Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Panasonic Lumix DMC SZ10 de beste compactcamera voor beginners is. Hij is makkelijk in gebruik. En dankzij het omklapbare schermpje kun je de perfecte vlogs of selfies maken! Als je dat niet wilt, kun je ook gewoon foto’s maken van andere dingen. De beelden kun je via WiFi meteen op social media zetten. De camera heeft tevens een zoomfunctie en flitser. Zo krijg jij de perfecte foto’s/video’s!

Ben je een beginner met een budget? Dan raden wij je deze Canon IXUS 185 aan. De beste goedkope compactcamera! Hij heeft deze naam verdiend omdat hij ideaal voor beginners is, maar niet te duur. Dankzij de Easy-Auto modus hoef je zelf niks te begrijpen van de camera, maar stelt hij alles zelf perfect in. Tevens heeft hij een Ecomodus, waardoor je hem langer kunt gebruiken. Hij kan ook tot 16x inzoomen, je zit dus altijd dichtbij genoeg. Ook is hij licht van gewicht, waardoor jij geen last zult hebben van je arm tijdens het bedienen van deze camera.

Ben je toch al wat gevorderd, en klaar voor een wat moeilijkere camera? Kies dan voor deSony Alpha A6000, de beste systeemcamera! Deze camera heeft zijn naam te danken aan zijn vele functies. Daarom is hij ook alleen geschikt voor gevorderde of professionele fotografen. Hij bevat 7 knoppen waaraan je een functie kan toe-eigenen. Daarnaast heeft hij 176 scherpstellingen. Hij wordt geleverd met een schouderband, USB-kabel en 16-50mm lens.

Ben je gevorderd, maar zit je op een budget? Geen probleem! Dan is de juiste keuze deCanon EOS M10. De beste goedkope systeemcamera! Deze systeemcamera is echter niet alleen geschikt voor gevorderden, maar ook voor beginnende fotografen. Dit is te danken aan de Creative Assist functie, waardoor je snel bekend raakt met de functies op de camera. Hij is dus gemakkelijk te bedienen. Hij is licht van gewicht, namelijk maar 301 gram. Hierdoor heb je weinig last van je arm na het bedienen van deze camera. Hij word geleverd met een extra lens van 15-45mm.

241
Onderzocht
4
Beste
 • Beste compactcamera: Dit is dé compactcamera voor de moderne beginner in fotografie! Het schermpje is omklapbaar voor de perfecte selfie of vlog. Bevat WiFi, zoomfunctie en flitser. Licht van gewicht. Hij is niet niet water- schok of stofbestendig.
 • Beste goedkope compactcamera: De beste goedkope compactcamera is geschikt voor beginners. Dankzij Easy-Auto stand kan hij zelf alles optimaal instellen. Licht van gewicht, kan tot 16 keer inzoomen. Heeft ecomodus voor langer gebruik.
 • Beste systeemcamera: Dit is de beste systeemcamera dankzij zijn vele functies. Hierdoor is hij geschikt voor gevorderde fotografen. Geleverd met 16-50mm lens, schouderband en USB-kabel.
 • Beste goedkope systeemcamera: Dit is de beste goedkope systeemcamera. Geschikt voor beginners en gevorderden. Makkelijk te bedienen dankzij de Creative Assist functie. Licht van gewicht. Inclusief 15-45mm lens.

Beste camera – Ze maken jouw beleving van de wereld nog leuker, en ze zorgen er ook voor dat jouw herinneringen voor altijd gekoesterd kunnen blijven. Met behulp van dit handige apparaat kun jij al jouw creatieve vlagen kwijt! Laat dankzij dit geweldige hebbedingetje jouw ideeën tot leven komen! Waar heb ik het precies over? Over de camera natuurlijk!

Stel je bent op vakantie, en je ziet het mooiste gebied wat je ooit hebt bezocht. Natuurlijk wil je hier dan een foto of een filmpje van maken! Maar die camera op je Iphone heeft gewoon net niet de kwaliteit die je nodig hebt voor het beeld wat jij in je hoofd hebt, dan is een camera natuurlijk een super fijne oplossing! Met een camera kun je namelijk allemaal verschillende standen uitproberen om te kijken hoe jij jouw foto of filmpje er zo levendig uit laat zien als jij wilt! Met een camera van een mobiel ga je lang niet zo ver komen! Zo zorgt een camera er dus voor dat jij die vakantie altijd gaat herinneren, op de goede manier, zoals jij hem ook echt hebt beleefd! En dit hoeft natuurlijk niet alleen voor vakanties te gelden, je kunt ook mensen die speciaal zijn voor jou vastleggen, zodat deze ook niet uit je geheugen vallen.

