Quick Guide

We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Weber Master Touch GBS de beste houtskool bbq is. Deze bbq is perfect voor iedereen die van die authentieke rokerige smaak aan vlees houdt. Je kunt er echter meer dingen mee bereiden dan alleen vlees, dankzij de verschillende meegeleverde roosters. Deze bbq is geschikt voor 12 personen.

Voor de personen die toch wat meer om veiligheid en simpliciteit geven, is de Barbecook siesta 310 de beste bbq. Dat komt omdat hier ook een startersgids bij zit, die je zal helpen op weg naar je beste culinaire hoogstandje. Tevens is hij veilig, omdat hij op gas werkt, en er dus vrijwel geen vuur zichtbaar is. Hij is geschikt voor 12 personen en makkelijk schoon te maken.

En voor iedereen die gewoon een keuken wilt, maar dan in de buitenlucht, is de Weber Spirit E-320 Classic de beste bbq! Hij heeft alle gemakken van de keuken, maar dan is hij net wat compacter. Inclusief warmhoudrek, ingebouwde thermometer en vetafvoer. Hij is makkelijk schoon te maken en geschikt voor 16 personen!

192
Onderzocht
3
Beste
 • Beste houtskool bbq: Geschikt voor personen die een rokerige smaak willen aan vlees. geschikt voor 12 personen. Incl. verschillende roosters, aspan en wieltjes. Loopt op houtskool.
 • Beste gas bbq:Dit is de beste bbq voor beginners die voor veiligheid kiezen. Inclusief wieltjes, warmhoudrooster, 2 vetopvanglades en starterspakket. Geschikt voor 12 personen.
 • Beste buitenkeuken:Beste bbq voor luxepaarden. Geschikt voor 16 personen. inclusief wieltjes, gasdrukregelaar, warmhoudrek, crossover ontstekingssysteem, thermometer en wieltjes.

Beste bbq – Het staat gelijk aan een avondje gezelligheid. Je denkt meteen aan de zomer én aan lekker eten! Waar praat ik over? Over barbecueën natuurlijk! En waar doe je dat mee? Met een barbecue! Het is één van de beste excuses om bij je familie te zitten, en ongemakkelijke situaties kunnen worden vermeden, want je hebt altijd nog het zelf gebakken vlees om in je mond te stoppen!

Stel je voor, het is een zwoele, lekkere zomeravond. Je begint al honger te krijgen, maar bent er nog niet helemaal uit wat je vanavond eens zal eten. Opeens ruik je de geur van een heerlijke bbq uit de tuin van je buren. Ze zien je dromen en nodigen je uit om er gezellig bij te komen zitten. Natuurlijk zeg jij ja en de avond is bijna perfect! Er is gezelligheid, een lekkere temperatuur, een goed bijklets moment en lekker eten! Het enige probleem is, jij wilt dit zelf ook kunnen doen/organiseren op welke avond dan ook! Je hebt alleen op dit moment geen eigen (werkende) barbecue, maar geen zorgen, daar kan voor worden gezorgd. Er zijn namelijk genoeg winkels die verschillende bbq’s verkopen, en als dat je niet aanstaat, kun je het ook altijd nog online halen! Wij helpen je echter graag bij je zoektocht naar je nieuwe beste vriend voor in de zomer (en soms zelfs ook in andere seizoenen!) als het op eten neerkomt. De goeie oude truc voor het bij elkaar brengen van mensen, en één van de lekkerste manieren om vlees mee klaar te maken. Al deze dingen liggen binnen handbereik!

Maar hoe weet je nou welke bbq de beste bbq is? Zijn er verschillende soorten bbq’s? Zo ja, welke past dan het beste bij jou? Waar moet je op letten bij het kopen van een bbq? Al deze vragen en meer worden beantwoord in dit artikel, dus geen zorgen. Nadat je dit artikel hebt gelezen, kun jij jezelf een expert noemen op het gebied van bbq’s, en kun je er zeker van zijn dat je de beste bbq voor jouw situatie gaat uitzoeken en kopen! Lees dus snel door.

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een bbq?
 2. Hoe werkt een bbq?
 3. Verschillende soorten bbq’s
 4. Waar let je op bij het kopen van een bbq?
 5. Hoe hebben we de beste bbq gevonden?
 6. Beste houtskool bbq
 7. Beste gas bbq
 8. Beste buitenkeuken

Waarom een bbq?

