Quick Guide

Wij hebben gezocht naar de beste yogamat voor iedere materiaal. We kwamen tot de conclusie dat de We zijn al snel tot de conclusie gekomen dat de Tunturi de beste pvc yogamat is en daarnaast ook de goedkoopste yogamat.

Ons persoonlijke favoriet is de rubberen yogamat van Manduka. Die perfecte mix van comfort en milieuvriendelijkheid aanbiedt.

De beste TPE yogamat was lastiger om te vinden omdat er nog niet heel veel opties zijn om uit te kiezen in Nederland. Maar wij vonden dat de Love Generations yoga mat toch een van de beste als het op TPE komt.

Voor mensen die liever een katoenen yogamat zoeken kun je zeker niet fout gaan met de yogamat van Premium.

Terwijl de mensen die wat meer rustiek zoeken een yogamat van jute zoals de Yogistar ook eventueel een optie zou kunnen zijn.

214
Onderzocht
5
Beste
 • Beste PVC yogamat: Een simpele en goedkope yogamat die prima zou dienen voor beginners.
 • Beste rubberen yogamat: Ons favoriet vanwege het diverse modellen om uit te kiezen, en daarnaast ook de oog voor het milieu!
 • Beste TPE yogamat: Een lekker dikke yogamat die een goede grip heeft en ook nog ecologisch is verantwoord..
 • Beste katoenen yogamat: Een rustiek en traditioneel met de hand geweven yogamat, die nog een laagje natuurrubber gebruikt om de beste van beiden werelden te hebben..
 • Beste jute yogamat: Een yogamat met een kern van jute en een beschermende laag van PVC, vrij van allerlei gevaarlijke chemische stoffen.

Beste yogamatYoga wordt al ruim 5000 jaar beoefent en heeft de afgelopen jaren een enorme recursie gemaakt in de westerse maatschappij. Steeds meer mensen in Nederland leren deze sport en zijn filosofie te waarderen.

Als je denkt aan yoga denk je al meteen aan een yogamat, wat best vreemd is want eigenlijk is een yogamat niet iets dat zo lang bestaat als yoga zelf. Toch is een yogamat vandaag de dag moeilijk weg te denken als je van plan bent om de sport te beoefenen. Een goede yogamat biedt niet alleen goede comfort en extra grip voor de gebruiker, maar helpt ook mee om de yoga beoefenaar in een rustige mentale fase te zetten.

Een yogamat vinden die bij je past is een aardige klus, want iedereen heeft nou een andere eis en smaak. Wij helpen je in deze koopgids met alles dat jij moet weten voordat je een yogamat koopt.

Inhoudsopgave

Hier vind je een overzicht van alle onderwerpen die wij gaan bespreken in deze koopgids. Heb je geen zin om alles te lezen? Dan kun je met behulp van de onderstaande lijst meteen naar het onderwerp gaan dat je wilt lezen.

 1. Waarom een yogamat?
 2. Verschillende soorten yogamatten
 3. Waar let je op bij het kopen van een yogamat?
 4. Beste PVC yogamat
 5. Beste rubberen yogamat
 6. Beste TPE yogamat
 7. Beste katoenen yogamat
 8. Beste jute yogamat

Waarom een yogamat?

Een yogamat is een aan te raden hulpmiddel om te kopen als je actief mee wilt doen met je yogalessen. Jouw yogamat geeft mentaal aan dat je gaat beginnen met yoga, en zal je persoonlijke ruimte in de les of thuis afbakenen.

Naast het emotionele aspect van een yogamat is er ook een praktische doel om er een aan te schaffen. Yoga werd vroeger beoefend op gras, vervolgens op dierenhuiden en uiteindelijk op doeken gemaakt van rubber en katoen. Hoewel je zeker in staat bent om je yoga-oefeningen op normale ondergrond uit te oefenen. Zal het zeker veel minder comfort en vering geven dan een yogamat. Daarnaast zal een yogamat ook enorm helpen tegen het slippen!

Dus in het kort, een yogamat is niet een vereiste hulpmiddel maar wel zeker sterk aan te raden voor yoga beoefenaars.

Verschillende soorten yogamatten

PVC ( Polyvinyl Chloride)

PVC-materiaal

Het materiaal wat in de originele yogamat werd gebruikt. PVC wat een vorm van plastic is, is nog steeds de meeste populaire materiaal voor yogamatten. Het wordt ook beschouwt als de standaard materiaal als het op yogamatten komt.

