Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Medisana BU510 de beste bovenarm bloeddrukmeter is voor mensen die niet meer willen dan alleen een meting van de bloeddruk, maar op een nauwkeurige manier. Het manchet past om de meeste bovenarmen met een afmeting van 22-36 cm. Kan een profiel voor 2 personen maken met maximaal 90 metingen.

Toch wel een fan van een accurate, maar volledige bloedanalyse? Dan is deOmron M7 Intelli IT de beste bloeddrukmeter voor jou! Deze meter geeft je het gevoel alsof je bij de dokter bent, maar dan min het menselijke contact. Alle denkbare functies zitten hierop. Manchet van 22-42 cm, geschikt dus voor elke arm. Inclusief app, en kan een profiel aan voor 2 personen met maximaal 100 metingen.

Bent je op een budget of kun je je moeilijk bewegen? Dan is deze polsbloeddrukmeter: Beurer BC 57, de beste bloeddrukmeter voor jou. Deze bloeddrukmeter is makkelijk aan te brengen en je krijgt meldingen als hij niet goed zit, of als hij een onregelmatigheid in je hartslag meet. Hij heeft veel functies voor een bloeddrukmeter die om de pols gaat. Hij kan 2 profielen aan met 60 metingen, en is gelinkt aan een App.

37
Onderzocht
3
Beste
  • Beste goedkope bovenarm bloeddrukmeter: De beste bloeddrukmeter voor mensen die accuratie belangrijk vinden, extra functies minder. Manchet 22-36 cm. Meet gemiddelden, kan profiel voor 2 personen aan.
  • Beste bovenarm bloeddrukmeter: Beste bloeddrukmeter voor iedereen die een analyse wilt van zijn/haar bloed. Alles kan worden gemeten. Manchet van 22-42 cm. Profiel voor 2 personen, 100 metingen p.p., inclusief app.
  • Beste polsbloeddrukmeter: De beste bloeddrukmeter voor mensen met een budget, die de hogere kans op onnauwkeurigheid niet erg vinden. Veel functies voor polsbloeddrukmeter. 2 profielen van 60 metingen. Manchet van 14-19,5 cm.

Beste bloeddrukmeter – Ben je niet zo zeker over je gezondheid? Sta je al op het punt om te gaan googlen wat er mis met je is? Doe dit vooral niet, want dat maakt je alleen maar beng. In plaats daarvan, meet echter je bloeddruk even op. Je bloeddruk is namelijk als het ware de spiegel naar je gezondheid. Maar hoe doe je dat dan? Heel simpel, daar heb je apparaatjes voor. De naam van die apparaatjes is gelukkig ook makkelijk te onthouden: de bloeddrukmeter.

Stel, je hebt opeens last van een symptoom waar je nog nooit last van hebt gehad. Je trilt bijvoorbeeld, of hebt heel veel last van hoofdpijn. Of erger zelfs: migraine. Je kunt niks meer aan zonder er last van te hebben. Geen licht of geluid, je ziet alleen maar wazige dingetjes voor je ogen die je niet kunt plaatsen. Dit kan natuurlijk heel veel oorzaken hebben. Van die oorzaken kun je er gelukkig zelf een paar uitsluiten (of juist niet). De grootste oorzaak bij dit soort symptomen is vaak een veel te hoge bloeddruk. Maar je kunt ook last hebben van andere symptomen, die juist bij een te lage bloeddruk voorkomen. Maar uhm, heel leuk, dat bloeddruk praatje, maar hoe ga jij daar achter komen dan? Precies voor dat probleem bestaan bloeddrukmeters. Het is altijd handig om er één in huis te hebben, je weet nooit wanneer iemand opeens last heeft van iets. Het is al helemaal handig als je er vaker last van hebt, dan weet je precies wanneer je eraan moet denken/werken. Dat scheelt je ook weer een aantal doktersbezoeken (waar je waarschijnlijk helemaal geen zin in hebt op zo’n moment!). En zo ook geld, alleen maar beter toch?