En nu vraag je je misschien wel af, waarom zou ik ooit geld stoppen in iets wat ik maar een paar keer per jaar gebruik? Kan ik niet gewoon bij anderen barbecuen, mensen die toevallig al een barbecue hebben? Dat kan zeker, maar alleen als jij de enige bent die zo denkt. En zonder bbq’s op de wereld, zou het meteen een stuk minder gezellige plek zijn. Er worden veel herinneringen gemaakt tijdens een barbecue. En dat niet alleen, het is ook een geweldige manier om aan je connecties te werken! Als je een goede indruk achterlaat bij de goede mensen, kan dat je heel wat opleveren in de toekomst! Bijvoorbeeld een goede baan, of een leuke partner. Een zelf georganiseerde barbecue is hier een goede basis voor. Als je het goed doet tenminste. Plus vlees wat direct van de bqq komt, wat kan daar nou aan tippen? En als je een bbq hebt, kun jij dat helemaal zelf maken nog ook!

Als je toch een bbq koopt, zorg er dan voor dat je een goede bbq haalt! Wat bedoel ik met een ‘goede’ bbq? Eentje die niet snel stuk gaat, en die veilig is. Meestal zijn die echter wel duurder, maar dat is wel een goeie investering. Want veiligheid boven alles! Vooral als je kinderen hebt is dit handig. Tevens hoef je de bbq (of onderdelen ervan) niet zo snel te vervangen als je dat zou moeten bij een minder dure versie.Goedkoop is dus weer duurkoop, ook hierbij.

Hoe werkt een bbq?

Als je de beste barbecue voor jouw situatie wilt halen, is het misschien wel handig om te weten hoe een bbq werkt en in elkaar zit. Hoe meer kennis je namelijk hebt over een onderwerp, hoe makkelijker het proces zal zijn om te kiezen voor de beste versie van dat onderwerp! Wij zorgen er dankzij dit artikel voor, dat jij geïnformeerd genoeg bent om die keuze te kunnen maken. Zo koop jij de beste bbq voor jou! In dit onderdeel bespreken we de verschillende onderdelen van een bbq.

De kap

Dit is het gedeelte van de bbq dat ervoor zorgt , dat de rook niet wegwaait, maar juist in het vlees gaat zitten. Hierdoor krijg je die typische rokerige barbecue achtige smaak waar je het allemaal voor doet! En dat zonder verspilling! Ook krijgt niemand aan tafel last van constante rook in zijn/haar gezicht. Tegelijk is het vlees een stuk sneller klaar, want de temperatuur is veel hoger, er hoeft nu immers maar een klein stukje afgesloten ruimte verwarmd te worden. Ideaal dus voor iedereen die honger heeft en/of ongeduldig is!

Brandstof

Er bestaan meerdere soorten brandstof, echter zijn de twee meest gebruikte soorten gas en houtskool. Maar met (één van) deze twee brandstoffen ben je er nog niet. Nee, je moet ook nog zuurstof en een vonkje vuur hebben. Pas dan heb je het vuur waaruit de rook komt om het vlees te barbecuen. Bij het gas zijn er vaak nog regulatoren die je helpen om de goede stand uit te zoeken. Hoeveel gas heb je nodig? Hoe hoog moet het vuur zijn? Hier kom je allemaal achter door te proberen en proberen.

Het rooster

Het rooster van de bbq heeft een duidelijke functie. Het is op zijn simpelst gezegd, een rustplaats voor je vlees. De rook, en misschien wel de top van het vuur, komt door de vrije ruimtes naar boven, met behulp van de zwaartekracht. Hierdoor gaat het direct het vlees in, waardoor jij optimaal kunt genieten van de rokerige smaak in je vlees. Plus je hoeft zelf niet de hele tijd het vlees vast te houden boven het vuur.

De steun

Dit onderdeel bestaat uit meerdere dingen. Allereerst is er een opslagplaats voor de brandstof, die ziet er anders uit per brandstof die je moet gebruiken. Hiermee voorkom je eventuele lekken of het kwijtraken van de brandstof, waardoor je overnieuw kunt beginnen met je hele barbecue. Naast de brandstofopslag, is er de steun voor het rooster. Dit is natuurlijk logisch, want je kunt een rooster niet zomaar vol op de brandstof leggen. Het vlees is namelijk niet heel lekker als het meteen de eerste seconde verbrandt. En dan heb je nog de poten, die het hele lichaam van de bbq zelf omhoog houden. Eventueel zitten daar nog wieltjes onder voor het verhogen van het gebruiksgemak.