Maar waar vind ik nu de beste camera dan? Hoe werkt een camera? Welke soorten camera’s zijn er allemaal? En welke soort is de beste camera voor mij? Geen zorgen, wij hebben in dit artikel een antwoord op al die vragen! Alles wat jij wilt weten over camera’s, staat netjes in dit artikel beschreven. Na het lezen hiervan kun jij jezelf dus bijna een expert op het gebied van camera’s noemen.

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een compactcamera?
 2. Hoe werkt een compactcamera?
 3. Verschillende soorten camera
 4. Waar let je op bij het kopen van een compactcamera?
 5. Hoe hebben we de beste compactcamera gevonden?
 6. Beste compactcamera
 7. Beste goedkope compactcamera
 8. Beste systeemcamera
 9. Beste goedkope systeemcamera

Waarom een compact camera?

Waarom zou je een camera kopen als je al een mobiel hebt? Dit hangt er helemaal van af hoeveel waarde jij hecht aan jouw herinneringen en belevenissen. Wil jij er zeker van zijn dat je je herinneringen zo accuraat mogelijk kunt ophalen? Dan is het ideaal om een camera te hebben. Dankzij de vele opties die op een camera zitten (en die een mobiel dus niet heeft), kun jij je foto’s en video’s zo bewerken dat alles er precies uitziet als hoe het in het echt is. Maar een camera heeft niet alleen meer functies dan een telefoon, de kwaliteit is ook gewoon veel beter dan dat van een camera van een mobiel. Tevens zijn de bestanden van de camera veel gemakkelijker over te zetten op de computer dan de bestanden van een mobiel. Je hoeft dan namelijk niet te sorteren op ‘alleen foto’s en video’s ‘. Een camera heeft namelijk alleen maar foto’s en video’s. Vaak kun je ook nog veel verder inzoomen met een camera dan met een mobiel. Dus wil jij alles zo goed mogelijk herinneren en hou jij van creatief bezig zijn? Ga dan vooral voor de camera in plaats van dat je alles doet op je mobiel!

Echter zijn er veel verschillende soorten camera’s, in dit artikel focussen wij op de compacte camera. Deze kun je makkelijk overal mee naartoe nemen en je mist weinig functies. Dit is tevens de beste camera voor de amateur en gevorderde fotograaf. De reden dat wij dit doen is omdat je anders in een onnodig hoge prijsklasse gaat zitten, terwijl je aan een compacte camera in principe al genoeg hebt.

Als je dan voor een camera gaat, zorg er dan wel voor dat je een goede camera koopt. Een camera van een goede kwaliteit. Camera’s zijn over het algemeen sowieso al best prijzig, dus het zou zonde zijn als je hem vaak zou moeten vervangen omdat hij beschadigd is. Echter is het wel zo, dat hoe hoger de prijs is, hoe meer functies de camera heeft. Check dus vooral wat jij nodig hebt in een camera en wat je budget is. Hier gaan we later in dit artikel natuurlijk wat dieper op in.

Hoe werkt een compactcamera?

Voordat jij de keuze tot de beste camera kunt maken, is het natuurlijk handig om te weten hoe een camera in elkaar steekt. En dat is lastig, want een camera heeft meerdere knopjes en functies. Wij kunnen begrijpen dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom gaan wij in dit onderdeel de basisfuncties even bespreken en uiteenzetten. Zo kun je in ieder geval een beetje met jouw toekomstige aanwinst overweg. Laat je creativiteit de rest doen!

Scherpstellen

Het scherpstellen van een camera zorgt ervoor dat jij kan kiezen welk aspect van het beeld scherp in beeld gebracht moet worden, Dit kan een object of een persoon zijn, of meerdere dingen. Er zijn twee manieren waarop een camera kan worden scherpgesteld. Automatisch en handmatig.

Automatische scherpstelling wordt vaak gebruikt als er meerdere objecten of personen scherp in beeld moeten worden gebracht. Vaak op evenementen of plekken waar het nogal bevolkt is. Dit is dan de beste optie omdat de autofocus op alle bewegingen in beeld reageert.
Dit is ook precies de reden dat handmatige scherpstelling de voorkeur krijgt bij het focussen op 1 specifiek persoon of object. Dit doe je door aan de focusring op het objectief van de camera te draaien. Als je echt een persoon wilt scherpstellen, is het handig om eerst op de ogen van de persoon in te zoomen, daarna scherp te stellen, en om dan weer uit te zoomen. Hierbij geldt natuurlijk: oefening baart kunst.

