Quick Guide

De beste blender voor jou is afhankelijk van wat je wilt maken met de blender. Voor een grotere hoeveelheid voor het maken van smoothies hebben we de Philips Avance Collection HR2093 verkozen tot de beste blender. Deze blender heeft een inhoud van 2 liter en een glazen blenderkan, waardoor je hiermee warme en koude gerechten kunt klaarmaken. Het heeft een ijscrush-functie en werkt prima bij het verwerken van harde ingrediënten.

Een goedkopere blender die minder sterk is in het verwerken van harde ingrediënten is de Philips Daily Collection Blender HR2056/00. De blenderkan is van kunststof en het heeft een inhoud van 1,25 liter. Als je niet veel geld kwijt wilt en op zoek bent naar een blender voor het maken van smoothies met zacht fruit, dan zit je met deze blender goed.

De beste persoonlijke blender vinden we absoluut de NutriBullet. De blenderkan is meteen ook een drinkbeker en je kunt makkelijk op pad na het maken van je smoothie. De perfecte smoothies en shakes komen uit deze blender. Deze blender is gemaakt voor het maken van kleinere hoeveelheden. Natuurlijk kun je er ook sauzen mee maken, maar het kan niet vaak genoeg herhaald worden hoe goed de NutriBullet ijs en noten kan verwerken voor je dagelijkse vitamine drankje.

165
Onderzocht
3
Beste
  • Beste blender: Een krachtige blender met een inhoud van 2 liter waarmee je soep en meerdere smoothies kunt maken.
  • Beste koop blender: Een goedkope blender voor die minder geschikt is voor het verwerken van harde ingrediënten, maar doet wat het moet doen..
  • Beste blender voor smoothies: Een persoonlijke blender die ideaal is voor het maken van heerlijke romige shakes en smoothies. Ijs en nootjes crushen is zo gedaan!.

Beste blender – Heerlijk genieten van huisgemaakte smoothies? Met een blender is dat in een handomdraai gebeurd. Je hebt helemaal zelf in de hand wat er in de blender gaat. Of het nou gaat om smoothies, shakes of groente- en vruchtensappen. Een drankje vol vitamines heb je zo gemaakt met een blender. Als je regelmatig smoothies of sapjes maakt, dan is het enorm handig om een goede blender in huis te hebben. Een blender die zorgt voor een lekker drankje zonder stukjes. Maar hoe kies je een goede blender? Waar kun je allemaal op letten bij het kopen van een blender? We leggen dat hier allemaal uit!

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

  1. Waarom een blender?
  2. Blender, slowjuicer of sapcentrifuge?
  3. Waar let je op bij het kopen van een blender?
  4. Hoe hebben we de beste blender gevonden?
  5. Beste blender
  6. Beste koop blender
  7. Beste persoonlijke blender voor smoothies

Waarom een blender?

Een blender is bedoeld voor het maken van smoothies, milkshakes, verse sap, soep en sauzen. De blender bevat een ronddraaiend mes en kan groenten en fruit vermalen tot bijvoorbeeld een heerlijk drankje. Het wordt vooral gebruikt voor het maken van smoothies.

Sappen, smoothies en shakes

Houd je van smoothies of drink je vaak groente- of vruchtensap? Een blender kan dan heel fijn zijn. Met een blender kun je met gemak groenten en fruit mengen. Het is wel nodig eerst vocht toe te voegen, zoals water, melk, yoghurt of kwark, zodat het een glad en drinkbaar mengsel wordt.

Glas met aardbei smoothie

Je kunt verschillende soorten ingrediënten toevoegen bij het maken van je favoriete drankje. Zo kun je roomijs, bevroren fruit of ijsklontjes in de blender toevoegen om een lekkere smoothie te maken. Als je van plan bent om smoothies te maken met bevroren fruit of ijsklontjes, is het belangrijk om een blender te kiezen die krachtig genoeg is om ijsblokjes te crushen. Bedenk dus goed waar je de blender voor wilt gebruiken, voordat je er een aanschaft!

Soep

Blenders zijn over het algemeen gemaakt voor het maken van smoothies, maar kunnen ook gebruikt worden voor het maken van soep. Het is dan van belang dat je een blender kiest met een glazen kan die hittebestendig is. Blenders met een plastic kunnen niet tegen hitte en zijn bedoeld voor het maken van koude drankjes.