Verschillende soorten bbq’s

Oke, nu weet je hoe een barbecue in elkaar zit, wat de onderdelen zijn, en waarvoor deze onderdelen worden gebruikt. Deze kennis maakt je echter nog geen expert op het gebied van bbq’s. Je mist nog een hele hoop. Bijvoorbeeld welke soorten bbq’s er bestaan op de Nederlandse markt. Alleen door dit te weten kun jij een goede afweging maken. Jij zult met die informatie de beste bbq voor jouw situatie kunnen uitkiezen. Daarom gaan wij jou in dit onderdeel die informatie verschaffen. Wij gaan hier bespreken welke soorten bbq’s er zijn.

De houtskool bbq

houtskool bbq
We gaan beginnen met de meest klassieke vorm van de bbq’s. Dit is wat een kleuter tekent als hij de opdracht krijgt om een barbecue te tekenen. Wat jij dus waarschijnlijk voor je ziet. Zoals de naam al zegt, is deze bbq alleen geschikt voor de brandstof houtskool. Het voordeel van dit type bbq, is de smaak. Je krijgt door de duidelijke aanwezigheid van het vuur, die typisch rokerige barbecuesmaak op je vlees. Dat komt omdat het vuur zich vaak recht onder het rooster bevindt. Ook is deze bbq in staat tot het bereiken van hele hoge temperaturen. Hierdoor zijn er meerdere bereidingsmogelijkheden beschikbaar voor het vlees. De modellen variëren in dit type bbq heel erg, van heel erg basisch, tot heel erg geavanceerd. Daarom is deze bbq bereikbaar voor elk budget. Iedereen kan er over één beschikken! Oois dat gunstig voor onervaren (of juist heel erg ervaren!) barbecueërs. Die kunnen alles lekker op hun eigen niveau uitvinden en doen.

Deze bbq is echter niet de meest veilige optie vanwege dit aanwezige vuur. Ook is het niet makkelijk schoon te maken, al dat houtskool. Diezelfde grondstof zorgt ook voor veel rookvorming, dus dat is misschien ook geen fijn aspect aan dit type barbecue. Als laatste duurt het altijd even een tijdje voor deze bbq’s op de goede temperatuur zijn, dus als je haast hebt, is dit geen fijne soort. Eigenlijk moet je sowieso niet barbecueën als je haast hebt, dat haalt het plezier er een beetje vanaf.

De gas bbq

gas bbq
We gaan nu van de meest bekende bbq, naar de meest moderne bbq: de gas bbq! Deze ziet er een beetje uit als een gasfornuis, met gaspitten (in plaats van een vuurtje) onder het rooster. Daaraan kun je dit type het beste herkennen. Het voordeel van het gebruiken van gas als een warmtebron, is dat de temperatuur snel op de gewenste hoogte is. Plus deze optie is veiliger, aangezien er geen direct vuur is, maar in plaats daarvan, alleen een paar gasvlammetjes. Dit maakt het aansteken dus stukken makkelijker. Dit zorgt er dan op zijn beurt weer voor dat het gebruiksgemak aanzienlijk wordt vergroot. De temperatuur instellingen zijn ook erg makkelijk regelbaar dankzij deze gaspitten. Een gas bbq is ook heel gemakkelijk te onderhouden, dus de zorgen daarvoor zijn ook zo weg.

Echter neemt een gasfles veel ruimte in, en daarmee deze bbq dus ook. De brandstofbron moet toch ergens vandaan komen. Gelukkig zit er meestal een opslagplek voor de gasflessen in de bbq’s gebouwd. Dit zorgt er helaas wel voor dat het schoonmaken wat langer duurt, want er is een groter oppervlak om schoon te maken. Tevens is de rokerige smaak niet zo aanwezig bij deze bbq, omdat het vlees niet direct in aanraking komt met rook of vuur, maar met gas.

De buitenkeuken

buitenkeuken
Dit type bbq is voor de echte luxepaarden onder ons, die niks willen verliezen van hun kookervaring in de keuken tijdens hun bbq. Een buitenkeuken is een bbq die voorzien is van een extra werkblad. Deze extra ruimte geeft jou de optie om tussendoor nog even wat groenten te snijden of een andere keuken taak te verrichten. En dat terwijl je vlees gewoon klaargemaakt wordt! Het is dus een soort verlengstuk van je keuken, maar dan in de buitenlucht! Elke warmtebron is mogelijk bij deze soort bbq. Tevens is deze soort voorzien van alle onderdelen en meer, hij is dus helemaal compleet. De combinatie van al deze hiervoor genoemde aspecten, zorgt ervoor dat het gebruiksgemak van dit type het hoogst scoort op het lijstje van alle bbq soorten.

