Quick Guide

Op onze zoektocht naar de beste baardtrimmer kwamen we tot de conclusie dat de Wahl Lithium Ion de beste all-round baardtrimmer is op de markt. Met zijn krachtige motor en zachte prijs is hij ideaal voor alle trimbehoeftes die een man kan hebben.

Wil je graag een baardtrimmer met meer nadruk op het definiëren van je baardlijn? Dan is de Philips StyleExpert een betere optie. Door de richtlaser van deze baardtrimmer kun je veel makkelijker strakke lijnen maken.

Voor de mensen die zoeken naar een alles-in- één optie, ofwel een multigroom, is de Babyliss 10 in 1 de meest uitgebreide trimmer op de markt. Niet alleen wordt hij geleverd boordevol accessoires, hij kan ook gebruikt worden onder de douche en heeft een goede trim ervaring door zijn W-vormige messen.

34
Onderzocht
3
Beste
 • Beste baardtrimmer: De beste all round baardtrimmer op de markt. Met de gepatenteerde gesmede mesjes heb je alles wat je nodig hebt voor de perfecte baard!
 • Beste precisietrimmer: Door de richtlaser is deze baardtrimmer de beste optie voor mensen die hun baardlijnen willen stijlen.
 • Beste multigroom: Een multifunctionele trimmer met veel accessoires. En dat allemaal voor een zachte prijs!

Beste baardtrimmer – De afgelopen jaren heeft de baard weer een grote comeback gemaakt onder ons mannen. We zien dat alle soorten baarden weer populair worden. Of je nou een baard hebt of een baard wilt laten groeien. Een goede baardtrimmer is onmisbaar om te hebben als man. Het is een essentieel onderdeel voor je baardverzorging.

Met een baardtrimmer kan jij ervoor zorgen dat je baard er altijd mooi verzorgd uitziet. Je kunt met de baardtrimmer je baard inkorten, betere lijnen, definiëren en stijlen. De trimmer hoeft niet alleen voor je baard te zijn. Er zijn ook trimmers die onnodig lichaamshaar trimmen.

Welke soorten trimmers zijn er beschikbaar op de Nederlandse markt? Waar moet je op letten bij het kopen van een baardtrimmer? Wat is momenteel de beste baardtrimmer in Nederland? In deze koopgids zullen we dit allemaal bespreken.

Inhoudsopgave

Hier vindt je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande links meteen naar het relevante onderwerp gaan.

Wij raden het aan om deze gids op te slaan in je bookmarks. Zo kun je altijd terugkeren naar het artikel zodra je het even niet meer weet!

 1. Wat is een baardtrimmer?
 2. Waarom jij een baardtrimmer nodig hebt
 3. Verschillende soorten baardtrimmers
 4. Waar let je op bij het kopen van een baardtrimmer?
 5. Beste baardtrimmer
 6. Beste precisietrimmer
 7. Beste multigroom

Wat is een baardtrimmer?

Een baardtrimmer is eigenlijk niks anders dan een klein en handig apparaat dat wordt gebruikt om je baard bij te werken. Je kunt hierbij denken aan het contouren van je baard- en neklijn en het inkorten van je baard.

Je kunt er gemakkelijk je baard mee stijlen en bijvoorbeeld een stoppelbaardje realiseren. Maar dat is niet alles! Een baardtrimmer kan ook helpen bij het trimmen van lichamelijk haar. Daarnaast kun je het ook gebruiken om je hoofdhaar op een bepaalde lengte te houden. Nu denk je hoogstwaarschijnlijk:

Wat is het verschil tussen een baardtrimmer en een tondeuse?

Er is inderdaad een klein verschil! Een tondeuse is de grote krachtige broer van de baardtrimmer. Een tondeuse is gemaakt voor het grote werk en een baardtrimmer is gemaakt voor het precisiewerk.

De tandjes van een baardtrimmer staan veel dichter bij elkaar dan die van een tondeuse. De baardtrimmer is daardoor meer geschikt voor het nauwkeurige werk en beter voor het definiëren van de baard. Je kunt er handiger kleine stukjes mee aanpassen. Een tondeuse is bedoeld voor het afscheren van grotere delen en dus meer geschikt voor hoofdhaar.

Waarom jij een baardtrimmer nodig hebt

Dit is natuurlijk een belangrijke vraag. Zo’n baardtrimmer klinkt wel erg leuk, maar is het iets wat je nodig hebt? Ik ben zelf sterk van mening dat het binnen elk arsenaal van een man thuishoort en hier is waarom.