In- en uitzoomen

De zoomfunctie imiteert de positie waar je staat bij het maken van de foto of video. Als je inzoomt, lijkt het alsof je dichterbij het object/ de persoon staat, als je uitzoomt lijkt het of je er verder van af staat.
Ook hierbij zijn weer twee manieren mogelijk: de optische zoom en de digitale zoom.

Als je ver wilt inzoomen, is het handiger om de optische zoomfunctie te gebruiken. Als u namelijk te ver inzoomt met de digitale zoomfunctie, worden alle pixels erg duidelijk, en dat geeft geen mooi beeld. Tevens is de optische zoom een handigere optie als u erg veel last heeft van trillende handen. De trillingen zijn dan namelijk een stuk minder zichtbaar dan bij de digitale zoom, ook bij het verre inzoomen. Als u niet heel ver hoeft in te zoomen, geeft de digitale zoom echter een mooier beeld. Kies dus bij twijfel de digitale zoom.
Bij zoomen is het ook een kwestie van oefenen, als je een dramatisch effect wilt creëren. Dat heeft namelijk een bepaalde duur en daarvoor bega je een proces van trial and error.

Diafragma

diafragma
Het instellen van het diafragma staat gelijk aan het instellen van het licht. Hoeveel licht er op jouw lens komt, hangt af van de stand van de lensopening. Hoe groter deze is, hoe meer licht er op de lens valt. De werking van de lensopening is vergelijkbaar met de werking van het iris van het oog.
De grootte van de lensopening kun je aanpassen door het diafragma aan te passen. Deze wordt uitgedrukt in F-waarden. Deze waarden lopen op van F1.6 tot F11. Hoe lager het cijfer na de F, hoe groter de lensopening is, hoe meer licht er dus op de lens valt! Sommige camera’s hebben echter geen F-waarden, maar dan kan de diafragmafunctie nog wel gebruikt worden. Vaak wordt dit dan gedaan door middel van een schuifbalk op het LCD-scherm, dit gebeurt dan in stappen. Natuurlijk verschillen de waarden ook per camera.

Scherpte – Diepte

Dit bepaalt hoeveel personen of objecten er binnen een bepaalde afstand scherp in beeld kunnen worden gebracht. Dit hangt nauw samen met het diafragma, want het neemt toe bij de hogere diafragmawaarden, en af bij de lagere diafragmawaarden.

Dit betekent dus als je meerdere personen (als bij een sportwedstrijd) scherp in beeld wilt hebben, je de diafragmawaarde zo hoog mogelijk moet instellen. Echter als je een specifiek persoon (op bijvoorbeeld het strand) scherp op beeld wilt hebben, je de diafragmawaarde zo laag mogelijk zet. Door hiermee te spelen, kom je er zelf wel achter wat je het makkelijkst vindt. Maar ook wat je het graagst ziet op je beeld.

Witbalans

Jouw ogen interpreteren kleuren anders dan een camera. Als je weet dan een shirt wit is, gaan je ogen het shirt in de buitenlucht niet blauwer zien, of roder als het shirt binnen is. Een camera heeft hier echter wel last van, die heeft geen correctiemogelijkheid voor kleuren en lichtomstandigheden.
Dat komt omdat er bij elk licht een kleurtemperatuur bestaat. Deze temperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin. Stel dat een bepaalde kleurtemperatuur overheersend is, dan krijgt het beeld een gloed over zich heen, van die specifieke kleur. Vanaf 7000 Kelvin, is die gloed blauw. Onder de 2500 Kelvin heeft de gloed een oranjerode kleur. Hoe lager, hoe roder de gloed. Hoe hoger, hoe blauwer de gloed.

Als je wilt dat het beeld van de camera hetzelfde wordt als het beeld van onze ogen, is het noodzakelijk dat je de witbalans instelt. Dat kan weer op twee manieren: automatisch of handmatig.
Verandert het omgevingslicht niet of amper? Dan kun je de automatische vorm gebruiken.
Ben je in een omgeving waar het licht wel degelijk veranderd? Dan is het toch beter om voor de handmatige vorm te gaan. En dat is niet moeilijk! Pak een wit a4-tje en voeg dit aan het beeld toe. Ga op je positie staan en zoom in op het papiertje. Nu druk je de wit-knop in. Nu weet de camera wat wit is, en kun je de camera gebruiken in de goede kleuren.

