestaat uit dons. Dit kan in de was. Dit dekbed is echter niet geschikt voor de droger. Dons is lekker warm en luchtvasthoudend. Tevens weegt dit dekbed niet heel veel: maar 1,6 kg! Je hebt dus niet het gevoel dat je zult verstikken, maar tegelijkertijd krijg je wel alle warmte die je nodig hebt om lekker te slapen! De buitenkant van het dekbed is gemaakt van 100% katoen. Dit is dus ook wasbaar. Deze buitenkant is met een rits dichtgemaakt.

Belangrijke kenmerken
 • Warmteklasse 1
 • Anti- allergisch
 • Éénpersoons dekbed

Beste 4 seizoenen dekbed

Walra Dekbed Amsterdam 4 seizoenen

Dit dekbed is geschikt voor mensen die een dekbed voor het hele jaar door willen hebben. Kan aangepast worden aan seizoen. Éénpersoons. Warmteklasse 1, maar aanpasbaar. Anti- allergisch, vochtregulerend, ademend.

Dit is het beste 4 seizoenen dekbed omdat dit dekbed ademend, anti- allergisch en vochtregulerend is. Dat is ideaal voor iemand die het snel warm heeft terwijl diezelfde persoon slaapt. Als je het echter snel koud hebt tijdens je slaap, is dat ook geen probleem voor dit dekbed. Dat komt omdat hij over warmteklasse 1 beschikt. Dat is de warmste klasse die er bestaat. Als dit te warm is, kun je gewoon een deel van het dekbed af ritsen. Dat is het mooie aan 4 seizoenen dekbedden! Ze kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Tevens ventileert dit dekbed heel goed. Dus heb je last van transpiratie tijdens je slaap? Geen probleem, dit gaat allemaal weg onder dit lekker dekbed van Walra. Wat ook fijn is aan dit dekbed: hij is geschikt voor de was én de droger! Als je hem in de droger doet, moet hij echter wel op lage temperaturen zetten. De wasmachine kan hij aan onder temperaturen die oplopen tot de 40 graden! Volg je deze voorschriften, dan gaat hij het langst mee. Ook dit dekbed is weer éénpersoons. Maar hij is (zoals de rest) ook verkrijgbaar in een tweepersoons versie.

Materiaal

De vulling is gemaakt van 100% katoen. Dit zorgt ervoor dat het dekbed lekker duurzaam is. Ook heeft katoen van nature een hele goede vochtregulatie en ventilerende kracht. Dat scheelt dus een hoop zweet in jouw bed! Maar niet alleen de vulling is van 100% katoen, de buitenkant ook! Dit zorgt ook voor het lichte gewicht van het dekbed. Je hebt amper door dat er wat op je ligt, maar toch heb je de perfecte slaaptemperatuur bereikt dankzij dit dekbed!

Belangrijke kenmerken
 • Sluiting met rits
 • Éénpersoons
 • Warmteklasse 1 (kan verhoogd, dus verkoeld, worden)