Verzorgd uiterlijk

Een goede baardtrimmer helpt je een betere verzorgd uiterlijk te geven.
Als je een baard hebt of bezig bent met een baard groeien, dan is het actief bijhouden van je baard een handige tip. Door elke dag 1 minuut je baard bij te houden met je trimmer ziet je baard eruit alsof je net van de kapper komt.

Een verzorgd uiterlijk laat een goede indruk achter en de eerste indruk telt natuurlijk enorm. Daarnaast is het fijn om gemakkelijk je baard te kunnen stijlen of je lichaamshaar bij te houden.

Besparen op je kapper

Als ik net van de kapper kom, kijk ik eventjes goed naar mijn kapsel en maak ik een foto. Ik kan met behulp van een baardtrimmer mijn kapsel extra lang fris houden. Hierdoor bespaar ik een maandelijkse trip naar de kapper en dat is natuurlijk fijn voor jouw portemonnee!

Verschillende soorten baardtrimmers

Eerder hebben we uitgelegd dat een baardtrimmer op de tondeuse lijkt en er een klein verschil is. De tondeuse is minder nauwkeurig en de baardtrimmer is voor het precieze werk. Ook binnen de baardtrimmer wereld zelf zijn er weer kleine verschillen. Kijken we naar de functies van deze baardtrimmers, dan zien we dat deze baardtrimmers onderling van elkaar verschillen.

Basis baardtrimmer

De basis baardtrimmer is de doodgewone baardtrimmer. Deze baardtrimmer is vanzelfsprekend gemaakt voor een specifieke functie: het trimmen van een baard. Het heeft alle nodige kopstukken om je baard op elke maat in te korten.

Basis baardtrimmers zijn vaak niet waterbestendig. Ze komen zowel met als zonder snoer voor. De meeste moderne baardtrimmers hebben een ingebouwde precisietrimmer, maar niet allemaal.

Precisietrimmer

Als een baardtrimmer gemaakt is voor het fijne werk, dan is een precisietrimmer gemaakt voor het nog fijnere werk! Dit is ook te zien aan de kopstukken van de precisietrimmer. Deze zijn namelijk een stuk kleiner. Met een precisietrimmer kun je met gemak mooie lijnen creëren. Het heeft verder vaak een speciale kop en/of een functie voor het bijwerken van neushaar.

Een precisietrimmer is gemaakt om mooie lijnen te creëren met gemak en hebben vaak ook een speciale kop/functie voor je neushaar.

Zoals hierboven beschreven hebben de meeste baardtrimmers de functie van een precisietrimmer. Het verschil met de precisietrimmer en deze baardtrimmer is dat de precisietrimmer altijd werkt op batterij en heel erg klein is. Een precisietrimmer is handig voor op reis. Bovendien is een precisietrimmer bijna altijd waterbestendig.

Multigroom

Multigrooms zijn de afgelopen steeds populairder geworden. Het is namelijk erg handig. De naam verklapt al een beetje wat de multigroom zo speciaal maakt. Deze trimmer kan meer dan alleen de baard trimmen.

Een multigroom is een multifunctionele baardtrimmer en kan meerdere functies uitvoeren. De multigroom is voor het trimmen van je baard, hoofdhaar en lichaamshaar. Je kunt er vaak ook ongewenst neushaar mee verwijderen. Dit gaat met behulp van ingebouwde of aparte kopstukken. Je kunt deze wisselen op basis van je behoefte. De multigroom is erg fijn, want je kunt het allemaal met één apparaat doen!

Multigrooms zijn over het algemeen snoerloos en waterbestendig. Handig voor onder de douche.

Waar let je op bij het kopen van een baardtrimmer?

Of je nou een winkel instapt of online op zoek gaat. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten wil je de beste baardtrimmer kopen.

Snoer of snoerloos

Het is voordehandliggend dat het handig is om geen last te hebben van een losse snoer tijdens het trimmen. Maar er komt meer bij spelen dan alleen een snoer die in de weg staat bij het kiezen van een baardtrimmer met of zonder snoer.

Een snoerloze baardtrimmer is anno 2017 vrijwel altijd waterbestendig. Dat betekent dat je het gemakkelijk kunt gebruiken onder de douche of wassen onder de kraan. Dit is erg praktisch als je een multigroom hebt en je het tijdens het douchen wilt gebruiken. Een voordeel hiervan is dat je bovendien minder haartjes hoeft schoon te maken, omdat je al onder de douche staat.