Het wordt wel steeds minder populair, omdat PVC niet de meest milieuvriendelijke oplossing is als het op yoga materialen komt. Het is een vorm van plastic dat vrijwel niet te recyclen is en daarom niet heel duurzaam is voor de omgeving. De reden waarom het niet te recyclen is heeft te maken met de giftige stoffen die vrij komen bij het process. Een van die stoffen is Ftalaat, wat momenteel verbannen is uit kinderspeelgoed vanwege de risico’s die ermee verbonden zijn. Dit stofje kan namelijk wanneer verhit door inhaleren of absorptie opgenomen in je lichaam. Nou is Ftalaat een heel controversieel onderwerp in de wetenschap en niemand is er nou helemaal uit of het daadwerkelijk een gevaar vormt voor mensen. Maar dat maakt PVC niet minder ecologisch vriendelijk.

Alle narigheid terzijde, is PVC toch nog heel gewild als yogamat om twee redenen. De eerste is dat het zeker de goedkoopste materiaal is in de prijs spectrum van yogamatten, daarnaast is het een van de meest plakkerige yogamatten. Wat heel fijn is op gladde vloeren, waar de mat dan stevig op blijft zitten zonder te schuiven.

Er is ook nog een extra reden wat de PVC zo goed maakt… ze gaan wel lang mee. Het probleem daarmee is dat het geen positief eigenschap is als het komt op ecologie.

Voordelen

+ Wordt gezien als de standaard materiaal.
+ Goedkoop.
+ Gaat lang mee.

Nadelen

Potentieel giftige stoffen ( controversieel) .
Niet goed voor het milieu.

Rubber

rubber-materiaal

Rubber was een van de eerste materialen dat als alternatief werd gebruikt op PVC voor het maken van yogamatten. De reden lag heel erg voor de hand, rubber is elastisch, kan gevarieerde texturen aannemen en is zeer goed qua absorberen van water en zweet.

Daarnaast is rubber ook een stuk milieuvriendelijker dan PVC is! Dit komt omdat rubber ten eerste een natuurlijke product is en dus niet zodanig slecht kan zijn voor de milieu. Daarnaast is de boom waar de latex melk vandaan komt (Hevea brasiliensis) in staat 30 jaar melk te bieden. Het probleem is echter dat rubber wel latex bevat… ook al is het in sommige gevallen wel heel weinig, dat betekent dat mensen met een allergie voor latex er beter uit de buurt van kunnen blijven.

Hoewel rubber zelf een heel milieuvriendelijk materiaal keuze is, is de process waar het in wordt vergaard niet altijd zo milieuvriendelijk. In de Amazone gebieden waar de rubberbomen in groeien wordt veel stukken bos gekapt om plaats te maken voor de mono-boom cultuur van rubberbomen. Om die redenen kiezen veel milieuvriendelijke yogamat makers er voor om niet gebruik te maken van rubber die van zulke locatie afkomstig is.

Voordelen

+ Organisch dus goed voor het milieu.
+ Absorbeert water en zweet goed.
+ Komt voor in veel verschillende texturen.
+ Goedkoop

Nadelen

Process van vergaren niet altijd milieuvriendelijk.
Niet geschikt voor mensen met een latex allergie.

TPE (Thermoplastic Elastomer)

tpe-materiaal

TPE’s zijn materialen die zowel eigenschappen van “plastic” zoals PVC hebben als de “elasticiteit” van materialen als rubber. In werkelijk zijn ze een polyester of polyurethane die al in ruim verschillende dingen worden gebruikt ( denk aan een catheter van een ziekenhuis!).

Als je zoekt naar een materiaal die een beetje tussen rubber en PVC zit dan is dat TPE. Het is nieuwe materiaal, dus je zult wel even moeten zoeken om een yogamat te vinden die bestaat uit dit materiaal. Echter, is het in tegenstelling tot PVC wel geheel recyclebaar! Het materiaal kan goed tegen water en door zijn plastic eigenschap wordt het niet gemakkelijk beschadigt door scherpe voorwerpen. Je zult denken… dat het niet zo belangrijk is dat die niet gemakkelijk beschadigt. Je zult snel van gedachte veranderen als je huishouden een kat of hond heeft,helemaal kattenklauwen maken snel korte metten met de meeste yogamatten!