Verschillende soorten camera

Nu weet je wat meer over de functies van de camera. Maar nog steeds heb je geen idee van wat de beste camera voor jou is. En dat is niet raar! Je weet namelijk nog niet welke verschillende soorten camera’s er zijn, je kunt dus ook bijna niet weten welke het beste bij jou past! Daarom gaan we even de verschillende soorten camera’s in dit onderdeel voor jou onderscheiden en uitleggen. Zo kom jij steeds dichter bij de beste camera voor jou, stapje voor stapje! Omdat wij voor dit artikel alleen ingaan op compacte camera’s , staan hier niet alle soorten camera’s bij.

Compact camera

compactcamera
Zoals de naam al aangeeft, deze camera’s zijn compact. Oftewel, klein genoeg om in je zak te steken. Perfect voor amateurfotografen! Deze soort bevat over het algemeen geen batterij of accu. Tevens moet je het beeld op display beoordelen, ze bevatten namelijk bijna nooit een doorkijk schermpje. Één van de grootste nadeel van dit type camera is de ‘sluitervertraging’. Meestal wordt de foto pas gemaakt nadat het foto-moment al is geweest, vanwege de lange tijd tussen het maken en opslaan van de foto. Echter heeft dit type wel een film/video functie.

Systeemcamera

systeemcamera
Dit type camera is eigenlijk een compactcamera 2.0 , hij is geschikt voor de amateurfotograaf. Maar een gevorderde fotograaf kan hier ook gebruik van maken. Deze soort camera’s hebben altijd een verwisselbare lens. Deze camera heeft veel functies, maar is alsnog klein en licht van gewicht. Dus dat is erg voordelig. Het enige wat deze camera mist, is een opklapbare spiegel en een doorkijk schermpje.

Waar let je op bij het kopen van een compactcamera?

Nu je weet hoe een camera werkt, wat de functies zijn en welke soorten camera’s er op de Nederlandse markt zijn, is het tijd om de beste camera uit te zoeken! Maar voordat jij je aankoop gaat doen, is het handig om nog even over de onderstaande punten na te denken. Zo weet jij zeker dat je de goede keuze hebt gemaakt!

De basiskenmerken

Hier heb ik nog even een rijtje gemaakt van een aantal handige punten om over na te denken voorafgaand aan je aankoop. Pas dan weet je zeker dat je de beste camera voor jou gaat kopen!

 1. Doel— Wat is je doel? Wil je goede foto’s en video’s van je vakantie? Of ben je een professionele fotograaf die kwalitatief goede foto’s wilt hebben? Dit is een ding wat je als eerste moet weten, nog voordat je zelf gaat nadenken over het kopen van een camera. Dan kun je namelijk al een aantal camera’s wegstrepen.
 2. Functies en benodigdheden— Als je het doel weet, denk er dan over na welke functies je daarvoor nodig hebt. Kijk dan ook even of die functies al automatisch op een camera zitten, of dat je ze extra moet kopen. Denk eventueel ook na over een statief, dat is ideaal voor als je geen bewegende foto’s wilt hebben vanwege trilhanden.
 3. Resolutie— Dit is een belangrijk aspect om op te letten! Dit geeft namelijk aan hoe scherp het beeld zal worden. Dit wordt aangeduid in megapixels. Het aantal megapixels is een indicatie van hoe groot het afdrukformaat van de foto’s is waarin het beeld nog scherp is. Voor een A4 formaat heb je genoeg aan 10 megapixels. Wil je een foto laten afdrukken op posterformaat? Dan moet je denken aan een camera met minstens 20 megapixels.
 4. Geheugen— Ook dit is afhankelijk van je doel. Hoeveel foto’s of video’s wil je maken met je camera? Geheugen is namelijk ook nog een ding dat bestaat, en waar dus rekening mee moet worden gehouden. Gelukkig zijn er soms ook nog opties om het geheugen uit te breiden. Dat kan door middel van geheugenkaartjes. Niet alle camera’s hebben deze optie, dus check dat ook even voordat je je aankoop doet.

Hoe hebben wij de beste compact camera gevonden?