Maar hoe ga jij de beste bloeddrukmeter vinden? En zijn er verschillende soorten bloeddrukmeters? Welke past er dan het beste bij jou? En waar moet je op letten bij het kopen van een bloeddrukmeter? Hoe werkt zo’n ding eigenlijk? Al deze vragen en meer worden beantwoord in dit artikel. Geen zorgen dus! Als jij dit artikel hebt gelezen, kun je jezelf gerust een expert noemen op het gebied van bloeddrukmeters. En je zult zeker de beste bloeddrukmeter voor jouw situatie vinden! Lees dus snel verder!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

  1. Waarom een bloeddrukmeter?
  2. Hoe werkt een bloeddrukmeter?
  3. Verschillende soorten bloeddrukmeters
  4. Waar let je op bij het kopen van een bloeddrukmeter?
  5. Hoe hebben we de beste bloeddrukmeter gevonden?
  6. Beste goedkope bovenarm bloeddrukmeter
  7. Beste bovenarm bloeddrukmeter
  8. Beste polsbloeddrukmeter

Waarom een bloeddrukmeter?

De reden dat jij een bloeddrukmeter nodig hebt, is dat je ook een mens bent. Zelfs jij kan onverwachts ziek worden, of gewoon last krijgen van iets wat je niet kent. Natuurlijk is dan je eerste reactie om uit te zoeken waar die ziekte vandaan komt. En met een bloeddrukmeter kun je al grote stappen zetten. En dan bedoel ik niet letterlijk, naar de dokter of iets in die trant. Nee, juist niet! Dat is precies wat je in de meeste gevallen kunt voorkomen DANKZIJ een bloeddrukmeter! Want waarschijnlijk is dat precies wat de dokter bij je gaat doen, je bloeddruk opmeten! En nu hoef je niet meer helemaal die moeite te nemen om naar de dokter te gaan, want je kunt het zelf doen. Dat scheelt jou weer een tripje waar je hoogstwaarschijnlijk geen zin in hebt (je bent al ziek genoeg nu, toch?). En dat niet alleen, het scheelt je ook geld. Want ja, dokters worden ervoor betaald om iets te doen wat je zelf ook heel goed kunt doen. Waarom al je geld verspillen aan tripjes naar de dokter als je het ook kunt uitgeven aan iets leuks? Wat daarnaast ook heel fijn is, als je de oorzaak hebt gevonden, weet je waarschijnlijk ook wat je eraan kunt doen. En dat scheelt dan weer voor de volgende keer dat je dit hebt! Go bloeddrukmeters!!

En als je dan een bloeddrukmeter gaat halen, zorg er dan meteen voor dat je een goede bloeddrukmeter haalt! Het gaat tenslotte wel om jouw gezondheid, en dan wil je (lijkt mij) niks liever dan een accurate meting, toch? Het kan namelijk wel eens het geval zijn, dat je een bloeddrukmeter koopt met het idee dat het een prima ding is, maar dan blijkt hij dus verre van accuraat te zijn! Dan kun je dus alsnog naar de dokter, en is het hele doel van de meter zo goed als weg te gooien. En datzelfde kun je ook met de meter doen op zo’n moment. En dan kun je weer opnieuw beginnen. Misschien is het wel een wat duurdere optie, maar investeren in je gezondheid is nooit een verkeerd iets! En daarbij, het is hooguit een paar euro duurder. Liever eenmaal een bedrag van €60,- neerleggen, dan meer dan twee keer €50,- per jaar uitgeven toch? Dat dacht ik dus ook.

Hoe werkt een bloeddrukmeter?

Er zijn natuurlijk een aantal onderdelen die een bloeddrukmeter maken tot wat hij is! En misschien vind je het niet interessant, maar toch is deze informatie handig (bijna cruciaal) om te weten. Vooral als je de beste bloeddrukmeter wilt kunnen vinden! Dus, natuurlijk hoort dit bij onze gids, op weg naar de beste bloeddrukmeter! En die gegevens kun je precies in dit deel van het artikel vinden. Wij gaan hier namelijk de onderdelen bespreken, hun werking en waarom ze er zijn. Lees dus snel door!

Het Manchet

manchet
We gaan beginnen bij het ‘bij’ onderdeel van de bloeddrukmeter, het is geen onderdeel van het hele elektronische gebeuren. Waarschijnlijk ken je dit wel, maar misschien ken je dit woord nog niet. Ik bedoel het manchet. Dat is het kussenachtige geval wat je meestal om je bovenarm doet, bij sommige meters gaat het manchet ook wel om de pols. Het blijft in elk geval een kussenachtig object. Zodra het om je lichaam heen zit, blaas je hier wat lucht in. De slagaders worden nu op elkaar gedrukt. Hierdoor komt de meter dichter bij de slagaders, zodat de druk makkelijker te meten is. Deze druk kun je meten door naar de pomping van het bloed te luisteren in de aders. Deze pompingen worden ook wel Krotocow-tonen genoemd. Ze zijn dus echt alleen hoorbaar zodra er bloed door de aders heen stroomt.