Philips Viva Collection HR2203_80 soepmaker blender

Er zijn ook speciale blenders die alleen bedoeld zijn voor het maken van soep. Deze apparaten worden ook wel soepmakers genoemd. Soepmakers kunnen pureren en koken. Doordat het kan pureren en een verwarmingssysteem heeft, kun je met een soepmaker in 30 minuten verse soep bereiden. Je hoeft alleen de ingrediënten toe te voegen en de soepmaker doet het werk. Een voorbeeld van een soepmaker is Philips Viva Collection HR2203/80 Soepmaker. Deze soepblender kan pureren en koken, maar ook smoothies en compotes maken.

Blender, slowjuicer of sapcentrifuge?

Je wilt graag sap van groente en/of fruit maken, maar je weet niet zo goed of je een blender, een slowjuicer of een sapcentrifuge zal kopen. Als je soep (en smoothies) wilt maken, dan weet je dat je goed zit met een blender. Maar ben je van plan om alleen sapjes van groente en fruit te maken? Dan is het goed om te bedenken of een blender, slowjuicer of sapcentrifuge beter bij je past.

Blender

Een blender is voor het maken van smoothies, sapjes of soep. De blender maalt alle ingrediënten fijn tot pulp. De pulp en het sap van de ingrediënten worden gemengd en niet afzonderlijk opgevangen. Dit zorgt ervoor dat het mengsel dat uit de blender komt wat dikker is.

De blender is vele malen makkelijker schoon te maken dan de sapcentrifuge en de slowjuicer. Heb je een hekel aan het schoonmaken? Dan is een blender zeker aan te raden en de sapcentrifuge en slowjuicer af te raden. Daarbij komt dat de blender ook noten, roomijs en ijsblokjes kan malen en mixen.

Sapcentrifuge

Bij de sapcentrifuge en de slowjuicer wordt de pulp en de sap van de groente en/of fruit gescheiden. De groente- of fruitsap die uit deze apparaten kun je drinken zonder pulp. De ingrediënten worden in een sapcentrifuge op een hoge snelheid geraspt. Vervolgens wordt het sap van de pulp gescheiden. De groente en fruit hoef je vaak niet te schillen (wel wassen natuurlijk).

De sapcentrifuge is goedkoper en veel sneller dan de slowjuicer. Het nadeel is wel dat vitamines verloren gaan bij de sapcentrifuge door de hoge snelheid en de warmte die door deze snelheid ontstaat.

Slowjuicer

Slowjuicers zijn bedoeld voor het maken van verse sap van groente en/of fruit zonder pulp. Met een slowjuicer kun je verse sappen vol vitamines maken. De groente en fruit wordt op een lage snelheid geperst, waardoor er minder enzymen kapot gaan. Resultaat? Een smaakvol drankje dat rijk is aan vitaminen en mineralen. Een slow juice is geconcentreerder en gezonder. Daarbij schift het sap minder snel.

Het grootste voordeel van een slowjuicer is dat de sappen die uit dit apparaat komen erg gezond zijn. De slowjuicer maakt weinig geluid en is veel stiller dan de blender en de sapcentrifuge. Er zijn vele voordelen te noemen bij de slowjuicer, maar er zijn ook wat nadelen. Ze zijn vergeleken bij blenders en sapcentrifuges erg duur en zoals de naam “slowjuicer” al zegt. Het is langzaam! Geen geduld en een hekel aan schoonmaken? Een blender is dan een betere keuze.

In het kort

Om een lang verhaal kort te maken. Kies een blender als je graag smoothies, shakes en soep wilt maken. Kies een sapcentrifuge e als je goedkoop en snel groente- en/of vruchtensap wilt maken. Ga voor de slowjuicer als je graag wilt genieten van groente- en/of vruchtensap vol vitamines en mineralen.

Waar let je op bij het kopen van een blender?

Blenders zien eruit als simpele apparaten en zijn het in een zekere zin ook. Je maakt er milkshakes, smoothies, sapjes of soep mee. Het is een kan met een ronddraaiend mes voor het pureren en mixen van ingrediënten. Vrij simpel dus. Toch zijn er een aantal punten waar je op kunt letten als je van plan bent een blender te kopen.