Een baardtrimmer die op batterij werkt en snoerloos is, is veel makkelijker om mee te nemen op vakantie. Het nadeel is dat je het regelmatig moet opladen. Maar dat is niet alles! Het grootste nadeel is dat een baardtrimmer die op batterij werkt, niet hetzelfde vermogen heeft als één die werkt met een snoer.

Vermogen is de hoeveelheid energie die een apparaat omzet naar wat het moet doen. In het geval van een baardtrimmer is het vermogen dus de hoeveelheid kracht die de trimmer heeft. Je kunt een hoger vermogen een beetje vergelijken met een betere trimbeurt. Een hoger vermogen betekent dat je niet vaker om een stuk baard heen moet om alle haartjes te pakken met de baardtrimmer. Dat maakt het stijlen een stuk makkelijker.

In het kort gezegd, een snoerloze baardtrimmer is handig en veel flexibeler en een baardtrimmer met snoer trimt baarden veel beter door het hogere vermogen.

Baardstijl

Er zijn veel baardstijlen om uit te kiezen. Een baardtrimmer is meestal maar geschikt voor een aantal van deze stijlen en niet allemaal!
Om te bepalen welke baardtrimmer de beste baardtrimmer is voor jou, is het verstandig om goed na te denken waar je het voor wilt gebruiken. Zoek je een trimmer om je lichaamshaar ermee te verzorgen? Of wil je specifiek een baardtrimmer die goed is in het definiëren van je baardlijn? Afhankelijk van het antwoord op die vraag, kun je kiezen uit een baardtrimmer, een precisietrimmer of een multigroom.

Een andere vraag die van belang is: wat voor baard wil je onderhouden? Iedereen heeft een andere soort baard en een eigen voorkeur voor een bepaalde baardstijl. De dikte van je baard is bepalend of een trimmer met wat meer vermogen de betere keuze is. Wil je een 3-daagse baard? Dan is een trimmer met meer styling opties en eventuele bijbehorende kopstukken aan te raden.

Niet alle functies zijn nodig

Niet alle functies zijn even belangrijk. Beter nog, soms zijn ze compleet overbodig. Begrijp me niet verkeerd, het is zeker leuk om bepaalde snufjes op je baardtrimmer te hebben die ook echt helpen.

Hebben we het over handige functies, dan kun je denken aan een richtlaser of een ingebouwde opzetkop. Deze functies maken het baard trimmen of stijlen praktisch, fijner en makkelijker.

Er zijn ook functies die niet nodig zijn bij een baardtrimmer. Het is leuk om deze functies te hebben, maar het is verstandig om daar niet al te veel aandacht aan te besteden.

Ook zijn er functies die niet doen wat ze beloven te doen. Een mooi voorbeeld hiervan is een haar vacuüm. Een vacuüm die alle haartjes opzuigt klinkt superhandig. Echter werkt het niet zo goed. Zo’n vacuüm zuigt zelden alle haartjes op waardoor je alsnog de wasbak moet schoonmaken. Daarnaast is het reservoir voor de haartjes vaak te klein. Je moet dus regelmatig het reservoir leeg en schoon maken.

Beste baardtrimmer

Wahl 9864 Lithium Ion

De beste all round baardtrimmer op de markt. Met de gepatenteerde gesmede mesjes heb je alles wat je nodig hebt voor de perfecte baard!

Ga je naar de kapper, dan zul je al snel een tondeuse of trimmer tegenkomen met het merk Wahl. Het Wahl merk is zo populair onder de stylisten, omdat het altijd de beste kwaliteit apparaten levert voor een betaalbare prijs.

De beste baardtrimmer is de Wahl Lithium Ion, een baardtrimmer zonder snoer. Deze baardtrimmer heeft een krachtige motor en de bekende gepatenteerde mesjes van Wahl. Met deze eigenschappen heb je de meest ideale combinatie van kracht en techniek om je baard goed te verzorgen.

De batterij gaat 2 uur mee als het volledig is opgeladen. Daarnaast kun je de baardtrimmer snelladen. Dit houdt in dat je het 5 minuten kunt gebruiken nadat het 1 minuut is opgeladen. Heel handig als je haast hebt en de trimmer vergeten bent op te laden.