De kwikmanometer

kwikmanometer
Naast het manchet, is er de kwikmanometer. Dit is eigenlijk het schermpje wat de bloeddruk weergeeft. Hierdoor is het te begrijpen voor ‘normale’ mensen die niet heel veel afweten van de medische termen en notaties. Er zijn een aantal dingen die deze meter kan weergeven, en dat heb ik hieronder even op een rijtje gezet. Zo blijft het overzichtelijk voor iedereen!

  1. Systolische bloeddruk/bovendruk— Dit meet je je nadat je de manchet hebt opgepompt en weer laat leeglopen. Dit is de bloeddruk die wordt gemeten zodra de druk in de manchet laag genoeg is om ervoor te zorgen dat bloeddoorstroming mogelijk is. Er ontstaan nu namelijk wervelingen in de slagader van de arm, net onder het manchet. Deze signalen worden zo doorgestuurd naar de manometer en vertaald naar de bovendruk.
  2. Diastolische bloeddruk/onderdruk— Als je de manchet nog verder leeg laat lopen, kom je op een gegeven moment bij de onderdruk. De onderdruk kun je meten op het moment dat de manchet zo leeg is, dat je geen tonen meer hoort. De puls van de bloedpomping is dus niet meer hoorbaar want de druk in het manchet is te laag. Je bent niet meer dicht genoeg bij de aderen. Als het goed is is de puls nog wel aanwezig.

Verschillende soorten bloeddrukmeters

Nu weet je hoe een bloeddrukmeter werkt. Maar je kunt jezelf nog geen expert noemen op het gebied van bloeddrukmeters! Je weet namelijk nu wel heel leuk de onderdelen, maar wat heb je daaraan als je niet de verschillende soorten kent? Zo kun jij natuurlijk nooit de beste bloeddrukmeter voor jouw situatie uitzoeken! Daarom ga ik in dit onderdeel van het artikel de verschillende soorten bloeddrukmeters bespreken.

Bovenarm bloeddrukmeter

bovenarmbloeddrukmeter
Deze bloeddrukmeter is waarschijnlijk de bloeddrukmeter die je voor je ziet bij het woord ‘bloeddrukmeter’. Waarschijnlijk ligt deze ook in het huis van je moeder (als zij een bloeddrukmeter heeft natuurlijk!). Zoals de naam al aangeeft, zit het manchet bij deze versie om je bovenarm heen. De voordelen van deze versie zijn dat hij automatisch dichtbij je hart meet (het manchet moet dan wel om je linkerarm zitten). Daarbij staat de manometer op de tafel, dan kun je de informatie gemakkelijk aflezen. Tevens is de correcte meethouding makkelijk te bereiken. Maar waar voordelen zijn, zijn ook nadelen! Datzelfde geldt voor deze bloeddrukmeter. Een nadeel van deze versie is namelijk dat het manchet op een BLOTE bovenarm moet worden geplaatst, in de winter betekent dat dus: uitkleden! En dat is niet altijd even comfortabel. Ook is het aanbrengen van het manchet moeilijk voor ouderen, of mensen met een beperking in bewegen. Toch is dit de meest accurate soort bloeddrukmeter. Je kunt je arm namelijk gemakkelijk stilhouden voor een zo correct mogelijke meting.

Polsbloeddrukmeter

Polsbloeddrukmeter
Deze bloeddrukmeter wordt iets minder vaak gebruikt, terwijl hij wel goedkoper is. Maar daar is natuurlijk een reden voor. Hij is iets minder accuraat dan zijn broertje die om de bovenarm gaat. Dat komt omdat deze versie om de pols gaat, die minder makkelijk stil is te houden. Hij moet ook gebruikt worden terwijl je je arm in een speciale houding houdt, namelijk op de hoogte van het hart. Hij is wel wat kleiner en lichter, wat hem makkelijk mee te nemen maakt. Kijk hier wel mee uit dat je hem niet kwijtraakt, dat is iets wat mij persoonlijk over zou komen, juist vanwege zijn formaat. Een voordeel aan deze versie, is dat hij makkelijk is om te doen en te gebruiken. Daarnaast kunnen kledingstukken ten alle tijden aanblijven. De manometer zit direct op het manchet, dus de nodige informatie is makkelijk af te lezen.

Waar let je op bij het kopen van een bloeddrukmeter?