Materiaal kan

Bij het kopen van een blender kun je kiezen uit een blenderkan gemaakt van kunststof of glas. Een kan van kunststof is licht en daardoor fijner bij het uitschenken.

Een glazen kan is krasbestendig en is bestendig tegen warmte. Daarbij kan een glazen kan tegen het zuur van fruit zodat de kan niet wordt aangetast. Het is daarentegen een stuk zwaarder dan een kan van kunststof. Je kiest al snel voor een glazen kan als je warme ingrediënten wilt klaarmaken met de blender.

Vermogen

Een blender met een hoog vermogen, dus een hoog wattage, is bepalend voor hoe krachtig de blender ingrediënten kan verwerken. Krachtige blenders kunnen makkelijker en beter ingrediënten verwerken tot gladde smoothies. Voor het verwerken van wortelen en ijsblokjes heb je een blender nodig met een hoog vermogen. Het is verstandig om een krachtige blender te kopen, zodat de blender niet door brandt of zodat je kunt genieten van een gladde smoothies zonder grove stukken. Niet alle blenders kunnen ijsblokjes crushen. Lees dus de specificaties van de blender goed door en check of het apparaat geschikt is voor het crushen van ijs, voordat je het koopt!

Inhoud blenderkan

De inhoud van de blenderkan is bepalend voor hoeveel je tegelijkertijd kunt voorbereiden. Houd er rekening mee dat een blenderkan nooit helemaal gevuld mag zijn. De ingrediënten hebben namelijk de ruimte nodig zodra de blender aan gaat. Een blenderkan met een inhoud van minder dan 1 liter is geschikt voor een paar glazen. Een grote inhoud van meer dan liter is geschikt voor het maken van soep of smoothies voor meer mensen.

Schenkmond

Vooral bij het kopen van een blender met een grote inhoud is het handig om een blender hebben met een schenkmond. Zo kun je makkelijk van de kan overschenken naar een glas zonder te kliederen. Als de blenderkan zelf als drinkbeker dient, dan is dat natuurlijk overbodig.

Drinkbeker als kan

Mocht het zo zijn dat je de blender alleen van plan bent te gebruiken voor het maken van smoothies voor jezelf, dan kun je een blender overwegen waarbij de blenderkan ook de drinkbeker is. Dit scheelt overschenken en een extra glas afwassen. Deze drinkbekers zijn vaak genoeg ook makkelijk om mee te nemen als je op pad gaat, aangezien er meestal een deksel wordt meegeleverd.

NutriBullet 600 drinkbeker

Vaatwasser en schoonmaken

De blenderkan en de deksel van de blenderkan kunnen vaatwasmachinebestendig zijn, maar niet allemaal. Het is natuurlijk erg handig als je onderdelen in de vaatmachine kunt stoppen, maar de beste schoonmaaktip is: spoel het direct om na gebruik. Zo kunnen de restjes in de kan niet aankoeken.

Beste blender

Philips Avance Collection HR2093

Een krachtige blender met een glazen blenderkan voor het maken van smoothies en soep. Bevroren fruit of ijsblokjes? Deze blender kan het aan!

De Philips Avance Collection HR2093 heeft bijzonder veel goede beoordelingen en dat blijkt ook bij Kieskeurig waar deze blender 7 keer de positie Best Reviewed heeft bereikt. De HR2093 heeft een aparte functie voor het crushen van ijs en. In de glazen blenderkan past 2 liter. Geschikt voor het maken van een grote hoeveelheid smoothies, soep of saus.

De glazen kan is natuurlijk wat zwaarder, maar het voordeel is dat er warme ingrediënten in de blender kunnen. De blenderkan is met een inhoud van 2 liter te groot voor het maken van een enkele shake. Het is wel makkelijk voor het in een keer maken van bijvoorbeeld 4 smoothies of soep.

Het schoonmaken van het apparaat kun je doen door warm water en een druppeltje afwasmiddel in de blenderkan te doen. Vervolgens de blender op ijscrushstand zetten. Het apparaat wordt met gemak schoon. Je kunt eventueel de blenderkan losschroeven om het een keer grondig schoon te maken, maar dit kan even duren. Gelukkig hoeft dit niet elke keer na gebruik te gebeuren.