In onze zoektocht naar de beste compactcamera hebben wij een bezoekje gedaan aan verschillende winkels als MediaMarkt, Dixons, CoolBLue, en ga zo maar door. Wij hebben een hele dag besteed aan het maken van leuke kiekjes, filmpjes en herinneringen. Echter gingen we hier niet alleen voor onze lol heen, nee, helaas moesten we gewoon hard aan de bak. Ons doel was namelijk om de beste compactcamera voor jullie te vinden! We vroegen ons vooral af welke camera nou het beste bij wie past.

En we hadden geluk! We zijn eruit gekomen! Nu heb je misschien al eerder in dit artikel gelezen dat er twee types compactcamera’s zijn. Dit was in de praktijk ook vrij duidelijk te zien. Daardoor is het antwoord voor ons ook alleen maar duidelijker geworden! De compactcamera is echt voor amateurfotografen die af en toe, hier en daar eens een fotootje maken van een mooi gebouw. Deze camera’s hoeven helemaal niet duur te zijn, maar er zitten dan ook niet heel veel functies op. Echter is de kwaliteit wel goed te onderscheiden van de camera van een mobieltje. Als je toch iets meer functies nodig hebt, maar de camera moet nog wel compact zijn, is dat geen probleem! Daarvoor bestaat de systeemcamera! Deze heeft bijna alle functies die je je kunt wensen behalve een spiegel en doorkijkglas. Hij past echter wel gewoon in je zak. Ideaal voor amateurfotografen én gevorderden dus!

Wij hebben in het volgende artikel een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de compactcamera en systeemcamera. Wij hebben de beste en relatief goedkoopste versie hiervan uitgezocht. Zo hoef jij bijna geen werk meer te doen, behalve even het volgende onderdeel doorlezen. Makkelijker kan het bijna niet.

Beste compact camera

Panasonic Lumix DMC-SZ10

Dit is dé compactcamera voor de moderne beginner in fotografie! Het schermpje is omklapbaar voor de perfecte selfie of vlog. Bevat WiFi, zoomfunctie en flitser. Licht van gewicht. Hij is niet niet water- schok of stofbestendig.

Deze camera is uit de test gekomen als de beste compactcamera, omdat deze Panasonic perfect is voor elke soort foto! Het schermpje kan 180 graden draaien waardoor je de perfecte selfie kan maken. Heb je het niet zo met selfies? Dat is geen probleem! Want dankzij de panorama-optie kun je ook geweldige foto’s maken van landschappen. Is natuur ook niet echt jouw ding, dat kan. Maar ook dat is geen probleem met deze camera, want dankzij de optische zoom is de camera ook ideaal om bewegende dingen mooi mee op de foto te zetten. En dankzij de WiFi is al jouw kunst met een druk op de knop gedeeld op social media!

Deze camera bevat 16 Megapixels, dus de foto’s zijn ook nog scherp als je ze afdrukt op een A4-formaat. Tevens zit er een flitser én een zoomfunctie op de camera. De foto’s kunnen dus zo gemaakt worden als jij wilt. Hij is ook maar 177 gram, dus lekker licht, en statief is dus niet per se nodig hierbij. Echter is hij niet water- schok- en stofbestendig. Dus kijk wel uit waar je de camera neerlegt! Het toestel draait op een accu en is zwart van kleur.

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor beginners
 • 180 graden draaibaar scherm
 • WiFi

Beste goedkope compact camera

Canon IXUS 185

De beste goedkope compactcamera is geschikt voor beginners. Dankzij Easy-Auto stand kan hij zelf alles optimaal instellen. Licht van gewicht, kan tot 16 keer inzoomen. Heeft ecomodus voor langer gebruik.

Dit is de beste goedkope compactcamera volgens ons. Dat komt door de geweldige zoomfunctie. Je kunt met deze camera namelijk tot 16 keer inzoomen, zonder dat er ook maar een beetje kwaliteit verloren gaat in je beeld! Het is de beste compactcamera voor de beginnende fotograaf met een budget. Want dankzij de Easy Auto functie op de camera, hoef je amper iets van de functies te snappen. De camera zet de instellingen dan zelf op de meest optimale stand voor de gewenste situatie en beelden. Je hoeft dus echt alleen maar te ‘mikken en klikken’ zoals ze dat zo mooi rijmend noemen. Lekker makkelijk mooie beelden krijgen zo!