Maar dit hoge gehalte aan gebruiksgemak komt natuurlijk met een prijskaartje. Niet is namelijk geen goedkope versie. Tevens is het handig als je wat meer ervaring hebt met barbecueën, aangezien dit type vaak wel wat ingewikkelder is. En je doet natuurlijk meer dingen tegelijk. Ook neemt dit type veel ruimte in, dus kies dit type vooral niet als je een kleine tuin hebt!

Waar let je op bij het kopen van een bbq?

Nu weet je een beetje een goed en informatief verhaal te vertellen over bbq’s. Je kent de onderdelen, en de soorten. Je weet misschien zelfs al welke soort het beste bij jou past! Maar je bent nog steeds geen expert op het gebied van deze beste vrienden van voedsel liefhebbers! Al ben je nu toch echt wel dichtbij! Toch wil ik je nog even op een aantal dingen wijzen voordat je je aankoop gaat maken. Om de beste bbq voor jouw situatie te halen, is het namelijk toch best belangrijk om niks te vergeten! Om daar zeker van te zijn, hebben we in dit onderdeel een lijstje gemaakt van een aantal belangrijke punten om te overwegen voordat je de bbq haalt.

De basiskenmerken

Hier is nog even een lijstje met dingen waarop je kunt letten bij de aankoop van een bbq!

 1. Veiligheid— Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Bedenk dus even of je kinderen hebt of niet. Bedenk of je handig bent of niet. Als je het echt veilig wil spelen, ga voor een bbq die loopt op gas, dat is de veiligste manier van barbecueën. Vuur of rook is bijna niet zichtbaar bij deze soorten. Vertrouw je jezelf wel? Dan is een bbq op basis van houtskool ook helemaal prima. Heb je kinderen? Kijk dan alleen even naar de hoogte van de bbq, en de toegang tot de plek voor de brandstofopslag.
 2. Oppervlakte rooster— Heb je een groot gezin, verwacht je vaak visite, wil je graag barbecueën op feesten? Kortom, hoeveel mensen verwacht je die mee zullen eten met jouw aankomende barbecues? Als het er veel zijn, is het handig om een bbq te kopen met een groot rooster, dan kun je namelijk meer vlees tegelijk maken. Het laatste wat je wilt, is je gasten laten wachten op hun eten, terwijl anderen het al in hun mond duwen. Heb je maar een klein gezin en zul je de bbq niet heel vaak gebruiken? Kies dan vooral een iets kleinere bbq, oppervlakte kost uiteindelijk toch geld!
 3. Temperatuur instellingen— Kijk even of de temperatuur makkelijk in te stellen zijn, vooral als je nog maar weinig ervaring hebt met barbecueën. Dit is namelijk een belangrijke stap op weg naar een veilige barbecue-ervaring. Hoe minder ongelukken, hoe beter toch?
 4. Kap— Als je toch aan het kijken bent, kijk ook meteen of er een kap op de bbq komt. Een kap op de bbq voorkomt rookoverlast en zorgt ervoor dat het proces van het verwarmen van je vlees veel sneller gaat. Je hoeft dan ook minder bang te zijn voor ongelukken, zoals bijvoorbeeld kinderen die in aanraking komen met het hete rooster. Dit scheelt jou weer een ritje naar het ziekenhuis, en de leukheid van het barbecueën blijft voortbestaan!
 5. Wielen— Dit is ook een geweldig iets om te hebben bij een bbq. Als je de bbq ooit eens wilt verplaatsen, wil je deze namelijk niet met je handen optillen. Die dingen zijn veel te zwaar daarvoor (tenzij je een bodybuilder bent, dan is het een goede workout)! Daarom zijn er wieltjes uitgevonden, je kunt de bbq gewoon laten rijden, de wieltjes doen het werk verder wel voor je. Nu kun je lekker vlees bereiden, zonder problemen, waar je ook wilt!

Hoe hebben wij de beste bbq gevonden?