Het enige nadeel is eigenlijk dat het nog niet een populair keuze is als het op yogamatten komt, waardoor de opties vrij beperkt zijn. Daarnaast is het daardoor ook vrij duur om er een in Nederland te vinden. We hopen dat het de aankomende jaren zal veranderen (duimen!!)

Voordelen

+ Recyclebaar.
+ Kan goed tegen water en zweet.
+ Beschadigt moeilijk.

Nadelen

Duur.
Weinig opties om uit te kiezen.

Katoen

katoen-materiaal

We kennen allemaal katoen! Het is een materiaal waar bijna iedereen goed mee omweg kan. Het is trouwens ook de materiaal dat traditioneel gebruikt wordt in India om yoga te beoefenen!

De voordelen van een yogamat gemaakt van katoen is dat het heel erg milieuvriendelijk is, natuurlijk aanvoelt en zeker een eigen rustiek met zich meeneemt. Katoen is trouwens van nature heel erg goed vocht absorberend en zorgt voor een aardig goede grip. Echter zal je merken dat een gewone yogamat gemaakt van katoen niet al te goed presteert als het komt op antislip. Gelukkig hebben vele fabrikanten daar vele oplossingen voor bedacht, maar dat heeft wel tot gevolg dat de prijs vaker wat omhoog gaat.

Voordelen

+ Rustiek.
+ Milieuvriendelijk.
+ In zijn kern heel erg goedkoop.
+ Goede grip, en goede vochtabsorptie.

Nadelen

Anti-slip maakt het vaak duurder.
Niet beginner vriendelijk.

Jute

jute-materiaal

Jute wordt gemaakt uit een Corchorus plant die voornamelijk te vinden is in warme en vochtige klimaten. Hierbij kun je dus denken aan landen zoals India of Bangladesh. De Corchorus plant heeft meerdere soorten, maar voor yogamatten is de Corchorus olitorius het meest populair. Dit komt omdat deze soort veel zachtere vezels produceert en veel meer zijdeachtig dan zijn soortgenoten.

Jute is een heel erg eco-vriendelijk materiaal net als andere materialen die wij hiervoor hebben genoemd. Maar waarin Jute echt schijnt is toch echt zijn antislip vermogen. Geen enkele andere materiaal komt er tegenop. Daarnaast is een jute yogamat ook van nature antibacterieel en thermo isolerend. Daarnaast heeft jute een heel erg natuurlijke uitstraling die vele yogabeoefenaars zullen waarderen.

Het gebruik van jute heeft echter wel als nadeel dat het totaal niet geschikt is voor poweryoga en verwanten vormen. Daarnaast is het een materiaal die niet al bekend staat dat het lang meegaat ( hoewel het gemiddeld ook niet erg duur is).

Voordelen

+ Duurzaam
+ Ongelofelijke antislip vermogen
+ Natuurlijke uitstraling
+ Goedkoop verkrijgbaar

Nadelen

Niet geschikt voor power yoga en zijn varianten.
Gaat niet al te lang mee.

Waar let je op bij het kopen van een yogamat?

15 jaar geleden bestond er nog maar een soort yogamat gemaakt van PVC… en de enige echte keuze die je had bij het kopen van een yogamat was welke kleur je hem wilde. De afgelopen jaren is de aantal keuzes in yogamatten enorm gestegen. Ook al loopt Nederland nog aardig achter als we vergelijken naar wat er internationaal te kiezen valt. Is het duidelijk dat elk jaar er meer en meer opties beschikbaar zijn voor alle yoga fanatiekelingen.

Naast een mooie kleur en patroon moet een goede yogamat ook je helpen bij het houden van een stabiele positie, het moet makkelijk te vervoeren zijn en op te bergen zijn. Het natuurlijk ook belangrijk dat het comfortabel is voor jou als gebruiken om hem te gebruiken! Tevens is het anno 2017 ook voor vele (ons ook) dat de yogamat ook milieuvriendelijk is.

Om dit allemaal te bereiken moeten je een yogamat beoordelen op een aantal eigenschappen zoals dikte en textuur. In dit onderdeel gaan we deze punten een voor een verder uitlichten, zodat jij geïnformeerd een keuze kunt maken.