Tevens bevat deze camera 20 Megapixels. De beelden kunnen dus worden afgedrukt op posterformaat zonder dat ze hun scherpheid verliezen. Er is ook een film/video functie aanwezig bij deze compactcamera. De camera beschikt ook over een eco modus, zo kun je er langer van genieten. Is de accu wel leeg? Geen probleem, je doet hem gewoon in de oplader! De camera heeft echter geen WiFi, om de foto’s op social media te krijgen, moet je de camera dus aansluiten op een computer oid. door middel van een USB-aansluiting. Een HDMI- aansluiting is namelijk ook niet aanwezig bij deze camera. Hij is echter wel licht van gewicht, namelijk maar 126 gram. Dat betekent (samen met zijn formaat) dat je hem zonder te veel last overal mee naartoe kunt nemen.

Belangrijke kenmerken
 • Kan zelf perfecte instellingen aanzetten
 • Geschikt voor beginners
 • Licht van gewicht

Beste systeemcamera

Sony Alpha A600

Dit is de beste systeemcamera dankzij zijn vele functies. Hierdoor is hij geschikt voor gevorderde fotografen. Geleverd met 16-50mm lens, schouderband en USB-kabel.

Deze camera is uit de test gekomen als de beste compactcamera in de categorie systeemcamera. Dat is omdat hij veel manuele instellingen heeft. Dit betekent dat jij je beelden zo veel kunt maken en bewerken tot jij denkt dat ze perfect zijn! Hij is dus perfect voor de gevorderde fotograaf. De camera heeft namelijk maar liefst 7 knoppen waaraan jij een functie kunt toewijzen, tevens beschikt hij over 179 scherpstelpunten en een elektronische viewfinder. Ook is de camera kantelbaar, je foto’s worden opgeslagen zoals jij wilt. Dankzij de hybride autofocus zet je zelf scherp op een accurate manier, ook bij wisselende lichtomstandigheden. Ook kun je bewegende onderwerpen scherp vastleggen, dankzij het hoge aantal frames per seconde.

De camera loopt op een accu, die kan worden opgeladen indien hij leeg raakt. Tevens worden er een schouderband en een USB-lader meegeleverd. En er wordt ook een lens van 16-50mm bij de camera geleverd, dit is een licht zoom objectief met beeldstabilisatie. Hij beschikt over 24,3 Megapixels. Dat betekent dat je de beelden makkelijk op posterformaat kunt afdrukken zonder ook maar iets van de scherpte van het beeld te verliezen. Er zit WiFi op de camera, waardoor je de beelden gemakkelijk kunt plaatsen op social media, dit kan echter ook via de computer met behulp van een USB- of HDMI-aansluiting. Het gewicht van de camera is 344 gram, hij is dus relatief licht voor alle extra dingen die erbij komen. Wil je hem toch niet in je hand dragen? Geen zorgen! Hij past makkelijk in je zak of aan de meegeleverde schouderband.

Belangrijke kenmerken
 • 7 knoppen met toewijsbare functies
 • Geschikt voor gevorderden
 • Inclusief 16-50mm lens

Beste goedkope systeemcamera

Canon EOS M10

Dit is de beste goedkope systeemcamera. Geschikt voor beginners en gevorderden. Makkelijk te bedienen dankzij Creative Assist functie. Licht van gewicht. Inclusief 15-45mm lens.

Dit is de beste goedkope systeemcamera, omdat hij ook geschikt is voor beginners. Dit is te danken aan de Creative Assist functie. Voor de relatief goedkope prijs, krijg je alsnog veel functies terug. Het scherm is bijvoorbeeld kantelbaar, hierdoor is de camera ook perfect voor vlogs en/of selfies. Echter heeft de camera geen viewfinder zoals zijn broertje die hierboven is genoemd. De camera beschikt over 18 Megapixels, wat net niet genoeg is om het beeld op een posterformaat uit te printen zonder scherpte te verliezen. Maar je kunt het beeld wel in zijn volle scherpte uitprinten op een A4-formaat. Je hebt dus alsnog wat aan je foto’s!
De levering van de camera is inclusief een lens van 15-45mm. Deze lens is licht, compact en geschikt voor landschaps- en portretfotografie. Je kunt de beelden via WiFi versturen naar social media, ook kan de camera aangesloten worden op je computer via USB- OF HDMI-aansluiting. De camera is voorzien van een accu, die kan worden opgeladen indien hij leeg is. Ook is hij maar 301 gram, dit is dus lekker licht. Je zal dus niet heel snel last hebben van je handen.

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Licht van gewicht
 • Inclusief 15-45mm lens