In onze zoektocht naar de beste bbq zijn wij langsgegaan bij verschillende winkels, restaurants en professionele barbecueërs. We hebben ons buikje rond gegeten, hier en daar wat vragen gesteld, en zelf ook wat mogen bereiden (naast dit artikel dan). Maar we hebben het niet alleen gezellig gehad en lekker gegeten, we hebben ook ons werk gedaan! We hebben hier een vol weekend aan besteed en zijn uiteindelijk tot een conclusie kunnen komen! Onze vraag was vooral, welke soort bbq is het beste voor welke situatie? Over het algemeen hebben we een overeenkomend antwoord kunnen vinden. En deze kennis geven wij graag aan jou door in dit onderdeel.

De professionals op het gebied van barbecueën en bbq’s waren het allemaal over hetzelfde eens: elke bbq is geschikt voor een andere situatie. We gaan hier even het beeld voor je schetsen aan de hand van voorbeelden. Heb je een budget? Ben je niet zo handig en heb je weinig vertrouwen in je eigen barbecue-kunsten? Wil je het lekker simpel houden en toch genieten van de authentieke rokerige smaak van de bbq? Kies dan voor een houtskool bbq! Deze soorten bbq hebben veel verschillende modellen, die variëren in moeilijkheidsgraad, functie hoeveelheden en prijs! Je kunt het dus precies doen en maken zoals jij wilt zonder ook maar een beetje schaamte. En dankzij het houtskool heb jij altijd de perfecte smaak te pakken!
Staat veiligheid echter voorop bij jou? Omdat jij bijvoorbeeld een gezin hebt, met kinderen? En wil je die kinderen ook niet te lang laten wachten op hun eten? Vind je prijs niet zo heel erg? Dan is de beste bbq voor jou, de gas bbq! Deze is binnen no time op de juiste temperatuur en dankzij de lage blootstelling aan vuur en rook, nog veilig ook! Ongelukken worden hierdoor optimaal vermeden.
Ben je toch meer fan van luxe? Maar wil je toch ook een lekker vleesje kunnen bereiden in de buitenlucht? Is prijs totaal niet belangrijk voor je en wil je van alle gemakken voorzien zijn? Dat kan, met de buitenkeuken. Dit is de perfecte bbq voor jouw situatie, omdat het een soort verlengstuk is van je keuken, maar dan in de buitenlucht. Hij is helemaal compleet met alles erop en eraan, zelfs met extra ruimte. Deze soorten bbq’s zijn echter wel de duurste.

We hopen dat we een duidelijk beeld voor je hebben kunnen schetsen. Misschien heb je ook al een soort bbq in je hoofd! Dat is helemaal mooi! Dan ben je er bijna! Wij hebben namelijk in het volgende onderdeel nog even de bbq’s opgesplitst en de beste bbq’s uitgelicht per categorie. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is op de link klikken bij jouw gewenste categorie. Dan is de beste bbq voor jou! Geen heftige zoektochten meer voor jou dus, alleen maar even één klik. Lees dus snel door!

Beste houtskool bbq

Weber Master Touch GBS

Geschikt voor personen die een rokerige smaak willen aan vlees. geschikt voor 12 personen. Incl. verschillende roosters, aspan en wieltjes. Loopt op houtskool.

Dit is de beste houtskool bbq omdat je met deze Weber alle kanten op kan. Dit is te danken aan het GBS systeem. Het is een speciaal uitneembaar rooster met een aantal bijgeleverde accessoires, waardoor jij tientallen verschillende gerechten kunt maken. En je hoeft hierbij niet alleen in vlees te denken, maar ook bijvoorbeeld wokgerechten of pannenkoeken. Alles kan! En ook voor meerdere personen tegelijk. Deze bbq is geschikt voor 11 à 12 personen door zijn omvang van 57 cm. Tevens zit er een thermometer in de deksel, je hebt dus geen last van overmatige rookwolken, maar tegelijkertijd kun je nog wel de temperatuur bijhouden. Zo ben je er zeker van dat je je gerechten er op het goede moment vanaf haalt. Gelukkig heeft de bbq ook wielen, waardoor hij makkelijk te verplaatsen is. Je kunt hem overal gebruiken, waar je ook maar wilt! Daarnaast is de bbq voorzien van het one-touch systeem. Dit houdt in dat het as in één beweging van de ventilatieroosters naar beneden valt, in een afgesloten aspan.

Standaard meegeleverd zijn dus de verschillende roosters, een brikettenmaatbeker, twee houtskoolhouders en een dekselhouder. Dit zorgt ervoor dat jij het meeste uit de bbq haalt. De bbq is gemaakt van metaal, en dat betekent dat het erg heet kan worden. Kijk dus uit als hij aan staat. Het handvat is echter van plastic, als je hem daar pakt is er dus niks aan de hand. Hij is 107 cm hoog, en 17,3 kg in gewicht. De bbq heeft een fraai zwart en glimmend uiterlijk.