Je kiest voor deze beste blender als je op zoek bent naar een krachtige blender die warme en koude gerechten kan klaarmaken. De blender voelt zwaar, maar van goede kwaliteit.

Beste uit de test Consumentenbond: Braun JB3060

De Braun JB3060 is in maart 2017 uitgeroepen tot Beste uit de Test door de Consumentenbond. Het heeft een 7,6 als testoordeel gekregen, doordat het onder andere goed is in ijsblokjes crushen (9,7) en fruit- en groente smoothies (9,0) maken. De Braun JB3060 is een mooi apparaat, maar uit verschillende reviews bleek dat deze blender binnen een half jaar is stuk gegaan, doordat de verbinding tussen de motor en messen niet meer deed. Daarom hebben we de Philips Avance Collection HR2093 verkozen tot de beste blender. We hebben de Braun JB3060 geen half jaar in handen gehad, maar uit gebruikerservaring blijkt dat de Philips Avance Collection veel hoger scoort dan de Braun JB3060.

Beste koop blender

Philips Daily Collection Blender HR2056/00

Goedkope blender voor het maken van smoothies van zacht fruit.

De Philips HR2056/00 is een goedkope blender met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Je kunt met deze blender lekkere smoothies maken zonder dat je heel veel geld kwijt bent.

Als je bevroren fruit wilt gebruiken, dan raden we deze blender absoluut af. Maar ben je tevreden met een simpele blender die niet te veel kracht nodig heeft? Dan kun je deze blender overwegen. Je krijgt een blenderkan van kunststof met een inhoud van max 1,25 liter meegeleverd. Volgens verschillende beschrijvingen kan deze blender ook bevroren fruit of ijsklontje crushen. Dit is echter niet het geval. De blender heeft enigszins moeite met bevroren fruit en dat is ook logisch, aangezien het een vermogen heeft van 350 watt. Niettemin doet het wat je verwacht: heerlijke smoothies maken.

Deze blender is in maart 2017 door de Consumentenbond beoordeeld tot de beste koop. Een prima apparaat met een goede prijs. Toch kunnen we maar niet vaak genoeg benadrukken: goedkoop kan duurkoop zijn. Als je van romige smoothies houdt en je ook harde ingrediënten wilt kunnen verwerken ermee, kies dan een blender met meer vermogen.

Beste blender voor smoothies

NutriBullet

De beste blender voor alle soorten smoothies en sapjes. Een krachtige persoonlijke blender die zeer geschikt is voor het crushen van ijs en nootjes.

De NutriBullet is dé beste blender voor het maken van smoothies en shakes. Het is krachtig en je kunt er heerlijke romige smoothies mee maken. ‘s Ochtends even een shake maken is zo gedaan. Je doet er bevroren fruit in of fruit gecombineerd met melk en ijsklontjes. Een paar seconden in de blender, en het is klaar!

Je merkt aan de shake die eruit komt dat het apparaat veel kracht heeft. Harde groenten, nootjes en bevroren fruit is voor deze blender geen probleem. De shake heeft geen brokstukken en de shake is onwijs glad. Ook uit de tevreden reviews blijkt het een goede en krachtige blender te zijn:

Een echte smoothie krachtpatser

Deze NutriBullet is makkelijk schoon te maken door het na gebruik even te spoelen. Je kunt de losse onderdelen ook in de vaatwasmachine doen.

Heb je geen tijd? Geen punt. Door de deksels die je meekrijgt, kun je met gemak je shake meenemen en op weg naar je afspraak lekker opdrinken.

NutriBullet vs Magic Bullet

De Magic Bullet is de voorganger van de NutriBullet en is een paar tientjes goedkoper dan de NutriBullet. Als je twijfelt tussen deze twee bullets, dan is het goed om te beseffen dat de NutriBullet alles kan maken wat de Magic Bullet kan. Andersom niet. De Magic Bullet is namelijk niet zo krachtig als de NutriBullet en heeft wat meer moeite met het malen van hardere ingrediënten. De shakes die uit de Magic Bullet komen is minder romig en heeft meer brokjes. De NutriBullet is wat duurder, maar het is ook een betere keuze als je van plan bent ijsklontjes en nootjes te verwerken. Ook de zachtere ingrediënten komen beter uit. Kun je die paar tientjes missen? Dan raad ik absoluut de NutriBullet aan.