De Wahl Lithium Ion baardtrimmer is niet perfect en heeft twee nadelen die ervoor kunnen zorgen dat je een andere baardtrimmer wilt. De Wahl is namelijk niet waterbestendig waardoor je er niet mee onder de douche kan. Een ander nadeel is dat het minder krachtig is dan de baardtrimmer met snoer. Wel moet ik erbij vermelden dat de Wahl een baardtrimmer is die werkt op een krachtige Lithium Ion batterij en hierdoor ongelooflijk goed presteert. Je kunt er gemakkelijk mooie strakke lijnen mee trekken. Het is erg krachtig vergeleken bij andere draadloze trimmers, maar hij blijft altijd minder krachtig dan baardtrimmers met snoer.

Je kunt met deze snoerloze baardtrimmer met gemak strakke lijnen maken zonder dat je het gevoel hebt dat er aan je haren wordt getrokken. Dit is een probleem dat voorkomt bij baardtrimmers die niet krachtig genoeg zijn. Hoe komt dit? Niet alleen door een krachtige accu. Na wat onderzoek kwam ik op het antwoord.

Gepatenteerde mesjes van Wahl maken een wereld van verschil!

Wahl onderscheidt zichzelf door de mesjes van de baardtrimmer anders te produceren dan de rest. De mesjes van Wahl worden afzonderlijk gesmeed in plaats van uitgedrukt uit een metalen plaat. Er wordt daarbij een veel harder soort staal gebruikt dan bij de meeste concurrenten. Waarom gebruikt de concurrentie dan niet deze techniek? Omdat Wahl meer dan 100 patenten heeft op deze specifieke technologie.

De meeste overige fabrikanten drukken de mesjes uit met een pers en slijpen vervolgens de mesjes scherp. Het nadeel van dit proces is dat het gebruik maakt van zachtere staal series, zoals de 430-420-400, omdat het makkelijker is voor de pers om uit te drukken maar niet geschikt voor het maken van een scherpe rand. Dit proces is veel goedkoper dan de smeedtechniek van Wahl. Dit verklaart ook meteen waarom de Wahl trimmers net een stukje duurder zijn dan de andere trimmers.

Wahl vereist wel regelmatig onderhoud

Dit wil wel zeggen dat de Wahl met zijn harde staal regelmatig geolied moet worden om goed te werken. Harder staal heeft sneller de neiging om te roesten als je het niet onderhoudt.

Gelukkig is het niet zo lastig om de baardtrimmer schoon te houden. Na elk gebruik kun je gemakkelijk de kop van de trimmer eraf halen. Even naspoelen of afblazen. Af en toe eventjes de bijgeleverde olie gebruiken om de snij oppervlaktes goed werkend te houden.

Deze baardtrimmer komt geleverd met voldoende accessoires om je baardbehoeftes te verwezenlijken. Je krijgt 7 opzetkopjes, 4 scheerbladen en zelfs een precisietrimmer opzetkopje erbij.

Kortom: Dit is de beste baardtrimmer om je baard of snor te verzorgen en dat voor een zachte prijs. Je kunt er gemakkelijk met de bijgeleverde accessoires stijlen, trimmen en zelfs scheren! Het enige nadeel is dat het niet gebruikt kan worden onder de douche en het niet geschikt is voor andere lichaamsdelen.

Beste precisietrimmer

Philips StyleExpert

Door de richtlaser is deze baardtrimmer de beste optie voor mensen die hun baardlijnen willen stijlen.

Het is niet zo gek dat veel mannen graag extra aandacht besteden aan een baard met mooie strakke lijnen. Het komt immers heel erg verzorgd over.

We vroegen aan een aantal kappers waar je op moet letten om perfecte lijnen te maken. We kregen als advies om een baardtrimmer te kiezen die je helpt bij het lijnen van je baard. Op deze manier is het minder makkelijk om foutjes te maken bij het definiëren van je baardlijn. Foutjes die vaak genoeg de oorzaak zijn van een slecht uitziende baard.

Kaarsrecht met behulp van een richtlaser

De Philips StyleExpert is een baard- en precisietrimmer die het definiëren van je lijnen heel makkelijk maakt. De trimmer heeft een speciale laser die op je huid verschijnt zodat je vooraf precies kunt zien waar de trimmer haartjes zal verwijderen. De richtlaser zorgt voor rechte lijnen en de makkelijkste manier om strakke lijnen in je baard te definiëren.

Verder heeft het een ronddraaiende kop waarmee je van precisietrimmer naar baardtrimmer kunt switchen. De baardtrimmer heeft een draaiknop om de trimlengte aan te passen. De trimlengte kun je instellen van strong>0.4 tot 7.0 mm met een 0.2 mm stap interval. De gekozen lengte wordt vervolgens zichtbaar op het ledscherm zodat je zeker weet dat je niet te ver hebt gedraaid.