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor 12 personen
 • Inclusief verschillende roosters
 • Werkt op houtskool

Beste gas bbq

Barbecook siesta 310

Dit is de beste bbq voor beginners die voor veiligheid kiezen. Inclusief wieltjes, warmhoudrooster, 2 vetopvanglades en starterspakket. Geschikt voor 12 personen.

Dit is de beste gas bbq omdat het gebruiksgemak ontzettend hoog is bij deze Barbecook. Hij is geschikt voor 12 personen met zijn kookoppervlak van 62 cm x 43 cm. De bbq beschikt over 3 branders, die in no time op temperatuur zijn. Je hebt maar één druk op de knop nodig en je kunt al beginnen! Dit is allemaal mogelijk dankzij zijn 12 kW aan vermogen. De culinaire hoogstandjes die jij aan het maken bent, verwarm je op de zijbrander. Daarna kun je ze eventueel warm houden op het warmhoudrooster. Makkelijker kan toch bijna niet? Nee, dat dachten wij dus ook! Tevens is de bbq gemakkelijk schoon te maken met dank aan de geëmailleerde stalen behuizing en vetopvanglades. Super makkelijk dus!

De bbq wordt standaard geleverd met een grillrooster, 2 vetopvanglades, een warmhoudrooster en een starterspakket. Deze bbq is dus ook perfect voor een nog niet zo ervaren barbecueër! De startershandleiding begeleidt je op weg naar de beste gerechten! Hij is 114 cm hoog en weegt 48 kg. Gelukkig heeft hij wielen! En dat niet alleen, de bbq beschikt tevens over een kap mét een ingebouwde thermometer! Je kunt dus precies zien wanneer jouw eten klaar is, zonder ook maar iets te hoeven aanraken! Daarnaast heeft de bbq een zijtafel voor eventuele andere keuken taken.

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor 12 personen
 • Ingebouwde thermometer
 • Loopt op gas

Beste buitenkeuken

Weber Spirit E-320 Classic

Beste bbq voor luxepaarden. Geschikt voor 16 personen. inclusief wieltjes, gasdrukregelaar, warmhoudrek, crossover ontstekingssysteem, thermometer en wieltjes.

Dit is de beste bbq voor mensen die van het luxe leven willen genieten. Deze buitenkeuken heeft al het gemak dat een keuken ook heeft, maar dan in de buitenlucht. Dankzij de 3 hoofdbranders van elk 7,6 kW aan vermogen, is deze bbq geschikt voor groepen van 16 personen. Je kunt de hele familie en vriendengroep hier dus blij mee maken! Je hoeft dankzij het crossover ontstekingssysteem niet steeds opnieuw aan te steken als je een nieuwe brander aanzet. Dat scheelt jou weer een hoop vuur en moeite! Ook bevat de bbq een warmhoudrek, waardoor je de gerechten even kunt laten staan, zonder dat ze afkoelen. De Flavorizer Bars beschermen je voedsel tegen aanbranden en de bbq tegen vleessappen. Dat scheelt ook weer schoonmaken!

De Weber wordt standaard geleverd met een grillrooster, warmhoudrek en gasdrukregelaar. Je kunt de druk dus makkelijk onder controle houden. Maar naast de druk, is de temperatuur ook ten alle tijden te controleren. Dat komt namelijk dankzij de geïntegreerde thermometer in de kap van de bbq. Je hoeft ook bij deze bbq dus geen voedsel aan te raken of op te pakken om te zien of iets al goed gegaard is, dit is allemaal af te lezen aan de thermometer. De bbq heeft 4 wielen, waarvan er 2 een stopfunctie hebben. Hij is dus makkelijk verplaatsbaar, maar rijdt niet voor altijd door dankzij de stopfunctie! En dat mag ook wel, met een gewicht van 60 kg. Ook deze bbq heeft een vetafvoer, waardoor hij makkelijk schoon te maken is. Er zijn ook zijtafels aanwezig om andere keuken taken op te verrichten. Deze zijn echter niet inklapbaar, dus ze zullen veel ruimte innemen.

Belangrijke kenmerken
 • Geschikt voor 16 personen
 • Inclusief gasdrukregelaar
 • Loopt op gas