Zo. Nu weet je hoe een bloeddrukmeter in elkaar steekt, werkt én welke verschillende soorten er allemaal zijn. Nu kan het zo zijn dat je op het punt staat om een bloeddrukmeter te kopen. En je hebt ook alle informatie om dat op een correcte manier te doen! Tóch willen we je nog een aantal punten meegeven om over na te denken voordat je de aankoop doet. Gewoon, voor de zekerheid. Nadat je deze punten hebt gelezen, kun je er zeker van zijn dat je over alles hebt nagedacht, en dus de beste bloeddrukmeter voor jouw situatie zult gaan halen! Lees dit onderdeel dus nog even snel door voordat je geld gaat neerleggen! Zonde van je aankoop namelijk, als je hem terug mag sturen, toch?

De basiskenmerken

Hieronder staan nog een rijtje basiskenmerken van een bloeddrukmeter om op te letten voordat je er eentje koopt. Zekerheid vóór spijt!

  1. Functies— Wil je alleen je bloeddruk opmeten? Of wil je ook de bloeddruk van meerdere mensen opmeten, terwijl de meter jouw gegevens ook onthoudt (en misschien zelfs ook die van hen)? Of wil je juist je gemiddelde bloeddruk op een bepaalde tijd weten? Dit zijn allemaal opties die bestaan, maar waar je natuurlijk wel voor betaalt. Het kan handig zijn, en precies waar dokters naar kunnen vragen. Overweeg dit dus even.
  2. Budget— Hoeveel wil je nou eigenlijk uitgeven voor een apparaatje wat jouw bloeddruk meet? Denk aan de accuratie en het aantal functies wat je nodig hebt. Kijk hoeveel geld je erin wil steken. Kortom, bepaal je budget.
  3. Maat manchet— Kijk, natuurlijk moet het manchet een beetje strak zitten om de bloeddruk goed te kunnen meten, maar je arm moet niet afsterven! Aan de andere kant moet hij wel strak genoeg zitten om ook maar iets te kunnen meten. Kijk dus even naar de maat van het manchet! Anders kan ruilen altijd natuurlijk, maar het is makkelijker als het in één keer goed gaat!
  4. App— Ben je vaak op je mobiel aan het kijken, maar wil je tegelijkertijd je gezondheid monitoren? Dan is het ideaal als de bloeddrukmeter een app heeft, die eraan gelinkt is. Je kunt op elk moment even een stap terug zetten om te kijken wat je waarden ook alweer waren en wat je eraan kunt doen. Verbeter je gezondheid op een gemakkelijke manier, en misschien krijg je zelfs nog fijne tips die je helpen!
  5. Klinisch gevalideerd— Eigenlijk had ik dit punt als eerste moeten zetten, want dit is ongeveer de belangrijkste. Maar ik ben lui. En gelukkig is het voor veel mensen logisch, maar hij staat er wél bij. Want het is je gezondheid waar we over spreken! Zorg voor dat beetje extra zekerheid, die validatie van professionals. Dankzij deze klinische validatie weet jij zeker dat de bloeddrukmeter is goedgekeurd en veilig is.

Hoe hebben wij de beste bloeddrukmeter gevonden?

In onze zoektocht naar de beste bloeddrukmeter, hebben wij verschillende mensen aangesproken, en winkels bezocht. Onder deze mensen waren brilliante doktoren, die hier ongeveer hun halve leven voor gestudeerd hebben. Maar ook mensen die juist liever niet in contact komen met een dokter, en daarom een bloeddrukmeter-expert zijn geworden. Onder deze winkels waren meerdere apotheken en elektronicawinkels. We hebben onze armen en polsen lekker onder druk gebracht en alle soorten druk gevoeld en gemeten. Het was interessant, we hebben wat geleerd over onszelf, maaaar natuurlijk ook over de bloeddrukmeters! We hebben naast lol gehad, ook heel netjes ons werk gedaan (we worden er ten slotte voor betaald). Onze grootste vraag was vooral : ‘Wat is de beste bloeddrukmeter voor welke situatie?’. Gelukkig is deze vraag ook duidelijk en unaniem beantwoord. Dit antwoord kunnen wij gelukkig weer doorgeven aan jou, en zo is de wereld ook weer een stukje mooier!