Als we de Philips StyleExpert met de Wahl vergelijken, dan zien we dat de StyleExpert beter geschikt is voor het verzorgen van een stoppelbaard. De Wahl is dan weer veel beter in het trimmen van een dikke of coarse baard en knipt veel dichter bij de huid.

Minder onderhoud, maar minder scherp

Over de bouw is ook nog wat te vertellen. De StyleExpert mesjes zijn gemaakt van chroomstaal, een ander woord voor roestvrij staal. Er is een voor- en nadeel gebonden aan het gebruik van dit soort staal. Het is veel goedkoper om voor dit soort staal te kiezen, omdat de mesjes worden geperst en niet gesmeed. Dat is prima als je liever op de prijs let dan op de kwaliteit. Je betaalt hierdoor vaak minder.

Het grootste verschil is dat chroomstaal veel minder onderhoud nodig heeft. Je hoeft het apparaat niet te oliën. Heel fijn als je niet van extra werk houdt. Houd er wel rekening mee dat dit wel betekent dat het apparaat na een aantal jaar wat minder goed zijn werk doet.

De baardtrimmer van Philips heeft een 1 op 1 batterij. Dit houdt in dat als je het voor 1 uur oplaadt, je het voor 1 uur kunt gebruiken. Daarbij komt dat het ook te gebruiken is met een snoer. Heb je het meteen nodig en is de batterij op? Dan kun je het vooralsnog gebruiken.

Kortom: De Philips StyleExpert is inderdaad een expert voor het stylen van je baard. Je kunt er strakke lijnen mee definiëren met behulp van de richtlaser. De StyleExpert werkt als precisietrimmer perfect op dunne, minder coarse baarden. Het werkt minder goed als baardtrimmer en op dikke baarden. Voor dikke baarden is de Wahl een betere keuze.

Beste multigroom

Babyliss E837e

Een multifunctionele trimmer met veel accessoires. En dat allemaal voor een zachte prijs!

Ben je op zoek naar een trimmer die alles qua haarverzorging van je lichaam doet? Dan heb je een goede multigroom nodig en dat is de Babyliss E837e.

Eerste wat opvalt: boordevol accessoires

De Babyliss E837e is anno 2017 je beste multigroomer keuze. Op het moment dat je de doos opent zal een ding je meteen opvallen. Tjonge jonge wat heeft deze trimmer veel accessoires. Twee opzetkammen waarvan een voor 2 tot 14 mm en de andere voor 3 tot 15 mm. Beiden per 0.5 mm aan te passen.

Overigens zit er in deze multigroom een precisietrimmer. Zo kun je met deze multigroom ook je baard definiëren. Ook krijg je bij deze multigroom een speciale kam die ontworpen is voor het creëren van een 3-dagen baard. Er zijn meerdere standen voor het trimmen op verschillende lengtes en er is een opzetkam aanwezig voor het weghalen van ongewenst neus- en oorhaar.

Opties zat dus! Als bodygroom is het ook een heel aardig apparaat. Het heeft namelijk een dubbele scheerkop. Heel erg fijn, want hierdoor hoef je niet één richting op te trimmen als je onder de douche staat. De scheerkop werkt op beiden richtingen net zo effectief. Deze multigroom is volledig waterbestendig en je kunt het zonder snoer onder de douche gebruiken. Let wel op dat het ook met snoer werkt, maar dat je het niet onder de douche gebruikt..

Vermogen en speciale mesjes

Dus wat is het nadeel van deze multigroom? Deze multigroom is ideaal voor allerlei doeleinden, maar het mis toch wel wat kracht. Dit is eigenlijk een algemeen probleem voor multigrooms. Door de verschillende functies die de multigroom heeft, is er geen motor aanwezig die gespecialiseerd is in één functie. Dit is erg jammer, maar je krijgt er wel een trimmer voor die vele functies heeft zodat je niet meerdere apparaten hoeft te kopen.

De speciale mesjes van Babyliss zijn gemaakt van roestvrijstaal met een speciale W-vorm waardoor ze zeer goed snijden.

Kortom: Een ideale oplossing als je één apparaat zoekt dat alles goed kan! De multigroom van Babyliss is niet zo krachtig als de Wahl of de Philips. Het gebrek aan kracht wordt gecompenseerd door de ruime trim opties die de multigroom te bieden heeft. Het is een geweldige optie voor de mensen die op reis gaan en een multifunctionele trimmer nodig hebben.

Bronnen

 1. GQ, The Modern Man’s Guide to Beards, GQ, 2016