Dikte

dikte yogamat

Waarom behandelen we als eerste dikte? Omdat het een van de belangrijkste aspecten is van een yogamat. Waarom? Dit komt omdat de dikte van een yogamat sterk gepaard gaat met hoe comfortabel de yogamat is voor de gebruiker. Deze voordeel gaat wel gepaard met een nadeel, namelijk dat des te dikker een yogamat is des te minder je de ondergrond kunt voelen waar de mat op ligt. Wat als gevolg kan hebben dat je bijvoorbeeld een oefening als de tree positie minder stabiel kunt uitvoeren.

waar je uit kunt kiezen: Je kunt yogamatten vinden tussen 1 mm tot wel 6 mm.

Tips: Een dikke yogamat is heel fijn als beginner, terwijl een dunnere yogamat prettiger voelt voor mensen met wat meer ervaring in yoga.

Materiaal

Een ander aspect wat zeer belangrijk is bij het kiezen van de juiste yogamat, is natuurlijk de materiaalkeuze. Afhankelijk van het materiaal zal je yogamat, een bepaald textuur, plakkerigheid, milieuvriendelijkheid en natuurlijk ook sponsigheid hebben. De keuze van materiaal heeft ook veel invloed op hoe lang een yogamat mee zal gaan.

waar je uit kunt kiezen:Vrijwel alle standaard yogamatten zijn gemaakt uit PVC (ook bekend als vinyl). Wat moderne varianten zijn gemaakt uit natuurlijk of gerecycled rubber, jute of organische katoen. Het fijne aan de moderne materialen is dat ze wat meer milieuvriendelijker zijn dan PVC.

Tips:Als je echt geen idee hebt waar je uit moet kiezen, dan zou ik het gewoon bij een PVC yogamat houden. Het is een materiaal dat al jaren is gebruikt en ook gemakkelijk een jaartje of 10 meegaat.

Als je allergisch bent voor latex kun je het best rubberen yogamatten vermijden.
Tijdens het kiezen van de beste materiaal voor jou moet je dit in gedachte houden. PVC yogamatten zijn wat meer sponsachtig dan materialen zoals katoen en jute, waarbij rubber er tussenin ligt. Is dat allemaal geen factor voor je? Kijk dan naar textuur, plakkerigheid en milieuvriendelijkheid!

Textuur

textuur
Een belangrijk eigenschap van een yogamat die aardig vanzelfsprekend is. De textuur van een yogamat dicteert namelijk hoeveel tractie de yogamat levert. Net als plakkerigheid ( waar we zo op komen) zegt het textuur hoe erg de yogamat slippen en glijden toestaat. Het verschil dat textuur heeft met plakkerigheid is dat het werkt op weerstand, niet zuigkracht. Daarnaast is de textuur ook een onderdeel van hoe comfortabel jij als gebruiker de yogamat zal ervaren. Het is namelijk het onderdeel waar je huid en lichaam het meeste in contact mee komt!

De keuze voor textuur ligt altijd heel erg persoonlijk. Bij sommige mensen ligt het voorkeur bij een ruigere oppervlakte die wat organischer aan voelt. Dan is een materiaal als jute wat meer geschikt. Terwijl andere liever een yogamat willen met een mindere textuur die synthetisch is zoals die bij PVC.

Waar je uit kunt kiezen: Er zijn talloze texturen om uit te kiezen als het komt op yogamatten. Je kunt naast het kiezen van een specifiek materiaal ook kiezen voor een combinatie yogamat ( die bijvoorbeeld een kern heeft van PVC met daaromheen jute).

Tips:Als je een yogamat zoekt die slippen helpt voorkomen dan kun je het beste de standaard PVC yogamat vermijden. Richt je zoektocht dan juist naar een yogamat die gemaakt is van rubber, jute of katoen met een speciaal hobbelig patroon. De hobbelige patroon gepaard met het materiaal zorgt ervoor dat je mat op zijn plek blijft ongeacht hoe zweterig of actief je bezig bent.

Als je voorkeur eerder bij een gladde oppervlakte ligt, dan is PVC de meest voor de hand liggende optie voor jou.

Plakkerigheid

Hoe goed een yogamat plakt aan de oppervlakte waar die op ligt kan best belangrijk zijn. Helemaal bij yoga oefeningen waar je langdurig een positie moet aannemen. In dat geval is het niet handig dat de yogamat niet stabiel blijft liggen, of juist erger constant uitschuift.

Waar je uit kunt kiezen: PVC heeft de beste plak vermogen van alle materialen die wij hebben benoemd binnen deze koopgids.