Zoals ik al heb aangegeven, is het antwoord duidelijk. Ik zal het ook even duidelijk maken voor jou, en het hier op een rijtje zetten. Er zijn dus twee verschillende soorten bloeddrukmeters. De bovenarm bloeddrukmeter en de polsbloeddrukmeter. De eerste doe je om de bovenarm, en deze wordt ook meteen het meest aangeraden. Dat komt omdat hij de accuraatste resultaten weergeeft. Je hebt namelijk de meest relaxerende positie van de twee opties tijdens het meten. Je hebt geen last van externe spanningen en je hebt een soort steun voor je arm. Ook is het makkelijk af te lezen, want de monitor staat op tafel. Heb je nu heel veel moeite met bewegen en eventuele kledingstukken uittrekken, of heb je een budget? Dat is geen probleem, alleen je moet wel genoegen nemen met het iets vaker opletten op de meter. De polsbloeddrukmeter is de beste versie voor jou. Deze is ook wat goedkoper, maar dat komt omdat hij niet zo accuraat is als zijn broertje. Gelukkig is deze versie wel wat lichter en kleiner. En dus makkelijker verplaatsbaar. Ook hoef je geen kleding uit te trekken voor een meting met een polsbloeddrukmeter. Bij beide meters zijn er meerdere functies en opties mogelijk, of juist niet. Deze opties brengen natuurlijk de prijs wel een beetje omhoog. Het is dus net wat jouw doel is en wat jouw lichaam kan! Duidelijk toch?

Op basis van dit antwoord hebben wij een onderscheid kunnen maken uit de twee verschillende soorten bloeddrukmeters. Wij gaan in het volgende onderdeel van dit artikel de goedkoopste versie van de bovenarm bloeddrukmeter uitlichten, maar ook de beste van beide soorten. Zo is het voor iedereen (met budget of niet) zo makkelijk mogelijk gemaakt. Nu hoef je geen ellenlange, subjectieve reviews te lezen van mensen die dingen op een hele andere manier kunnen ervaren dan jij! En als je dan zin hebt om reviews te lezen, geen zorgen, die staan er ook bij. Maar dan niet zo ellenlang en zo objectief mogelijk! Makkelijk en snel, met één klik op de knop, de beste bloeddrukmeter voor jouw situatie dus!

Goedkope bovenarm bloeddrukmeter

Medisana BU510

De beste bloeddrukmeter voor mensen die accuratie belangrijk vinden, extra functies minder. Manchet 22-36 cm. Meet gemiddelden, kan profiel voor 2 personen aan.

Dit is de beste goedkope bovenarm bloeddrukmeter. Hij heeft namelijk nog vrij veel functies voor de prijs waarin hij verkocht wordt. En misschien wel het belangrijkst: het is een klinisch gevalideerde bloeddrukmeter! Maar even terug naar de functies: de meter kan profielen aanmaken voor twee personen, dus jij en bijvoorbeeld je partner kunnen zich allebei tegelijk checken. Daarnaast berekent hij het gemiddelde van alle metingen, en dankzij de grote letters op het display is de informatie goed te lezen. Ook geeft hij een melding bij een onregelmatige hartslag, dus als er iets niet goed gaat, kun je dat meteen aflezen! Maar hij heeft geen spraakmogelijkheden, en kan niet aangesloten worden op de PC.

Het display laat verschillende waarden tegelijk zien: je bloeddrukwaarden, hartslag, gemiddelden en geheugennummer. Zo weet je zeker dat het over jou gaat en hoe het precies met jouw gezondheid zit. Daarnaast geeft hij een foutmelding wanneer het manchet niet goed is aangebracht. Het manchet wordt trouwens standaard meegeleverd, net zoal 4 AA batterijen en een opbergetui.

Manchet

De afmeting van het manchet is tussen de 22 & 36 cm. Dit is een gemiddelde maat en het heeft een breedte van 11 cm. Dit is dus genoeg stof om je bloeddruk accuraat op te meten. Hij weegt ook maar 0,3 kg. Dus je hebt geen heftige spierballen nodig om deze meter omhoog te houden.

Belangrijke kenmerken
  • Manchet van 22-36 cm
  • Om bovenarm
  • Meet gemiddelden, kan 2 personen onthouden

Beste bovenarm bloeddrukmeter

Omron M7 Intelli IT

Beste bloeddrukmeter voor iedereen die een analyse wilt van zijn/haar bloed. Alles kan worden gemeten. Manchet van 22-42 cm. Profiel voor 2 personen, 100 metingen p.p., inclusief app.