Tips: Op het moment dat je voelt dat je wat meer ondersteuning nodig hebt bij het houden van een houding, maar totaal geen fan bent van de gevarieerde texturen als katoen. Dan is een PVC yogamat je beste optie. Het is echter wel belangrijk dat je onthoudt dat een PVC mat alleen goed op zijn plek blijft als die goed schoon is. Dus als je kiest voor een PVC yogamat, vergeet dan niet hem regelmatig schoon te maken!

Milieuvriendelijk

Het is niet gek dat voor veel yoga beoefenaars milieuvriendelijkheid ook hoog staat in het lijstje. Een niet biodegradeerbaar yogamat is niet ideaal voor het milieu en kan jaren tot decennia liggen zonder dat het weer wordt opgeruimd door de natuur.

Tips:Als je een milieuvriendelijk optie zoekt voor je yogamat, dan is het verstandig om uit de buurt te blijven van PVC. Waar je het beste voor kunt kiezen is een yogamat gemaakt uit natuurlijke/organische materialen zoals jute of katoen, zelfs natuurlijke rubber is een optie!

Budget

Iedereen heeft een budget waar ze zich aan moeten houden, voor het kopen van een yogamat is dat natuurlijk niet anders. Als je zoekt naar de meest goedkope yogamat dan is het verstandig om te kiezen voor een 1-2 cm dikke yogamat gemaakt van PVC. Dit is de goedkoopste versie van een yogamat die momenteel te krijgen is.

Als je budget wat meer toelaat kun je ook kijken naar verschillende materialen of dikkere yogamatten. Vaak zijn yogamatten gemaakt van natuurlijke stoffen zoals jute of organisch rubber duurder dan PVC. Dit komt mede door het materiaal maar ook op de extra afwerkingen die deze matten vaak hebben. Hierbij kun je denken aan een antibacteriële laag of speciaal textuur.

Stijl

Wanneer je uit bent gekomen wat je wilt qua alle andere punten benoemt in dit lijstje, kan je tot slot nog even kijken naar de stijl. Stijl is voor sommige mensen belangrijker dan andere, en dat ligt natuurlijk persoonlijk.

Gelukkig zijn vaak genoeg opties per yogamat als het komt op kleuren en patronen om ieder zijn smaak te bevredigen! Dus kies gerust de kleur, patroon of print dat jij het mooist vindt!

Beste PVC yogamat

Tunturi

Een simpele en goedkope yogamat die prima zou dienen voor beginners.

Een yogamat van PVC kies je voor een aantal redenen. Je wilt een yogamat die simpelweg zijn werk doet, goedkoop is en die verder overal voor werkt.

De PVC van Tunturi is dan zeker de beste oplossing voor de beginnende yoga beoefenaar die op budget een yogamat zoekt. Deze yogamat is lekker dik, en stevig waardoor je aardig wat afstand creëert met de vloer waar je yoga op wil beoefenen. Heeft een redelijke grip voor de prijs dat je ervoor betaald.

Het enige nadeel is dat de PVC soms wel de neiging heeft om te piepen, en zeker niet een duurzame materiaal is als het op een yogamat komt. Verder is er bij deze yogamat nog wel een beetje kans op schuiving, helemaal bij oefeningen als de plank. Maar voor de prijs dat je ervoor neerlegt ( vergeleken met de andere opties) is het zeker de beste goedkope yogamat.

Beste rubberen yogamat

Manduka eKO

Ons favoriet vanwege het diverse modellen om uit te kiezen, en daarnaast ook de oog voor het milieu!

Op zoek naar een yogamat die vrijwel voor alle stijlen yoga geschikt is? Dan is de Manduka eKO sterk aan te raden. Dit komt mede omdat de yogamat gemaakt is van natuurlijk rubber, en dus geweldige tractie heeft met vrijwel alle ondergronden. Daarnaast gaat ongelooflijk lang mee omdat de yogamat een speciale bovenlaag heeft om zowel water en slijtage tegen te gaan. Deze speciale bovenlaag dat een gesloten-celstructuur is de reden dat de yogamat geen zweet ( of andere soort vocht) doorlaat, en verder ook antibacterieel is.

Hij heeft in de eerste dagen nog een hele sterke rubberen geur om zich heen, maar dat trekt aardig snel weer weg. De rubber is trouwens geoogst uit niet amazone gebieden, wat zeker belangrijk is voor de mensen met oog op de milieu. De yogamat is verder 99% latex vrij en dus hierdoor meteen veilig voor mensen met een gevoeligheid voor latex.