Dit is de beste bovenarm bloeddrukmeter omdat het net is alsof je bij de dokter zit, maar dan zonder de spanning en de vreemde man die je aanraakt. Nu kun jij gewoon zelf alles meten wat een dokter normaal meet, op een comfortabele manier, aan je eettafel. Omdat het manchet om je bovenarm zit, ben je bijna verzekerd van een accurate meting. En met meting bedoel ik niet alleen je bloeddruk, maar ook je gemiddelden, en je onregelmatige hartslag. En dat niet alleen, Deze gegevens zijn ook altijd terug te vinden via de app die eraan verbonden is. Zo heb je altijd een update van je gezondheid bij je!

De meter is klinisch gevalideerd, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken. Ook deze meter kan 2 profielen aanmaken, met wel maximaal 100 metingen! Dankzij de melding die je krijgt bij een bevestigingsfout, ben je verzekerd van een accurate meting. Tevens krijg je een melding als het manchet niet goed om je arm heen zit, zo hoef je je ook geen zorgen te maken over hoe de metingen gaan. Het manchet wordt netjes meegeleverd, met daarnaast ook 2 AA-batterijen en een opbergetui. Voor het gebruiksgemak, is er een mogelijkheid tot éénknopsbediening, dus alle moeite die er kan zijn, wordt uitgesloten!

Manchet

Dit manchet heeft een hele grote verdeling in maten, hij is bijna geschikt voor elke arm! De maat varieert namelijk van 22 – 42 cm. Geschikt voor iedereen! Hij weegt ook maar 0,39 kg, dus kracht is hierbij niet essentieel. En met zijn breedte van 16,1 cm, is er genoeg ruimte om een goede meting te kunnen maken van de bloeddruk. Accuratie tot de max dus!

Belangrijke kenmerken
  • Manchet van 22-42 cm
  • Inclusief app
  • 2 profielen, 100 metingen

Beste polsbloeddrukmeter

Beurer BC 57

De beste bloeddrukmeter voor mensen met een budget, die de hogere kans op onnauwkeurigheid niet erg vinden. Veel functies voor polsbloeddrukmeter. 2 profielen van 60 metingen. Manchet van 14-19,5 cm.

Dit is de beste polsbloeddrukmeter, omdat ook deze bloeddrukmeter nog vrij veel functies heeft voor een bloeddrukmeter die om een pols zit. Normaal hebben polsbloeddrukmeters geen andere functie dan enkel het meten van de bloeddruk. Maar deze meter kan ook profielen aanmaken voor 2 personen, en de laatste 60 metingen van deze profielen bewaren. Daarnaast meet hij de gemiddelde bloeddruk. En als je hartslag onregelmatig is, dan wordt dat gewoon netjes gemeld op het display van deze bloeddrukmeter. Het display is ook extra groot, wat ideaal is voor de iets minder goede kijkers onder ons. De gebruiksvriendelijkheid stopt niet daar, o nee! Omdat hier ook éénknopsbediening op zit, is deze meter super gemakkelijk in gebruik! Ook maakt deze meter gebruik van een app, om je resultaten altijd bij te kunnen houden of nog een keer te bekijken. En na een bevestigingsfout, zul je altijd een melding krijgen. Om de batterij te besparen, gaat de meter automatisch uit na het tonen van de resultaten, hoef je daar ook niet meer aan te denken!

Het enige nadeel aan deze bloeddrukmeter, is dat de kans op een onbetrouwbare meting groter is. Dat komt natuurlijk omdat het manchet om de pols zit, en dus makkelijker heen en weer beweegt. Zo kan de omgeving de meting makkelijker beïnvloeden.

Manchet

Het manchet zit om de pols heen, dus is minder accuraat dan een manchet wat om de bovenarm heen zit. De maat is 14-19,5 cm. Dit is een standaard maat voor om een pols. Geschikt voor bijna elke gebruiker dus. De breedte van het manchet is 7,8 en daardoor kan hij wel een goede meting maken (als je de pols stilhoudt). Hij is wel lekker licht, namelijk 0,096 kg. Makkelijk te vervoeren dus!

Belangrijke kenmerken
  • Meer kans op onbetrouwbare meting
  • Manchet van 14-19,5 cm
  • 2 Profielen van 60 metingen

Handige tips

Om de beste metingen te krijgen, hier een aantal tips:

  • Meet op hetzelfde tijdstip.
  • Meet zo dichtbij het hard.
  • Plaats het manchet op dezelfde plek.
  • Zit zo stil mogelijk tijdens de meting.