Verschillende varianten

Nou zal het vast zijn opgevallen dat de Manduka eKO in meerdere varianten beschikbaar is, zoals de PRO of the Lite variant. Over het algemeen is ligt het grootste verschil tussen deze modellen in de dikte dat de yogamat heeft ( en ook hoe zwaar die weegt). De standaard eKO weegt 3,62 kg terwijl de Lite en Pro respectievelijk 2.04 kg en 4.31 kg wegen. De dikte die je moet kiezen zal liggen aan hoe dik jij je yogamat wilt hebben. Bij twijfel? Zou ik sterk de standaard eKO aanraden.

Trouwens er is nog wel een verschil tussen de modellen, namelijk dat de PRO minder grip heeft dan de andere modellen, wat meer ervaren yoga ers eventueel zullen waarderen. Daarnaast biedt Manduka een levenslange garantie op al hun PRO modellen.

Beste TPE yogamat

Love Generations – Eco Yogamat

Een lekker dikke yogamat die een goede grip heeft en ook nog ecologisch is verantwoord.

Hoewel er nog in Nederland niet al te veel opties zijn als het op TPE yogamatten komt, is die van Love Generations zeker een van de betere keuzes. Deze yogamat is gemaakt uit 100% biologisch afbreekbaar materiaal, wat dus betekent dat die geen schade aanricht aan het milieu. Om deze reden heeft deze yogamat ook de ROHS-eko keurmerk ontvangen. Wat betekent dat hij voldoet aan alle richtlijnen die de europese unie stelt voor dit soorten materiaal.

De yogamat is qua materiaal symmetrisch en heeft dus niet echt een boven en onderkant, hierdoor kan je hem op beiden kanten gebruiken. Het is een aardig dikke yogamat met 6mm en heeft niet echt een dunnere alternatief. Het betekend wel dat het niet geschikt is voor mensen die echt zoeken naar een mat waarbij je de grond duidelijk kunt voelen. Terwijl het voor mensen die een yogamat met extra comfort willen beter geschikt is. Verder is de yogamat qua grip heel erg vergelijkbaar met PVC en tot slot krijg je er ook nog een gratis draagkoord bij!

Het enige nadeel is dat de yogamat niet gewoon in de was kan maar alleen met een vochtig doek schoongemaakt kan worden.

Enige nadeel is dat het niet in de was meekan. en het met een doek schoongemaakt moet worden.

Beste katoenen yogamat

Premium

Een rustiek en traditioneel met de hand geweven yogamat, die nog een laagje natuurrubber gebruikt om de beste van beiden werelden te hebben.

Vind je een katoenen yogamat het beste bij je behoeftes aanslaan? Dan zal je snel genoeg de yogamat van Premium leren waarderen. Deze yogamat is niet alleen gemaakt uit katoen maar uit een combinatie van katoen en rubber, hierdoor heb je de beste uit beiden werelden.

De yogamat van Premium is op traditionele wijze met de hand geweven. Is gemaakt met zowel 100% organisch katoen als natuurrubber, en kan daarom ook gewoon in de was!
100% organisch, biologisch afbreekbaar/ en kan in de wasmachine. Het draagt ook het 100% GOTS(Global Organic Textile Standard), dat betekent dat het ook 100% is gecontroleerd op zijn biologisch zijnde. En deze benaming officieel mag gebruiken. Dus je hoeft je nul zorgen te maken over of je yogamat slechte chemische stoffen bevat!

Dus een geweldige yogamat voor iemand die op zoek is naar een katoenen alternatief, daarnaast valt deze yogamat reuze mee qua prijs als je het vergelijkt met andere!

Beste jute yogamat

Yogistar

Een yogamat met een kern van jute en een beschermende laag van PVC, vrij van allerlei gevaarlijke chemische stoffen.

Een jute yogamat met een leuke twist! Namelijk dat de yogamat van yogistar niet alleen bestaat uit jute maar ook nog een bovenlaag heeft van PVC. Hierdoor heeft het alle positieve kwaliteiten van jute maar is het een stukje huid vriendelijker dan alleen maar jute. Omdat het een jute mat is weet je ook meteen dat het vrij is van allerlei giftige stoffen! Het heeft daarom ook de Oeko-TEX standaard ontvangen als rating.

Wat heel erg opvalt aan deze yogamat is zeker zijn rustieke uitstraling wat toch wel effect zal hebben op je geest. Het is echter geen goede optie voor mensen die zoeken naar een dikke yogamat, want hij ligt ruim aan de dunne kant!